2011 Aralık Anneleri

çok yaşa emiiiii.... takıldığım terbiyesizliklerine sevmiyorlarya beni hep aynı şeyi yapıyorlar bende zaten patlamamıştım onlarla aynı karede olmaktan ama eşimi ne zaman bensiz yakalasalar illaki resim çekiniyorlar birlikte uyuzlar...

heppp aynı taktikk uyanık kocalar.. kimseyi çağırma canım bak neslihana nasıl yorulmuş insan oturunca kendini çok enerjik hissediyor ama ayakta kalınca anlıyrosun nasıl yorulduğunu..
dışarda yeme fikri çok iyi ama pahalı yere gitmeyin sakın biliyorsun ifrat menüleri 30 dan başlıyor... bizlere çokkk para lazım şimdi

Selam Kızlarr,

Dün detaylımız vardı. Maşallah bi sorunumuz çıkmadı.
Ama bebikim haftasına göre birascık iri bi bebekmiş..600gr geldi...Şekerden dolayı da olabiliyomuş. İnş öle bişiden kaynaklanmıyodur.
Ben de 5 kilo almışım:26:

maşallah bebişine merak etme bişeycik çıkmaz,normalde kan şekerin nasıldır 1,yaşın kaç 2,iri bebek doğurdun mu 3,ailede diyabet var mı 4,çok mı şekerli tüketiyon hamilelikte 5,ben sana teşhisi koyayım canım

deryaaa sen benidee gecmişsiin bacım ama enn azından faydalı seylerr yiyorsun ben o kadar meyve yiyemiyorumm malesef dün birkaçtane incirr yedimm o kaddr su içiyorum bende 2,5 3 lt falan kahvaltımı burda yapıyorum peynir süt dom salatalık falan bugün bide poğaca almıştım simitt falan hayvan gibi yedim salak kafam yaaa doktorum beni boğacak öğlende ekmek yemiyorumm işte yemektten cnm ne isterse yiyorum akşamda 1 dilim falan dayanamıyorum ekmek yiyorum pilav yemememye calışıyorummm .işte 10 kiloyu alduık bakalım kaçla bitiririzzz DD:

gözün aydın canımm detaylının güzel çıkamsına sevindim.. maaşallah bebişinin kilosu çok güzel.. dr mu dedi şekerden oalbileceğini????
şeker testini yaptırmışmıydın???

kilo konusunda sanırım hemen hemen herkes aynı kiloda gidiyor gebelik.org diye bir site var ordan kilo durumunun normal olup olmadığına bakabilirsin

ben 5 verip,5 aldım,yani 0 almış oldumnormalde bu kadar yesem fil olurdm ama yakıyorum hamilelikte,çok tepiniyo bizim kız ondan mı bilmiyom

yok grupfoni de indirimli iftar menüleri oluyo ya ordan bulurum uygun bi yer inş demez de onada gerek kalmaz ama derse de kendi bilir itinayla aybaşı maaşından ödenir bu yemek işi:))))

Kan şekerim normaldir hiç yüksek çıkmadı şimdiye kadar. Yaş29, ilk bebek, babamda diyabet var, çok fazla değil ama tatlıyı severim. İlk 4ay tatlı yiyememiştim şimdi yemeye başladım...Koy teşhisi bakim doktor:)

Şeker testi gelecek muayenedeymiş. 1ay sonra...Evet doktor dedi..Çok önemlli bi irilik değil ama ihtimal olabilir dedi. Babamda şeker olunca korktum ben de..Bi de kayınvalidede de var...

