2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canim ben ist.anadolu yakasinin bi ucundan avr.yakasina geciyorum hergun yolum gunde toplam3 saat.
servisle gidiyorum ama yine de yorucu.
doktor bunu bildigi icin bir de kasilmalarim erken basladigi icin; gecmiste de kanama tecrubem oldugu icin; ha bir de detaylida perinatolog rahimde bolme var erken dogum olabilir dedigi icin; doktorum 32den sonra izne ayrilcak gibi planini yap dedi :-((

cnm yaa, her insanda ayni anlayis olmuyor ne yazik ki;
cok kustah insanlar var
sen uzme canini, onu Allah bildigi gibi yapsin

su arkadasinin alacagi olsun valla... zamani gelir onun da sana ihtiyaci olur...

Günaydınnnn şekerler....

Böbrek testlerim çıktı, gayet normal herşey. Doktorum korkulacak bişey yok dedi. Rahatladım bende

ohhh,
cok sukur,
cok sevindim canimmm

günaydıın canımmm

arkadaşlar benim sorum olucak daha önce bu sayfalarda paylaşıldı ama yerini unuttum bana da acil lazım şu 32. haftadan itibaren kullanılırsa göğüs çatlağı oluşmayan bir krem vardı ismini hatırlayan var mı? bulamadım burda sayfa sayısı fazla olunca hatırlayan varsa yazarsa çok sevinirim...

Bende havuzlu handa aynı modeli beğendim,gecelik pijama ve sabahlık 3'lü takım halinde 100tl demişlerdi. Sen hangi mağazadan aldın ki 63tl?

Aman yağmur yağmasın, sıcakta olmasın

Yoksa yanarız valla... Sıcakta ödem oluşumu daha hızlı oluyormuş:26:

kızlar günaydın..

benim göğüsler çok yumuş yumuş oldu normal mi acaba ?
bu kadar yumuşak değillerdi..
süt böyle mi toplanıyo ki :26:

Bugün randevumuz vardı doktorumuzla, dün arayıp çağırdı bize de sürpriz oldu. raporu 32. hafta bittiğinde verecekmiş 32+6 da.
Şimdiye kadar toplamda 10 kg almışım.
Kuzu 1736gr.
benim ölçümlerde haftasından en ileride olan başı oluyor. sizin nasıl?? neredeyse 2 hafta ileride
bir de normal doğum istiyordum böyle kocaman kafa olursa nasıl doğacak :18:
sona doğru yaklaşıyoruz bundan sonra 3 hafta 2 hafta 2 hafta aralıkla gel dedi. randevuları alırken bir tuhaf oldum az kaldı artık.

Maşallah canım kuzucuğa

canım maaşallah bebşine benimki de haftasına göre ilerdeydi ama önemli değil sağlıklı olsunlar da. ayrıca çok kilo almamışsın haftana göre çok çok iyi. ve cidden senin az kalmış . ayrıca izni geç veriyor 32+0da en geç vermesi gerekiyor

Günaydınn güzel anneler, benim moral kaynağı canım arkadaşlarım ve onların melekleri,
Bu gğn sayenizde kendimi daha moralli hissediyorum. Ayrıca, bugün akşam doktor muayenemiz var 3 haftadan sonra oğlumu tekrar görecek olmanın heyacanı var. Umarım herşey yolunda gidiyordur :)) Gerçi ilk defa bir muayenemize babamız olmadan gideceğiz. Babamızın uyuz direktörü ile toplantısı var akşam.

canım sende 32.haftanda rapor alırsın çalışamaz diye..o zaman anlarlar anyayı konyayı

Canım 32. haftad rapor almak benim açımdan iyi değil çünkü ben doğum sonrasına kalmasını istiyorum izin hakkımın. Hem Şimdilik rahat bir hamilelik geçiriyorum çalışamayacak gibi değilim sadece, düşüncesizliklerine inanamıyorum.

günaaay dın kızlaarrrr :)))
insüline başlıycam :) dr m öyle dedi

aslında 32 den sonra sıkıntın olmazsa çalışsan daha iyi değilmi canım ?

Aynen hayatım, ben de 37' ye kadar çalışmayı planlıyorum. Dediğim gibi düşüncesizliklerine inanamıyorum o kadar. aman ne yapayım ben de yetiştirebildiğim kadar iş yapacağım.

