nazarlik tehlikeli degil mi peki? nazarlik cok istiyorum ama bebege tehlikelimolur mu, batar mi ya da yutar mi diye endiseleniyorum... belki bebege nazar kolye ucu aldiririm, sonrada oglumun nazarligini ben takarim, olur mu sizce? oglumun bir seyini takman beni cok mutlu eder ama karar da veremiyorum...
kendini nasil guvende hissediyorsan oyle dogum yaparsin insallah, en dogrusu bence bu.
ben nette guzel bileklik ya da nazarlik bulamafim aslinda. bana onerebilecegin marka var var mi?
Arkadaslar Merhaba
Herkes seker yuklemesinde hem 50'lik hem de 100'luk mu yaptirdi? Benim sadece 50'lik yapildi ve deger 118'di, 100'luk yapilmadi, yaptirmali miyim?
Evvelsi gun perinatologa gittik, cok sukur hersey yolunda.... Kizimiz haftasi ile uyumlu, 1364gr. olmus.Kordonu, elleri, ayaklari yuzunu kapatiyordu, bir poz yakalayamadik. Kafasi sol karin tarafimda garip bir pozisyondaydi. Ben bu hafta eskisi gibi hareketlerini cok guclu hissedemiyorum. Benimkisi erken basladi galiba.. Doktor 32.haftadan sonra hareketleri daha az hissedecegimi soyledi cunku bebegin yeri daraliyormus.
evet bazen böyle engebeler yada cukurlar çıkıyor karşımıza ama üstünden atlayıp geçicez sıkmıycaz kendimizi:)))
insülini doğuma kadar kullanıcam canım doğum öncesi kesmek falan gerekirmi acaba hiç bilmiyorum ?
bide su doğum izni olayı 32. haftamızı erken almakmı geç almakmı hangisi daha avantajlı bi turlu karar veremedim açıkçası sanırım geç daha avantajlı gelişimci erken almış erken doğum riskinden dolayı ama erken olan her hafta doğum sonrasına da aktarılıyor aslında bide bizim yaz tatili olayından dolayı çalışıyor olmamız lazım gerçi ben lisedeyim nerdeyse temmuz 4 e kadar çalışıcaz sınavlar olacak çünkü ufff bu rapor izin çok gıcık oluyorum kuş kadar izin onuda karıncaya çevirmeye çalışıyorlar bu yenidoğan bebeklere acımayan vicdan göstermeyen zihniyet gitsinde allahından bulsun ver söyle yaz kış demeden 2 sene hadi olmadı 1 sene 16 hafta nedir ya komik yani sanki bebek 2-4 ay arası başının çaresine bakabilecek durumda oluyor istiyorlarki maaş almadan izin kullan ohhh ne ala memleket sanki ben bu ülkeye çalışmıyorum vergimi takır takır ödemiyorum hiç ufff neyse yaaaa açıldım gene
Kıskançlığından yapıyor cnm allah verir sana o kudreti bende 37.hftya kadar çalışmıştım 39 da da doğurdum daha rahat doğum yaparsın cnm
Kızlar benim de dün akşamdan beri karnım taş gibi ilk hamişliğimde yoktu böyle birşey :2:
Bugün randevumuz vardı doktorumuzla, dün arayıp çağırdı bize de sürpriz oldu. raporu 32. hafta bittiğinde verecekmiş 32+6 da.
Şimdiye kadar toplamda 10 kg almışım.
Kuzu 1736gr.
benim ölçümlerde haftasından en ileride olan başı oluyor. sizin nasıl?? neredeyse 2 hafta ileride
bir de normal doğum istiyordum böyle kocaman kafa olursa nasıl doğacak :18:
sona doğru yaklaşıyoruz bundan sonra 3 hafta 2 hafta 2 hafta aralıkla gel dedi. randevuları alırken bir tuhaf oldum az kaldı artık.
ben bi mağazada atasay junior koleksiyonu gördüm çok cici şeyler vardı çok farklı sıradışıydılar
günaaay dın kızlaarrrr :)))
insüline başlıycam :) dr m öyle dedi
hadiii gözün aydın canım :)))
aslında 32 den sonra sıkıntın olmazsa çalışsan daha iyi değilmi canım ?
selam kızlar doktor geldık
masallah oglum ıyıymıs ama bıraz fazla kılo almıs 1600 gr olmus. karın cevresı bıraz iriymiş.
baş be bacak ölçümlerı normal 1 hafta önden gidiyo dedi kılosundan dolayı heralde öyle dedı
tam bas asagı degıl ama bıraz egrı duruyomus.