Çok aşırı yemiyorum da aslında. Hatta hamilelikten önce daha iştahlıydım. Sadece süt ürünleri ve et yemeye dikkat ediyorum. Öğün geçirmemeye çalışıyorum o kadar...Ama yürüyüşe başlıyamadım daha. Ondan mı ki???

sen canını sıkma tatlım sadece tatlıyı biraz azalt.. bence bebeğin iri olacak olay bu canını sıkma...
yürüyüş bir yapabilsek aslında ama olmuyor işteeeeeee

sen canını sıkma tatlım sadece tatlıyı biraz azalt.. bence bebeğin iri olacak olay bu canını sıkma...
yürüyüş bir yapabilsek aslında ama olmuyor işteeeeeee

ben 15 dk kadar yürüyom sabah ve akşam toplamda durak uzak olduğu için,akşamları da haftada 4-5 kez 15 dklık yürüyüş yapıyom,haftada bi pazara gidiyoz,10-15 dk lık yolda o sürüyo,burdakine gidersek,yarım saat toplamda,araba daha almadık,o zaman insan mecbur kalıyo,markete,pazara,durağa vs.ama çok yoruldum 2 gün önce yollar yokuş,eşime dedim,yokuş zararlıymış,yolu değiştirip düz yerde yürüyelim diye,öyle yapcaz artıkın

bende her sabah 10 akşam 10 dakika yürüyorum ama akşamları tempolu en az yarım saat yüremek gerek aslında ama olmuyorki.. çıkamıyoruz evdenn

bende her sabah 10 akşam 10 dakika yürüyorum ama akşamları tempolu en az yarım saat yüremek gerek aslında ama olmuyorki.. çıkamıyoruz evdenn

biz çıkıyoz da ramazan gelince azalttık biraz,ramazan çıksn tempolu yürüyüşe devam,bizim koca kalk hadi yürüyelim diyo,yürüyoz,o hızlı yürüyo kızıyom ona çok yoruyon beni diye,komandoluktan kalma alışkanlık farkında bile değilim diyo,neyse yavaş yavaş azaltıyo hızını da ayak uydurabiliyom

bugece rüyamda ne gördüm anlatsam gülmekten çatlarsınızbebek karnımda,hissedebilmek için nerdesin oğlum napıyorsun diyorum,içerden kafama ceviz atıyor

tünaydın kızlar nasılsınız?ya kızlar size birşey soracağım bende kaşıntı oldu anladığınız yerde:26:doktora gittim tek kullanımlık bir ilaç verdi içtim biraz geçti ama yeniden başladı me yapmalıyım

bende de oldu sıcaktan nemden şimdi eve gidince kocamın baksırlarını giyiyom onla dolaşıyompüfür püfür,onla da yatıyom geçti benimki,havalandırmak lazım demekki

Haa bi de suyumuz birazcık fazlaymış. Ben günde 2lt'yi bile tamamlayamıyorum oysa kiii:44: K.valide bile sen su içmiyosun bebeğin ihtiyacı var diyip duruyodu..Nasıl oldu anlamadım wallaaa

Haa bi de suyumuz birazcık fazlaymış. Ben günde 2lt'yi bile tamamlayamıyorum oysa kiii:44: K.valide bile sen su içmiyosun bebeğin ihtiyacı var diyip duruyodu..Nasıl oldu anlamadım wallaaa

idrara çıkmıyon mu peki,ben deli gibi içiyom troitten dolayı anca 3 lt den sonra rengi normale dönüyo,her gittiğimde dr. biraz daha su iç,suyu biraz az diyo,dur bi araştıraym canm

Amniyon sıvısının fazla olması

Amniyon sıvısı nedir?
Karınızıdaki bebeğiniz tüm hamilelik süresince etrafı zar ile çevrili bir kese içinde gelişimini sürdürür. Bu kesenin adı amniyon kesesidir. Amniyon kesesinin içi amniyon sıvısı adı verilen bir sıvı ile doludur. Bu sıvı hamilelik ve bebeğin gelişimi açısından son derece önemlidir. Bebeği dış etkenlere karşı korumasının yanı sıra kas ve sinir sistemi başta olmak üzere pek çok organ sisteminin gelişiminde rol oynar. Sıvının miktarı değişken olmakla birlikte hamileliğinizin sonlarında genelde yarım litre kadar sıvı bebeği çevrelemektedir. Bu sıvı statik yani sabit bir sıvı olmayıp sürekli emilir ve yeniden yapılır. Amniyon sıvısının kaynağı temel olarak bebeğinizin akciğerleri ve böbrekleridir. Bebek bu sıvıyı yutar ve plasenta yardımıyla içeriği sizin dolaşımınıza geçer. Öte yandan bebeğinizin çıkardığı idrar amniyon sıvısının önemli bir kaynağıdır.

