2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Künye aldır cnm üzerinede ismini yazdır, olmadı altın taksınlar ilerideki masraflarına harcarsın
ilk dişi gören hediye alırmış babamız görmüştü künye aldırdım küçükken çok takamadık iz yapıyordu şimdi çok yakışıyor oğluma....
Nazarlık ben taktım yeleğine filan iyice arkasına doğru bunda da takıcam nazara inanırım ben....

kendini nasil guvende hissediyorsan oyle dogum yaparsin insallah, en dogrusu bence bu.

ben nette guzel bileklik ya da nazarlik bulamafim aslinda. bana onerebilecegin marka var var mi?

ben bi mağazada atasay junior koleksiyonu gördüm çok cici şeyler vardı çok farklı sıradışıydılar

Canım 50' lik şeker yükleme sonucun normal olduğu için dr. 100 lük gereği duymamıştır.Maşallah kuzucuğuna... Bakalım benim oğluşum bugün bize yüzünü gösterecek mi? Sağlıklı mı?

İnsülini doğum öncesi kesmen gerekirse söyler zaten doktor. Ya o izin mevzuu gerçekten can sıkıcı. Hayır yani birde kendileri ile çelişiyorlar. 6 ay sadece anne sütünü destekleyen kampanyalar yapıyor sağlık bakanlığı ama analık izni doğum sonrası 2 ay komik yani! Madem 6 aya kadar destekliyorsun o zaman doğumdan sonra 6 ay izin ver de bir zahmet emzirebilelim. ayrıca, sonrasında süt izinleri konusunda haksızlık var. Devlet memurlarına 3 saat, özelde çalışanlara 1,5 saat. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?

İnşallah canım ya, hani şu ana kadar maşallah çok rahat, zinde bir hamilelik geçirdim ama tabi artık son aylar ağırlaşıyoruz haliyle. Ben de 37 ye kadar çalışmak istiyorum. :))) Valla arkadaşı da Allah' a havale ettim... Umarım onun da işi düşer...

selam kızlar doktor geldık
masallah oglum ıyıymıs ama bıraz fazla kılo almıs 1600 gr olmus. karın cevresı bıraz iriymiş.
baş be bacak ölçümlerı normal 1 hafta önden gidiyo dedi kılosundan dolayı heralde öyle dedı
tam bas asagı degıl ama bıraz egrı duruyomus.
seker olayını sordu karın cevresının genıs olması ya sekerden yada ırsi bi durum dedi
diyet listesıne 1 ay harfşyen uy bıde sabah aksam ölçüm yap 1 ay sonra getir bi bakalım şekerden mi yoksa genetik bi durum mu dedi.
bende bu durumun kötü bi sonucu olurmu dedım yok sadece normal doguramazsın dedı omuzlaır genıs bı bebek olur ve normal dogum zorlasır dedı
bu arada bugune kadar hıc normal dogum dememıstı bugun neden olmasın sen ıstedıgın sürece hersey yolunda giderse normal olur ıstemezsen 36 dan sonra alırz dedı
oysakı bugune kadar hep sezeryan falan dıyodu sımdı neden bole dedı anlamadım ?????
aslında normal dogum olsa fena olmaz ama ne bılım kafam cok karıstı ??

doktor kontrollerı güzel geçen arkadaslara masallah
allah hepımıze saglık sıhhat versın

Son düzenleme:

bende de karın çeveresı genısmıs oyle dedı ???? galıba karın cevresı genıs oldugu ıcınde 1 hafta önde gözüküyoo
benım dr da karnı genıs olursa omuzlarıda genıs olur normal doguramazsın dedı ??
artık her gıttıgımızde degısıık seyler duyucaz heralde

kızlar sımdı aklıma ne gelsı
benım su avatardakı resımdekı cocugun karın cevresıde genıs :)))
acaba benım oglusumunda onun için mi genıs oldu
ona baka baka :))))))))))))))

bu arada cocugun kılo almadı heralde bıraz buyeyle alakalı benım 1 haftadır ıstahım yok
hatta gunde 2 kere yemek yedıgım bıle oldu ama masallah oglum ıyı kılo almıs bıraz genetık bu durum heralde cunku ben bebekken kıloluymusum tosun gıbı esımde oyleymıs bızımkıde tosun olacak heralde :)))

ben bi mağazada atasay junior koleksiyonu gördüm çok cici şeyler vardı çok farklı sıradışıydılar

kızlar erkek cocuguna altın takmak haram bılgınız olsun
erkeklik hormanlarına etkı ediyor dinen caiz deil yani
gümüş künye alıp takmayı düşünüyorum ben aklınızda olsun cok hoş gümüş künye bileklikler var erkek cocuklara göre

oy maşallah annesi tosununa..amma beslemişsin bebeğini. yememiş yedirmişsinn.. şaka bir yana umarım sağlıklı doğum yapar ve sağlıklı kucağımıza alırz yavrularımızı