seker olayını sordu karın cevresının genıs olması ya sekerden yada ırsi bi durum dedi
diyet listesıne 1 ay harfşyen uy bıde sabah aksam ölçüm yap 1 ay sonra getir bi bakalım şekerden mi yoksa genetik bi durum mu dedi.
bende bu durumun kötü bi sonucu olurmu dedım yok sadece normal doguramazsın dedı omuzlaır genıs bı bebek olur ve normal dogum zorlasır dedı
bu arada bugune kadar hıc normal dogum dememıstı bugun neden olmasın sen ıstedıgın sürece hersey yolunda giderse normal olur ıstemezsen 36 dan sonra alırz dedı
oysakı bugune kadar hep sezeryan falan dıyodu sımdı neden bole dedı anlamadım ?????
aslında normal dogum olsa fena olmaz ama ne bılım kafam cok karıstı ??
doktor kontrollerı güzel geçen arkadaslara masallah
allah hepımıze saglık sıhhat versın
kizlar herkesin cevresi, tanidik sayisi falan farklidir ama bebek sekerlerini kac adet yaptirdiniz siz;
bir de sekerleri hastanede mi, eve gelenlere mi, yoksa mevlutte mi dagitacaksiniz???
ben 20 ad. biblo yaptirdim; hastaneye gelenlere veririm diye;
bir de cikolata alip kendim izne ayrildigimda paketlemek istiyorum, onu da hast.de veririz diye dusunuyorum
35 ad. de lavantali kucuk biblo yaptirdik; onlari da mevlutte veririm diye dusunuyorum
mantikli mi sizce
ilave bisiler yapmali miyim??
eve gelen cok olacaktir, onlar icin mesela ???
bugün dr .a ayaklarımın ve ellerimin şişmeye başladığını söyleyince bana yemeklere hiç tuz atmadan pişirmemi söyledi.nasıl yiyeceğiz tuzsuz öyle : (
artık alyansım parmağıma olmuyor .ayaklarım da şişiyor. soğuk suya tutuyorum akşamları biraz fayda ediyor sanki.
sizin de şişlik probleminiz var mı benim gibi ? :78:
canım ben hastane için bebek şekeri ve kurabiyesi düşünüyorum.kurabiyeleri kendim yapmak istiyorum eğer şeker hamurunu bulabilrsem, pastaneden mi istemeliym yoksa büyk marketlerde var mıdır şeker hamuru? mevlüt içinde yine kurabiye ve bebek çikolataları olabilr şu pastanelerde satılan..ama seninki daha iyimiş biblo ömür boyu kalıcı olur..bence ilave olarak sende bebek kurabiyesi düşün ha bide lohusa şerbeti hastane için
merhaba kızlarr
az önce doktordan geldik. doktorum bebeğin kafa gelişinin normal doğuma uygun olduğunu normal doğum için herşey uygun olduğunu söyledi.çok sevindim.zaten normal doğum istiyorum ve doktorun da sezeryan taraftarı olmaması beni daha da mutlu etti.burada öyle çok doktor var ki direkt sezeryana yönlendiren.
normal istememin en büyük sebebi de bebeğin doğduğunda emme refleksiyle doğup anne sütünü problemsiz bir şekilde alması.sezeryanda azcık sorunoluyor bu durum.
annem bana normal dogum cok sancili gectigini, canimin yanacagini ama dayanilmayacak bir agri olmadigini ve daha bebegi kucagima alir almaz unutacagimi soyledi. normal dogumdan korkma diyor hep... okudugum kitaplar da agri kesici bile almadan dogum yapabilursiniz, boylece bebeginize daha cok baglanirsiniz tarzinda bilgiler veriyor. bunu yasamamiz gerektiginden bahsediyor... biliyorum cooook canim yanacak ama korkmuyorum. bazen gece ruyalarima bile giriyor, belki de cok korkuyorum ama yapabilecegime inaniyorum...
birde internette okudum sanirim, gebelik.org olabilir, dogum yapmis kadinlar ogut verirken hep cok kotuydu,cok canim tandi, ben yaptim sen yapma diye sizi korkutacak ve cesaretinizi kiracak seyler anlatabilir, bunlar yapilmamasi gereken seylerdir, bu insanlari dinkemeyin, sizi korkutmalarina izin vermeyin diyordu. cok korkunc olsa annelerimiz 2.3.4.... cocuklari dogurmaya cesaret edemezlerdi ki... hem eger korkmazsak daha kolay gecermis dogum...
