2011 Aralık Anneleri

sağol cnm teşkr ederm..ya kızlar ben henüz hiçbişey almadım bi araştırmada yapmadım biraz anlatırmısınız siz neler yapıyorsunuz

sağol cnm teşkr ederm..ya kızlar ben henüz hiçbişey almadım bi araştırmada yapmadım biraz anlatırmısınız siz neler yapıyorsunuz

benim 25 aylık bir oğlum var , ondan tecrübelerimiz ve eşyalarımızın çoğu yeni olduğu için ve dahası gelen miniğim de erkek olacağı için bir çok şeyimiz var gibi .. sadece oğluşum temmuz doğumlu olup yaz bebeğiydi , bu minnak ise kış bebeği olacağından ilk 6 ay giyeceklerini almam gerekecek sanırım .. yatak olarak karyola alacağım , oğluşum bebiş yatarken park yatak yada beşiğe tırmanır yada içine eşya-oyuncak felan atar diye güveenli ve yüksek bir şey olması gerekiyor dedik yatak konusunda .. bebek arabası var bizde bayaa :)) o yüzden almayacağız , telsizi görüntülü olandan alıcaz , çünkü sadece sese duyarlı olanlar gerekli gereksiz alarm veriyor :-/ sterilizasyon makinesini alıcaz , kulaktan ateşölçeri aldık , hmmm başka ne lazım elzem olan ?? evet , oda nemlendiricisi şart .. kış bebeği olacaklar ve kaloriferli evde oturuyorsanız odanın nemli olması lazım , peteğin kenarına konulan suluklar yetersiz benden söylemesi .. bebek yıkama üniteleri ( alt açma yeri olarak da kullanılıyor ) çok kullanışlı , oğlumdan kalma var , o yüzden almıycaz , yeriniz genişse banyo yada yatak odası-bebek odasında tavsiye ederim böyle bir şeyi , yoksa bebek yıkama leğeni-küveti de iş görür elbette .. doğum sezaryen olacaksa ister kiralayın , ister satın alın ama elektrikli kesinlikle manuel değil bir göğüs pompası şart .. bizde öncekinden mevcut göğüs pedi - gece boyu orkid , emzirme sütyeni , lohusa takımı ( gecelik yada pijama gibi oluyor , ama emzirmeye müsait olanlardan alın , düğmeliler de iyi felan deyip kandıryorlar milleti , aman dikkat ) , bebeğin doğacağı aya uygun giysi ( uzun kol body / 0-3,3-6 aylık olanlardan / altı patikli penyeleri pek tercih etmeyin , kullanışlı değil ve bacak boyu çok kısa, hele erkekse bebiş çok az alın onlar da büyük aylardan olsun olabildiğince ..battaniye şart , hem penye hem kışlık , bir kaç tane olmalı . bir anda yere düşer arabadan inerken , bebişin bi şeyi denk gelir bazen :) bir de yıkandığında o battabiye kuruyana kadar naapıcak bebecik çorap lazım , kış bebeği olacak bizimkiler , bir de pamuklu ipten yada bambu ipinden örgü yelek-hırka vs ..diğer iplerin ( yün ve polyester ağırlıklı ) kıl gibi tüyleri çıkıyor ve çok naylonumsu , bebeğe gereksiz elektrik veriyor ve ağzına yüzüne kaçıyor ..gece gece çok bir şey gelmiyor aklıma , geldikçe yazarım yine .. zaten şötle herkes ortalama 30lu haftalara gelsin ne var ne yok - ne aldık ne almadık çıkar herkesten bişii , eksikleri ordan da hatırlar tamamlarsın canım

starimu çok sağol çok ayrıntılı ve güzel yazmıssın hem de üşenmeden teşekkürlr...anladımki benm eksiğimde işimde.. bebişlerimiz sağlıklı olsunda gerisi kolay onları hallederizzz yaa ben bi an önce kucağıma almak istiyorum oğluşumu zaman geçmek bilmiyor

çok geçmiş olsun canım öyle yada böyle sağlıklı olarak atlatmışsınız yaa önemli olan bu rabbim başka sorunlardan sakınsın bizleri sizler...

Arkadaslar gecmisi okumadan daliyorum aradan kusura bakmayin. Benim birkac gundur makat ve vajinama bicak saplaniyor gibi kisa ama keskin sancim oluyor arada. Sizde de oluyor mu?

bendede oluyor şekerler ara ara herhalde normal doktora unutmazsam sorucam perş. günü gerçi adamada nasıl anlatıcaksam bunu

geçmiş olsun canım daha önce bir kaç defa duymuştum sizin durumunuzda olanı ki doğumdan sonra bile kapanabiliyormuş kalğ delikleri... sizinki kısa sürede iyileşmiş ne güzel...

