Sağol canım, bende çok sevindim.Rahat bir nefes aldım.
Hamilelikte tansiyon çok önemli, mutlaka herkes takip etmeli.
Dün bir arkadaşımın arkadaşı ile telefonda konuştum.preeklampsi sonucu 33 haftalık doğurmuş bebeğini. Ama bebek 3 hafta hiç gelişmediği için 30 haftalık doğmuş. 1300 gr...
31. haftaya kadar hiçbişeyi yokmuş. 1 hafta içerisinde 8 kilo almış, vücut ödem toplamış. Sonra tansiyonu yükselmiş, doktorlar 2 hafta hastanede yatırmışlar ama fayda etmemiş. Hemen doğuma almışlar. 1 ay bebek küvöz de kalmış, çok zor zamanlar geçirdik diyor. Her gün hastaneye giderek sütünü vermiş bebişine.
Kızını orda bırakıp eve gitmek, hayatımdaki en zor günlerdi diyor.
Yoğun bakım ünitesi olup SSK ile anlaşması olan hastane baktık, hafta sonu gidip görüşücez. Doğum yapacağım hastane de günlük küvöz ücreti 1200 TL miş. 1 ay kalırsa, batarız valla..
Bilginiz olsun diye anlatıyorum kızlar. Yedekte hastane aklımızda olmalı...
Arkadaslar Merhaba
Herkes seker yuklemesinde hem 50'lik hem de 100'luk mu yaptirdi? Benim sadece 50'lik yapildi ve deger 118'di, 100'luk yapilmadi, yaptirmali miyim?
Evvelsi gun perinatologa gittik, cok sukur hersey yolunda.... Kizimiz haftasi ile uyumlu, 1364gr. olmus.Kordonu, elleri, ayaklari yuzunu kapatiyordu, bir poz yakalayamadik. Kafasi sol karin tarafimda garip bir pozisyondaydi. Ben bu hafta eskisi gibi hareketlerini cok guclu hissedemiyorum. Benimkisi erken basladi galiba.. Doktor 32.haftadan sonra hareketleri daha az hissedecegimi soyledi cunku bebegin yeri daraliyormus.
ayyy ne fena başımıza gelmez inşallah dikkatli olmak gerekSağol canım, bende çok sevindim.Rahat bir nefes aldım.
Hamilelikte tansiyon çok önemli, mutlaka herkes takip etmeli.
Dün bir arkadaşımın arkadaşı ile telefonda konuştum.preeklampsi sonucu 33 haftalık doğurmuş bebeğini. Ama bebek 3 hafta hiç gelişmediği için 30 haftalık doğmuş. 1300 gr...
31. haftaya kadar hiçbişeyi yokmuş. 1 hafta içerisinde 8 kilo almış, vücut ödem toplamış. Sonra tansiyonu yükselmiş, doktorlar 2 hafta hastanede yatırmışlar ama fayda etmemiş. Hemen doğuma almışlar. 1 ay bebek küvöz de kalmış, çok zor zamanlar geçirdik diyor. Her gün hastaneye giderek sütünü vermiş bebişine.
Kızını orda bırakıp eve gitmek, hayatımdaki en zor günlerdi diyor.
Yoğun bakım ünitesi olup SSK ile anlaşması olan hastane baktık, hafta sonu gidip görüşücez. Doğum yapacağım hastane de günlük küvöz ücreti 1200 TL miş. 1 ay kalırsa, batarız valla..
Bilginiz olsun diye anlatıyorum kızlar. Yedekte hastane aklımızda olmalı...
ayyy çok güzelmiş valla bi sevreyin sezeryanı bide bu normal doğum korkularımdan uzaklaştırdı valla sağol darısı bize olsun :))
canım raporun devlet hastanesi olması şartmı nerdeki devletten aldın?
