Deryam, tiroit ilacı için dozun ne, yarım-çeyrek vs. diye doktorun mu öneriyor, nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama tiroid ilacı hamilelikte çok, çok, çok önemli. Yani ishal oldum diye kesemeyeceğin birşey. Hamilelik boyunca tiroidinin 2'nin altında kalması ideal ve TSH hormonu doğrudan bebeğin beyin gelişimini etkileyen bir hormon. (senin vücudundaki etkilerini saymıyorum, zaten biliyorsundur.) Ergenlik, hamilelik ve menapoz tiroidi tetikleyen durumlar ve en fazla ayda bir TSH ölçtürmen ve değişiklik var mı diye takip ettirmen gerekiyor. Mesela benim her zaman 2'nin altında olan TSH'ım hamilelikle beraber 4'e çıktı. Hemen ilaç dozajını artırdık, 1,2'lere düşürdük. Metabolizma da yavaşlamadığı için kilo da alınmıyor. Ben hala hamile kaldığım kilodan yarım kilo eksiğim mesela.
günaydın yani tünaydın kızlar bende dün akşam çok kötü oldum tansiyonum düştü akşam ve yatsı namazını kılamadım bide eşim ikide bi bişey istiyon mu oğlumla biz annemizi çok seviyoz hadi dışarı çıkalım falan diye rahatsız etmeseydi ( tabi oda bilio sonradan başına gelecekleri) bugün iyiyim çok şükür ama kızlar bende hala mide bulantıları şiddetle devam ediyo hiç kesilmedi hamileliğm boyunca
tatile gidecekleri kıskanıyorum biz gelenden gidenden göz açamadık bide eşimin işi devam ediyo idarecilerin hepsinin tayini çıktı tek kaldı okulu bırakamıo artık 1 ekimde sınav için trabzona gidicez mini bi kaçamak olur bizim için
bu arada derya bana 19 ve 29. cüzleri vermiştin birini ben birini eşim okuyacak emek verdin tşk
cuma günü bende dr gidicem inş seker falan iyi çıkar cinsiyetinide kesin öğrenirim
cnm sizi bilmemde bende elhamdürillah müslümanım ama inanmıyorum böyle batıl inançlara :) zaten ölümü kabullenmekten başka çaremiz mi var bence zayıflık bu düşünceler tabi farklı düşünenlere saygı duyuyorum her zaman.
mezarlıga gıttım ben 3-4 kere sanırım
..canım dayıma bebegımle geldık bak dedım
anneanneme gıttım babaanneme ıkı dedeme..
esımın dedesıne ..esımın canım enıstesıne..
bayram da yıne gıdecegım ıcını ferah tutmak önemlı olan bence..
bılmıyorum ınanılan sey olur ben buna ınanıyorum hurafe oldugunu düşünüyorum
ee o zaman Allah korusunu yakının öldüğünde gitmeyecek mısın bılmıyorum ..
hem kızım adına ettım duamı hem kendım adıma Nur içinde yatsınlar..
bız de bayramda buralardayız aılem gelıcek ..
zaten bayram sonrası hemen düğünümüz var onların koşturması olucak cok heyecanlıyım :)
Günaydın kızlar dün doktoruma kontrole gittim her tarafına birde kendisi baktı. %85 sağlıklı bir bebeğin olacak dedi. Bize video ve resim olarak görüntülerini verdi. Muhteşem bir duygu resmini sizinle paylaşmak istiyorum.
