2011 Aralık Anneleri

herkeseee günaydınnn ve hayırlı işlerr.
sabah sabah bişi sorucamm uyandığındaa elleri şişen oluyomuu. benim bi kaç gündür ellerim uyuşmuş ve şişmiş oluyoo
cnm ya ustune yatiyorsun farkinda degilsin yada tuzlu yiyorsun ayaklarin ne durumda

herkeseee günaydınnn ve hayırlı işlerr.
sabah sabah bişi sorucamm uyandığındaa elleri şişen oluyomuu. benim bi kaç gündür ellerim uyuşmuş ve şişmiş oluyoo
Günaydın tekrar fıstık annecikler .
Henüz öyle bişey olmadı Essucum . Bileklerim acıyor sadece o da normaldede olurdu .

cnm benim benim yasim hepinizden ufak galiba sakin yanlis anlama akil vermiyorum sadece fikrimi paylasmak istedim( kafana takma diyecem ama bosaa cunku kim olsa kafasina takar ama bazen esler ozur dilemeyi bilmiyorr dun benimkide beni kirdi ama ona sorsaaan hep uzatiyorsun yada buyultuyorsun konuyu diyorr simdi biz hamileyizzz ama inan bazen hamilelik hormonlari bbabaya geciyor bencee ufak seyler icin incinmeye incitmeye gerek yok aileler yuzundeen heleee hic gereek yok cnm beniim bi bebeginiz olacak iyi dusun aldatma dayak yuzunden kumar yuzunden ayrilanlar war iyi dusun cnmm bidee bi kac gun gectikten sonraa tekrar konusmayi dene bence
)

evet yaa ama kızlar sizde de böyle mi bilmiyorum ama sadece hafta sonları değil bütün hafta çabuk geçiyo ve bi bakıyorum ay bitmiş ahanda ağustosa yeni girmiştik 15i oldu ne zaman oldu bişi anlamadım.

bi yandanda seviniyorum tabi aralık yaklaşıyo diye

deryacım sen hamilelik psikolojisi içindesin. ama inan eşin de senin bu psikolojini anlamıyor. sadece seninki değil, bence hiçbirimizinki tam anlayamıyor. aileler yüzünden boşanmayı düşünmek falan çok saçma buluyorum. ben 4 yıllık evliyim. eşimle aileler konusu haricinde kavga etmedik inan. ama biliyoruz ki onlar her zaman yanımızda olmayacak, gene biz bize baş başa kalacağız. onun için ne kadar kısa kesip barışırsanız sizin için iyi olur. benim naçizane fikrim bu. lütfen gözyaşlarını akıtma. sen üzüldükçe adrenalin hormonu daha fazla salgılanıyor, dolayısıyla bebeğin de huzursuzlanıp daha çok tekmelemeye başlıyor. onu üzmeye ne hakkınız var dimi ama. daha dünyaya gelmeden dünya dertleriyle baş başa içerde. ve unutma o yalnız.

kızlar günaydın hepimize ii haftalar olsun..

Sabah klasik otobüste fenalaşma ile başladım yine...

Cumartesi detaylım vardı bir gece önce gözüme uyku girmedi kötü rüyalar gördüm... Çok şükürkü sapasağlam çok sağlıklı oğlum... 23 cnm ve 450 gr olmuş.. Dr bu gidişle 3500 kilo duğurursun dedi.. Suyu iyi. Yeri iyi.. Kemikleri gayet kuvvetli dedi..İyi tekmeler hissediyorsundur dedi evt dedim bende.. Aralık son haftası doğum gözüküyor yılbaşı bebeğide olabilir dedi.. Çok sevindim ağladım o kadar kasmıştımki kendimi çok şükür bu da sorunsuz geçti... Artık önemli bir kontrol ve test kalmadı.. Şeker taraması var ama biliyorumki o bu kadar riskli değil..

Bu ay inanılmaz bel ağrılarım ve karın yan ağrılarım var.. Ben çok büyümemiştim karınsal olarak ama bu aydan beri hızla büyüyorum..

Deryacım,

Sana çok üzüldüm ama bence yapacal bişi yok.. Biraz görüşmedikten sonra eşinle son bir kez konuş istesen.. Sen eğitimli bir insansın.. Ben çocuk için olumsuz bir evliliğin yürütülmesine karşıyım... Eğer kocan halen aynı noktada ise o zaman karar ver derim cnm.. Diğer türlü bebeğin oldum olası olumsuz bir ortamda büyüyecek ve ileride hayatına - olarak geri dönecek...

