nanan canım bu konuyu fazla kafana takmış gibisin.eşinin aklına emetullah ismi o anda gelmiş olsa bile sen aksini düşünüyorsun. en ufak bi durumda eskiyi aklına getirirsen mutlu olamazsın ki. ne kendin ne de etrafındakiler...geçmişte yaşadıklarını sen de yaşamış olmayı istemezdin eşin de. bu hayatı siz planlamadınız. herşey allahtan. eşinin eski karısı.onun hatırası her zaman içinde bir yerlerde duracak.bu gayet normal ve insani bi durum. ki bi arkadaşın dediği gibi sevgilisi değil bişi değil,nikahlı karısı. ha tamam düşüncesizce davranışları olabilir. kıyaslama yapabilir,sürekli geçmişten bahsedebilir, bunlar yanlış şeyler. çok üstünde durmadan kırıldığını söylemelisin. zaten belli bi süre sonra kendiliğinden bırakacaktır. sorun yapıp husursuzluk çıkarırsan eşinin eskiye olan özlemi artabilir.kendine bağlamak biraz da senin elinde canım. hamilelik zor bi süreç.hele de şu zmanlarda her şey üstümüze üstümüze geliyor. maalesef senin durumun biraz farklı.daha fazla çabalaman gerekiyor bu durumu üzerinden atmak için.mutsuz olmak gerçekten çok kolay.hatta devam ettiğinde bazı şeyler geri dönüşü olmayan yola giriyor. senin, çocuklarının ve eşinin mutluluğu senin elinde.tabii ki karşılıklı fedakarlık gerekiyor ama yuvayı dişi kuş yapar sözünden yola çıkarak biraz gayretle durumu yoluna sokabilirsin. zaten daha sonra eşinin ve çocuklarının vazgeçilmesi olacaksın.sadece biraz pozitif bak olaylara ve eşinin her sözünün altında bi mana arama.
emetulllah ismine gelince anlamı güzel olabilir ama söylemesi hoş değil, hele bi kız çocuğuna yakışmıyor. naçizane fikirlerimi belirttim canım. kırdıysam özür dilerim. iyi haberlerini bekliyoruz inşallah.
günaydın arkadaşlarr ve onların minnak melekleri.....
pokim rüyana çok güldüm yaaa. demek ceviz fırlatıyır haa.
ağrılardan bahsetmişsiniz benimde bazen kuyruk sokumu kemiğim ağrıyor. oturamıyorum. sonra geçiyor. birde karnım çok gerildi. tam göbekimin sol yanı acıyor. diyorum acaba bebiş kafasınımı koyuyor oraya ama nasıl varya yırtılıcak sanki orası.
deryacım yemek yemen muhteşem. ama kilo almıyor olman daha da muhteşem.....
ilgin için teşekkürler canım tarafsız birinden duymak rahatlatıyor aralık annelerinden allah razı olsun benim çıkış yolum için önerileri için haklısınız aslında bazı şeyleri büyütüp huzur kaçırmamın anlamı yok zaten huzuru kaçanda ben oluyorum sadece :s isim hakındada bende ilk söylediğinde erkek ismi gb demiştim. salı günü kız olduğu kesinleşsin isim konusuna ağırlık vereceğim artık bu arada sahurdan sonra uyuyamayınca doğum senaryoları yazdım durdum evde aniden doğarsa filan :) göbek kordonu kaç cm den kesiliyor öğreneyim filan yanlızken doğrurum diye :) uykum kaçıncada iyice kafayı yiyorum biri beynimi durdursun bişeyler üretip duruyor
günaydın arkadaşlarr ve onların minnak melekleri.....
pokim rüyana çok güldüm yaaa. demek ceviz fırlatıyır haa.
ağrılardan bahsetmişsiniz benimde bazen kuyruk sokumu kemiğim ağrıyor. oturamıyorum. sonra geçiyor. birde karnım çok gerildi. tam göbekimin sol yanı acıyor. diyorum acaba bebiş kafasınımı koyuyor oraya ama nasıl varya yırtılıcak sanki orası.
deryacım yemek yemen muhteşem. ama kilo almıyor olman daha da muhteşem.....