yok canım benim eşimde antepli ama onlarda bilir mevlüt işlerini felan eltimde yapmıştı bebek mevlütü..
bizdede bebeğin ya yarı kırkında yada tam kırkında olur mevlüt.... tavuklu pilav, pide, ayran vs. gibi şeyler verilir arkasından lokum şerbet bisküvi felan verilir...

kızlar güneş kremi kullanıyor musunuz
benim doktorum sürekli kullan dedi ben de bioderma aldım hergün nemlendirici gibi sürüyorum
bir arkadaşıma sordum günlük olarak kullanmıyormuş

canım banada doktorum güneş kremi kullanmamı önerdi fakat güneşe çıkmadan önce sürmemi önerdi o yüzden dışarı çıkmadan önce sürüyorum güneş kremini... onuda zaten güneş lekeri hamilelikte kalıcı olduğu için önerdiğini söledi..

valla canım bende hiç birşey almadım erken diye hatta bir araştırma bile yapmadım senin gibi..
kayınvalidem bebek arabamızı alıcak bu gün geldi ee model beğendinizmi antep'e gitmeden önce alayımda gideyim dedi (1 ay kalıcak çünkü) bende yok sen antepten gelince alırız ben o sırada araştırırım dedim

ne bilim öle bir telaşım yok daha ne dense son aylarda paçalarım tutuşmasa bari.. bu konuda sanırım birde anneme güveniyorum hamile olduğumu öğrediğinde direk dediği şey sen hiç birşey almıycaksın herşeyi ben alıcam demişti kıyafet bile almıycaksın demişti sağolsun... sanırım sırtımı ona yasladım anam anam güzel anam ...

Son düzenleme:
aman canııım ha düğün ha doğum ikisi de güzel şeyler
şaka bi yana kafa dalmış gitmiş. totiş hastaydı bugün zehirlenmiş.acile gittik.hala başında nöbetteyim.çok fena durumda.allahm şifa versin.
benim doğuma allahtan bi mani olmazsa kozazim gircek inşallah da.o telaşla foto çekebilceni de sanmıyorum.tabi röportaj durumu falan hiç olmaz:) valla imkanları yeterli olanlar için çok güzel. bebeğe de ilerde anlamlı bi hatıra kalmış olur dediğin gibi. ben ankarada oturuyorum canım.
iki haftadr bebekbakımı,emzirme ve doğum eğitimlerine gidiyoruz.orda bize söyledikleri kadaryla göğüs pompasına gerek yokmuş.hastanelerde zaten bulunuyormuş sezaryende süt gelmemesi durumuna karşn.ilk bi kaç gün sütte sıkıntı olabilir dediler.giderek de süt artıyomuş zaten. bi de bebeği ilk zmanlar neye alşıtrırsak hep ayn koşullarda bulunmak istermiş. özellikle biz türklerin yaptğı kat kat sımskı giydirmek. e öyle olunca da sonraları üflesen hasta oluyolar.hepsi ayrı bi nanemolla. iki yaşna kadar yorgan kullanmayn dediler. ince battaniyler işimizi görürmüş. ve buhar makinelerine ister scak olsun ister soğuk,olumlu bakmıyolar.yine bebek aşırı nemli ortama alşacağı için her kurulukta rahatsz olup allerjiler,astım vs görülme olaslılığı aratbilrmiş.kalorifere asılacak kaplar yeterliymiş.ille buhar makinas istiyosanz bi 10 dakka çalştrp 15 dk sonra da bebeği alın dedi.

selam canım
acıbademi de yazmışsın okudum dediğin gibi arabayıda veriyorlarmı acaba??? bu nedir yaww böyle... hoş param olsa bir saniye düşünemden veririm o ayrı konuda yok olduğundan çokkkkkk pahalı..
medikalpark bçevlerde yaklaşık 1 ay önce fiyatları sormuştum normal doğum 1780-- sezeryan dr gerekli görürse 2200 sen istersen 2800 TL

anneme anlattım böyle böyle yürürken ağrı giriyo,sanki kemikler birbirinden ayrılıyo dedim,annem aman 6 aylık oldun kocadan uzak dur dedi,amann nolcak anne ya,bunlar koca karı uydurması dedim,haftada 3-4 kez yapıyoz dedim neeeeeeee dedi,manyakmısn dedi,bu kadar emek vermişsin şunun şurasında ne kalmış,bebek aşağı iner,rahim gevşer,Allah korusun kaybedebilirsin,ben senden tecrübeliyim 11 çocuk doğurdum 5. aydan sonra asla yaklaştırmazdm,haftada 1 i geçmesin dedi,kocişe söyledim tamam maden öyle dedi,eğitim olursa zaten 20 gün ayrı kalcaz,bundan sonra dikkat edecem,hafta sonunu es geçtik,evde de misafir vardı,hem de belim ağrıyodu,bizimki duvara tırmanck nerdeyse ama yapcak bişey yok,nette de haftada 1 kez diyo,6. aydn sonra,madem öyle bize de uymak düşer

anammm annene mi dedin haftada 3-4 kez yapıyoz diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…