- 12 Nisan 2011
- 566
- 151
- 323
Deme yaMerhaba Deryacım çok üzüldüm yazdıklarına ve çok sinirlendimArada ne oluyorsa bu erkeklere tuhaflaşıyorlar Şuan sıcağı sıcağına ya kendini çok üzmemeye çalış bebişin için hem ne kadar ayıp boşamak falan Biraz bekle cnm bence sonra güzel bir dille sakince konuşursun ne kadar kırıldığını söylersin ve inşallah anlar hatasını gönlünü alır .
dediğim gibi bu ilk kez olmuyor... defalarda oldu 2 senelik evliliğimizde, ve hiç bir zaman özür dileyip gönlümü almadı!!! hiçbi şey olmamış gibi davrandı hep!!! ama içimdekiler o kadar büyüdü ki!!!! bu defa gönlümü almak için gerçekten özür dilemesi gerekiyo!!!!
deryacım anlattıklarına çok üzüldüm ve sinirlendim. bu konuda yumuşak davran aman alttan al diyemicem maalesef.bulmuşlar bi tane saf ohhh ne güzel sömürüp duruyolar. işlerine gelmeyen bişi olduğunda da tehditler.oh ne ala memleket.
eşin belli ki ondan fazla kazanmanı kompleks yapan, tam anlamıyla olgunlaşmamış biri. ailesinin kıçında dolanmaktan da eşi dahil kimseyi gözü görmüyor. benim tahminim zamanında çok ezilip dışlandığı.şimdi de onlara yaranma çalışmaları yaparak eşini hiçe sayıyor. sen enayi değilsin.nereye kadar böyle gidecek? artık bi çocuğunuz olacak ve ayağınızı denk almanın vakti geldi.
tamam gerçekten yok yoksul olurlar 3-5 kendinzi zor duruma sokmadan yardım edersiniz. bunların yaptığı düpedüz yüssüzlük.eşin ve sen artık kendi yuvanızdan sorumlusunuz ve başkalarına bakmak zorunda da değilsiniz.geçen sahur programında ömer döngeloğlu hoca mı adını tam ahtırlamıyorum-dedi ki: öncelikli olarak daima eş gelir. kadın için de erkek için de önce eş sonra annedir. eğer bi çocukları varsa öncelik; eş, çocuk ve anne şeklindedir. dinimizde bile bu böyle. sen onların kuklası değilsin. sanırım onun boşanma tehditlerinden korkmuşsun ve eşin de bunu sezip ikide bir bunla karşına çıkıyor
canım benimki rahatsızlanmış biraz. devamını yazcam kusura bakma kısa kesiyorum yanına gitmek zorundayım.
derya daha yeni evli sayılırsın...düşünsene ayrı ayrı kültürlerde büyüyoruz ve bir evi paylaşmaya başlıyoruz...insan aynı evde büyüdüğü kardeşiyle zaman geliyorda kavga ediyor...sürtüşmeler yaşıyor...
ben sana tecrübeli bir evlilik sahibi olaraktan derim ki eşinde pişmandır söylediğine...zaten insanlar sinirli olduğu anlarda ağızlardan sağlıklı cümleler çıkmaz olumsuz konuşurlar ve karşındaki insanı nasıl kırdığını farketmezler ama sinir ve gerginlik geçince üzülüp pişman olurlar...bence birbirinize gurur yapmayın...eminki birbiriniz çok seviyorsunuz ve kısa bir süre sonra dünyalar tatlısı bir evladınız olacak bebeğine babasız büyüme şansızlığını yaşatma derim.öfkeyle kalkan zararla kalkar...zamanla her şey düzelir bazen kavgalar tadı tuzu oluyor evliliğin.
son diyeceğim ;bir evlilikte baş kocaysa unutma boyunda kadındır...başı istediği yöne çeviren boyundur.
