2011 Ağustos-Eylülde Tüp Bebek Yaptıracaklar

memorıal bu konuda çok ii olduğunu duyuyorum sürekli.inşallah bu sefer tutar
bende çok istedim oraya gitmeyi ama çok pahalı diyolar birde gün aşırı gitmek gerekicek

fiyat konusunda pahalı olduğunu bende duydum ne kadar bilmiyorum gidince öğrenir paylaşırım sizlerle ..
oraya buraya verdiğim paraları toplasam güzel bir ev olurdu ....

dondurulmuşlar taşınıyormu bende bilmiyordum bu gün öğrendim.
oldukça derin bir araştırma yaptım ...ben daha önce alman amerikan batı bahat erpa hastanelerinde tüp bebek yaptırdım.
memorial ın ekibi uzun süredir burda çalışan bir ekip başında semra hanım var türkiyede bir çok ilklere imza atmışlar sitesindede çok detaylı bilgiler var ..benim artık 9.denemem olacak evet çok para harcadım malesef daha harcanacak ama benim tüp bebekten başka alternatifim yok iki tüpümde gitti .bu işin en önemli iki noktası var biri doğru doz ilaç kullanımı diğeride iyi embiryolog ayda 1000 e yakın hastanın geldiği bir hastaneyi hiçbiryerle kıyaslamak doğru olmaz açıkçası ben edindiğim bilgilerden çok tatmin oldum..

ahhh ahh sorma
sen git bakalım memnun kalırsan bizde peşinden gelirizz

şöyle bir şey oldu bu araştırmaları yaparken.9 yıldır çocuğu olmayan pko hastası iki tüpüde olmayan bir bayanla tanıştım şu an çocuğu var daha 7 aylık kızın gitmediği yer kalmamış çapa hakkında ondan bilgi almak için konuşuyordum (bir arkadaşım vasıtasıyla tanıştım kendisiyle,)
ona başka iyi bir hastanede çalışan iyi bir dr arkadaşı (buda tüp bebekçi) bu kadar uğraşın üzerine artık orda burda sürünme memorila git adamlar haşa Allah değil ama çok profesyoneller Türkiyede tüp bebek memorilın dışında boş demiş..evet yapılan ve tutan bir çok kişi var farklı hastanaelerden.ama ben un eleğinden elene elene en sona kalanlardanım malesef kaç aşıla kaç tüp bebek kaç yumurta takibi yaptırmadığım test yaptırmadığım takip kalmadı sıradan bir yer bana çözüm üretemiyor.bu adamlar koydukları embiryonun kızmı erkekmi olduğunu bile biliyorlar..hatta diyelim bir ailenin hasta bir çocuğu var ve uygun dokuda kardeşin kök hücresi ile tedavi edilecek adamlar bunu bile yapıyor.ellerindeki cihazlar Türkiyedeki araştırma hastanelerinin ellerindeki cihazlardan daha üstün zaten semra hanımın özgeçmişi bile oku oku bitmiyor..
sanırım ben tek çarem önce ALLAH sonra bunlar..

yok yapılmadı duygucum herşey yolunda giderse perşembe yapılacakmış.
amin cnm benm inşallah.
.................................................

emelim çokkk üzüldüm.. rabbim hayırlı vakitlerde hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin

ARKADAŞLAR BEN BUGUNLERDE GİREMEDİM..
TAKİP EDEMEDİM edemiyede bilirim AMA OKUDU YAZINIZ okuyacağım..

BİR ARKADAŞTA LİSTEYİ TAKİP ETSİN..zahmet olmazsa

YARIN , DIŞ GEBELİK AMELİYATI OLACAĞIM SABAH 9DA ACİL OLARAK ALINACAM.
DEĞERİM DÜŞÜK ÇIKMIŞTI AMA BUGUN USG DE GÖRDÜK SOL YUMURTAMIN HEMEN KENARINDA..
İNŞALLAH RAST GELİR KAZASIZ BİR ŞEKİLDE DIŞ GEBLİĞİ ATLATIRIZ..

cumanın hayrı hepinizin üstüne olsun.. Allaha emanet olun.

dualarım sizinle...

