tememdir:) anneyi alıp gitmeliyim oraya bu haftasonu...eşim mesaide gene bu haftasonu
anne kız takılacaz
nette modeller beğendim ama gidip görmek daha mantıklı...teşekkür ederim canımcım :)
piki oralara gelip de bebiş alışverişi için uygun tavsiye edeceğin yerler varsa oralara da bakalım yaw???
Yeni odaniz hayirli olsun. Artik son trimesterde vucut doguma hazirlandigi icin agrilar degisiyor ve uykusuzluk problemi basliyormus, Allah yardimcimiz olsun.
teşekkürlerimizi borç biliriz kızımızla teyzesi:)
kızlar siz yaklaşık kaç kilo aldınız.
ben sanırım 6,7-7 kilo aldım 27+4 teyim.Ama kilo sanki sadece göbekte toplandı?
birde şikayetleriniz neler?
nefes darlığı çeken var mı benim gibi?
birde göğüslerde batma?
haklısın mutlaka gitmem gerek...........dahiliyede gitmen gerekebilir dedi.....bakalım dahiliyede tekrar kontrolüm var..maddolarakta tükendim gerçimecbur kalırsam gidicem....gerçi önceki diyetlerimde hem hamile hemde şeker diyetiydi.oaman hap kulanıyordum ama tabi bebk büyüdü ve insülüne geçtim..farklı diyet listesi verebilir...
günaydın kızlarrnasılsınız bakalım.okuduğum kadarıyla herkes şikayetci hainden :)) eee son trimester a geldik ondan bunlar merak etmeyin yine ilk 3 ay gi,bi yorgunluk uyku ve ağrı şikayetleri olacakmış..benimde dün mesela parmaklarım ağrıyodu masaj yaptırdım eşime.okuldan gelince önceden dışarı çıkardık şimdi ben bi 2 saat kadar uyuyorum.:))
bu arada nefes problemei bende de var hem bendeki çok fenaben birkaç gündür öyle horluyorum kii kendim uyanıyorum sesime eşim de hep dalga geçiyor ama iyi dayanıyor valla.geçen telefona kaydetmiş bei çekmiş yani videoya :)) ayyy bi utandım tabi o gülüyoo inanamadım yaaa bu benmiyim diye.minicik kız ama sesi bi duysanız manda böğürüyo sankii buna acil bi çözüm bulmam lazım.dr a utanırım ben bunu söylemeye yaa..o yanındaki ebeler ve sekreter arakamdan gülerler sonra :)) bana bi fikir bulun bakalım..
bu arada efsung nerlerde yaa..ben onu merak ettim 2 gündür denk gelmedim mesajınıda görmedim sanırım..umarım sıkıntı yoktur.
hadi bakalım hepinizi öptüm ben okula çuf çuf çuf
efsung hosgeldin cnm, cok gecmis olsun dikkat et kendine
kizlarrr,
bisey dorcam duvar ve dolap stickerlari en cok cesit nerde bulunur. ben yeni yaptirdigimiz dolabi bikac stickerla suslemek istiyorum da. ??
bir de koridorumda ki bos duvara da buyuk bi sticker istiyorum; dolapla uyumlu olacak sekilde.
dolab icine de bikac kutu; prensesimin coraplarini falan koymak icin.
koctas ve ikeaya mi baksam.
baska nerde olur boyle seyler?
belki 19 mayisda gidebiliriz; tatiliz ya
Kızlar günaydın,
Daha yeni geldim nerdeyse işe, sabah gittim doktora tahlil verdim, idrar yollarında enfeksiyon çıkmıştı, antibiyotik kullandım mecburen, şimdi kontrol için tekrar tahlil yaptırdım, inşallah geçmiştir:18:
Kan uyuşmazlığı için iğne yazacaktı, mor reçete diye birşey varmış ona yazılması gerekiyormuş, onu bekledim, sonra gittim eczaneye bizde olmaz eczacı odalrından almanız gerek dediler. Normal reçeteye de yazılması gerekir dediler, SGK için. Sigorta ile alacaksanız gerek yok dediler, ne kadar dedim 100 küsür liraymış...Sonra tekrar doktora çıktım, normal reçeteye de yazdırdım. İlacı vermeleri için kan grup kartlarımızın da olması gerekiyormuşprosedür....prosedür... Ne zormuş...
Yarın hallederim artık.
Canım dua ediyorum valla, en kısa zamanda huzura kavuşsun...
