2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sıkma canını allah görüyo sen allaha havale et gerisini hiç düşünme kendinide üzme şeker bak yoksa bebişte üzülür

Öyle yapıyorum tatlım ama çok moralim bozuldu. Bunu yapan adamın eşi de hamile üstelik.İnsanlar çok tuhaf oldular...

cnmm boşver sen takma kafana bazı insanlar düşüncesiz oluyo bugünün hirmetine sesini çıkarma o zaten bulur bulacağını
demek diğer kişinin izni onaylanmış ne saçmalık yaa hayret...

Bulur inşallah...

Ya ben de anlamadım nasıl izin verdiler ama ben süt iznimi toplu istesem vermezler... Aman ne bileyim ben gerçekten anlamadım bu işi. Hem işler aksamasın diyorlar hemde izin veriyolar ve bana dönüp idare edebilir misin diye sormadılar bile...

Ben de kendimi yormayı düşünmüyorum.

insanlar gerçekten çok düşüncesizz sanki sadece onlar insan biz değiliz üstelik adamın karısıda hamileymiş eşinin neler çektiğini görüyodur sen üstelik çalışıyosunda çok anlayışsız bu insanlar geçen hastanede karışıklık olmuş biz en sona kaldık gıkımız çıkmadı ve içeri sorduğumuzda anlaşıldı sıramızın geçtiği ki tam 2 saat bekledik yani olabilir yani doktorunda işi uzayabilir onlarda robot değil ki

Ya olabilir tabi ki bazen de hasta geç kalıyor biz bekliyoruz. Herşey olabilir; insan odaklı iş yapıyoruz sonuçta... Ya tavıra sinir oldum. Sen kimsin yaaa, bu ne kibir böyle... Off neyse canımı sıktı işte...

Ya olabilir tabi ki bazen de hasta geç kalıyor biz bekliyoruz. Herşey olabilir; insan odaklı iş yapıyoruz sonuçta... Ya tavıra sinir oldum. Sen kimsin yaaa, bu ne kibir böyle... Off neyse canımı sıktı işte...

boşver sıkma caanını mevlanaya sormuşlar edebi kimden öğrendin diye oda edepsizlerden demiş bizde onlardan edebi öğreniyoruz işte salla gitsin allah büyük

canım ben eminönünden aldım ama internette sipariş yapan sitler var ayrıca gittigidyordan da satanlar var oralardan hem fiyat araştırıp hemde sipariş verebilirsin :))
aman yaaa adamın derdi bence başka bişey onun canını sendeki gecikme değilde başka bişey sıkmıştır sen bahane olmuşsundur manyak yaaa
sen de salla boşver sonra eşiyle görüştünmü peki ne oldu
bu arada senin hastane yönetimini anlamakta çok zor yaaa hepi topu 2 kişisiniz hastaları gezmeniz sonra da poliklinik sen tek nasıl yapıcan ki heralde bişey düşünmüşlerdir
yada diğer arkadaşının özel bir durumu var çok geçerli bir neden ondan da vermiş olabilirler valla hiç belli olmaz
ayyy canım yaaa bak çok üzüldüm ben şekeri dert ederken sendeki daha zor geldi bana bu şişlikler için karahindiba çayı iyi geliyomuş dr m söyledi ha bide ananas bi dene istersen meyve nasılsa diğeride zararsız bi çay geçmiş olsun cicim dikkat et kendine :)))

Gebeliğin son aylarında rahim göğüs kafesine kadar yükselir, yaptığı basınç nedeniyle nefes almak zorlaşır, mide ve bağırsak şikâyetleri gözlenir.

İlk gebeliklerde doğumdan bir-iki hafta önce, sonraki gebeliklerde doğumdan yaklaşık birkaç gün önce bebeğin başının doğum kanalına yerleşmesi üzerine rahmin yüksekliği 2-3 cm azalır. Bu durum gebe kadında rahatlama yaratır. Daha rahat nefes alıp verir. Mide ve bağırsak şikayetleri azalır. Bunun yanı sıra idrar torbasına basınç arttığı için sık idrara çıkılır. Gebeliğin 28. haftasından itibaren rahimde zaman zaman kasılmalar, sertleşmeler meydana gelir. Bunlar normaldir ve genellikle ağrısızdır. Bazen ağrılı olduğunda bunlara yalancı doğum ağrısı denir. Rahmin doğuma hazırlık yaptığı bu kasılma egzersizleri son haftalarda oldukça sıklaşır.

Doğumdan bir-iki gün önce hormon düzeyindeki değişiklik nedeniyle vücuttan su atılması ve iştah azalması meydana gelir. Bu nedenle 1-2 kg. kilo kaybı görülebilir.