benimde karnm gerimgerim gerildi acaba daha şişermi ya pay kalmadıki birazdaha şişerse ortadan ikiye çatlarım gb kaşınmalarda başladı karnımda elim devamlı
rahat ol canım,senin hamileliğin de etkisiyle sinirlerin yıpranmış,bebeğinin tekmelerine odaklan,ben elim karnımda uyuyom,rüyamda hep güzel şeyler görüyom,bi de eskiden çok kabus görürdüm,troitten dolayı beyne çok oksijen gitmediğinden,kan seviyem bi türlü düzelmediğinden,artık oksijen gidiyo beyne kabuslar bitti
yaaaaaaaabiri beni durdursun içimde canavar mı var ne,yine miğdem kazınıyo,halbuki 2 meyve yedim arada,noluyo bana böyle ya,acıkınca da elim ayağım titriyo,yok böyle bişey,ben yemekten yoruldum,çenem ağrıdı yemekten,ama içimde canavar var sankim,çok ilginç çokkkkkk
ben çok kabus görür oldumsenn troidin düzeldiğine sevindim.benim kabusularım kafamdaki komplo teorilerinden olsa gerek :) ay bugun uykusuz ağrılı geçen gecenin ardından fırtına sonrası sakinliği gibiyi sakin sakin yarı uykulu geziniyorum iyiyim bu halimi sevdim narkozlu yarı ayık :)
kızlaarrrr acayip gerginim........
ben bu kocayı boşayacağım o kadarrrrrrrr. böylece kaynanayıda boşamış olurum.. bıktım artık...
cnm bnm ALLAH kavuştursun kız bi ara kardeşine eşine sölesende konterjan varsa bizimkini de götürseeşine sölede top toplasın bizimki çoraplarını bile yıkar yeterki gitsin
ayyy sennn ölmee emiii illa adamı yollucann haaaDDDDDöylee deme nolursa olsun yanında olması en güzelii gölgesii bilee yeterrr ceken bilirr bacımmm
ayyyyyyyyy koptum yaabugece rüyamda ne gördüm anlatsam gülmekten çatlarsınızbebek karnımda,hissedebilmek için nerdesin oğlum napıyorsun diyorum,içerden kafama ceviz atıyor
balım sana ulaşmaya çalışıyorum bende,hayırdır ne oldu gene mübarek günkızlaarrrr acayip gerginim........
ben bu kocayı boşayacağım o kadarrrrrrrr. böylece kaynanayıda boşamış olurum.. bıktım artık...
idrara çıkmıyon mu peki,ben deli gibi içiyom troitten dolayı anca 3 lt den sonra rengi normale dönüyo,her gittiğimde dr. biraz daha su iç,suyu biraz az diyo,dur bi araştıraym canm
Amniyon sıvısının fazla olması
Amniyon sıvısı nedir?
Karınızıdaki bebeğiniz tüm hamilelik süresince etrafı zar ile çevrili bir kese içinde gelişimini sürdürür. Bu kesenin adı amniyon kesesidir. Amniyon kesesinin içi amniyon sıvısı adı verilen bir sıvı ile doludur. Bu sıvı hamilelik ve bebeğin gelişimi açısından son derece önemlidir. Bebeği dış etkenlere karşı korumasının yanı sıra kas ve sinir sistemi başta olmak üzere pek çok organ sisteminin gelişiminde rol oynar. Sıvının miktarı değişken olmakla birlikte hamileliğinizin sonlarında genelde yarım litre kadar sıvı bebeği çevrelemektedir. Bu sıvı statik yani sabit bir sıvı olmayıp sürekli emilir ve yeniden yapılır. Amniyon sıvısının kaynağı temel olarak bebeğinizin akciğerleri ve böbrekleridir. Bebek bu sıvıyı yutar ve plasenta yardımıyla içeriği sizin dolaşımınıza geçer. Öte yandan bebeğinizin çıkardığı idrar amniyon sıvısının önemli bir kaynağıdır.
Hamilelerin %7'sinde amniyon sıvısının miktarında normalden sapmalar gözlenir. Çok az ya da çok fazla sıvı olması bazı problemlerin belirtisi ya da sonucu olabilir.
Polihidramniyos nedir?
Amniyon sıvısının normalden fazla olması hidramniyos ya da polihidramniyos olarak adlandırılır. Sıvının 2 litreden fazla olması patolojiktir. Literatürde 15 litre amniyon sıvısı bildirilen olgular vardır.
Polihidramniyos nedenleri nelerdir?