Odayı nemlendirmek için de canım yatak odanıza bir kaba su koyun, kaloriferleriniz yanıyorsa hala havluyu ıslatıp radyotörün üstüne koymak da işe yarıyormuş.
kızlar merhabaa
biz oğluşumla izne ayrıldık.. bi daha da gitmicez, ardından doğum iznimi başlatıcam..
evdeyiz bundan sonra
ilk günden biraz sıkıldık bile amaa
kızlar benim kasıklarımda ayağa kalkıp biraz dolaşınca sanki bebek düşecekmiş gibi ani bir şey oluyo. tam olarak anlatamıyorum da nasıl olduğunu ama garip bişi oluyo işte
aranızda var mı böyle sıkıntısı olan
Oda nemlendiricisini kullanan tecrubeli anneler cok dikkatli ve az kullanilmasini oneriyorlar. Esin icin uzuldum, umarim bir daha tartismazlar.
canim yaa insallah duzelir, stresler biter, mutlu mutlu gecer hamileligimiz...
Canım inşallah tez zamanda sıkıntılarından kurtulur eşin, ya sorunlar hallolur yada iyi bir iş bulur. işyerinde huzursuzluk çok kötü birşey.
merhabalarkızlar sorum olucaktı sizlere erken biliyom ama sizce doğum çantası ne zaman hazırlanmaya başlanmalı..
güzel anneler slmlar
ya kızlar bende bugün rahimde sanki kızım ayaklarını her an ordan cıkaracakmıs gibi hissediorum.daha öncede oluodu ama bugun daha da siddetli.sanki kızım cıktı cıkacak ...
Bazen de acayio bi baskı oluo o oynadıkca orada.
Sizlerde bu kadar asagıda hissediomusnuz?
kızlar size birşey soracam. Göğsünüzden şimdiye kadar süt geldimi hiç. Ben sabah kalktığımda atletimin bir göğüs ucu hizasında kurumuş süt izi vardı. Bu normal mi?
ben de tayt cok giyiyorum uzun gomleklerimle.
kisa gomleklerle de bi siyah hamile pantolonum var onu giyiyorum
cumalari ve h.sonlari da lcw den aldigim hamile kotumu..
forma oldu bunlar)))
Allahtan ustu bol aldim da yine cesit duruyor.
ama alt olarak cok kisitliyim.
bir de insanin bedeninin zirt pirt degismesi zormus kizlar yaa
hamile kiyafetlerinde sorun yok tamam ayarli cogu da,
atlet, ic camasir, sutyen, ayakkabi; bunlar gunden gune degisiyor sanki
valla durmadan bi msrf cikiyor, bunaldimmm
aynen cnm, yarim saatte tuvalete cikiyorum; bebegim icerden asagi vajinama tekme vuruyor cogu zaman, kasiklarima toplaniyor cogu zaman
ve en son 2 doktora gidisimde bebegim tersti.
ben çok hastayım ciğerlerimden hırlıyorum öksürüyorum burnum akıyo doktor antibiyotik verdi ama almadım bebişime zarar vermesin diye dün gece çok ağrım olunca mecburen 1 tane minoset içtim bugün okula bile gidemedim oysa iki sınıfı yazılı yapmam gerekti şimdide burnum durmuyo ıhlamur boğazıma alerji yaptı iyice şişiriyo bal yiyorum o biraz iyi geldi bide pastil aldım bu grip bebişimi etkilermi kızlar:18::18::18::18::18:
mrb guzel anne adayları...
bugun bebısımızı gormeye gıttı babasıyla bebısımızın masallhı var tekme ustune tekme saalladı ultrasonla bakıyodu dr teyzesı tam esinı ıncelıyodu tekme ustune tekme attı ısımı bozdu dedı dr da
bayanlar plasenta uzerınde kan odacıkları varmıs bende cok varmıs bunu ızlemız dr anlmadım çoçuk cok hareketlı esınden ayrılır dıkkat etmelısın dedı suyu azmıs gunde 12 bardak su ıcıcekmısım artık sayyla ıcıcekmısım kolamı yasakladı cayımı kahvemı son ayımda sıtrese soktu benıı yaaa
kızlar sizinde göbeğiniz deo çizgi oluşmaya başladı mı ? Az önce fark ettim baya koyulaşmış bende çizgi
Canım geçmiş olsun bütün tetkiklerin temiz çıkar inşallah...
