2011 Aralık Anneleri

camım bebeğinin iyi olmasına çok sevindim
rüyanda babanı görmüşsün ne güzel... biliyormusun bende rüyamda babamın resmini gördüm yabancı bi kişinin albümünde.. insan babasını görünce çokk mutlu oluyor.. bende çok sık görmem ama görünce acayip mutlu oluyorum...

Hamilelik döneminin sakin ve güven içinde geçmesi, anne ile bebeğin sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

Yaşanan stres, acı ve üzüntülü olaylar ise hem bebek hem de annenin sağlığını olumsuz etkiliyor. Öyle ki yorucu iş temposu ve ruhsal yönden çöküntüye neden olabilecek üzücü olaylar, bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimini sekteye uğratabiliyor. Problemli bir gebelikde erken doğum riski taşıyabiliyor. Hatta doğum esnasında bebeğin oksijensiz kalmasına bile neden olabiliyor.

Bilim adamları, stresli bir hamilelik dönemi geçiren anne adaylarının erkeklik hormonu testosteronu daha çok salgıladıklarını belirterek, bu hormonun da bebeğin sosyalleşme yeteneğini, konuşma kabiliyetini olumsuz etkilediğine dikkat çektiler. Bunun sonuçlarının otizme kadar varabildiğinin de altını çizen bilim adamları, sosyal bir çocuk sahibi olabilmenin ilk yolunun sakin ve stressiz bir hamilelik döneminden geçtiğini kaydettiler.

Hamilelikte yaşanan stres, hamilelik sonrası depresyonu tetikleyebileceği gibi, annenin kendi öz bakımını ihmal etmesine, madde kullanımına yönelmesine sebep olabilir. Hamilelik döneminde stres yaşayan anne adayının, doğum sonrası çocukla iletişimde de sorun yaşaması muhtemeldir. Yapılan araştırmaya göre, hamilelik döneminde ve bebeğin ilk yıllarında annenin depresyon geçirmesi, çocuğun sosyal ve bilişsel gelişimine, olaylar karşısında başa çıkma ve problem çözme becerilerine olumsuz etki edebileceği söylenmektedir. Sağlık Gebelik Hamilelik Belirtileri Kadın Hastalıkları Doğum Sağlık

Hamilelik Döneminde Stres Belirtileri
-Kişisel beklentileri yüksektir.
-Sık sık olumsuz düşünceler içinde boğulur .
-Anksiyete ve depresyon belirtileri gösterir.
-İlişkilerinde sürekli çatışma içindedir.
-Karar verme ve problem çözme becerilerini kullanmakta zorluk çeker.
-Panik ve öfke nöbetleri geçirir.
-Sağlığına, yeme düzenine ve egzersizlerine yeterli önemi vermekte zorluk çeker veya yapamamaktan ötürü aşırı kaygılanır.
-Kendini değersiz ve yetersiz görür.
-Uyku düzeni bozulur.
-Hamilelikte Stresten Uzak Durmak için Yapılması Gerekenler:
-Hamilelikte kendinizi üzmeyin. Hiçbir şeyi kafanıza takmayın.
-Kendinizi kötü hissetmenize neden olacak kişi ve olaylardan uzak durun.
-Deprem, sel, kaza gibi felaket haberlerini ve bu tür görüntüleri izlemeyin.
-Yorucu ve stresli bir işiniz varsa izin alın.
-Doktorunuz hamileliğiniz esnasında size istirahat önerdiyse onu mutlaka dinleyin.

Rahatlama egzersizleri hamilelik döneminde işe yarar. Kalp atışları, kan basıncı, stres hormonu ve kas gerginliği azalır, zihin de tüm bu fiziksel değişimlerden olumlu etkilenir. Kaygı ve depresyon ile baş etmede, bedeni rahatlatmak, öncelikle zihni rahatlatmanın ve endişe ve kaygılardan uzaklaşmanın yoludur. Her gün veya gün aşırı, bu egzersizlerden faydalanmalıdır. Hamilelik döneminde psikolojik destek alınması, duyguları ifade etmek, yapıcı ve alternatif düşünme yöntemleri geliştirmek, başa çıkma becerileri kazanmak açısından yardımcı olacaktır.

kızlar benim ikiz yeğenlerimden biri otistik,ablam 17 yaşında öldü,hamile olan ablam da bu duruma çok üzüldü,7 aylık hamileydi ve sonuç 2 kızın biri otistik,13 yaşında ama doğru dürüst bi ilerleme yok,adet olma çağı geldi ama davranışları bebek davranışları gibi,onun için lütfen stresten uzak duralım,şimdi ne ablamın ne eniştemin ne de diğer çocukların huzuru yok,ailede huzur yok,problemli çocuk büyütmek çok zor