Hamilelerin %7'sinde amniyon sıvısının miktarında normalden sapmalar gözlenir. Çok az ya da çok fazla sıvı olması bazı problemlerin belirtisi ya da sonucu olabilir.

Polihidramniyos nedir?
Amniyon sıvısının normalden fazla olması hidramniyos ya da polihidramniyos olarak adlandırılır. Sıvının 2 litreden fazla olması patolojiktir. Literatürde 15 litre amniyon sıvısı bildirilen olgular vardır.

Polihidramniyos nedenleri nelerdir?
Polihidramniyos anne ya da bebeğe bağlı nedenler ile ortaya çıkabilir. Anneden kaynaklanan en önemli neden şeker hastalığı yani diabettir. Bebekten kaynaklanan nedenler ise:

Sıvı geçişini kısıtlayan sindirim sistemi tıkanıklıkları
Merkezi sinir sistemi kaynaklı yutma bozuklukları
Yutma bozukluğuna neden olabilen kromozom anomalileri
İkizden ikize transfüzyon sendromu
Bebekte kalp yetmezliği
Konjenital enfeksiyonlar
Çoğu durumda altta yatan bir neden bulunamaz.
Polihidramniyosun etkileri nelerdir?
Fazla miktarda olan sıvı rahminiizn fazla gerilmesine ve zarların erken açılması ile erken doğum eylemine neden olabilir. Polihidramniyos aynı zamanda bebekte bazı anomalilerle birlikte olabileceğinden önemlidir. Sıvı fazlaysa zarlar açıldığında suyun aniden boşalması plasentanın zamanından önce ayrılmasına neden olabilir ya da kordon sarkabilir. Bebeğin kordonunun vajinaya sarkması bebek açısından son derece tehlikeli bir durumdur.

Belirtileri nelerdir?
Amniyon sıvısı fazla olduğunda hiçbir belirti olmayabilir ancak anne adaylarının en sık karşılaştığı yakınmalar şunlardır:

Rahimin hızlı büyümesi
Karında rahatsızlık ve gerginlik
Rahimde kasılmalar
Bu yakınmalar polihidramniyos dışında diğer tıbbi durumlarda da ortaya çıkabileceğinden varlığı halinde mutlaka doktorunuzu haberdar etmelisiniz.

Tanısı nasıl konur?
Polihidramniyos tanısı ultrason incelemesi ile konur. Ultrason aynı zamanda polihidramniyos nedeni olabilecek anomalilerin tanısında da önemlidir.

Tedavi
Polihidramniyosun tedavisi doktorunuzun genel sağlık durumunuz, bebeğinizin durumu, olayın şiddeti ve sizin görüşünüzü bir arada değerlendirmesinden sonra belirlenir. Tedavide:

Yakın takip ve sık ultrason incelemeleri
Bebeğinizin idrar miktarını azaltmaya yönelik ilaç tedavileri
Amniyon sıvısını azaltmak için amniyosentez
doğum yani hamileliğinizin sonlandırılması olabilir.
Tedavinin amacı anne adayını rahatlatmak ve gebeliği devam ettirmektir.

bana ultrasona girdim doktor demisti bebegin sivisi yani amniosunun suyu az fazla demisti:uhm: ve bunun icin seker yukleme testi yaptirmami istedi :çok üzgünüm:yaptirdim ve 8 nisanda kendi doktorumla randevum var ona gostermemi istemisti sonuclari aldigimda bakalim ne dicek diyor kadının biri

bence senin şekerin çok yüksek değil ama sınırda olabilr,bunu da bi an önce öğrenir önlemini alırsan,diyet yaparsan doğuma kadar bişeycik olmaz,benim de büyük ihtimal biraz az olmasının nedeni ara ara kan şekerinin düşmesi,benim kan şekerini arttıran doğal şeyler yiyp,bol su içmem gerekecek,senin diyet yapman,şekerden uzak durman gerekecek,ama meyve yine yiyeceksin ama çok değil ayarınca,merak etme diyetle hemen düzeliyo,dikkat edersin bişeycik olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…