Polihidramniyos anne ya da bebeğe bağlı nedenler ile ortaya çıkabilir. Anneden kaynaklanan en önemli neden şeker hastalığı yani diabettir. Bebekten kaynaklanan nedenler ise:
Sıvı geçişini kısıtlayan sindirim sistemi tıkanıklıkları
Merkezi sinir sistemi kaynaklı yutma bozuklukları
Yutma bozukluğuna neden olabilen kromozom anomalileri
İkizden ikize transfüzyon sendromu
Bebekte kalp yetmezliği
Konjenital enfeksiyonlar
Çoğu durumda altta yatan bir neden bulunamaz.
Polihidramniyosun etkileri nelerdir?
Fazla miktarda olan sıvı rahminiizn fazla gerilmesine ve zarların erken açılması ile erken doğum eylemine neden olabilir. Polihidramniyos aynı zamanda bebekte bazı anomalilerle birlikte olabileceğinden önemlidir. Sıvı fazlaysa zarlar açıldığında suyun aniden boşalması plasentanın zamanından önce ayrılmasına neden olabilir ya da kordon sarkabilir. Bebeğin kordonunun vajinaya sarkması bebek açısından son derece tehlikeli bir durumdur.
Belirtileri nelerdir?
Amniyon sıvısı fazla olduğunda hiçbir belirti olmayabilir ancak anne adaylarının en sık karşılaştığı yakınmalar şunlardır:
Rahimin hızlı büyümesi
Karında rahatsızlık ve gerginlik
Rahimde kasılmalar
Bu yakınmalar polihidramniyos dışında diğer tıbbi durumlarda da ortaya çıkabileceğinden varlığı halinde mutlaka doktorunuzu haberdar etmelisiniz.
Tanısı nasıl konur?
Polihidramniyos tanısı ultrason incelemesi ile konur. Ultrason aynı zamanda polihidramniyos nedeni olabilecek anomalilerin tanısında da önemlidir.
Tedavi
Polihidramniyosun tedavisi doktorunuzun genel sağlık durumunuz, bebeğinizin durumu, olayın şiddeti ve sizin görüşünüzü bir arada değerlendirmesinden sonra belirlenir. Tedavide:
Yakın takip ve sık ultrason incelemeleri
Bebeğinizin idrar miktarını azaltmaya yönelik ilaç tedavileri
Amniyon sıvısını azaltmak için amniyosentez
doğum yani hamileliğinizin sonlandırılması olabilir.
Tedavinin amacı anne adayını rahatlatmak ve gebeliği devam ettirmektir.
bana ultrasona girdim doktor demisti bebegin sivisi yani amniosunun suyu az fazla demisti:uhm: ve bunun icin seker yukleme testi yaptirmami istedi :çok üzgünüm:yaptirdim ve 8 nisanda kendi doktorumla randevum var ona gostermemi istemisti sonuclari aldigimda bakalim ne dicek diyor kadının biri
bence senin şekerin çok yüksek değil ama sınırda olabilr,bunu da bi an önce öğrenir önlemini alırsan,diyet yaparsan doğuma kadar bişeycik olmaz,benim de büyük ihtimal biraz az olmasının nedeni ara ara kan şekerinin düşmesi,benim kan şekerini arttıran doğal şeyler yiyp,bol su içmem gerekecek,senin diyet yapman,şekerden uzak durman gerekecek,ama meyve yine yiyeceksin ama çok değil ayarınca,merak etme diyetle hemen düzeliyo,dikkat edersin bişeycik olmaz
Çıkmaz mıyım hayatım..Bir bardak su içeyim kısa süre içerisinde tuvalete çıkarım:))
Sağol cnm ...Doktor endişe edilecek bir fazlalık deil dedi. Aynı derecede su içmene devam et dedi...Bakalım şeker testi nasıl çıkıcak...
kızlaarrrr acayip gerginim........
boşver canım salla gitsin takmaaaaaaa..... bebeğine odaklan.. kaynanan içinde baktın olmuyor birgün sinir krizi geçiriyorum havasına gir al bıçağı eline keserim seni haberin olsun de.. bak gör senden iyisi olacakmı ( pisikopata bağladım gıcığım kaynanalara ve örümceklere)
boşver canım salla gitsin takmaaaaaaa..... bebeğine odaklan.. kaynanan içinde baktın olmuyor birgün sinir krizi geçiriyorum havasına gir al bıçağı eline keserim seni haberin olsun de.. bak gör senden iyisi olacakmı ( pisikopata bağladım gıcığım kaynanalara ve örümceklere)
noldu canım ya,sallama kaynanayı,kocanla ne oldu o önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?