Bizim burada hiç akrabamız yok. Bizi sadece iş aradaşlarımız ziyarete gelir o da taş çatlasın 30 kişi falan olur. Ben çalıştığım hastanede doğum yapacağım için ee buradan da oda da ziyaret eden olur. Yani geneli hastanede ziyaret eder. Eve gelen toplasan 15 kişi ( hani 1-2 de komşu gelse) diyorum o yüzden ben hstanede kine göre 70 adet falan şeker yaptıracağım. Kağıt tutucu yaptıracağım. Resmini akşam yüklerim buradan açamadım. Eve gelenlere de (burada adet un kurabiyesi ikram etmekmiş ) un kurabiyesi ve lohusa şerbeti ikram ederim diye düşündüm.

bugün dr .a ayaklarımın ve ellerimin şişmeye başladığını söyleyince bana yemeklere hiç tuz atmadan pişirmemi söyledi.nasıl yiyeceğiz tuzsuz öyle : (

artık alyansım parmağıma olmuyor .ayaklarım da şişiyor. soğuk suya tutuyorum akşamları biraz fayda ediyor sanki.
sizin de şişlik probleminiz var mı benim gibi ? :78:

merhaba hanimlar ve minik bebisleri
bende 25 haftalik hamileyim ve size bi sorum olacak :) benim dogum eylul ortalarinda ve benden bi kac hafta onde gidiyorsunuz.. ablamdan ogrendigim kadariyla 25 haftadan sonra karinda azda olsa yirtilmalar basliyormus( sizde durum nedir? ve ne tur onlemler aliyorsunuz?
biraz bilgi verirseniz cok memnun olurum Rabbim sizi ve bebbislerinizi korusun

Canım bende henüz yok ama bol su içmelisin... Ben günde en az 3-4 lt su içiyorum. Çok faydalıymış

KURABİYE İSİNİ BİR ARASTİRAYİM BEN DE.
nasil yapicaz ki, varda tarif paylasalim bari kizlar ;-)

ohh ne mutlu cnm sana,
masallah

evet ben de okumustum aynisini.
aslinda en guzeli dogal dogum tabi gunumuzde bizler yedigimiz hormonlu seylerin etkisinden midir bilinmez bir nevi mutasyona ugradik degistik sanki.. eski kadinlar gibi degiliz ki.
miyad doluyor, sanci gelmiyor; bebek donmuyor; su azaliyor; bebegin gobek kordonu kireclenmeye-hareketleri azalmaya basliyor vs; mecbur kaliyosun sezeryane
cevremdeki kimse normal dogum yapamadi benim; hepsinde de su geldi, miyad doldu ama sanci cok, bebek hic asagi inmiyor

bakalim cnm bizim nasil olacak,
artik hayirlisi diyorum ben ya

sezeryan ya da dogal diye tercih yapmicam ben, hangisi benim icin daha saglikli olacaksa o olur umarim

masallah cnm snein tosuncuga;
evet anne baba iriyse bebek iri olabiliyormus,
benim de bebekligim ve cocuklugum cok minyondu mesela, bebegimde minyon simdi

kizlar bana dua edin; 1 hafta sonra kontrolum var; 1 haftada bebegim buyusun serpilsin; 1 hafta geriden geliyordu farki kapatsin; nolurr

kiz cok guldurdun beniiii

ben de 70 adet magnetli süs yaptırdım..
eve gelen vericem..ve mevlüte aslında yeter hastanede de dağıtsam olur gibi

Canım 28 haftalık hamileyim ama hiç çatlak oluşmadı henüz. İnşallah da oluşmaz...

Ben badem yağı ve kakao yağı kullanıyorum...

canım bende de tarif yok ama internette çok tarif seçeneği var..en iyisini bulup yapmaya çalışacağz..merak etme bebeğin sağlıklı olsunda 1 hafta önde geride çok önemli değil..çok tonton olmasıda sağlıklı değil canım..doktor iyi diyorsa hiç endişe etme

Benim doktorum da tuzu azalt dedi ama aynı zamanda tuzsuz da yesen bu şişlikler olacak dedi, vücudumuz doğum sonrası için su depoluyormuş, depolayacak bir haznemiz olmadığı için, dokularda birikiyor su dedi:))
Ben de bu sabah alyansımı çıkardım, daha doğrusu çıkaramadım, biraz suya tutup öyle çıkarabildim, sanırım artık takamayacağım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…