2011 Aralık Anneleri

bende vazgeçmek üzereyim enfeksiyon kaparsan doğumda falan diolar ama birşey olmaz herhalde allah korusun baksana aşınında etkileri çok fazla

evet yaaaa onu geç hadi bana zarar versin ben dayanırım bi şekilde ama şu ateş olayları falan çocuğa bişey olursa diye düşündüm naparım sonra o yüzden yaptırmadım çocuktan sonra yaptırırım olma mı:))))

günaydın benim cnm arkadaşlarım vee onların içinde büyüyen mucizeler.... umarım bugün hepiniz iyisinizdir. bir slm vereyim geçmişi okuyacağım.

bu arada sabah sağlık ocağına gittim tahlil sonuçlarımı alayım diye (tam kansayımı, tsh ve kalsiyum değerime baktırmıştım) tsh ve calsiyum çıkmamış niyeyse. pa.tesi tekrar gidicem. yalnız kanımda bri problem çıktı. trombosit oranım düşükmüş. yani kanın pıhtılaşmasını sağlayan şeyler. doktor kanaman olupta durmadığı oluyormu hiç dedi. bende olmaz dedim. oran çok düşük değil ama takip edeceğiz bunu dedi. şimdi bu oran daha düşerse ben nasıl doğum yapacağımki kanamam durmazsa kan kaybından Allah göstermesin yaaa.. Dua edin olurmu belki bir anlık bişeydir.

cnm bizde seni çokk seviyoruz. yok artık üzmüyorum kendimi. zaten çaktım ben köfteyi. dün dedi kaynanam kilon hakkında ben konuşunca kızıyorsun sen niye konuşuyorsun dedi. demek ki kızdığımı biliyor masus kızdırmak istiyor bende artık kızmıyacağım. hıh keyf bende artık..

Bebeklerimizin gelişimini ve kilosunu beraber paylaşalım istedim.

Ben (22+1) 23. haftamdayım 380 gr olmuş oğlum.

Ya sizinki?

ya kızlar birşey sorucam 4.lü tarama testi hangi haftada oluyo çok kafam karıştı kimi 21.haftada diyo kimi 24.haftda hangisi doğruu

Selam kızlar..
10gün memleket tatili sonra kendimi çok iyi hissediyorum.. sevdiklerim yanımdaydı .. çok güzel vakit geçirdim..
ankaraya geri gelince biraz kendimi hapishanede gibi hissettim ama toparlanırım herhalde..
dün detaylı ultrasonumuz vardı.. çok şükür herşey iyi.. ama devlet hastanesinin bazı dezavantajları işte.. boy kilo öğrenemedim.. verdikleri kağıtta da yazmıyor.. ultrasona yatmadan önce bilgileri yazan bayan da herkesi uyardı lütfen cinsiyet sormayın söylemiyoruz .. diye... ona cinlendim ayrı... iyiki özele gittim cinsiyeti için
neyse ki problem yok.. sonra sonucu doktoruma gösterdim 1-2 soru sordum güzel cvp alınca içim rahatladı..
sonra sırıta sırıta çıktım hastaneden.. 4 hafta sonraya randevu almaya unuttuğumu eve gelince hatırladım.. bir ara yine gitmem gerekecek.. telefondan zor ulaşılıyor..
bizden bukadar.. geçmiş çok birikmiş ... okuyamıyorum umarım herkez iyidir..
oğluşum teyzelerinin ellerinden öper.. bende bebişlerinizin gözlerinden...

hiçç sorma kayudan banada böhh geldi. ama çocuklara kardeşleri sevdirmek için ideal. benim kızımda orda hep seyrediyor ben onun gibi yapmıycam seveceğim kardeşimi diyor. inşallah öyle olur.

Görümcemin çocuğuda Rozi olsun diyip durdu kardeşi için :)))

bizim kızda sezercik seyredip durur. aynı filmini günde 3-4 defa (böööhhh) oda tuturdu adı sezercik olsun sezer de değil yani cik de olucakmış.

yok cnm benimde ağrıyor. seminerde demişlerdi bize. iki kürek kemiği kuyruk sokumuyla birleşirmiş. ama hamilelerde (çatının açılması) iki kürek kemiği bebel rahat geçsin doğumda diye ayrılırmış. dolayısıyla kuyruk sokumundaki sinrilerde gerilirmiş ve ağrı olurmuş. bazen oturamıyorum bile.

kızlar benm ateş tavan yaptı yine gece 40 tı sabah 39,5 oldu hakkınızı helal edin olurmu

cnm yaaaa geçmedi mi hala. iyice tırstım. bugün sağlık ocağındaki doktora dedim ben aşı vurdurmam arkadaşlarım hep ateşlendi. dedi doğumu hastanede yapacağım diyorsunda bellli mi olur nerde doğuracağın. kaldıki aşı sizden çok çocuğu koruduğu için bence yaptır dedi. dedim bari bayram sonrasını bekleyinde ateşim çıkarsa bayram zehir olmasın. şimdi sen böyle deyince yine caydım yaa napsam ki.:26::26::26::26::26:

serselo arkadaşım evlilik yıldönümün kutlu olsun 4 yılın sounda onu seviyorum demişsin yaa işte mevzu budur. umaraım nice 4 yıllarda aranızdaki sevgi hep artar hiç kaybolmaz.u arada bu kadar uzun tatili nasıl yapabiliyorsunuz yaaa.

