2011 Aralık Anneleri

canım o genişlediği zaman bizim tehlikemiz vardı hem o haftalarda odunlaşmıştm ben bişey hissetmiyodm,bi gün sürdü geçti,diğer gün eski halini almıştı,rahimdeki batmalar 2-3 gündür var,ilişkinin üzerinden 1 hafta geçti ilk defa artık az yapcam anne tavsiyesine uycamonun dışında yormuyom kendimi,iş bile yapmıyom evde,kociş aman sen yapma ben yaparım diyoişte de oturuyom kös kös,su desen 4 lt içiyom,meyve,süt,ayran derken 5 i geçiyodr

Selam,
bende oturarak çalışıyorum.Ama nedense 2 gündür yan taraftaki boşluk kısımlarımda ağrılar gelip gidiyo belimde böbreklerim olduğu yerler ağrıyor biraz..

Normal midir?

hareket kadar hareketsizlik de sıkıtı yaratır hamilelikte .. bacak ağrısı , ödem oluşması ve kan pıhtılaşması gibi sıkıntılar yaşanır gün içinde hareketsiz geçen hamileliklerde ..

Dokuların gerilmesi nedir?
Rahmin önünde iki tane doku vardır. Her biri bir taraftadır. Rahmin içinden pelvis duvarına kadar uzanırlar. Rahim büyüdükçe, dokular da gerilir. Bazı kişilerde bu durum, ağnya yol açar. Hamilelerin üçte birinin belli derecelerde bu ağndan şikâyet ettikleri görülmüştür. Bazılarında ise hamileliğin sonlannda sadece hafif bir rahatsızlık hissi uyandırır.

Rahmin bükülmesi nedir ve buna neden olan nedir?
Fizyolojik bir bükülme ise durum hafiftir. Eğer şiddetli ise - nadir bir durumdur - patolojik ve operasyon gerektiren bir durumdur. Rahimdeki hafif bir devir sık görülür, hamilelik olan bir rahim üst kısımda daha büyüktür ve genelde sağa doğru döner. Bu eğim fazla olursa, rahatsızlık hatta ağnya neden olur. Bu genelde hamileliğin son döneminde görülür. Ancak rahimle ilgili bir anomali durumu varsa daha erken bir dönemde de ortaya çıkabilir.
Hafif bir bükülme özel bir uygulama gerektirmez.

Rahmin şiddetli bükülmesine ne sebep olur?
Şiddetli bükülme çok nadir görülür. Sebepler hemen fark edile-meyebilir, ama geniş bir yumurtalık kisti veya fıbroid kisti gibi iyi huylu bir tümör buna neden olabilir. Operasyon yapmadan ve rahmi açmadan bükülmeyi teşhis etmek zordur. Genelde ağn veren bir durumdur, fetusun durumunu her zaman etkilemez, ağnkesiciler işe yaradığı sürece, bu şekilde devam edilebilir. Unutmayın bu çok nadir görülen bir durumdur.

Pelvis çemberinde ağrı hakkında ne söylenebilir?
Hamilelikte zorlu ve artış gösteren bir ağn türüdür. Genelde, hamileliğin 2. yarısında görülür. Kasığın etrafında ve pelvisin kenarlarında hissedilir. Hareket etme, yatakta bir taraftan diğerine dönme ve merdiven çıkma ağnyı arttınr. Hamilelik hormonlan nedeniyle eklemlerde bölgesel aynlma sonucunda ortaya çıkan ağndır. Ağnkesiciler ve pelvis etrafında özel bir bağla eklemlerin sabitlenmesi de ağnyı azaltmada işe yarar. Doğumdan sonra, ağnlar tamamen yok olur. Diğer hamileliklerde tekrarlaması nadirdir ama mümkündür.

galiba bunlardan biri bana olan,sağ tarafı daha çok ağrıyo çünkü

Son düzenleme:
hareket kadar hareketsizlik de sıkıtı yaratır hamilelikte .. bacak ağrısı , ödem oluşması ve kan pıhtılaşması gibi sıkıntılar yaşanır gün içinde hareketsiz geçen hamileliklerde ..

işten cıkınca istasyona kadar yuruyorum cok cabuk yorulmuyorum ama agarlastım sanırım :S

teşekkür ederim cnm görmedim 2li 3li testlerim risksiz çıktı bu biraz rahatlatıyor beni sağol gerçekten

bende fotoğraflara çok önem veririm ama burda bırakın doğum fotoğrafçısını özel hastane bile yok devlet hast hiç sanmam içeri eşleri bile almıyolar hatta dr bile almıolae ebeler yaptırıo doğumu bi yandanda seçenek olmaması iyi yoksa benki ikizler burcu hayatta karar veremezdim

aynı burç işte al benden de o kadar

slm kızlar,
bu hafta izinliyim..artık çalışmak işkence gibi geliyo..ki işim hafif..yol sorunum yok..evimle iş yürüyerek 5 dk....ama ağırlaştım sanırım..dün kontrolüm vardı..bebeğim iyi Allaha şükürler olsun ki....
benim de orama burama ağrılar girip çıkıyo..ama dr.umun dediğini aklıma getiriyorum rahatlıyorum..çift taraflı aynı anda giren kasılma tarzı ağrı değilse korkma diyor..kolaymı..şiştikçe şişiyoruz..karın geriliyo..rahmin üstünde bi baskı var devamlı ioturup kalkarken rahmime ağrılar giriyo benim de..bunlar daha iyi günlerimiz..