canım şöyle oldu,arkadaşlar kendi aralarında muhabbetteydi,dışardan tanımadığımız birisi -ki ilk mesajıymış-konuya dalıp laf attı kızları iğneledi falan,neyse buna cevaplar yazıldı,tartışıldı,olay moderatöre intikal edince uyarı bile olmadan tartışan arkadaşlar uzaklaştırma aldılar,konu dahada uzayınca topic kapandı,gereksizdi aslında kapanmamalıydı...bende o zamanlar eylül annesiydim,eylül 1 doğum tarihimiz,ama doktor erken olur muhtemel deyince,diğer kayıplarıma bakarak,bende aranıza kaynaşıverdim,kizlar, eylul annelerine nazr degdirdik galiba,
tartismislar forumda; topikleri kapatilmis..
canım bende hala çizgi yok ama çizgi gibi yoğun kıllanma var,çizgi dediğiniz omu acaba...kızlar sizinde göbeğiniz deo çizgi oluşmaya başladı mı ? Az önce fark ettim baya koyulaşmış bende çizgi
neden canım hayırdır hastalık falan değil dimi?kızlar merhabaa
biz oğluşumla izne ayrıldık.. bi daha da gitmicez, ardından doğum iznimi başlatıcam..
evdeyiz bundan sonra
ilk günden biraz sıkıldık bile amaa
kızlar benim kasıklarımda ayağa kalkıp biraz dolaşınca sanki bebek düşecekmiş gibi ani bir şey oluyo. tam olarak anlatamıyorum da nasıl olduğunu ama garip bişi oluyo işte
aranızda var mı böyle sıkıntısı olan
ayyy ne güzeeel yaaa bende istedim ama bulamadım yakınlardaArkadaslar Merhaba
Bizim seker yukleme sonucumuz 118 cikti.Bizde ailede seker hastasi yok, ben de gebeligin basindan beri hep limonlu seylere aserdigim icin cok ihtimal veremiyordum ama yinede endiseleniyordum, cok sukur simdi biraz daha rahatladim.
Dun dogum kursuna basladik. Emzirme ile ilgili uygulama ve bebek yikama denemeleri cok keyifliydi, diger bilgilerin cogunu zaten kitaplardan ogrenmistim. Esim bebegi benden daha iyi yikadi! Ben sol kolumu ve elimi kullanmada cok basarili degilim. Esim sanki yillardir bebek yikiyormus gibi cok kolay yapti ben 4-5 kez denedim!Dogumu sezeryanla yapacagimiz icin bebegi yanda sag dirsekten destek alarak tutup, sag elle de boynunu tutup, sol elle memeyi kavrayip emzirme teknigini ogrendim tabii cansiz et bebekle... En basit ve en rahat olan nefes alma teknigi denemeleri yaptik bol bol...Yenidoganda bebek yikandiktan sonra basina beresinin hemen takilmasi oneriliyor cunku yenidoganlar vucut isilarini daha ayarlayamazlarmis. Danisman siz usuyorsaniz bebeginiz de usuyordur, cok fazla kiyafet de giydirmeyin dedi. Kundak yapilan bebekler kendilerini anne karninda gibi guvende hissediyorlarmis, o yuzden cok siki olmamak kaydiyla kundak yapilmasi oneriliyor, bebegin bazen elleri iceride bazen disarida... Kundak denemeleri de yaptik, iyi oldu. Zaten kursa denemeler icin gidiyoruz, yoksa kitaplardan ve internetten cok sey ogrendim ama yasamak tabiiki farkli olacak, bunun da bilincindeyim. Bebekleri yatirirken mutlaka yataginin sonuna dogru ayaklarinin gelmesine dikkat edilmesi, uzerine ortulen battaniyenin de yanlardan alta sikistirilmasinin ani olumleri onlemek amaciyla uzerine basilarak soylendi. Yatagin basina yanlarina tuylu uyuncaklar da koymak yok, oyuncaklar bebegin yuzune gelip nefes almasini engelleyebilirmis. Simdilik aklima gelenler bunlar, bircogunuz biliyorsunuzdur ama yine de bir tekrar olsun.