Ya sizinki?

canım ben en son 20+3te gördüm kızımı. o zaman 355 gramdı. her bebeğin kilosu farklı farklı olur buna takılmamak lazım. bu arada hepiniz öpüyorum, aman sizi ne öpcem, karnınızdaki sıpaları öpüyorum

boşver salla o karıyı

Ya sizinki?

benım kı gecen hafta 21+1 de 480 gr dı benm oglan axxık sısman mı neyannesıne cekmıstır olese
nese saka bı yana goktor gelısımı ii haftasında gidio dedı

nişan yıldönümün kutlu olsun cnm. ama şuan hamilesin bu sayılmaz ki.

ben nişanda 58 dim şimdi 69 aman boşver doğuralım hele,zaten şu troit olayını aştım ya,artık eski derya gelecek biliyorum,incecik olcam

hmm ben nişanlıyken (2,5 snen önce) 66 kiloydum 66 kilo ile hamile kaldım. şimdi sabah 82 yi gördüm ama bziim tartı hep 1,5-2 kilo fazla tartıyor.. durum bu.. bu arada karnım biraz daha büyüdü. cnm acıyor büyürken sanki içeriden bıçakla kesen var.bebekime 5 gündür bol süt içebiliyorum ya(muzla karıştırıp) büyüdü sanırım nasılda teppik atar oldu köftehor. deryacım sanırım seninkinin bol teppikli olmasıda süttenmiş. benimkide artık gece gündüz ha bire teppik atıyor ve çok şükür artık kuvvetide artmış teppiklerinin geçen bir sıçradım hiç o kadar güçlü vurammaıştır. bu arada şu trombozit ile alakalı bişey biliyon mu?

benım kı gecen hafta 21+1 de 480 gr dı benm oglan axxık sısman mı neyannesıne cekmıstır olese
nese saka bı yana goktor gelısımı ii haftasında gidio dedı

olması gereken kadarmış canım,benimki 4 gün geriye düşmesine rağmen 21+0 da,365 grdı,eminim toparlanmıştır,pis aşı öyle yaptı,ama süt çok etkiliyo hangi ay sütü çok içsem bebiş o kadar iyi oluıyo,haftada 2 lt içiyodum,artık h.sonuda 1 lt alıp,3 e tamamlayacam haftada,kızım büyüsün diye,hem tok tutuyo süt,enerji de veriyo,süt içmezsem ekmeğe saldıracam,şişecem

eşim özel bir hastanede çalışıyor bayram tatilleri hariç 15 gün izni var bayramla birleşince bu kadar oldu işte bu arada çok sağol eşimi gerçekten çok seviyorum oda beni çok sever herşeyden önce birbirimize saygımızı koruduk akşama yemek de yapmayacağım eşim kalp hastası o yüzden oruç yasak bende hamile bu sene böyle olacak artık dışarıda yiyeceğiz yemeği birazdan kuaföre gideceğim biraz süsleneyim demi:82:

aman canm ekmegı bosver süte devamm bende gunde 1 bardak ıcıorum bazan daha ok oluo ama ben peynıre bayılırım onu cok tuketıyorum

Son düzenleme:
süte devam annesi,canım tahlil yaptırman iyi olmuş,bütün şişliklerin ve hızlı kilo alman bundan kaynaklanıyodur,en azından şimdi ayrıntılı testlerle problem çözülür,kafana takma,geçmiş olsun,Allah dermansz dert vermesin,daha doğum yapmadın ve bebişe zararı yok bu durumun
GEBELİKTE TROMBOSİTOPENİ

Gebelikte trombosit sayısında azalma ile sık karşılaşılır. Gebelikte ortaya çıkan trombositopeniler, yalancı trombositopeni (psödotrombositopeni) olasılığı uzaklaştırıldıktan sonra, üç grupta toplanabilir:

Gebelik trombositopenisi (ing. gestational trombositopeni).
Gebelikle bağlantılı diğer trombositopeniler: Preeklampsi ve HELLP sendromu.
Gebelikten önce var olan ya da gebelik sırasında başlayabilen trombositopeniler: İdiyopatik trombositopenik purpura (İTP), Trombotik trombositopenik purpura (TTP), Hemolitik üremik sendrom (HUS) ve diğer trombositopeni nedenleri (örn. kemik iliği hastalıkları).
Gebelik trombositopenisi

