2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar günaydın hepinize!

Dün akşam doktor muayenemiz vardı. Çok şükür hiç bir sorun yok. Oğluşum 1050 g olmuş. Doktor 1kg ın üstü olması iyi dedi ama bana biraz düşük geldi. Bizim dr. boy ölçümü vermiyor ama FL değerine göre 37,2 cm çıkıyor.
Amnion sıvım yeterliymiş ama doktorum havalar ısındığı için daha da arttırmamı istedi. Haftada 2 defa omega 3 kullanabileceğimi söyledi.
Sonra annemler geldi bursaya onlarla kalan eksiklerimizi tamamlamak için çıktık gece 11 di ve geldiğimizde. Babam çocuk gibi çok güldürdü beni. Ne görse bunu da alalım diye tutturdu. Tutmasam Graco' nun sweetpeace kendi kendine sallanana müzik çalab ana kucağı gişbi birşey var onu alacaktı. mağazadan zor çıkardım. İyi! onu almıyorsak şuradaki akülü arabayı alalım diye tutturdu :))) çok güldüm haline. Şunu anladım ki Demir' im canım oğlum doğduktan sonra babamı tutamayacağız. Çocuk şımarmasın diye babam yüzünden ben kötü anne olacağım Bugün öğlen 2 ye kadar çalışıyorum. Sonra da çıkıp geriye kalan eksikleri alacağız.

Dün aldıklarım:

Chicco Phisyo kauçuk emzik, yine chicco nun emzik kutus, babay jem küvet ve küvet altlığı, kova, maşrapa, ikea' dan bebek alt açma zımbırtısı, Merserize pike. Birde kızlar bir arkadaşım çok tavsiye etti bu tülbentten biraz kalınca bebek örtüsü falan olarak da kullanılan etamin kumaşı gibi kumaştan birşeyler var İkea da onlardan aldım. Bugün de perde, cibinlik gibi şeyler bakacağız.

kizlar nefes alip verdikce sag gogsumun altindaki kaburgam aciyor, usuttum mu sizce?

Canım midenin ve bebeğin yukarı çıkmasıyla kaburgalar batıyor, göğüste sıkışma hissi falan normalmiş.

Hadi bakalım canım umarım tamamlarsınız. Ben de umarım bugün son defa alışveriş yapacağım :))

Canım aynen ya şuan klimalı ortamdayım falan ama öğlen alışverişe gideceğiz akşama kesin şişeceğim (

Teşekkür ederim tatlım :)) Ya ben detaylı bakamadım daha ama nedense 27. haftada genelde 1200 falan gibi hatırlıyorum burdaki güzel yiğenlerimin kilolarını. Ondan biraz düşük geldi. Yok takmıyorum. Sadece acaba mı oldum.

Canım zaten alışveriş yapacağı yer bursa kapalı çarşı, güneş alan bir yer değil. Buarada ben her sabah mutlaka güneş kremi sürüyorum. Aven' in 50+ ını kullanıyorum tavsiye ederim. Ben açık tenli olduğum için hemen yanabiliyorum bir de çillerim de var sonra çok kötü oluyor yüzüm.

Canım aynen ya şuan klimalı ortamdayım falan ama öğlen alışverişe gideceğiz akşama kesin şişeceğim (

dikkat et çok yorma kendini....bak bizim babamız çıkacak dışarı...benim onla gitmeyi yemio gözüm:
evde kalacağım...bebişin odasına bişiler bakacaktık ,boyasını felan seçecektik ama ı ıhhh...yürüyemiyorum artık doğru dürüst
ben evde kalcem...babacık gitcek ühhühühühüh....

Son düzenleme:

My Little Sunshine,
bebisiniz haftasina gore gayet uyumlu, masallah. Babanin heyecanina cok sevindim, hakiketen bir sure sonra onu tutamayacaksin, birak keyifle alsinlar bence, ilk ve tek torunlari, eminim cok hevesleniyorlardir. Cicilerinizi mutlu saglikli gunlerinizde keyifle kullanin.
Site-urun bilgisi icin tesekkurler, deneyecegim.
Ben de bebek sekeri ve kapi susu yapmasini deneyecegim, once malzemeleri nereden bulabilecegimi ogrenmem lazim, umarim basarili olurum.

Bence de kendini fazla zorlama, ben de dogum kursuna giderken bazi hareketlerde zorlandim ve yapmayi biraktim zaten. Bebisin hareketli olmasi daha iyi yaa...Oteki turlu insan cok daha endiseleniyor ki yakinda hareketler yer azligindan yavaslayacak, bu gunlerin keyfini cikar derim.

günaydın kızlarrrrrrr... bugün annem memlekete geri dönüyor yine yalnız kalıyorum yalnızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. rabbim kimsecikleri yalnız bırakmasın.