üfffff ya benim sinirlerim bozuldu resmen.şimdi sana ne desek boş.işin içinde olmayınca bize şunlar yap demek kolay.Allah yardımcın olsun.eşine de pes diyorum sadece.merhaba güzel anneler...
benim dünden beri moralim çok bozuk... eşimle kavga ettik( önceden anlatmıştım belki hatırlarsınız, ev almıştık mayısta ama içinde müteahhidin yapacağı işler vardı ve bizi oyaladıkça oyalamıştı... biz de artık olduğu kadarıyla deip kirada olduğumuz için temmuzda eşyaları eve taşıdık ve önceden ayarladığımız tatile çıktık ki biz dönene kadar bişeyler yapılır diye. ama biz tatildeyken çok da bişey yapılmadı ve hepsi biz dönünceye kaldı ki buna elektrik su doğalgaz da dahil... ben de tatil dönüşü benim memlekete uğradığımızda sen işleri halletmeye çalış, ben bu halimle rezil olmayım oralarda, annemlerinde yanında kalırım, sen de annenlerde kalır, işler bitince de biz eşyaları yerleştirmeye geliriz annemle dedim. o da kabul etti, iyi olur falan dedi. ama aradan 15 günden fazla geçti ve hala eve doğalgaz bağlanmadı ve eksikleri var. ama biz bu hafta salı annem kardeşim ben gitmeyi planlıyorduk taa ki düne kadar....
bizde bütün hesap işlerini ben yaparım internet üzerinden. nereye ne yatacak hep ben bilirim, bi sürü kredimiz kredi kartımız var ve eşim de işin içinden çıkamayacağı içn pek karışmaz hesaplara. ama 2-3 ay önce babası araba aldı ve kredisi bizim üzerimizde, her ayın onbeşinde bize verecek şekilde anlaştık ve ben hesapları o para varmış gibi yapıyorum. ama geçen ay aksattığı ve bizi zor duruma soktuğu için eşimle tartışmıştık. oysa ben emekli maaşından otomatik kesilir, kendi çeksin krediyi demiştim en başta!!!! o zaman bi sürü laf yemiştim!!!!! bu ay da gecikmesin hazırladı mı diye sordum, hazırlamaya çalışıyor cevabını aldım ve hemen arkasından "bu arada annem bize 1000 lira verdi ya gün parasından, onu arabanın taksitlerinden düşecekmişiz" dedi. oysa ben çok iyi biliyorum ve öyle duyduğumdan eminim, ev aldığımız ve bi sürü giderimiz olduğu için içindeki işler yüzünden o parayı bize verecekti ama hiç bi zaman arabadan düşersiniz dememişti. ben de saf işte nolcak, aa ne güzel bize yardım ediyo kadın demiştim. ne salağım. bana düğünümde yardım etmeyen, cebinden beş kuruş çıkarıp bi çeyrek bile takmayan kadın mı yapacak bunu?????? peh!!!! ben de bana öyle diyince onu da yardım için verseydi fena mı olurdu dedim. ben annemden çünkü bu süreçte nakit 5000 aldım perdelerimiz ona yaptırdım, ve daha bi sürü şey... o da güya çamaşır makinesi aldı bizim kredi kartımızla 190 lira taksidi var ve onu da 200 diil de tam 190 veriyor kadın!!!!!! 10 liranın hesabını yapandan ne beklersin di mi??? aptallık ben de!!!!
benim tepkime eşim parladı... nasıl öyle dersin! olsa vermezler mi??? (vermezler!anca kendilerine bişey almaya ya da eve tadilat yaptırmaya çalışırlar!!) bi daha ailesine bu konuda laf edersem, gözümün yaşına bakmaz "boşarmış" beni!!!!! beni tanıdığına pişmanmış, lanet olsunmuş!!! bu böyle gitmezmiş ve boşanıp karnımdaki çocuğu da elimden alırmış :)) (işte bu komik!!!)
dünden beri aramıyor beni ve facebook fotosudeğiştirmiş, hep ikimizin fotosu vardır, onu kaldırıp tek fotosunu koymuş ve imalı bi cümle yazmış "artık susma vakti" diye....her ne kadar belli etmemeye çalışsam da annem babam anladı ve anlatmak zorunda kaldım... onlar da çok sinirlendiler... ne olursa olsun arkandayız diyolar!!!! ve bebeğini düşün ve üzülme diyolar!!!! ama elimde deil!!!!! dünden beri ağlıorum ve bana ettiği hakaretleri sindiremiyorum!!! iyi ki bi mesleğim var ve iyi ki yeri geldiğinde ondan çok bile kazanıyorum!!!! bu boşanırım senden muhabbeti kaç oldu artık!!! 2 senelik evliliğimizde belki 10 kere duymuşumdur bu cümleyi ve bin çeşit hakareti!!! yetti artık!!!!
yarın maaş günü ve kendi üzerime olan borçları kredileri ödeyip onunkini bırakıcam, bakalım kendi halletsin!!!! napmalıyım bilmiyorum!!! beni aramadıkça ben de onu aramıcam kesinlikle!!!! ama gözümden akan gözyaşının haddi hesabı yok!!! o kadar çocuğumuz olsun isterken şimdi babasız bi çocuk nasıl büyütürüm planları yapmaya başladım!!! allahım bana sabır versin!!!!! siz de bana bi akıl verin nolurrr!!!!!