evet bende normal dogum istiyorum kismetse, hayirlisi ne ise o olsun ... bu arada boyle bir doktorun dugu icin cok sanslisin..
selam kızlar doktor geldık
masallah oglum ıyıymıs ama bıraz fazla kılo almıs 1600 gr olmus. karın cevresı bıraz iriymiş.
baş be bacak ölçümlerı normal 1 hafta önden gidiyo dedi kılosundan dolayı heralde öyle dedı
tam bas asagı degıl ama bıraz egrı duruyomus.
seker olayını sordu karın cevresının genıs olması ya sekerden yada ırsi bi durum dedi
diyet listesıne 1 ay harfşyen uy bıde sabah aksam ölçüm yap 1 ay sonra getir bi bakalım şekerden mi yoksa genetik bi durum mu dedi.
bende bu durumun kötü bi sonucu olurmu dedım yok sadece normal doguramazsın dedı omuzlaır genıs bı bebek olur ve normal dogum zorlasır dedı
bu arada bugune kadar hıc normal dogum dememıstı bugun neden olmasın sen ıstedıgın sürece hersey yolunda giderse normal olur ıstemezsen 36 dan sonra alırz dedı
oysakı bugune kadar hep sezeryan falan dıyodu sımdı neden bole dedı anlamadım ?????
aslında normal dogum olsa fena olmaz ama ne bılım kafam cok karıstı ??
doktor kontrollerı güzel geçen arkadaslara masallah
allah hepımıze saglık sıhhat versın
kızlar sımdı aklıma ne gelsı
benım su avatardakı resımdekı cocugun karın cevresıde genıs :)))
acaba benım oglusumunda onun için mi genıs oldu
ona baka baka :))))))))))))))
bu arada cocugun kılo almadı heralde bıraz buyeyle alakalı benım 1 haftadır ıstahım yok
hatta gunde 2 kere yemek yedıgım bıle oldu ama masallah oglum ıyı kılo almıs bıraz genetık bu durum heralde cunku ben bebekken kıloluymusum tosun gıbı esımde oyleymıs bızımkıde tosun olacak heralde :)))
merhaba hanimlar ve minik bebisleri
bende 25 haftalik hamileyim ve size bi sorum olacak :) benim dogum eylul ortalarinda ve benden bi kac hafta onde gidiyorsunuz.. ablamdan ogrendigim kadariyla 25 haftadan sonra karinda azda olsa yirtilmalar basliyormus( sizde durum nedir? ve ne tur onlemler aliyorsunuz?
biraz bilgi verirseniz cok memnun olurumRabbim sizi ve bebbislerinizi korusun
KURABİYE İSİNİ BİR ARASTİRAYİM BEN DE.
nasil yapicaz ki, varda tarif paylasalim bari kizlar ;-)
ohh ne mutlu cnm sana,
masallah
evet ben de okumustum aynisini.
aslinda en guzeli dogal dogum tabi gunumuzde bizler yedigimiz hormonlu seylerin etkisinden midir bilinmez bir nevi mutasyona ugradik degistik sanki.. eski kadinlar gibi degiliz ki.
miyad doluyor, sanci gelmiyor; bebek donmuyor; su azaliyor; bebegin gobek kordonu kireclenmeye-hareketleri azalmaya basliyor vs; mecbur kaliyosun sezeryane
cevremdeki kimse normal dogum yapamadi benim; hepsinde de su geldi, miyad doldu ama sanci cok, bebek hic asagi inmiyor
bakalim cnm bizim nasil olacak,
artik hayirlisi diyorum ben ya
sezeryan ya da dogal diye tercih yapmicam ben, hangisi benim icin daha saglikli olacaksa o olur umarim
masallah cnm snein tosuncuga;
evet anne baba iriyse bebek iri olabiliyormus,
benim de bebekligim ve cocuklugum cok minyondu mesela, bebegimde minyon simdi
kizlar bana dua edin; 1 hafta sonra kontrolum var; 1 haftada bebegim buyusun serpilsin; 1 hafta geriden geliyordu farki kapatsin; nolurr
kiz cok guldurdun beniiii
bugün dr .a ayaklarımın ve ellerimin şişmeye başladığını söyleyince bana yemeklere hiç tuz atmadan pişirmemi söyledi.nasıl yiyeceğiz tuzsuz öyle : (
artık alyansım parmağıma olmuyor .ayaklarım da şişiyor. soğuk suya tutuyorum akşamları biraz fayda ediyor sanki.
sizin de şişlik probleminiz var mı benim gibi ? :78:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?