TAŞINA BİLİYOR. BEN TAŞITIRACAĞIM.

bende senin gibi çok araştırdım en iisinin memorıal oldnu öğrendim hep orası var gönlümde sanki oraya gidine olucakmış gibi hissediyorum ama burda bi tanıdık vasıtasıyla acıbademe gitmekte sanırım hata eetim. inşllh canım rabbim gönlüne göre versin vesileside memorıal olsun

allah yardımcın olsun canım işallah biran önce bebişine kovuşursun madi olarakta zor senin için duva etcem benim sorunum acıklanamıyor herşey normal ama olmuyo 6 senedir her aybi umut bekliyorum kısmet tedavini yedinci günündeyim perşenbeye konturole gitcem benim yol sorunumda var çok zor oluyo tedavi için iştenbile ayrılmak zorunda kaldım allah hepimize yardım etsin

bursa art deden memnunmusun mustafa develioğduydu sanırım işinde çok ii diyolardı aklımda kaldı:18::18::18::18:

doktorumdan çok memnunum evet prof osman h. develioğlu merkezin sorumlusu...

hoşgeldin..hayırlısı hakkınızda hiç korkma korkulacak bişey yok zaten opu da uyutuluyorsun merak etme...

bayan doktora gelince bende evlendiğimde hep bayan olsun derdim ama şu bir gerçek bütün ii kadın doğum doktorları erkek o yüzden bayan diye takılma derim ben....

maybecim nerdesin yaaa....valla özlettin kendini gel artıkkkkk.....

daha öncede dedim yeni topik yeni enerji olsun bizeee.....çok ii olurr....

hoşgeldin...tedavin hayırlı ve uğurlu olsun....

co-kültür???????*hiç bilgim yok konuyla ilgili.....

bu arada cinsiyetini bütün bu işle uğraşan doktorlar biliyor daha önce bahsetmiştik...ama sölemek kesinlikle yasak olduğu için hiç konuşmazlar....

canım şimdiden Allah acil şifalar versin.dr una söyle tüpü alırken diğer tüpünüde kontrol etsinler mutlaka.çünkü diğer tüpte bir problem varmı yokmu yine laproskopi ile bakmaları gerekiyor.hatta benim 2.tüpümü aldıklarında histeroskopiyide yapmışlardı yani ikisi bir arada çıkmış oldu laproskopi çok kolay bir ameliyat sonrası 3 günde ayaktasın sadece karnında 3 tane delik oluyor :)(bende 6 tane var)deliklerin tek sıkıntısı bikini ile denize girerken bıçaklanmış gibi br görüntü kalıyor:) ama olsun gelecek bebişlerimiz için değer..

ben regl oldum 3 sıradan itibaren okuyamadım ama reglim bitince hepsini okuyacağım.

Allah yardımcın olsun..