Bu arada isim hatırlayamadım ama bazı sabahlar benimde ellerim şiş kalkıyorum.. Bu da normal.. Dr olabilir demişti.. Hormonsal olarak.. Korkmayın:)

kızlar ya hafta sonu nası geçti ben de anlamadım. üzüntümden nasıl geçtiğini hatırlamıyorum bile. bir an önce cmtsi gelsin istiyorum ben. doktorda randevumuz var. böbrek çıkışlarındaki genişleme daha da artmış mı diye bakcaklar. nolur artmamış veya azalmış olsun. dua edin bebeğim için.

günaydın kızlar:79::79::79::79ff dderya arkadaşımıza çok üzüldüm,bu tip erkeklerden nefret ediyorum ya,ablam da dün moralimi çok bozdu,eşiyle problemleri var,çocukları problemli,bana diyo mustafa hala oturuyo mu,derdi sana mı düştü,dedim piyasalarla uğraşıyo çok şükür kazanıyo da,aman gitsin bakkal dükkanı açsn,kredi çekin,sürekli burnunun dibinde nasıl tahammül ediyonkan beynime sıçradı ben seviyom kocamı,elinden geleni yapıyo,hem biz akşam 5 e kadar bile birbirimizi özlüyoz,kavga falan da ettiğimiz yok dedim,görürsün görürsün yarın çocuklar da olsun kavgayı görürsün dedi,bişey demedim,kapattım,çok sinirlendim ya,kimse kocama laf söyleyemez benim ya,o sinirle annemi aradım,annem de 2 nizde benim kızımsınız,onlar kocası ne zaman içeri girse kavga ediyolar,enişten huysuz,zaten düşmüş ayağı dikişli,onun için böyle konuşmuş,senin kötülüğünü istemez dedi,sakın cevap verme ona o senin büyüğün,bi laf söylersen 40 yıl unutmaz dedi,sanki ben unuttum,dünden beri aklımda,eğer antebe gittiğimde de böyle yorum yaparsa patlayacam vallaha,herkes kendi işine baksın,ben kendi gibi kocaya soğuk olsaydım,2 bin liraya uzman çavuşluğa dağa gönderirdim,benim bileceğim iş,kimseye laf düşmez,ağzı olan konuşuyo işte,sinir oluyorum

canım boşuna kafa karıştırıyolar bu dr. lar,merak etme bişeycik olmaz,ben ayrıntılıya da girmedim,şeker yüklemesi de yaptırmayacam,açık şekerime baktırrım yeter,zaten dr. 2 ay önce baktı,sen de diyabet yok dedi,aç kalma şekerin düşüyo dedi,hep fasa fiso,kafa karıştırıyolar anca,bebeğinin hareketleri iyiyse herşey yolundadır

günaydıınn ve iyi haftalar ..

geçmişi okuyamadım ama açtığım sayfada deryanın yazısını alıntı yapan bi arkadaşta farkettim. canımm üzme kendini desemde üzüleceksin biliyorum ama yıpratmamaya çalış kendini. bebişini düşün. hatırlıyorsundur belki benim eşimin ailesi de aynı durumda 2 küsür yıldır evliyiz hep aynı hep aynı. ama artık eşim anladı sanıyorum. bikaç gündür konuşmuyolar. sebep de aynı para.. ailesine para vermeyi kestik die. düşün bizden çok daha iyi durumda olmalarına karşın maaşı aldınızmı die arıyolardı bide bizi sürekli =)) umarım senin eşin de az çok anlar. anladığım kadarıyla evin ıvır zıvırıyla uğraşıyomuş belkide ondan bunalmıştır. yanlız şunu farkettim arkadaşlar eşlerinizin ailesine direk laf söylemeyin ters tepiyo. arada bende dayanamayıp yapıyorum ama sonra onun anlamasına kendisi farketmiş gibi yapmasına dikkat etmeye çalışıyorum. ki zaten öyle öyle benim tarafımı tutar oldu. boşanma konusuna gelince daha önceki anlatımlarına dayanarak eşinin de seni ve bebişinizi çok sevdiğini tahmin ediyorum. belki bunaldı ailesi de şuan onun yanında doldurdu vs.. sana tepki koydu. eminimki pişmandır ama özür dileyen olmak istemiyodur sadece rahat ol lütfen ama bekle ki burnu sürtsün iyicee ailenin de senin arkadanda olması çok güzel buradan da güç almayı unutma. tatlım umarım tez zamanda eşin hatasını anlicaktır..