Allah kavustursun, olsun doguma geri gelecek nasil olsa...

Son düzenleme:

bunlar çok hoşmuş ya benim burda kimsem yok bitek okuldaki arkadaşlar gelir 50 tane yeter bana buradan sipariş vereyim ben o zaman

merhaba arkidişler

bizimde dün kontrolümüz vardı herşey iyiydi, hatta bizim plasenta biraz aşağıdaydı, yukarı çıkmış, kızım uyuyordu pek göremedik yüzünü, bide 50 lik şeker yüklemesi yapmıştık onun sonucuda bu gün çıktı biraz yüksek çıkmış pazartesi gidip 100 lük yükleme yapacağız, sanırım banada diyet gözüktü

masallah canim ogluna bence gayet normal kilosu falan saglikli olsunlar da en önemlisi bu bence. babandan bahsedince kendi babam geldi gözümün önüne ben türkiyedeyken alisveriste o da öyleydi herseyi alsin istiyo o salincaktan aldi hatta bizim dedemiz :) hatta bi sabah kalktim bi baktim kizimin elbiselerine bakiyoo ama dogdugunda burda olamicak malesef bu da beni cok üzüyooo

valla 32. hafta gelse bi an önce benim cadi kizim durmuyo yerinde cünkü canimi acitiyo sürekli

bende birakicam canim herhalde . tabi ki hareketli olmasi iyi canim da benimki fazla hareketli canimi acitiyo resmen gecen gün esim cekti hareketlerini video ya atabilirsem aticam buraya

Kizlar iyi haftasonlari hep okuyorum ama cok yazamiyorum ama giremedigim gunler kendimi hep eksik hissediyorum. Bizimde kontrolumuz vardi hersey yolunda 1300 kg olmus kizim guzelde fotolar verdi bize. Hala ters duruyoruz bu arada. 8 kg almisim bende... Bu arada gobegim gerildikce icinden siyah bisey cikti cimbizla cekiyorum gelmiyor. Doktora gosterdim makasla dondurdu ve cikardi. Benim gobek bagim dusmemis :))) doktor sasirdi icerde kalmis gobegim gerildikcede disari cikti doktorum bu kadar temiz gobek gormemistim diyo:)))) beni 23 yillik bagimdan ayirdilar...
Neyse bu arada hazirliklara da basladim sonunda fotolari en yakin zamanda yukleyecegim...

Birde sekershop.com diye bir site buldum. Sekerler icin falan cok secenek var bakabilirsiniz ben ani defteri ve kalem setten aldim cok hos tavsiye ederim....

hadi ya benim o kadar değilde..çorap izi kendini belli ediyor..zaten 12 kilo aldım toplamda allah sonumu hayretsin

valla benim hergünüm aynı dün hele iyice bileklerim coşmuştu bugün evdeyimde zavallı ayaklarım rahat etti..ben de bugün itibarı ile 13 kilo aldım!inşllh 17 yi geçmem toplamda gerçi senden büyüğüz sanırım biz ama ben 70 kg ile hamile kaldım (

sl cnm ddiğin siteye baktım bende
anı defteri ve kalemi sana ulaştımı
defterin içi düz sayfamı yoksa değişik bölmleride varmı?
canlı görünüşü nasıl acaba?

ben de anı defterini araştırıyorum şimdi çok güzeller var bu arada kızlar netten ateş ölçer,bebek güncesi, lohusa kilodu falan almıştım geldi . git gide daha çok yaklaşıyoruz doğuma :)

Sanirim artik bundan sonra bebisler yuzunu pek gosteremeyecek cunku genelde kordonlari yuzunu kapatiyor bir de yer darligindan elleri ayaklari da kapatacak, saglikla gelsinler de dogunca bol bol gorecegiz insallah. Diyetinden simdiden kolayliklar gelsin.

güle güle kullam cnm aldıklarını...
lohusa kilodunda neye özen göstermemiz gerekiyo?

Ben hemem giyilip atilanlardan aldim hem de beli yuksek ve iki beden buyuklerden de aldim. Gobisle birlikte popis de buyudu sanirim.

yaaa olamaz yaaa benim kız 2 aydır zaten göstermiyo şimdiden sorada göstermezse yandık desene yaa
doğurduktan sonra tam bi süpriz olacak bize...

selam kızlar
yaa aklıma bişey takıldı. eşim kefir almış içmem için hamilelikte kullanımına baktım düzgün bi açıklama yok bende tedirgin oldum içmemde bi sakınca yktur herhalde dimi? bilgisi olan varmı??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…