Başarısız tüp bebek uygulamaları; genetik faktörler rahim içi faktörler hormon bozuklukları ve rahim anormallikleri gibi nedenlerle ortaya çıkabiliyor.
Endometrial Ko-kültür (Yapay rahim içi uygulaması) nedir? Yapay rahim içi uygulaması tekrarlayan tüp bebek tedavilerine rağmen gebe kalamayan embriyoları yavaş veya kötü gelişim gösteren çiftlerde yeni bir umut. Adetin 21. günü rahim içinden alınan ufak bir doku örneği laboratuar koşullarında üretilerek yapay bir rahim içi dokusu oluşturuluyor ve embriyolar bu doku içinde büyütülüyor.
Bu uygulama sırasında kadının kendi rahim içi (endometrium) hücreleri kullanıldığından sarılık AIDS ve diğer riskli durumlar ekarte ediliyor. Endometrial hücreler embriyo gelişimine zarar vermiyor gelişiminin devamını sağlıyor ve büyüme şansını arttırıyor. Embriyo gelişimi için gerekli olan faktörler ve proteinler yönünden oldukça zengin olan ko-kültür sıvıları içerisinde bulunan büyüme faktörleri ve besleyici maddeler embriyo gelişimini destekliyor. Ayrıca ortamda oluşan antioksidanlar embriyo için zararlı olabilecek artıkları embriyo çevresinden uzaklaştırıyor.
Diğer taraftan ko-kültür tarafından salgılanan LIF IGF Gm-CSF TGFa ILa gibi büyüme faktörleri embriyonun normal gelişimine katkıda bulunuyor. Sitokinler ve büyüme faktörleri embriyo ve besleyici hücreler arasındaki etkileşime ve kaliteli embriyo gelişimine yardımcı oluyor.
Embriyonun döllendiği dönemden laboratuar şartlarında ulaşacağı en son aşama olan blastosist dönemine kadar bir çok dinamik değişiklik gösterdiği ve bu dönemde vücut içinde olduğu gibi birçok destekleyici maddeye ihtiyaç duyduğu bir gerçektir. Vücut içinde bu değişimler implantasyon dönemi adı verilen tüplerden rahim içine ulaşıncaya kadar olan dönemde gerçekleşmektedir.
Yapay kültür ortamları bu dinamik değişikliklerden yola çıkarak hazırlanmış olmakla birlikte halen büyüme faktörleri ve moleküller arası etkileşim net olarak bilinemediğinden henüz tüm vakalarda iyi embriyo gelişimi istenen yeterlilikte desteklenememektedir. Ko-kültür ortamında embriyo ve rahim içi doku arasındaki ilişki vücut içindekilerine benzer şekilde gelişmekte ve embriyo ile endometrium arasında sinyaller oluşarak endometrial doku gerekli büyüme faktörlerini salgılamaktadır.
Embriyo tarafından açığa çıkan istenmeyen maddeler (toksinler) ise endometrium tarafından bertaraf edilmektedir.
Tüp bebek için kullanıma hazır olarak sunulan yapay kültür ortamlarında bu proteinler ve büyüme faktörleri oldukça sınırlı bulunuyor. Bu nedenle tekrarlayan tüp bebek tedavisinde başarısız olgularda ko-kültür hazır satışa sunulan kültür sıvıları için bir alternatif oluşturuyor.
Endometrial ko-kültür hazırlanması yoğun bir iş gücü ve teknik alt yapı gerektiriyor ve bu konuda özel olarak eğitimi olan elemanlara ihtiyaç duyuluyor. İstanbul Memorial Hastanesi’nde biyolog Semra Sertyel başkanlığında bir ekip ko-kültür çalışmaları sürdürüyor.
Endometrial ko-kültür uygulaması İstanbul Memorial Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde daha önce 3 ila 10 kez arasında başarısız ART denemesi olan ve gebelik elde edilememiş 40 vakada uygulanmış ve 15 vakada gebelik elde edilmiştir. gebelik şansı çok düşük olan bu hastalarda elde edilen %37 gebelik oranı ko-kültür çalışmalarının başarısını ve geleceğe yönelik ümit verdiğini göstermektedir

canım çok geçmiş olsun dualarım seninle inş iyi geçer operasyonun k.i.b.görüşmek üzere

banada uygulanmıştı(ben ankaradayım) co kültür yalnız benden 21.gün hücre filan alınmadı dr yumurta toplamadan önce size co kültür de uygulayacağız demişti.sanırım embriyoların sağlıklı gelişimi için yapılıyor.amaaaaaaaaaaa sonuç yine negatifti.

galiba ben de memorial a gitmeyi düşünüyorum....çok mu kalabalık acaba...

arkadaşlar az önce klınıkten aradılar yarın transfer için sabah çağırıyorlar halen 5 yumurta duruyormuş.bugunde bekleyim dediler yarına hansisi ölemzse onu transfer yapacağız dedi p.tesi yumurtam toplandı yarına benim yumurtalar 5.gün embriyomu oluyor?

arkadaşlar az önce klınıkten aradılar yarın transfer için sabah çağırıyorlar halen 5 yumurta duruyormuş.bugunde bekleyim dediler yarına hansisi ölemzse onu transfer yapacağız dedi p.tesi yumurtam toplandı yarına benim yumurtalar 5.gün embriyomu oluyor?

selam arkadaşlar
bugün 8.günüm evde beklemekten sıkıldım
dün gece rüyamda test sonucumu almıştım sonuç 297 yazıyordu
bugün kanda baktırsam cıkar mı acaba???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…