üfff tmm derya mesaj alınmıştır. nerdeyse niye kendimi üzdüm diye üzülüyorum şimdi de. neyse moralimi yüksek tutmaya çalışıcam. kafama takmıyacağım.

ne güzel bir rüya görmüşsün, hayır olsun inşallah
ve Allah babana rahmet eylesin

üfff tmm derya mesaj alınmıştır. nerdeyse niye kendimi üzdüm diye üzülüyorum şimdi de. neyse moralimi yüksek tutmaya çalışıcam. kafama takmıyacağım.

tamam işte bizim buseli bu öbür stresli buseliyi beğenmedik biz hep gül allah yüzünü hep güldürsün. canım iz bebekler doğunca bebeleri alp 1 haftalık tatile gidelim adamlar evde naparsa yapsın kafa dağıtalım ay hayali bile güzel geldi bana

ben istemem öyle bişey yav,zaten son ay erken doğum riski olduğundan ilişki pek önerilmiyo,doğumdan sonra da 1-2 hafta yapamayız heralde,özleyecem kocayı kesin,bi de bebişimizi kucağımıza almışken yanımda olsun isterim,mucuk mucuk 3 lü yaşayalım isterim

ohhh fena fikir değil heee. ben varım.. ne güzel olur..

Kızlar ya midem yarım saattir çok kötüüüü ölüyorum basbaya acayip yanıyo ne yapabilirim geçmesi için

cnm soda iç sadesinden içemiyorum diyorsan bol su iç 5-6 bardak.

derya alem kadınsın vesselam. bizimki artık bebiş olana kadar yok diyor. diycektim talimatı bu şekilde mi aldın? içimdende bebişten sonrada ben yok diycem. bu arada lohusalıkta 40 gün kanma olmuyor mu kız nası yapcan?

Kızlar ya midem yarım saattir çok kötüüüü ölüyorum basbaya acayip yanıyo ne yapabilirim geçmesi için

Benim de geçen hafta başladı yanmalarım. Boğazımdan mıdeme kadar cayır cayır yanıyordu ne yapsam fayda etmıyordu. Bi de yediklerim ağzıma geliyordu çıkartıyordum habire... Doktoru aradım sordum sık sık az ye dedi, sanki başka bişi yapıyomusuz gibi... Faydası olmazsa GAVISCON diye bi surup verdi, acaip rahatlattı beni... Yemeklerden sonra 1 kasık içiyorum ( artık eskısı kadar yanmam yok, sadece olunca içiyorum) cok faydasını gördum canım...

benim kayınvalideme bi kez iftara gittik bu sene pide götürdük pastane pidesi masadan kalkltı herkes bende masayı kaldırıyom kadın dedi ki ayyy oğlum biliyooo bende neyi biliyo der gibi baktım

sen severmisin past pidesi dedi bana evet o yüzden aldık dedim

onun demek istediği de sanırım anası sevdiği için past.pidesi aldığımızı sandı mors olduuuuu

tatile gitcekleri zaman kocam bana uyduruk bi plaj çantası almış zaten hiç sevmem bana hediye almasını hep dandik şeyler alır:)))) görümceme götürdüm gittilerya bodruma şimdi ilk tatilleri yoktur öle plaj çantaları falan al filiz dedim aaaa sağol kim aldı nerden aldın bilmem ne dedi ferhat bana almış bende sana getridim dedim 5 dk sonra ferhat bana mı aldı bunu dedi yooooo bana aldı filiz dedim hehehehe şaka gibi sorular illa onlar için alınmış olcak herhalde al işte getirmişiz düşünmeyedebilirdim ne önemi kocamın yada benim getirmemin anlamıyorum illa irdelicekler

oğluşumda 15-20 gün sürmüştü kanamam. kızlar ben acil çıkar büyük bebim ramazan programındaydı 3 gündür gidip onu alıcam. kadromuz tamamlanıyor çok şükür.özledim oğluşumu kavuşam öpüp koklayayım allah kimseyi evladından 5 dk bile olsa ayrı bırakmasın kokusunu bile özledim yavrumun koca sıpamın

deryam ve buseli alemsiniz vallahi:))
Hele ki buseli, adam bana böle dicek de ben de şikayet edicem canıma minnet be:)))
Hele de hamile kaldıktan sonra hiç istemez oldum maşallah sizdeki enerjiye:)

yaa yanma değilde ben kalkıyımda zorlada olsa ağzıma 2 lokma bişey atayım demi.. öğle yemeği niyetine.. kilolardan bu kadar bahsedilince insanda iştah felan kamıyor ama herkesin inadına ben yavrumu beslemek için yiyeceğim. beğenmeyen küçük oğluna almasın.

