2011 Aralık Anneleri

deryacım anlattıklarına çok üzüldüm ve sinirlendim. bu konuda yumuşak davran aman alttan al diyemicem maalesef.bulmuşlar bi tane saf ohhh ne güzel sömürüp duruyolar. işlerine gelmeyen bişi olduğunda da tehditler.oh ne ala memleket.
eşin belli ki ondan fazla kazanmanı kompleks yapan, tam anlamıyla olgunlaşmamış biri. ailesinin kıçında dolanmaktan da eşi dahil kimseyi gözü görmüyor. benim tahminim zamanında çok ezilip dışlandığı.şimdi de onlara yaranma çalışmaları yaparak eşini hiçe sayıyor. sen enayi değilsin.nereye kadar böyle gidecek? artık bi çocuğunuz olacak ve ayağınızı denk almanın vakti geldi.
tamam gerçekten yok yoksul olurlar 3-5 kendinzi zor duruma sokmadan yardım edersiniz. bunların yaptığı düpedüz yüssüzlük.eşin ve sen artık kendi yuvanızdan sorumlusunuz ve başkalarına bakmak zorunda da değilsiniz.geçen sahur programında ömer döngeloğlu hoca mı adını tam ahtırlamıyorum-dedi ki: öncelikli olarak daima eş gelir. kadın için de erkek için de önce eş sonra annedir. eğer bi çocukları varsa öncelik; eş, çocuk ve anne şeklindedir. dinimizde bile bu böyle. sen onların kuklası değilsin. sanırım onun boşanma tehditlerinden korkmuşsun ve eşin de bunu sezip ikide bir bunla karşına çıkıyor

canım benimki rahatsızlanmış biraz. devamını yazcam kusura bakma kısa kesiyorum yanına gitmek zorundayım.

ha bi de şöyle bi cümlesi var: "sen ne gelinlik gösterdin ki, ne yardımı, ne anne babalık bekliyosun onlardan?" 5 kuruş bişey istemeden evlenen ve gıkını çıkarmayan gelini bi daha bulsunlar da öpsün başlarının üstüne koysunlar!!!!

derya daha yeni evli sayılırsın...düşünsene ayrı ayrı kültürlerde büyüyoruz ve bir evi paylaşmaya başlıyoruz...insan aynı evde büyüdüğü kardeşiyle zaman geliyorda kavga ediyor...sürtüşmeler yaşıyor...

ben sana tecrübeli bir evlilik sahibi olaraktan derim ki eşinde pişmandır söylediğine...zaten insanlar sinirli olduğu anlarda ağızlardan sağlıklı cümleler çıkmaz olumsuz konuşurlar ve karşındaki insanı nasıl kırdığını farketmezler ama sinir ve gerginlik geçince üzülüp pişman olurlar...bence birbirinize gurur yapmayın...eminki birbiriniz çok seviyorsunuz ve kısa bir süre sonra dünyalar tatlısı bir evladınız olacak bebeğine babasız büyüme şansızlığını yaşatma derim.öfkeyle kalkan zararla kalkar...zamanla her şey düzelir bazen kavgalar tadı tuzu oluyor evliliğin.

son diyeceğim ;bir evlilikte baş kocaysa unutma boyunda kadındır...başı istediği yöne çeviren boyundur.

yok cnm yok dediğin gibi olmuyo o baş boyun meselesi yani herkeste öle olmuyo daha doğrusu benim kocamda öle hala aile deyince kendi ailesinden bahseder bizim ailemiz diye bişey olamadık henüz annesi babası kardeşleri vs.hep benden önde gelir bizde bugün tartıştık deryanın dediği gibi sen işte şöle davranıyosun aileme yok bölesin sen bilmem ne diye((( bende söylendim derken bütün günümüz mahvoldu akşam biraz dışarı çıktık birlikte ama limoniyiz tabi hala sürerde bikaç gün en az yani hepimizin kocaları farklı malesef benimki çok anneci babacı((( bizimde ailemiz yokmu yeri geldiğinde benim annem babamda herşeyden değerli olur tabi ama biz biliriz neyi nereye koycamızı kırmadan ara yaparız mesela kocam hissetmez onların ondan değerli olduğunu ama o öle değil