ay geçmişi okuyodum anca bitti.giremedim bugün. koca bebeğim hasta ya bugün izinli onunla uğraşıyorum.
starimuuuu bebişim çok duygulandm yaa.bak bak insan doyamıyo.daha fazla atsaydn keşke.ucundan azcık yapmşsn allahım ne güzel bir anı.ben de istiyorum doğum fotocusu
benim sıpacık neredeyse bir haftadr oynamyo ya. yani oynuyo da aşağdan. şeyime şeyime vuruyo.bi de arka tarafma vuruyo sanki belime doğru. geriden hissediyorum.dik mi duruyo nedir. oldu olası çok hareketli değildi zaten de kafam karşıyo bu niye böyle. hele de drlar hareketli bebek görünce bu çok sağlıklı ve zeki bir bebek diyolarmş ya,allah korusun benmkinde bişi yoktur inşallah.

yok canım 1 cüz diye öncedn not almıştm ya 9. Ve 10. Cz yani

ok cnm aldım kabul ettim. Okuyup bitirmeyide rabbim nasip etsin. Duada geçecek isimleride atarsan sanrıım bir sıkıntı kalmıyacak..

cnm bende doktora bugün gittim senin gibi dedim aşağıda hatta pelvise baskı var sankim dedim. Baktık paşa kafayı kaldırmış kaburgalarıma ayaklar pelvis üstünde teppikliyorda teppikliyor. Doktor dedi gördünmü baskının sebebini. Köftehor kapıyı kırıp çıkmaya çalışıyor yolu bulmuşda...

cnm yüzünü görüyomusunuz ben çok dayandımda çok büyük bişey bekliyom bu defa 3 hafta olcak verdiğimiz ara ama böle hareketler falan olunca insan dayanabiliyo yaaaa varlığını hissetmek güzel:)))

ama işte bu kadar dayanabiliyom 3 hafta max.yani

Selam annecikler
bugün bebişimin bıcı bıcı malzemelerini aldım eczaneden.Benim 6 aylık yiğenim var,onda denediğimiz için gözüm kapalı mustela marka aldım herşeyini.7 sene önce oğluma chicco dan almıştım ama chicco mustela kadar profesyonel diil.Özellikle yiğenimde de kullandığımız bir ürünü tavsiye edicem size,Mustelanın temizleme suyunu.Malum göbek düşene kadar bebeği yıkamamamız öneriliyor.Biz bu suyla hergün yiğenimi pamukla sildik,çokta memnun kaldık.Ürünün adı mustela Physiobebe araştırmak isteyenler için.
Ayrıca saç ve vücut şampuanı da çok güzel kesinlikle köpürmüyor.Bizde genel bı kanı vardır köpürdümü temiz olur die,hatta bir keresinde sebamed le yıkadık bebeğin ağzı burnu köpük doldu.Bunun içinde sabun yok,kesinlikle köpürtmeden temizliyo bunuda tavsiye ederim.Pişik kremi,masaj yağı,yüz kremi hepsini bu marka aldım kullandığımız için kalitesinide biliyorum tavsiye ederim.
İnternette bi sitede %25 indirime girmiş,şimdi gördüm baktım fiyatlara ben eczaneden azcık kazıklanmışım

cnm benim genelde akşamları karnım 7 aylık, sabahları tekrar 5 aylık oluyor:))

starimu;

kesinlikle fotoğraflar çok güzel ve bütün fikirlerine katılıyorum açıkçası. çok güzel anlar bunlar. benim arkadaşımın 10 ay önce doğum yaptığı hastanede doğum yapacağım ben de inşallah... ve sanırım çok şanslıyım ki; doğum fotoğrafçısı hastanenin hizmeti :))
sanırım sınırlı sayıda çekiyorlar ama ben konuşup artı bi ücretle fotoğrafları çoğaltmayı düşünüyorum... ayrıca henüz doğum ücretini konuşmadım ama arkadaşıma 10 ay önce 600 liraya mal olmuştu. epidural sezeryan oldu:)) bana da ööle yapacakmışım gibi geliyor nedense:))))) kısacası; bi aksilik olmazsa kesinlikle o fotoğrafçıyı yanımda istiyorummmmmmmmmmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…