bide erken doğum yapsan bile kullanmadıkların ekleiyor bizim okulda bir arkadaşın erken oldu 3 hafta hemde onun eklendi oda şeker bir anne idi:)))) olmadı bende haftaya alsammmı kararsız kaldım şimdi 17 haziran haftasında lıp vermeyi planlıyordum ama
Eki Görüntüle 203446
kızlar buda benim bebek sekerim :))) kagıt tutacağı içine genelde lavanta konuyor ama ben paketli draje koymayı düşünüyorum :)
haaa fotoyu netten buldum benimkinde tüy yok :)))
kızlar arkadaşlardan biri doğum videosu paylaşmış o epidurlli doğum anladığım kadarıyla normal olsa o kadın bence biraz zor durur o kdar sessiz ama ben izleyince çok fena oldum tansiyonum falan düştü ben acaip korkuyorum doğumdan şu anda nefesim bile kitleniyo yani :18::18::18:
Bugün kabus gibi bir gün geçirdim kızlar(( Önce 1 tane hasta yakınının insanlık dışı hallerine maruz kaldım, sonrada beraber çalıştığım arkadaşın 1 aylık iznini onayladıklarını öğrendim. (((
Hasta yakını diğer hasta 15 dk. geç çıktığı için ki bu süreyi beklemeden hastaneyi birbirine kattı. Asansörde falanda bağırmış o diyetisyeni şikayet edip işten attıracağım diye.. Ben güya içerde sohbetteymişim. Şu kandil günü hamile halimle Allah' ından bulsun diyorum...
Günaydınnnn şekerler....
Böbrek testlerim çıktı, gayet normal herşey. Doktorum korkulacak bişey yok dedi. Rahatladım bende
günaaay dın kızlaarrrr :)))
insüline başlıycam :) dr m öyle dedi
hadiii gözün aydın canım :)))
aslında 32 den sonra sıkıntın olmazsa çalışsan daha iyi değilmi canım ?
Maşallah kuzuna bizimki bir hft ilerde zaten kafası belli orandan büyük olursa sezeryan yapıyorlar cnm benimde kafa büyük dediler ama normal yapılmayacak kadar büyük değildi.Bugün randevumuz vardı doktorumuzla, dün arayıp çağırdı bize de sürpriz oldu. raporu 32. hafta bittiğinde verecekmiş 32+6 da.
Şimdiye kadar toplamda 10 kg almışım.
Kuzu 1736gr.
benim ölçümlerde haftasından en ileride olan başı oluyor. sizin nasıl?? neredeyse 2 hafta ileride
bir de normal doğum istiyordum böyle kocaman kafa olursa nasıl doğacak :18:
sona doğru yaklaşıyoruz bundan sonra 3 hafta 2 hafta 2 hafta aralıkla gel dedi. randevuları alırken bir tuhaf oldum az kaldı artık.
Yok cnm 140 altında çıkmış yapmazlar zaten ne güzel bende 100 lük yaptırmadım 144 dü sadece açlık tokluk yaptırdım allaha şükür normal çıktı....Arkadaslar Merhaba
Herkes seker yuklemesinde hem 50'lik hem de 100'luk mu yaptirdi? Benim sadece 50'lik yapildi ve deger 118'di, 100'luk yapilmadi, yaptirmali miyim?
Evvelsi gun perinatologa gittik, cok sukur hersey yolunda.... Kizimiz haftasi ile uyumlu, 1364gr. olmus.Kordonu, elleri, ayaklari yuzunu kapatiyordu, bir poz yakalayamadik. Kafasi sol karin tarafimda garip bir pozisyondaydi. Ben bu hafta eskisi gibi hareketlerini cok guclu hissedemiyorum. Benimkisi erken basladi galiba.. Doktor 32.haftadan sonra hareketleri daha az hissedecegimi soyledi cunku bebegin yeri daraliyormus.
Bugün randevumuz vardı doktorumuzla, dün arayıp çağırdı bize de sürpriz oldu. raporu 32. hafta bittiğinde verecekmiş 32+6 da.
Kuzu 1736gr.
benim ölçümlerde haftasından en ileride olan başı oluyor. sizin nasıl?? neredeyse 2 hafta ileride
sona doğru yaklaşıyoruz bundan sonra 3 hafta 2 hafta 2 hafta aralıkla gel dedi. randevuları alırken bir tuhaf oldum az kaldı artık.