teşekkür ederim cümlelerin için... her zaman ben alttan aldım ve hiçbişey söylenmeden özür dilemeden hayata devam ettik. eşim iki ruhlu sanki. bi bakmışssın ondan düşüncelisi iyisi yok, bi bakmışssın benden nefret eden, benimle evlendiğine binlerce kez pişman olduğunu yüzüme vura vura söyleyen bi adam!!!!! ben hiç bi zaman o başı istediğim yöne çevirmeyi başaramadım. buna yeltendiğim anda yerden yere vurdu beni (( bu kavgalar evliliğin tadı tuzu olmaktan çıktı artık, yavaş yavaş parçalamaya başladı maalesef!!!!

şu gözyaşlarımı bi durdurabilsem!!!! durmuyorlar dünden beri!!!

üfffff ya benim sinirlerim bozuldu resmen.şimdi sana ne desek boş.işin içinde olmayınca bize şunlar yap demek kolay.Allah yardımcın olsun.eşine de pes diyorum sadece.

üfffff ya benim sinirlerim bozuldu resmen.şimdi sana ne desek boş.işin içinde olmayınca bize şunlar yap demek kolay.Allah yardımcın olsun.eşine de pes diyorum sadece.

bi de benim sinirlerin durumunu bi düşünsene.... ben kendisiyle beni arayana ve benden özür dileyene kadar konuşmamayı düşünüyorum!!! hatta bi taraftan boşanırsam hayatımı nasıl bir düzene sokarım diye planlar yapıyorum, elimde değil!!!!
hayır, olan bebeğime olacak, bugün çok az hareket etti... sanki o da küstü benim gibi hayata!!!

geldim.
en ufak bişeyde böyle boşanma lafları evliliğinizi yıpratır.bunun farkında değil mi? öyle kolay mı yuva kurup yıkmak? sinirle bile söylenmeyecek lafların başında gelir boşanma konusu.namussuzluk mu var aldatma mı? hayır .tamamen rahatlığın batması.
bu kadar meraklıysa inceldiği yerden kopsun madem. bir iki bunu söylediğinde sen de resti çek, eyvallah etme, bak nasıl tutuşuyor paşa hazretleri.anne babasıyla eşinin ayrımını yapası lazım. yarın bu bebeğin bir sürü masrafı olacak, bebek olarak kalmayacak çocuk olacak, genç olacak, kat be kat artacak masraflar günden güne. iyi bir eğitim sağlam bi gelecek öyle ha deyince olmuyor. anne baba beraber çırpınıp beraber hazırlayacaksınız onu hayata. iyi bir eş, iyi bir baba olduğunu sana kanıtlamak zorunda.eğer götürüsü getirisinden fazlaysa kendi kaybetmeli.bunu kafasına soksun.
şu aşamada ne kadar düzgün bi şekilde konuşulur bilmiyorum ama biraz sakinleştikten sonra ne isteyip ne istemediğini kesin bi dille anlat bence. aklını başına devşirsin yok öyle yağma.
bir de ben anlattığın kadarıyla seni bi konuda hatalı buldum. sanırım çok fazla sorumluluk almışsın üzerine. maaşın ondan fazla olabilir ama evin giderleri faturaları şu bu kocanın üstüne olmalı. bu hepimiz için böyle.yani demek istediğim tabii ki paranız ortaktır ama faturalar, ödeme işlemleri ve işlemlerle ilgili insanlarla muhatap olacak kişi evin erkeğidir.
benim halam da bu hataya düştü maalesef. kredi çeker halam öder, faturalar, borçlar hep o zavallı kadının üzerinedir. maaşı eniştemden yüksek. adamın tek yaptığı; halamdan gizli aslında durumları çok iyi olan ailesine para vermek,sigaraya harcamak, her gördüğü cep telefonuna heveslenip almak ha bi de işten eve geldiğinde üç çocuğunu sudan sebeplerle pataklayıp evde terör estirmek. onca şeye rağmen halamın bir türlü yaranamaması da cabası...
hayır,insanlık yaparsın onlar da maddi olarak ellerinden bişi gelmiosa manevi olarak karşılığını verirler. hani derler ya elinde yoksa dilinde de mi yok diye.
ki onların insanlık yapılacak durumlar bile yok,anlattığına göre gayet iyiler. hatta eminim senden benden iyilerdir haraççılar.
hiç de mecbur olmadığın halde maaşa bağla onları bi de üstüne haketmediğin laflar işit. deryacım valla kusura bakma kan beynime sıçradı. ağır konuşmuş olabilirim ama hakediyo bu insancıklar. herkes haddini bilecek.kimse kimsenin kölesi değil.
inşallah aranız düzelir canım.ama önce eşinin bu tavırlarını bırakması gerekecek. onun için de adamakıllı konuşman lazım.hele biraz sinirlerin yatışsın.al karşına konuş, allahım şu mübarek gün senin ve bebeğinin hakkında hayırlısını versin.