öncelikle geçmiş olsun. benim gebeliğin başından beri şişiyor malesef. kii doktoruma ilk muaynede bana neler yemem gerektiğini ve 20.hafta itibariyle yasak olan şeyleri söylemişti bunlardan 1. maddesi de yüzük takmicaksın 20.haftadan sonra yüzük gibi takılar takmicaksın dedi. çok sorunla karşılaşıyoruz hamilelikte eller ayaklar şişiyo sonra lazerle oyüzükleri kesmek zorunda kalıyoruz demişti. yani demem şu ki endişelenme hormonlarımız malesef elimizi ayağımızı şişiriyo. benim ayaklarımda sürekli şişip şişip iniyo. dr.a onu söylediğimde baktı bi prb yok dedi bacakta olursa o ön taraftaki kemiklere doğru ozaman söyle bana dedi. özet rahat ol arkadaşım yanlız değilsin =)

geçen gün benim yüzüm mü tombulluşmış diyodum,2 gündür yumurta yemiyom,tuzlu ayran içmedim tans. düştüğünde evde ayaklarımı yükseğe koydum baktım yüzüm,bacaklarım,ayaklarım geri zayıflamışbazen çok bazen az oluyo,dün de sağ göğsümün ağrısından kalbimin çarpıntısından uyuyamadm,ilk dafa kalbim böyle çarpıyodu

slm kızlar topiğinize yeni geldim bende aralık ayında anne olucak adaylardanım kızım olucak inşallah allah hepimizin bebeklerini sağlıklı kuçağımıza almayı nasip etsin.. bu arada bişey sorucam benimde çok ayakta kaldımmı yoruldummu sağ bacağım çokkötü ağrıyo üzerine zor basıyorum dinlenince geçiyo bunu yaşayan başka arkadaş varmı? kızlar bebeklerine netten alışveriş yapıomusunuz yapıosanız eklermisiniz birbirimize fikir vermiş oluruz..

cnm ya ustune yatiyorsun farkinda degilsin yada tuzlu yiyorsun ayaklarin ne durumda

Günaydın tekrar fıstık annecikler .
Henüz öyle bişey olmadı Essucum . Bileklerim acıyor sadece o da normaldede olurdu .

demekki benim hamilelikle ilgiili bi durum değil. ayaklarım şişiyodu.artık kendime rahat terlikler aldımm şimdi biraz daha iyi.ama hala koca ayak durumlarındayımm

kızlar önce günaydıınnnn
sonra iyi haftalar

ben cuma günü apartopar gittim tetanoz aşısı vurdurdum öyle ateş mateş yapmadı da kolumda hala ağrı var o kadar
yani çok da korkmayabilirmişiz kişiden kişiye dğeişiyor muhtemelen

yanlız değilmişim :S c.tesi günü kalbim okadar hızlı atıyoduki korktum bi an sonrasında gebelikten olacağına dair ilk haftalarda okuduğum bi yazı aklıma geldi ve rahatladım. ama dün gece de sanki nefes almakta zorlanıyodum :S nefes alamama gibi bi fobim vardır benim. gece kabus olur uykudan fırlarım vs.. umarım bu artmaz bu da hamileliğe bağlı artabilirmiş

demekki benim hamilelikle ilgiili bi durum değil. ayaklarım şişiyodu.artık kendime rahat terlikler aldımm şimdi biraz daha iyi.ama hala koca ayak durumlarındayımm

canım şişmesi normal ve hamilelikten,ben 1 aydır ucu açık terlik giyiyom,nemli sıcak hava da daha çok şişiriyo

ben zaten hamile olduğumu öğrenmeye başladıktan 1-2 ay sonra yüzük takamayı bıraktımm. yüzüğüm zaten sıfırdı kilo alınca baya zorladıı bencee bıraktım.. eşim benden hamilee ben bırakıncaa oda bıraktıı.benimle birlikte oda kilo alıyoo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…