Buna “gebeliğin gelip geçici trombositopenisi” de diyebiliriz (ing. incidental). Gebeliklerin yaklaşık % 5 inde görülür. Genellikle gebeliğin ikinci ve üçüncü üç aylarında ortaya çıkar. Kanamaya yol açmayan hafif bir trombositopenidir. Trombosit sayısı 70,000 – 100,000 üzerindedir. Hastanın gebelikten önceki öyküsünde trombositopeni yoktur. Ancak, bazen bir önceki gebelikte de hafif trombositopeni saptanmış olabilir. Doğumdan sonra kendiliğinden düzelmesi kuraldır. Bebekte trombositopeni yapmaz.

Trombosit sayısını yükseltici bir tedavi gerekmez. Bununla birlikte hastalar bir kanbilimci tarafından izlenmelidir. Çünkü hafif bir trombositopeni şeklinde başlayabilen daha ciddi bir hastalık (örn. İTP, TTP), aylar ilerledikçe doğumda kanama yaratabilen daha ağır bir trombosit düşüklüğüne yol açabilir. Bu nedenle, “gebelik trombositopenisi” tanısı konmuş olsa da, trombosit sayısı gebelik boyunca dikkatle izlenmelidir.

Gebelik trombositopenisinde doğum sırasında epidüral anestezi uygulanabilir mi? Trombosit sayısı 50,000-80,000 in üzerinde ise evet! Daha düşük trombosit sayılarında oluşabilecek kanamalar omurilik yönünden çok tehlikelidir !

Preeklampsi ve HELLP Sendromu

Üçüncü trimestrin son evrelerinde görülen preeklampsi, tansiyon yüksekliği, ödem ve idrarda proteinüri (>300 mg/gün) ile kendini belli eder. Olguların yaklaşık % 15 inde trombosit sayısı düşüktür. Ağır trombositopeni hastaların ancak <% 5 inde saptanır.

HELLP sendromu, anne ve bebek yönünden gebeliğin oldukça tehlikeli bir hastalığıdır. Nadirdir. Alyuvarlarda erime (hemoliz), karaciğer enzimlerinde (AST) yükselme ve trombositopeni (< 100,000) bulguları ile tanı konur. Preeklampsi ile ilişkili olduğu ileri sürülür. Bazen TTP-HUS’dan ayırt edilemez.

Gebelikte İTP

Kronik İTP’li bir kadın gebe kalabileceği gibi, hastalık ilk kez gebelik sırasında da başlayabilir. Trombositopeni genellikle gebeliğin ilk aylarında farkedilir ve trombosit sayısı çoğu kez oldukça düşüktür. Ancak hafif İTP olguları gebelik trombositopenisinden (yukarıya bkz) ayırt edilemez.

Tedavi gebe olmayan İTP’lilerdekinden farklı değildir (bkz. İTP: İmmün Trombositopenik Purpura). Ancak; kortikosteroidlerden (kortizon türevleri) ilk 3 ayda kaçınılmalıdır. Fetusda anomalilere neden olabilirler (örn. yarık damak!). Ayrıca gebelikte bu ilaçlar yüksek dozda kullanılmamalıdır (hipertansiyon !). Gebelikte IVIG uygulanabilir. Ağır trombositopenilerde doğuma yakın uygulanacak tedavilerle (kortikosteroidler, IVIG) doğum sırasında olabilecek aşırı kanamalar önlenebilir.

İTP’li annelerin yaklaşık % 10 unun çocukları trombositopenik doğar. Bu durum, İgG türünden otoantikorların plasentadan geçişi ile açıklanır. Kalıcı olmayan bir trombositopenidir. Anneye uygulanan tedaviler bu trombositopeniyi etkilemez.

demetcim nasıl oldun yaa. facedede yoksun. gittin mi doktora. şimdi ateşin naısl. işe mi geldin yoksa o halde? kıı kendinden haber ver seni seviyoz biz hepimiz. hadi üzme bizi annesi vitaminlerini tam al belki bünyen çabuk toparlar.

evet bide ben sütü yatarken içersem (ki içene azcık şeker katarsam gaz yapmıyor) o gece çok kaliteli uyku uyuyorum. derin bir uyku veriyor bana süt. bebekimde mutlu sütten inşalalh hep içebilirim. napalım babacıkta hiçç ses çıkarmıyor saolsun kıyıyor paraya muzumuzu sütümüzü eksik etmiyor. artık 3,5 ay daha idare edecek. haftada 14-15 muz gdiiyor 5-6 kiloda süt. ama oğlum mutlu, annesi mutlu, babası mutlu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…