40 gün kanamamı oluyo ya ben bunu bilmiyodum,kansız kalırız ya,40 gün ne demek,bi yandan doğum ağrıları,bi yandan bebişleri emzirme çabası,uykusuzluk,en çok korktuğum kısmı,inş. bebiş anası gibi uykucu olur,gıkını çıkarmadan uslu uslu yatarlohusalık ta zormuş anam yavv 2. yi ertelesem mi ne korktum şimdiden

Doğum sonrası aşırı kanama, pıhtılı kanama, akıntının renginin değişmesi, ameliyat kesisi yerinde ağrı, sızı, kızarıklık, şişlik, ısı artışı, kanama, yüksek ateş, kötü kokulu akıntı, memelerde geçmeyen ağrı, şişme, ısı artışı, bulantı, kusma, idrar yaparken ağrı ve yanma belirtileri varsa mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Doğum sonrası yeni anne olmuş kadının en hassas olduğu dönemdir. Doğum bile tek başına anne için müthiş bir deneyimken, hemen sonrasında başlayan yeni bir yaşam, ilk günlerin şaşkınlığı ve fiziksel çekinceleri ile zorlaşabilir. Şimdi genel doğum sonrası sorularını soralım ve yanıtlayalım.

Loğusalıkta (doğum sonrası) kanama ne kadar sürer? Genital bölgenin bakımı nasıl yapılmalıdır?

Doğum sonrası ilk bir hafta kanama adet kanaması kadar görülür. Daha sonra kanama yerini daha çok akıntıya bırakır, akıntının rengi kahverengi, sarı, beyaz olmak üzere giderek açılır ve ortalama loğusalık süresi boyunca yani 40 gün devam eder. Herhangi bir antiseptik solüsyon kullanmaya gerek yoktur. Pedlerinizi sık değiştirin, genital bölgenizi duru su ile yıkayarak temiz ve kuru tutun.

Sezaryan doğum yapan kadınların kanaması ne kadar sürer?

Sezaryen doğum sonrasında kanama, ilk 1 hafta adet kanamasına benzerdir. Daha sonra kanama yerini daha çok akıntıya bırakır. Akıntı sırası ile kahverengi, sarı, beyaz şeklinde rengi giderek açılarak ortalama kırk gün boyunca yani lohusalık siresince devam eder.

Doğum sonrası ilk banyo ne zaman yapabilir?

Doğumu takip eden üçüncü günde anne banyo yapılabilir. Lohusalık dönemi boyunca ayakta duş alınmalıdır. Oturarak ve küvete girerek banyo yapmak enfeksiyon riski açısından sakıncalıdır. Sezeryan doğum yapanlar banyo sırasında ameliyat bölgesini kapatmaya gerek yoktur, banyo sonrası, ameliyat bölgesi tahriş edilmeden temiz bir havlu ile tampon yapılarak kurulanır.

Sezaryenle doğum yapan anneler ne zaman yıkanabilir?

Doğumu takip eden ikinci gün banyo yapabilirler. Ancak 40 gün boyunca yapılacak banyo ayakta duş şeklinde olmalı, oturarak veya küvete girerek yapılmamalıdır. Banyo sonrasında temiz bir havlu ile nazikçe kurulanmalıdır.

Loğusalık döneminde beslenme nasıl olmalıdır?

Lohusa kadınların özel bir diyet uygulanmasına gerek yoktur. Yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmesi, protein, karbonhidrat, sebze ve meyvelerin yeteri kadar tüketilmesi yeterlidir. Gaz yapıcı besinlerden kaçınmak anne ve dolayısı ile bebek için çok önemlidir. Kendisinin ve bebeğin kabızlığının önlenmesi ve süt üretiminin artması açısından bol sıvı tüketilmesi önerilir.

Göğüslerde neden gerginlik oluşur?