benimde babmla kayınvalidemde var annem olayın ciddiyetini anlmadı sanırım kayınvalidemde herşeyi yer insülini vurur olay tamamdır onun için ara öğünmüş sık sık mış ooo hikaye ama babam öyle beslenir :)))ammaaaaan napalım şekerim şeker gibiyiz ondan heralde :)))) idare ediyoruz artık napalım bu sabah garip oldu biraz 2 dilim tam bugday ekmegin üstüne markette görüpte aldığım keçi kroten peynirlerden 3 parça koydum bide domates fırınladım önden süt ve yanına açık çay afiyetle yedim yedikten 1 saat sonra 156 çıktı(saat 12de ) sonra okula gittim kahvaltıdan 2 saat sonra 86 çıktı ve saat 1 öğle yemegi vaktim yemekte nasıl açıkmışım anlatamam cok dengesiz oldu yaa anlamadım yanimektubuma başlamadan önce geçmişolsun dileklerimi sunuyorumbu arada benim annem şekr hastası o halimi anlıyor da gecn yaz bebğim kalbi durdu.hatta kayınvalidem sen diyet yaptın ya ondan mı kaybettin acaba demişşti............beni beskenemiyor sanıyor.tam tersi onlardan daha iyi besleniyorum ve zararlı maddeler yemiyorum.......bana ve bebğe gerekn şeyler yiyorum............kayınvalidem hep hamurlu ve bol yağlı yemklr yapıyor.kendine zarar veriyor haberi yok........ neyse benim 10 gr.lık yüklemm de 221 çıktı sınır 180ti dr. dahiliyeye yönlendirdi..dahiliye insülüne geçti..günde 4 kezinsülün alıyorum. 6 kezde ölçüm yapıyorum.ilkgün çok sitresegirdim moralim bozuldıu.amaşuan kendimi iyi hissediyorum.biraz robot gibiyim ama idare edicez artık..........inşallah geçicidir.....
ayyy canııım yaaa ne uzulmuşsundur neyse gelmiş gitmiş olsun o günlerin inşallah sağlıkla kucağına alırsın canım benim :)canım yazın kaybettiğim 2.5 aylıktı.kalbi durd u.sebebi belideğil.ama o dönem ateşli hastalık geçirdim sanırım ondan..birde ondan önceki kış bebk kaybettişm oda dış geblikti oda ortalama 2-2.5 aylkıktı.bu 3. gebliğim .inşallah bu bebğiş sağlıkla kucağımıza alırız..
bende de oluyooo yaaa her zaman değilde bazengüzel anneler slmlar
ya kızlar bende bugün rahimde sanki kızım ayaklarını her an ordan cıkaracakmıs gibi hissediorum.daha öncede oluodu ama bugun daha da siddetli.sanki kızım cıktı cıkacak ...
Bazen de acayio bi baskı oluo o oynadıkca orada.
Sizlerde bu kadar asagıda hissediomusnuz?
bende gelmedi ama sanki orası nemli gibi geliyo iç çamşırlarımda beyaz old.dan fark etmiyorda olabilirim ama bu aylarda gelmesi normalmişkızlar size birşey soracam. Göğsünüzden şimdiye kadar süt geldimi hiç. Ben sabah kalktığımda atletimin bir göğüs ucu hizasında kurumuş süt izi vardı. Bu normal mi?
canım toklugunu yemege başladıktan 1 saat sonra ölç 140 ın altı işe sorun yok yüksekse biraz hareket ve bolsu tüket 2. saate bak 120nin altı olmalı bide nelerin yükselttiğini fark edip önlem almaya çalış :)))cnm ölçümleirn nasıll cıkıyor
mesela benım bu sabah ac: 77 tok :119
öğlen tok :113 cıktı diyet yapmak kötü bişey deılde saatlı yemek ınsanın asabını bozuyo bıde ben patatesi cok severım onu yemıcem artık
yanı zaten hamıleyken oh ye gıtsın mantıgı da dogru deıl ama ınsan serbest olunca ıyı yanı :)
sımdı bıraz kısıtlanmıs gıbı hıssedıyoprum kendımı
bir taratanda bundan sonra cok kılo almam ıyı olur dıye düşünüyorum
bu arada genelde dr un verdıgı degerlerın altında cıkıyo baslatmazlar dımı ınsulıne ???
sende pıhtılasma yok dımı cnm ? bebek kayıplarının nedenıo arastırıldımı ?
bende hastaydım ki dah önce 3 kez grip oldum bu 4. oluşum bu kez antibiyotik içtim artık organ gelişimi falan da tamamlandığından sorun olmuyo canım geçmiş olsunben çok hastayım ciğerlerimden hırlıyorum öksürüyorum burnum akıyo doktor antibiyotik verdi ama almadım bebişime zarar vermesin diye dün gece çok ağrım olunca mecburen 1 tane minoset içtim bugün okula bile gidemedim oysa iki sınıfı yazılı yapmam gerekti şimdide burnum durmuyo ıhlamur boğazıma alerji yaptı iyice şişiriyo bal yiyorum o biraz iyi geldi bide pastil aldım bu grip bebişimi etkilermi kızlar:18::18::18::18::18:
neden canım hayırdır hastalık falan değil dimi?