canım üromisinin yan etkilerine baktım sindirimi hızlandıran ilaçlarla birlikte alındığında ishal yapar diyo,pazar akşamından beri ishalim,tsh değerim 1.73 ,2 ay önce 2.76 ydı,dr. çeyrek al yeter demişti,ben 6 gün çeyrek bi gün yarım aldm,1.5-2 civarı acayip rahat oluyorum,hazımsızlığım geçiyo,tansiyonum 10 a 6 düzeyinde gidiyo,bu doz tam tahmin ettiğim gibi 2.76 danb 1.73 e çekti,böyle devam edeyim dedim,bu sefer k.doğumda yaptırdm tahlili,dr. bişey demedi,nasıl kullanıyosan öyle kullan dedi,ben de cumart.yarım aldım,pazar çeyrek yerine aman nasılsa kabızım öyle bi kabız ki kanadı resmen,bi de antebe gitcez,çeyrek parça ortalarda kaybolur yarım içeyim dedim,o üromisini de cumart. akşam içmiştim,pazar akşamından beri ishalim yavaş yavaş geçiyo,böyle olunca dün de,bıgün de troit ilacı içmedim,çünkü içersem daha kötü olcam,çünkü pazt. troit ilacını içmemle tuvalete kaçmam bir oldu bu 2 ilaç birbirini etkiliyomuş nerden bilebilirim,2 günle bişey olmaz zaten cumt.pazar yarım aldım,bundan sonra hep çeyrek alırım doğuma kadar,bidaha ölçtürmeme gerek yok,tansiyonumdan kilomdan ve hazımsızlığımdan anlıyom zaten,boşa kan vermeye gerek yok,değerler çok güzel zaten
ayyyyyy masallah canim ya nasilda tatlilar yaaaaaaa offfffff bende adasim gibi 9 gorucemmmmm
canim kac gr burdaaaa
kiizlar hurafe falan ama oluyor bebisde leke ben ogluma hamileyken kiliseye gitmisdim arkadasim bebegini kaybetmisdi oglumun alninda kizinca hemen kirmizi leke ortaya cikiyor dr si bile soyledi bir yerin lekesini almis dedi...
aaa hiç duymadım valla ben gittim kimse de gitme falan demedi.yaa canım hamileler mezarlığa gitmez diye duymuştum ama gidiliyormu....
ben bu bayramda babamın mezarına gidemem diye düşünüyordum...
:))) uyuyo işte teyzesi:))evet cnm 15 kilo. ama troitim artmış belki ondandır. şimdi ilacımı yükselttik. tuvalete düzenli çıkmaya başladım. bakalım ne kadarı geri gidecek. en azından kilo almaya devam etmem umarım.
Allah analı babalı büyütsün cnm. bende bir kazmalık var yaa anlamıyorum şu fotoğraflardan. seçemiyorum ne nedir diye ki benim gözlerim normalde çok sivridir. ama ayırt edemiyorum şu resimlerden bişey.
ayyyyyy masallah canim ya nasilda tatlilar yaaaaaaa offfffff bende adasim gibi 9 gorucemmmmm
canim kac gr burdaaaa
kiizlar hurafe falan ama oluyor bebisde leke ben ogluma hamileyken kiliseye gitmisdim arkadasim bebegini kaybetmisdi oglumun alninda kizinca hemen kirmizi leke ortaya cikiyor dr si bile soyledi bir yerin lekesini almis dedi...
of bende d e gaz çok var akşam pırt pırt kaırıyodum yine yatakta offfff:18:
bu arada 40 nasıl bi kilodur yahu en son ilkokul2de falan 40tım herhalde :18:
:))) uyuyo işte teyzesi:))
herkese merhaba
yeni gelenler olmuş. hoş geldiniz :))
dün şeker yüklememiz vardı. 1 gün öncesi tatlı hiç bir şey yemedim. ve 122 çıkmış :)) henüz doktora göstermedim sonucu ama netten baktığıma göre normalmiş sanırım :) ben hergün 1 paket çikolata yiyorum. sonucun böyle çıkmasına şaşırdım :))
bi de dün ayrıntılıya girdik. o ne muhteşem bi görüntü :)) bayıldım. cd verdiler dünden bu yana 10 defa izledim :))
çok şükür herşeyimiz normalmiş. oğluşum 750 gr olmuş :))
bi de ilk 5 ay 15 kilo almıştım. son 1 ayda 2 kilo almışımD bunada çokkkk sevindim :))
buselicim sen ne durumdasın?
bizden bu kadarD
yaa canım hamileler mezarlığa gitmez diye duymuştum ama gidiliyormu....
ben bu bayramda babamın mezarına gidemem diye düşünüyordum...