Doğumun gerçekleşeceği gün vücutta doğumda kullanılmak üzere kullanılan enerjinin bir kısmı açığa çıkarılır. Birçok gebe kadın bu enerjiyi doğumda kullanmak yerine kendilerini zinde ve dinamik hissettikleri için temizlik, alışveriş, gezme gibi işlerde kullanır. Bu enerjinin amacı dışında kullanılması, gebe kadının doğumda kolay yorulmasına, doğumun zor ve uzun olmasına neden olabilir. Onun için gebelerin 38. haftadan itibaren kendilerini her zamankinden daha iyi ve zinde hissettiklerinde, bunun doğumun yaklaştığını belirten bir belirti olduğunu düşünüp, enerjiyi başka amaçla kullanmaları, aksine istirahat etmeleri ya da hafif işlerle oyalanmaları gerekir. Bazı gebelerde doğumdan bir-iki gün önce vücudun bağırsakları temizleme işleminden dolayı ishal meydana gelebilir.

Doğumun Başlangıç Belirtileri
Nişane (kanla karışık akıntı) nin gelmesi
Poşun açılması (doğum sularının gelmesi)
Düzenli ağrıların başlaması.
Düzenli ağrılar: İlk başlarda 10-15 dakikada bir gelip 15-20 saniye sürer, doğum yaklaştıkça 2-3 dakikada bir gelip 1 dakika süren ağrılar şeklindedir.

Kolay ve Rahat Bir doğum İçin Şunları Yapınız
Ağrılarınız başladıktan sonra sıvı gıdaları tercih edin. Bağırsaklarınızın boş olması doğumu kolaylaştırır.
Hastaneye gitmeden önce ılık bir duş alarak rahatlayın.
Sularınız geldiyse ayakta durmayın, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
Korkmayın. Korku ve endişe ağrılarınızın düzenini bozarak doğumun uzamasına neden olur.
İki ağrı arasında düzenli nefes alip vererek kendinizi ve bebeğinizi rahatlatın.
Zamanı gelmeden ıkınmayın.
Derin derin nefes alın. Sancı geldiğinde ağzınızı kapatın, çenenizi göğsünüze dayayıp, ellerinizle bir yerden (doğum masası veya yatağın kenarlan) destek alarak bütün gücünüzle aşağıya doğru ıkının.
Bebeğinizin başı doğuncaya kadar ıkınmalara devam edin.
Bebeğinizin doğmasıyla doğum olayı henüz bitmemiştir. Sıra plasentanın (eşin) doğumuna gelmiştir. Bu safhada fazla ağrı hissedilmez.
Karnınıza yapılacak masajla eşin ayrılması kolaylaşır.
Derin derin nefes alın.
İlk yarım saat içerisinde bebeğin eşi ayrılacaktır.
Böylece doğum olayı sizin de yardımınızla sağlıklı ve kolay bir şekilde tamamlanmıştır.
Doğumdan sonra rahim eski haline dönmek için kasılır. Buna bağlı olarak da karnınızda hafif sertlik ve ağrı oluşur. Bu durum norınaldir. Karnınıza yapacağınız hafif masaj rahimin çabuk toplanmasını sağlayarak doğum sonu kanamalarını azaltır.
Doğumdan sonraki ilk yarım saat içerisinde bebeğinizi emzirmeye başlayın. Bu hem doğum kanamalarını azaltır hem de bebeğinizle aranızda iyi bag kurmanizi saglar.

Suleslii, canım, mesaj sayım az olduğu için özel mesaj atamıyormuşum maalesef, buraya yazıyorum. Evet canım 1 senedir denizlide merkezdeyim, sen denizlide değilsin sanırım şimdi değil mi??

Ya aslında ablam istanbul'da, bu bebek şekeri işini o halletmek istiyor, sanırım ona söyleyebilirim Eminönü'nden alabilir.. Teşekkür ederim canım:)

Derdini bilemem ama sinirimi bozdu sabah sabah... Evet ben de anlamıyorum bizim yönetimi. 32. haftam temmuzun 4 ünde diyorum hatuna 20 temmuza kadar izin verdiler

Günaydınnnn şekerler....

Böbrek testlerim çıktı, gayet normal herşey. Doktorum korkulacak bişey yok dedi. Rahatladım bende

Derdini bilemem ama sinirimi bozdu sabah sabah... Evet ben de anlamıyorum bizim yönetimi. 32. haftam temmuzun 4 ünde diyorum hatuna 20 temmuza kadar izin verdiler
canım sende 32.haftanda rapor alırsın çalışamaz diye..o zaman anlarlar anyayı konyayı
Günaydınnnn şekerler....

Böbrek testlerim çıktı, gayet normal herşey. Doktorum korkulacak bişey yok dedi. Rahatladım bende

ne güzel canım, bebeğinde sende rahatla artık

günaaay dın kızlaarrrr :)))
insüline başlıycam :) dr m öyle dedi

Günaydınnnn şekerler....

hadiii gözün aydın canım :)))

aslında 32 den sonra sıkıntın olmazsa çalışsan daha iyi değilmi canım ?

burda hergün yağmur yağıyor kızlar, sıkıldım artık ya:84:..şöyle açsa hava güllük gülistanlık olsa kşlar cıvıl cıvıl ötseler..ama çokta sıcak olmasın tabi o zamanda bunalırız..he he bana bak pazarlk yapıyorum tövbe tövbe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…