2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evet canım ben de öyle düşündüm. Ama acaba hani hastanede çok da samimi olmadığım bir sürü insan da gelecek hatta çoğunluğu oluşturacak 1,50 biraz fazla mı fiyatı???

işte bu sebepten ben şöyle düşünüyorum eve gelen yakınlarıma evde bu tarz magnetlerden vereceğim.hastanede de çikolata ikram edeceğim sadece

bizim bi arkadas o ucgen sekerlerden ayptirmis; ustune minik bebek biblosu, kudele, nazar boncugu yapistirmis;
sen de oyle yapabilirsin cnm

2 kere okurabilirsin cnm, neden olmasin

Kızlar hastanede çalışma arkadaşlarım vs. ziyaret eden çok olur bu kağıt tutucular nasıl sizce???

AHŞAP KAĞIT TUTACAKLI BEBEK ŞEKERİ 1.5 TL GittiGidiyor.com'da #39389735

cok sirinler bence

babalar gunu 19 haziranmis canim

Her ne kadar anneler gününde daha anne sayılmazsın deme kabalığında bulunsa da Tish-o sitesinden tişört yaptırmayı düşündüm.

ben de super baba t-shirtu yaptirmayi dusunuyorum tish-o'dan
kumas kaliteleri nasil acaba :44:

my little shine sun
cnm haziran ayının 3.pazarı babalar günü diye biliyorum...

Hay atanıza rahmet kızlar :))) Sabahtan beri debeleniyorum ne zam diye?? Çevremdeki herkes farklı birşey söylüyor

Her ne kadar anneler gününde daha anne sayılmazsın deme kabalığında bulunsa da Tish-o sitesinden tişört yaptırmayı düşündüm.

hahaha banada aynı sekılde bır cevap gelmıstı. bende senın gıbı dusunuyorum belkı utanır dıye inadını yapıcam bıseyler.
kendı babama alırken eşimede alırım bi tshirt gömlek gibi birşey.
kızlar bende mevlut şekeri yerine. görmüşsünüzdür iyi pastanelerde çukolata satılıyor. tek tek resimlerinizin basılı olduğu kağıtlarla kaplatılıyor.
bende bebişimin ilk resmini bastırıp bir paket çukolata yaptırmayı dusunuyorum. yanı mevluta gelecek pek yalkınım yok topu topu 3-5 kişiyiz ama bellide olmaz hazırda bulunsun. en olmadı bız yerız :)))
loğusa şerbeti yapmayıda düşünmüyorum yaw. siz düşünüyormusunuz? bunun amacı ikramdan başka bişeymi yoksa???

Canım arkadaşın nereden yaptırmış onu biliyor musun yada sorma şansın var mı? Bn bulamadım onlardan da?

Bence t-shirt en güzeli. Ben de t-shirt yaptırmayı planlıyorum.

arkadaşlar sizden duyunca aklıma geldı.şimdi bizim herifler baba adayı demi nasipse insallah.eee hediye almak lazım,aslında sziden duymasam aklımda yoktu,buaralar kafam karışıkta.hızlı al ve hepsiburadaya baktım.dijital fotograf çerçevesi baktım.çok şirinler.yüklüyosun fotoları,slayt geçio,masa üstü kullanılabilio,anahtarlık şeklinde olanalar var.hem bebişimiz doğunca üçümzüün bir sürü resmini koyar insallah:)diye heves ettim bn

Ben lohusa şerbetini yaptırayım diyorum. Sıcak değil de serin serin içecek birşey ikram etmiş olurum hem de adete uygun olur :)))

lohusa serbeti biz de adet degildir; hic yaptirani gormedim..
ama k.validemlerde varmis sanirim;
yazin mersine gidersem dedi orda loh.serbeti icin ozel karisim satiliyormus baharatcilarda.
getiririm; senin dogumunda kaynatiriz dedi
simdi ben hazirlik yapsam mi serbet icin yapmasam mi bilemedim (bardak, sus vs )

Canım arkadaşın nereden yaptırmış onu biliyor musun yada sorma şansın var mı? Bn bulamadım onlardan da?

Bence t-shirt en güzeli. Ben de t-shirt yaptırmayı planlıyorum.

ok. sorarim cnm,

minik bibloyu eminonunden almislaR;
ucgen akide sekerinin uzerini kendileri suslemisler.

sorar ogrenir yazarim cnm sana

ama bildigim kadariyla cogu pastanelerde yapmalari lazim mevlid sekeri

Mersin de bildiğim kadarıyla o lohusa şerbeti yerine kaynar diye birşey yapılıyor. Dediğin gibi baharatlar falan kaynatılıp ikram ediliyor ama o sıcak verilen birşeydir. Benim anneannem mersinli oradan biliyorum.
Ya bizde de böyle adetler yok galiba çünkü ben anneme lohusa şerbeti diyince onu yaparız sen içersin, bizim öyle adetimiz yok dedi. :44: ama ben geçen sene Bursa' da bir arkadaşım yazın doğum yapmıştı o zaman hastanede ziyaretine gittiğimde lohusa şerbeti verdiler serin serin pek güzel olmuştu oradan aklımda kaldı.