ayyy ne güzeeel yaaa bende istedim ama bulamadım yakınlarda( sanki kursa gitmezsem bişeyi leri beceremiycekmişim gibhissediyorum
benimde babmla kayınvalidemde var annem olayın ciddiyetini anlmadı sanırım kayınvalidemde herşeyi yer insülini vurur olay tamamdır onun için ara öğünmüş sık sık mış ooo hikaye ama babam öyle beslenir :)))ammaaaaan napalım şekerim şeker gibiyiz ondan heralde :)))) idare ediyoruz artık napalım bu sabah garip oldu biraz 2 dilim tam bugday ekmegin üstüne markette görüpte aldığım keçi kroten peynirlerden 3 parça koydum bide domates fırınladım önden süt ve yanına açık çay afiyetle yedim yedikten 1 saat sonra 156 çıktı(saat 12de ) sonra okula gittim kahvaltıdan 2 saat sonra 86 çıktı ve saat 1 öğle yemegi vaktim yemekte nasıl açıkmışım anlatamam cok dengesiz oldu yaa anlamadım yani
ayyy canııım yaaa ne uzulmuşsundur neyse gelmiş gitmiş olsun o günlerin inşallah sağlıkla kucağına alırsın canım benim :)
zaten öyle diyet miş falan filan yalan onlar bebkte sorun varsa ilk 3 ayda genelde tutunamazmış canım
bende de oluyooo yaaa her zaman değilde bazen
bende gelmedi ama sanki orası nemli gibi geliyo iç çamşırlarımda beyaz old.dan fark etmiyorda olabilirim ama bu aylarda gelmesi normalmiş
canım toklugunu yemege başladıktan 1 saat sonra ölç 140 ın altı işe sorun yok yüksekse biraz hareket ve bolsu tüket 2. saate bak 120nin altı olmalı bide nelerin yükselttiğini fark edip önlem almaya çalış :)))
bende hastaydım ki dah önce 3 kez grip oldum bu 4. oluşum bu kez antibiyotik içtim artık organ gelişimi falan da tamamlandığından sorun olmuyo canım geçmiş olsun
bak o lohusashopun olduğu pasajda bi kaç bebek mağazası görmüşütm ama benim zamanım kısıtlıydı çok bakamadımm... oralarda zaten bi sürü cadde üstünde görürsün mutlaka ama onların dışında carouselin en alt katındaki mothercare bence çok güzel özellikle anne için çok güzel şeyler var ben bütün hastane ihtiyaçlarımı ve emzirme sütyenlerini oradan aldım çokta güzel maternity koleksiyonu var :) başka aklıma gelmio be cnm malum hamile hafızası :)) ama haftasonuna kadar aklıma gelirse yazarım mutlaka :))
teşekkürlerimizi borç biliriz kızımızla teyzesi:)
bende ordan alıcam ama erken değilmi daha beden değişmezmi ki zynptnc sen tam bedenmi aldın büyükmü aldın bende kararsız kaldım valla modeller çok hoşuma gitti valla son ayları hesap edemiyorum şimdiden zira 3.5-4 aylıkken aldığım herşey oluyor hatta geniş aldıklarım da geniş olmaya devam ediyor ama gecelik pijama bilemedim??????????
vallaha bi beden büyük alsak olur sanırsam yaa...du bakalım ben bi gidiyim cts..bi aksilik çıkmassa...sizle paylaşırım zatenbende ordan alıcam ama erken değilmi daha beden değişmezmi ki zynptnc sen tam bedenmi aldın büyükmü aldın bende kararsız kaldım valla modeller çok hoşuma gitti valla son ayları hesap edemiyorum şimdiden zira 3.5-4 aylıkken aldığım herşey oluyor hatta geniş aldıklarım da geniş olmaya devam ediyor ama gecelik pijama bilemedim??????????
canımcım...ben pembe penye bi takım aldım başka yerden pijaması ve sabahlığı felan...bu lohusashoptaki pijamalar süpermiş...bayıldımm..ama sporda çok çeşit yok dimi.siz bi gidin bakalım penyesi nasıl çekermi çekmezmi dikimi falan nasıl.söyleyin bana ben de sipariş vereyim ona göre..görme şansım yok malumm :)) hippycim yorumlarını merakla bekliycem cicim :))
canımcım...ben pembe penye bi takım aldım başka yerden pijaması ve sabahlığı felan...
bu sefer klasik bişi alcem...çeyizlik gibin olsun eheuehe...Allahım sorunsuz günler geçirip,hayırlısıyla doğumumu nasip ederse doğum fotoğrafçısı bulduk o gelcek hastaneye...eee fotolarda da cici görüniyim istiyorum...aklımdaki renk de kıymızıfalan filannn
neyse gidersem anlatırım size zati:)
hadi kaçtık biz...mucu mucu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?