Süt yapımının başlamasına bağlı olarak göğüslerde en çok ikinci ve yedinci günler arası şişlik ve gerginlik oluşur. Bu his anneler tarafından bir rahatsızlıkmış gibi algılanır. Ancak bu durum süt oluştuğunun bir belirtisidir. Bu şişlik ve gerginliğin meme iltihabına yol açmaması için bebek sık sık emzirilmelidir. Memelerin aşırı derecede sertleşmesi sonucu bebek memeyi tutamıyorsa veya tutmasına rağmen yeterli şekilde boşalma sağlanamıyorsa memelerdeki süt elle veya pompa ile sıkılarak sağılmalıdır. Burada bir püf noktası belirtmekte fayda var: gebelik, doğum, ovulasyon, kadın doğum, hafta hafta gebelik, sezeryan, yumurtlama günü, kanama, hamilelik Süt sağma işlemi öncesi, ılık nemli havluyla kompres yapılması ve yine ılık bir duş alınması süt kanallarının genişlemesini sağlayarak süt akışını kolaylaştıracaktır.

Meme başı bakımı nasıl yapılmalı?

Annenin emzirmeye başlamadan önce bir miktar anne sütü ile meme başını ıslatması yeterlidir. Her emzirme sonrası temizleme gerektirmeyen bebeğin emmesinde sakınca olmayan, sadece lanolin maddesi içeren bir krem sürülerek meme başı çatlakları önlenebilir. Süt üretimi arttıkça ve meme ucundan süt akmaya başladığında göğüs pedleri kullanmak yararlıdır.

Meme ucunu dışarı çıkarmak ne yapmalı?

Meme ucunu, bebeğin emmesşnş kolaylaştırmak için dışarı çıkarmak amacıyla emzirme aralarında ve emzirmeden 10 dakika kadar önce göğüs ucuna masaj yapmak en pratik yöntemlerdendir. Eğer etkili olmuyorsa ucu çıkarmak için bebek mağazaları ve eczanelerde kolayca bulunabilecek özel aparatlar kullanılabilir. Başka bir çözüm yolu da meme ucu çıkana kadar bebeği silikon meme ucu ile emzirmektir. Bebek emdikçe birkaç gün içinde meme ucu kendiliğinden belirginleşecektir. gebelik, doğum, ovulasyon, kadın doğum, hafta hafta gebelik, sezeryan, yumurtlama günü, kanama, hamilelik

Loğusalıkta uykunun gelmesi normal mi?

Lohusa kadınlarda, özellikle de emzirirken salgılanan oksitosin hormonu nedeni ile annenin uykusunun gelmesi gayet normaldir.

Lohusalık sonrası ne zaman cinsel ilişkiye girilir?

Doğumdan 40 gün sonra anne, normal cinsel yaşantısına geri dönebilir. Lohusalık dönemi bitmeden önce rahim içi henüz eski haline dönmediğinden cinsel ilişki önerilmemektedir.

aneyyy 40 gün,öncesinde de 20 gün desek 2 ay kardeş kardeş uyuyacaz o zaman,zor işler bunlar zorrrrrrrrrr

Ye anam yeeeeee, şifa olsun yavrularımızaa.... Kılo alsan da almasan da yaranamazsın zaten kımseye ye boşverr..... Ayrıca kaynanana cok gıcığım soyle onaaa

sizin ordaki sevi bebeye gittin mi hiç????

gitmem mi heheheheh gittim tabi

yine gitmek istiyorm ama araba yok biliyon(( artık napcan ben böle bilmiyorum yaaa akşam kaya ramadada iftar var otobüsle gitcem sahneye bak hotele iftara gidiyom otobüsle ama hehehehe alemim yaa dönüşte taksi hakkımı kullancam festival var bizim burda gitmişsindir oraya gitcez

neyse nerden geldik buraya yaaa orda sepette ürünler oluyo ben bikaç tane kışlık tulum bulmuştum mesela normal fiyatı o tarz şeylerin 40 tan aşa değildir ama adamlar o dönem kışa hazırlık yaptıkları için numune ürünler yapmışlardı 5tl ye sepete atmışlar bi kadife tulum aldım o da 5tl diğerleri yazlıktı almadım yazlıklardan ama şimdi gitsem yazlıkta alırım hepsi 5lira çünkü

he bi de yürüme pant ne aldım kaleci pan gibi paçaları dar poposunda dizlerinde şişme bişeyler var o da normalde 19tl idi sepetten 5e buldum o çok tatlı bişey ama görsen bayılırsın size çok göstermek istiyorum bunları ama ben daha dolap almadım yaaaa onlar hep poşetlerde yıkayıp ütüleyip koycam nete bayılıcan sende git

ne zamandır gitmek istiyorum ama kısmet olmadı bir türlü... gitmekte fayda var demekki...
aldıkalrını güle güle kullansın bebeşin... dolap almayı beklemesende şu resimleri eklesen artıkkkk:84::84::84:
iftara benide götürseneeeeeeeee nnolurrrrrrrrr....
festival nerde var benim haberim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…