Kaç çıkıyor ki şekerin canım ?? Umarım kısa süre kullanırsın sonra gerek kalmaz.

cnm yaa, her insanda ayni anlayis olmuyor ne yazik ki;
cok kustah insanlar var
sen uzme canini, onu Allah bildigi gibi yapsin

su arkadasinin alacagi olsun valla... zamani gelir onun da sana ihtiyaci olur...

evet tatlım ya, dün çok canım sıkıldı ama bugün toparladım. :))) Umursamama yoluna başvuruyorum artık. Yönetim işlerin aksamasını umursamıyorsa ben niye umursayayım diyorum. ( gerçi ben duramam yine herşeyi yapmaya çalışırım) Ama en azından işlerin yetişmemesini kendime sinir stress yapmam. Bir de ben haziran sonu gibi bir cumaya izin alıp 3 gün tatil yaparım diyordum çünkü geçen sene de iş değiştirdiğim için tatil yapamamıştım. Ama kısmet bakalım.

maşallah canım .. ayy günler geçiyo yaklaşıyoruzzz doğuma.. allahh herkese sağlıklı doğumlar nasipp etsinnn

ohhh,
cok sukur,
cok sevindim canimmm

Sağol canım, bende çok sevindim.Rahat bir nefes aldım.

Hamilelikte tansiyon çok önemli, mutlaka herkes takip etmeli.

Dün bir arkadaşımın arkadaşı ile telefonda konuştum.preeklampsi sonucu 33 haftalık doğurmuş bebeğini. Ama bebek 3 hafta hiç gelişmediği için 30 haftalık doğmuş. 1300 gr...
31. haftaya kadar hiçbişeyi yokmuş. 1 hafta içerisinde 8 kilo almış, vücut ödem toplamış. Sonra tansiyonu yükselmiş, doktorlar 2 hafta hastanede yatırmışlar ama fayda etmemiş. Hemen doğuma almışlar. 1 ay bebek küvöz de kalmış, çok zor zamanlar geçirdik diyor. Her gün hastaneye giderek sütünü vermiş bebişine.
Kızını orda bırakıp eve gitmek, hayatımdaki en zor günlerdi diyor.

Yoğun bakım ünitesi olup SSK ile anlaşması olan hastane baktık, hafta sonu gidip görüşücez. Doğum yapacağım hastane de günlük küvöz ücreti 1200 TL miş. 1 ay kalırsa, batarız valla..

Bilginiz olsun diye anlatıyorum kızlar. Yedekte hastane aklımızda olmalı...

ayy Allah esirgesin yaa,
Allah saglikli zamaninda dogum nasip etsin.

biz de 11 haz. randevumuzda hastane-ucret-dogum konularini artik konusalim doktorumla bari yaa.

bu arada temmuz annelerinden bir dogum daha var, 32 haftalik :18:
bebek kuvezdeymis, Allah guc versin o bebege ve annesine de.

Maşallah bebişine canım Şimdiki bebeklerin çoğunun kafası çapı büyük oluyor. Ne yapalım sağlıkla doğsunlarda normali sezeryan katlanacağız :)))

Aman yağmur yağmasın, sıcakta olmasın

Yoksa yanarız valla... Sıcakta ödem oluşumu daha hızlı oluyormuş:26:

Sicaklarda cok zor oluyor, benim sisliklerim herkesten once basladi, cunku burasi cokkkkk sicak...:84:
Siz sanslisiniz.

Günaydınnnn şekerler....

Böbrek testlerim çıktı, gayet normal herşey. Doktorum korkulacak bişey yok dedi. Rahatladım bende

Gozunaydin canim.:13:

günaaay dın kızlaarrrr :)))
insüline başlıycam :) dr m öyle dedi

hadiii gözün aydın canım :)))

aslında 32 den sonra sıkıntın olmazsa çalışsan daha iyi değilmi canım ?

Insulin yaparken cok kolay gelsin canim, Allah yardimcin olsun.:13:

En guzeli bahar ama o da kisa suruyor.

Ne cilgin insanlar var! Cok gecmis olsun. cok ustunde dusunme derim, gec git canim.

38. haftalık doğacak..şeker hastası olduğum için..38.haftadan sonra şeker bebeğe zarar verebilirmiş..