ok. sorarim cnm,

minik bibloyu eminonunden almislaR;
ucgen akide sekerinin uzerini kendileri suslemisler.

sorar ogrenir yazarim cnm sana

ama bildigim kadariyla cogu pastanelerde yapmalari lazim mevlid sekeri

Tamam canım. Gerçi dediğin gibi pastanelerde olabilir de ben pastaneye bakmayı akıl edemedim

my_little cnm sordum arkadasa;

o ucgen seker kutularini eminonunde kurukahveci mehmetefendinin sokagindan girince solda bir kutucu varmis, ordan almislar; beyaz ustune mavi-pembe puantiye falan cok secenek varmis

sonra icine lokumlari kendileri alip doldurmuslar; uzerini de suslemisler...

altin zaten takacaklar ama ben annemden ogluma hep annemi hatirlatacak da bir sey olsun istiyorum...
ama burada da herkes normal dogum yapiyor, cok cok ekstrem bir durum olmasi lazim sezeryan icin. hatta buradaki doktorlar sezeryan konusunda tecrubesizdir diye bile dusunmuyor degilim cunku herkes normal dogum yapiyor ve bu durum aklimi cok karistiriyor. neden tr de sezeryan burada normal dogum yaygin. acaba turk kadinlari cidden normal doguma uygun degil mi acaba diye bile dusunuyorum. insallah hakkimizda hayirlisi olur...
Canım 28 haftalık hamileyim ama hiç çatlak oluşmadı henüz. İnşallah da oluşmaz...

Ben badem yağı ve kakao yağı kullanıyorum...

bende de henuz olusmadi ve kakao yagi kullaniyorum ama daha erken bence olusmasi icin...
bende bir annemlerde birde kayinvalidemde okutmak istiyorum, annemle ikimiz hazirlaniriz, kayinvalidem de isyedigi gibi yapar artik...

hmmm kayinvalidem mersinde su an, aldirsam mi acaba? ama bizde de adet degildir lohusa serbeti..

kizlar hepinizi cok cok optumm

ben kaciyorum,

iyi h.sonlariiii

bebislere ve kendinize iyi bakin

p.s. kizlar bizim ufak tefek alisverisimiz kaldi, bu haftasonu bakicaz, sans dileyin , gecen hafta bulamamistim aradiklarimi, bu sefer bulayim da bitsin su isler, dinleneyim ben de

iyi iyi ilk öğrendiğimizde hamile t-shirti yaptırmıştı kocam:) uzun zamandır giyiyorum iyi durumda hala

kizlar nefes alip verdikce sag gogsumun altindaki kaburgam aciyor, usuttum mu sizce?

canım benım hamılelığımın ılk zamanlarından berı oluyor desem yerıdır. rahım yukarı cıktıkca baskı oluyormus ondan aynen benımde sağ goğsumun altında kemık acısı oluyor. südyenı cıkartıp rahatlıyorum. ama çalışan kadınsan balensiz südyen alman lazım malum işe südyensiz gidemezsin:))
ama yınede dr gıdınce bı baktır cunku safra kesesıde aynı yerde ağrı yapıyormus.

kizlar nefes alip verdikce sag gogsumun altindaki kaburgam aciyor, usuttum mu sizce?

Merhaba kızlar, bebek şekerleri lohusa şerbetleri bardakları bir sürü şeyden konuşmuşsunuz. Bunlar güzel hazırlıklar da bizim yanımızda akraba falan hiç yok ben yapmayacağım. Sadece bebek çikolatası alırım, hastaneye gelenlere de eve gelenlere de bundan ikram ederim diye düşünüyorum. Sadece arkadaşlar gelirler o yüzden fala abartmayı düşünmüyorum.

senerd, kaburgan batıyor gibi bir hisse normal, banada oluyor. Artık rahim büyüklüğü kaburga seviyesine kadar geldi, ondandır.

soracagim ama malesef burada her seye normal diyorlar, sorunca kendimi de kotu hissediyorum artik
temel mantik su:zaman icinde geciyorsa normaldir, o syuzden ilk etapta bakalik gececek mi diyorlar cok komik di mi:)
yazmayi umuttum, kisa kisa nefes aliyorum ve kaburga kemigim batiyormus gibi hissediyorum,tam sag gogsumun altinda... seninde oyle miydi?

Son düzenleme:
iyi akşamlar kızlar.bbek şekerleri konuşmuşsunuz.ben hastane için bir şey yapmayacağım normal olursa hemen taburcu ediyorlar zaten.sezeryan olursa da ağrısı var diye kimse gelmez.o yüzden ev için hazırlayacağım.evde bebek çikolatası ve magnetli süslerden dağıtmayı düşünüyorum.mevlüt annemlerde ve kayınvalidemlerde iki kere düşünüyorum burda yapmayacağım.o mevlütlerde bişey dağıtma konusunda kararsızım açıkçası.kayınvalidemlerde bir şey dağıtma yok.annemlerde dağıtmaya bir şey tekrar yapmam gerekir mi?çok kalabalık olur annemlerde yapıldığında.başa çıkabilir miyim diye düşünüyorum açıkçası.ya da sadece yakın akrabalara mı hazırlasam?3 şehire yayılmış bir hayat olunca düşünecek çok şey oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…