Deryammmm, üşenmedim geriye dönüp baktım, biz benzer bir yazışmayı şeker için de yapmışız seninle. Sen gerek yok, benim zaten şeker değerlerim iyi demişsin ben de sana gestasyonel diyabetin normal şeker değerleri ile ilgisi olmadığını, hamilelikle tetiklendiğini anlatmaya çalışmışım. Ki yanlış hatırlamıyorsam yüklemen sınırda çıktı??? Tiroid için de aynı durum var. Hamilelik normalde düşük olan TSH hormonunu tetikleyebiliyor, yükseltebiliyor. Şu an iyi olması 3 hafta sonra da iyi olacağı anlamına gelmiyor. Tamamen hamilelik etkiliyor şu an TSH'ımızı. Bebeğinin sağlığı için ben tekrar mesaj atayım, üzerimde kalmasın dedim canım. Düzenli kontrol ettir lütfen. Tansiyon ve hazımsızlık tiroidden bağımsız belirtiler. Kilo almayı da çok rahat hamileliğe bağlayabilirsin doğal olarak, hamileyim, kilo alıyorum şeklinde. Yani bu belirtiler sana tiroid hakkında elle tutulur bilimsel hiçbir taban oluşturmaz.
Tatlış Anneciklerrr herkese tünaydınlarrr bugün benim doğum günüm bebekim olmadan geçireceğim son doğum günübundan sonra hayatımda melekimde olacak Allahımın bana hediyesi de hayatımıza girecek iyikide gelecek
Dün kocişle çok güzel bir gün geçirdik babamızla minnakımıza ilk cicişlerini aldık birlikte o kadar güzeller ki görmeniz lazım nikedan bir ev ayakkabısı aldık birde chiccodan şapka tam yemelikler amaKocişe dedim biraz tuzlu fiyatları die dinletemedim illa alıcaz dedi bende hevesini kırmak istemedim en kısa zamanda minnakımın cicilerinin resmini çekip koycam topiğe birde kendi göbüşümün fotosunu koycam Bugünde kocişin planları var sanırım iftara dışarıya çıkarız anlayacağınız bugünde çok güzel geçecek yaşasııııııınnnnnn haftasonum zaten mükemmeldi arkadaşlarımız vardı iftara sahura kadar birlikteydik sahuruda birlikte yaptık o gün çok güldük az kalsın doğuracaktım gülmekten Bu hafta cok guzel gecıyor umarım boyle devam eder mınnakımda mutluluktan ucsunnnn havalara
Tatlış Anneciklerrr herkese tünaydınlarrr bugün benim doğum günüm bebekim olmadan geçireceğim son doğum günübundan sonra hayatımda melekimde olacak Allahımın bana hediyesi de hayatımıza girecek iyikide gelecek
Dün kocişle çok güzel bir gün geçirdik babamızla minnakımıza ilk cicişlerini aldık birlikte o kadar güzeller ki görmeniz lazım nikedan bir ev ayakkabısı aldık birde chiccodan şapka tam yemelikler amaKocişe dedim biraz tuzlu fiyatları die dinletemedim illa alıcaz dedi bende hevesini kırmak istemedim en kısa zamanda minnakımın cicilerinin resmini çekip koycam topiğe birde kendi göbüşümün fotosunu koycam Bugünde kocişin planları var sanırım iftara dışarıya çıkarız anlayacağınız bugünde çok güzel geçecek yaşasııııııınnnnnn haftasonum zaten mükemmeldi arkadaşlarımız vardı iftara sahura kadar birlikteydik sahuruda birlikte yaptık o gün çok güldük az kalsın doğuracaktım gülmekten Bu hafta cok guzel gecıyor umarım boyle devam eder mınnakımda mutluluktan ucsunnnn havalara
Doğum günün kutlu olsun ailenle, eşinle ve bebeğinle Nice senelere canım
Cicilerinide güle güle sağlıkla giysin oğluşun inşallh
ne güzel inşallah her hafta böyle mutluluktan havalara uçarsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?