38 haftalik erken degil ki canim. 37.hafta itibari ile bebek doguma hazirmis, 38. haftadan sonra plasenta bebegin beslenmesinde o kadar etkili degilmis cunku artik cok olgunlasmis oluyormus. Ben de 38.haftadan sonra hazirim.:13:

Kızlar bende de tam tersi ishal var... Acaba çok mu meyve yiyorum, erikten mi oluyor ki?

Ayyy ben de erigin her rengini yiyorum, ama hala kabizim.

kızlar biberon, emzik ve süt sağma makinesi aldınız mı ve düşünüyorsunuz?

ben süt sağma madela mini elektirikli alacağım galiba. sonra emzik nuk tavsiye edilmiş ama kauçuk mu silikon mu ?

Avent'in sut pompasini arkadasim verdi ben de avent philipsin anne memesine benzeyen emzigini ve biberonunun aldim. Tecrubeli annelerin oneri listesindeydiler.

Ayyy artik kizcagizi doguma alsalar ya, nicin gonderip duruyorlar, gunu de gecmis.... Allah yardimcisi olsun.:13:

Mutlu yillar, saglikli yaslar dilerim.

Benim bir arkadasima da oldu, doktoru normal demis.

Bebise masallah.

Bazilarinda ileri aylarda da bulanti gorulmesi normalmis, Allah yardimcin olsun canim.:13:

Arkadaslar Merhaba

Herkes seker yuklemesinde hem 50'lik hem de 100'luk mu yaptirdi? Benim sadece 50'lik yapildi ve deger 118'di, 100'luk yapilmadi, yaptirmali miyim?

Evvelsi gun perinatologa gittik, cok sukur hersey yolunda.... Kizimiz haftasi ile uyumlu, 1364gr. olmus. Kordonu, elleri, ayaklari yuzunu kapatiyordu, bir poz yakalayamadik. Kafasi sol karin tarafimda garip bir pozisyondaydi. Ben bu hafta eskisi gibi hareketlerini cok guclu hissedemiyorum. Benimkisi erken basladi galiba.. Doktor 32.haftadan sonra hareketleri daha az hissedecegimi soyledi cunku bebegin yeri daraliyormus.

canım servisle gittiğini biliyorumda yolun çok uzun olduğunu bilmiyodum dogum sonrasına daha çok iznin kalsın diye dedim ben ama sağlıklı olan neyse tabiki onu yapmak gerek :)) hepimiz için hayırlısı :))))
bende de seker var ama dr m hiç erken doğum falan demedi bana gelişimciyede demiş mesela doğum trh soruyorum 38. haftadan önce olmaz diyo sanırım geçmiş tecrubeleri bunu yaptırıyor:))) bende nolucağını bilmez beklemedeyim :))

lansinosh
Lansinoh Lanolin | | Botanikecza.com
bak bu krem canım
maşallah canım :))
evet bazen böyle engebeler yada cukurlar çıkıyor karşımıza ama üstünden atlayıp geçicez sıkmıycaz kendimizi:)))
insülini doğuma kadar kullanıcam canım doğum öncesi kesmek falan gerekirmi acaba hiç bilmiyorum ?
bide su doğum izni olayı 32. haftamızı erken almakmı geç almakmı hangisi daha avantajlı bi turlu karar veremedim açıkçası sanırım geç daha avantajlı gelişimci erken almış erken doğum riskinden dolayı ama erken olan her hafta doğum sonrasına da aktarılıyor aslında bide bizim yaz tatili olayından dolayı çalışıyor olmamız lazım gerçi ben lisedeyim nerdeyse temmuz 4 e kadar çalışıcaz sınavlar olacak çünkü ufff bu rapor izin çok gıcık oluyorum kuş kadar izin onuda karıncaya çevirmeye çalışıyorlar bu yenidoğan bebeklere acımayan vicdan göstermeyen zihniyet gitsinde allahından bulsun ver söyle yaz kış demeden 2 sene hadi olmadı 1 sene 16 hafta nedir ya komik yani sanki bebek 2-4 ay arası başının çaresine bakabilecek durumda oluyor istiyorlarki maaş almadan izin kullan ohhh ne ala memleket sanki ben bu ülkeye çalışmıyorum vergimi takır takır ödemiyorum hiç ufff neyse yaaaa açıldım gene :)

bu ara kızlar unnadoda Fisher-Price kampanyası var ben baktım ana kucagına falan dae-bebek le 20 tl fark var dönence de de 10 tl fark var almaya gerek yok dedim 30 tl fark olsa alırdım bide kargo eklenecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…