teşekkür ederim desteğin için. eşim benden önce har vurup harman savuran bi adammış ve evlendiğimizde önceden keyfine aldığı kredileri ödedik daha onlar yeni bitti derken, ev aldık araba kredisi var falan. ben hep elimden geleni yaptım, öğretmenliğin yanısıra ek iş dersane çeviri falan kendimi harap ettim, ha o da çalışıyor özel ders falan veriyor hakkını yemeyelim, bi ay ben çok kazanıyosam bi ay o daha çok bunun hesabı deil bunlar.... ödemeleri benim yapmamın nedeni de, hesabını bilmediği için... beceremiyor.. birini halletse diğeri açıkta kalıyor.... zamanında bilmediği için kara listeye bile girmiş bankalarda onu düze çıkardım haberi yok!!! ya da var da işine gelmiyor bunu düşünmek!!!!! ailesi de onun gibi işte, oğlum evlenir kenara bişey koyayım dememişler, düğünümde ele güne karşı bi küçük altın bile alamayan aciz insanlar!!!! okumayan ev kızı olan kızlar evlendiğinde kolları dolup taşıyor ya sinirden ölüyorum!! buldular altın yumurtlayan tavuğu!!!!
eşimle adam akıllı konuşamam çünkü her zaman dünkü gibi üste çıkmaya çalışır ve hakaretlere başlar!!!!
nasıl düzelecek görelim!!!!
beni geçtim allahım bebeğime zarar getirmesin!!!!

csanim galiba evliliginizin 2.yilindasiniz gibi hamilelikde nasil annenin n psikolojisi degisiyorsa bababninkide degisiyor canim
herseyi alttan al diyemmem ama bazende empati kur
unutma her gecenin bir gunduzu olurmus
hemen bosanmayi kurtulus olarak gorme lutfennn

Iyi aksamlar canim nasilsin ??

allah yardımcın olsun canım, ne deyim bilmiyorum.allah akıl fikir versin kocana da elindekinin kıymetini bilsin,sana sahip çıksın.

günaydın güzel anneler ve onların minicik melekleri..:) sabah şerifleriniz hayrolsun.. iyi güzel ve bol tepikli haftalar hepinize...

günaydıııııııınnnnnn anneler ve çok tatlı bebişleri... herkeze ii bir hafta diliyorum...

Günaydın ve de hayırlı haftalar annecik adayları kocişi işe gönderdim uyku tutmadı hava soğumuşmu ne üşüdüm bide :))

herkeseee günaydınnn ve hayırlı işlerr.
sabah sabah bişi sorucamm uyandığındaa elleri şişen oluyomuu. benim bi kaç gündür ellerim uyuşmuş ve şişmiş oluyoo

günaydın kızlarrrrrrr nslsınız bakalımDDDhafta sonu ne cabuk geciyoo demiii hiç bişey anlmıyotrum DDDDc tesigörümcemin kızının ysgünü vardıı küçük cadımızzz 1 yaşına girdiii darısıı bizimkileree ,inşşşşşşş.pazar günü kayınvalidemleri görümcemleri kendii annemleri iftara cagırdımmm hopp bi baktım p tesii olmuşş ben işee gelmişimmm ((((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…