üfffff ya benim sinirlerim bozuldu resmen.şimdi sana ne desek boş.işin içinde olmayınca bize şunlar yap demek kolay.Allah yardımcın olsun.eşine de pes diyorum sadece.
geldim.
en ufak bişeyde böyle boşanma lafları evliliğinizi yıpratır.bunun farkında değil mi? öyle kolay mı yuva kurup yıkmak? sinirle bile söylenmeyecek lafların başında gelir boşanma konusu.namussuzluk mu var aldatma mı? hayır .tamamen rahatlığın batması.
bu kadar meraklıysa inceldiği yerden kopsun madem. bir iki bunu söylediğinde sen de resti çek, eyvallah etme, bak nasıl tutuşuyor paşa hazretleri.anne babasıyla eşinin ayrımını yapası lazım. yarın bu bebeğin bir sürü masrafı olacak, bebek olarak kalmayacak çocuk olacak, genç olacak, kat be kat artacak masraflar günden güne. iyi bir eğitim sağlam bi gelecek öyle ha deyince olmuyor. anne baba beraber çırpınıp beraber hazırlayacaksınız onu hayata. iyi bir eş, iyi bir baba olduğunu sana kanıtlamak zorunda.eğer götürüsü getirisinden fazlaysa kendi kaybetmeli.bunu kafasına soksun.
şu aşamada ne kadar düzgün bi şekilde konuşulur bilmiyorum ama biraz sakinleştikten sonra ne isteyip ne istemediğini kesin bi dille anlat bence. aklını başına devşirsin yok öyle yağma.
bir de ben anlattığın kadarıyla seni bi konuda hatalı buldum. sanırım çok fazla sorumluluk almışsın üzerine. maaşın ondan fazla olabilir ama evin giderleri faturaları şu bu kocanın üstüne olmalı. bu hepimiz için böyle.yani demek istediğim tabii ki paranız ortaktır ama faturalar, ödeme işlemleri ve işlemlerle ilgili insanlarla muhatap olacak kişi evin erkeğidir.
benim halam da bu hataya düştü maalesef. kredi çeker halam öder, faturalar, borçlar hep o zavallı kadının üzerinedir. maaşı eniştemden yüksek. adamın tek yaptığı; halamdan gizli aslında durumları çok iyi olan ailesine para vermek,sigaraya harcamak, her gördüğü cep telefonuna heveslenip almak ha bi de işten eve geldiğinde üç çocuğunu sudan sebeplerle pataklayıp evde terör estirmek. onca şeye rağmen halamın bir türlü yaranamaması da cabası...
hayır,insanlık yaparsın onlar da maddi olarak ellerinden bişi gelmiosa manevi olarak karşılığını verirler. hani derler ya elinde yoksa dilinde de mi yok diye.
ki onların insanlık yapılacak durumlar bile yok,anlattığına göre gayet iyiler. hatta eminim senden benden iyilerdir haraççılar.
hiç de mecbur olmadığın halde maaşa bağla onları bi de üstüne haketmediğin laflar işit. deryacım valla kusura bakma kan beynime sıçradı. ağır konuşmuş olabilirim ama hakediyo bu insancıklar. herkes haddini bilecek.kimse kimsenin kölesi değil.
inşallah aranız düzelir canım.ama önce eşinin bu tavırlarını bırakması gerekecek. onun için de adamakıllı konuşman lazım.hele biraz sinirlerin yatışsın.al karşına konuş, allahım şu mübarek gün senin ve bebeğinin hakkında hayırlısını versin.
csanim galiba evliliginizin 2.yilindasiniz gibi hamilelikde nasil annenin n psikolojisi degisiyorsa bababninkide degisiyor canim
herseyi alttan al diyemmem ama bazende empati kur
unutma her gecenin bir gunduzu olurmus
hemen bosanmayi kurtulus olarak gorme lutfennn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?