Sana da bebeğine de maşallah, 31. haftada 10 kilo almışsın ne güzel:)
Benim bebeğimin de ölçümleri haftasına göre ileride görünüyor. Normal doğumda bebeğin başının büyük olması çok sıkıntı yaratacak bir şey değilmiş sanırım. Bir yerde okumuştum, bebeğin baş çevresi genelde annesinin çatısıyla uyumlu olarak gelişirmiş, bir de zaten özellikle kafatası kemikleri tam birleşmemiş oluyor ve doğumda birbirinin içine geçip bebeğin kafasının kolay çıkmasını sağlıyor, o yüzden zaten ilk doğduğunda bebeklerin başı biraz sivri olur, izlediğim videolarda da hep öyleydi.
Yani bence endişelenecek bir şey yok:)
Canım öyle değil belli bir cm var şimdi unuttum onun üstünde oldu mu dr.lar önermiyor en azından benim dr öyle demişti
canım bebeğine ve sana maşallah..30.haftandasın ve 10 kilo almşsın ben şimdiden 12 kilo aldımBugün randevumuz vardı doktorumuzla, dün arayıp çağırdı bize de sürpriz oldu. raporu 32. hafta bittiğinde verecekmiş 32+6 da.
Kuzu 1736gr.
Arkadaslar Merhaba
efsung dedigin gibi nolacagimiz belli degil;
artik hakkimizda hayirlisi olsun cnm yaa.
ben de hep 37ye kadar calismak isterdim hatta doktor ilk 32de ayrilacaksin dedigi gun uzuldum agladim; esim- ailem hepsi sen deli misin dediler; gerekirse sonradan ucretsiz izin alirsin; yeter ki bebek ve senin sagligin riske girmesin dediler;
dusununce hakli buldum ben de canim.
simdi 32 degil de 33 te ayrilicam buyuk ihtimalle (tam rapor haftamiza geliyor o yuzden doktordan izin alarak 1 hafta daha gelmem lazim ise )
peppermint ;
canım venüs den haber var mı?
ya kızlar diyorsunz ya hani 37.haftaya kadar çalışırm diye..sezeryan olacak olanlar zaten 37.haftalarda alınmıyor mu bebek.geriye kalan 3 haftayı doğum sonrasına atılacak nasılsa..ben o yüzden 37.haftama kadar değilde 35e kadar falan çalışırım diyorum bir aksilk çıkmazsa
ya kızlar diyorsunz ya hani 37.haftaya kadar çalışırm diye..sezeryan olacak olanlar zaten 37.haftalarda alınmıyor mu bebek.geriye kalan 3 haftayı doğum sonrasına atılacak nasılsa..ben o yüzden 37.haftama kadar değilde 35e kadar falan çalışırım diyorum bir aksilk çıkmazsa
iyi hatirlattin,
simdi ben bir arayayim onu canim.
ya evet cnm,
benim arkadasim da 37 de izne ayrildi; 10 gun sonra dogum yapti kizcagiz; o zaman erken dogumda izinleir aktarma durumu da yoktu; bosuna kendini yormus oldu..
iyi hatirlattin,
simdi ben bir arayayim onu canim.
ya evet cnm,
benim arkadasim da 37 de izne ayrildi; 10 gun sonra dogum yapti kizcagiz; o zaman erken dogumda izinleir aktarma durumu da yoktu; bosuna kendini yormus oldu..
Canım ben de 35. haftada ayrılcam, bir aksilik olmazsa... 3 hafta doğumdan sonraya atılcak artık...
ben sezeryan düşündüğm için 37-38de alırlarsa diye 35e kadar çalışmayı düşünüyorum(burdan 3 hafta iznimi atmş olruum doğm sonrasına)..bide erken doğum olacağı için sezeryan olunca 2 haftada ordan toplamda 5 hafta iznm olur diye düşünüyorum.yani doğmdan sonra 8+5 13 hafta izin
Tatlım bizede hemen haber ver
Merak ediyorum valla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?