bense tam tersi gebeliğimin ilk 5 ayında 15 kilo aldım ve sadece karnım pırtladı başka bir yerimde bişey yoktu. 6. ayda 2 kilo aldım ama bu sefer diğer yerlerimde de şişme var ama onlar ödem mi kilo mu çözemedim çünkü ödem olduğunu düşündüren belirtiler var. ör: sabah kalkıyorum yastığın vs. herşeyin izi çıkmış resmen yüzümde, karnımda desenle bir süre dolaşıyorum. birde bazen sanrıım ödem çekiliyorbileklerimi incecik görüyorum çok mutlu oluyorum.
evet ben çayı şekersiz içerim üstelik tatlıda cnm hiçç çekmedi bu hamişliğimde hatta çikolatanın adını bile duymaktan tiksindim ammma şeker 154 çıktı. eğer yemeyle alakası olsaydı neden şekerim o kdar yüksek çıksın ki. bide şeker bayramı arifesinde rejim de ne güzel olur demi..
hayırlı olsun cnm. daha önce dediğin gibi arabayı annem aldı modundamı yapacaksın. gezdirsin tabii annesi oğluşunu (usta şoförlüğün var dimi) benimde ehliyet var amma öyle uzun zaman olduki trafiğe çıkmayalı bebekimle birlikte bide çıkamam trafiğe. ama oğlum kreşe felan başlayınca bende istiyorum. çok özenmişimdir bayanların arablarıyla çocuklarını okula, kreşe vs.. bırakmalarına.. belki bir gün nasip olur.
BEN O olayı kayınvalidemler zırt pırt aramasın diye dicektim bizde 1 aydır araba yok bi kez aradığını görmedim annesinin ama araba alınsın oğlum gelin şuraya gidelim oğlum ananenin şuna ihtiyacı var oğlum köye götür dicekler diye bende dedim kocama böle şey olcaksa almam araba dedim ben sölicem onlara senin araban olduğunu sen benim ailemi ne sanıyosun dedi tırt dicemtim sölerse söler sölemezse ben derim çocuğu 2 aylık bırakıp işe dönüyom ben anam ağlıyo çalışıyorum kimsenin keyfi için almadım arabayı hehehehe sinir olursam devamı gelebilir böle düşündüm annemden aldım dicem bi de patrondan borç alcam krediye girmeden inş alabilicez, yani ama tam da anlamıyorum ki bu işlerden görüntüsüne bakıyom tek bayramdan sonra araba pazarına gitmek gerek ben görüntüsüne bakarım kocam detaylara altın da düştü şansıma beeee
ya kızlar bu üromisini kullanan var mı,5 gün oldu neyse kaşıntım akıntım dünden beri geçmeye başladı,ama pazt. den beri günde 2 kere çıkıyom,cır cırım,ne kahve,ne muz,ne kola içine aspirin,farketmedi,öyle hayatımı etkileyecek düzeyde değil,ilacın yan etkilerinde diyare yazıyo,ama etkisi kaç gün sürüyo bilen varmı,halsizlik terleme vs. yok,cumart. tahlilde yaptırdm sadece mantar başlangıcı vardı o da geçmeye başladı,rahatım o yönden,bebek desem hiç bişeyi yok,olmadığı kadar hareketli,ama bağırsaklarım boşaldı resmen kaç aydır hazımszlık vardı,karnım küçüldü,1-2 hafta öncesi gibi oldu geri,hepsi bebek değilmiş,pazartesiden beri 2 kilo vermişimdir,hiçbi ilaç,hiç bi hastalık 20 yıldır beni ishal yapamadı da bu ilaç neyin nesiymiş ya
biz geldik..
sabahtan şeker yüklememizi yaptrıdık..
açken 82 çıktı şekerli suyla 124..
dr çok iyi dedi.. 140 üzerine çıksaymış diyetisyete gönderecekmiş...
bu arada kızımın herşeyi iyimiş 677 gram olmuş...
1 ay sonra gel dedi..
bu arada 4 boyutluya yönlendirdi ama yoğunlar eylül 7sine randevu veriyorlar... rica ettim bakalım haber bekliyorum...
böyle işte dr işaçlara devam balık yağı kullanmaya başlayacaksın dedi ama reçeteye yazmadı.. telf açıp soracam ne kullanacağımı...
hee idrarda iltihap var yine antibiyotik verdi tekrar o bitince demir hapını günde 2 kere içecekmişim....
şekerli su tadı bana kötü gelmedi hemşirecim sağolsun limonata yapmıştı çünkü içine limon sıkmış tadı iyiydi...
tabi içince biraz gözüm karardı ama olacak o kadar sanırım..
şimdi işe geldim bi uyuşukluk hali var üzerimde ama geçer inşşş..
hepinizi öptükkk..
ay hiç sorma bana sekreter olsun hemşire olsun idrarınında şeker çıkmış,siz şeker hastası mısınız,aile de var mı,ne yediniz bilmem ne şoke oldum resmen,dr. da şaşırdı çünkü değerlerimi not alıyodu,gidip veriyodum kaydediyodu,h1a1c de normal di,ne olduysa bu ay olmuş,hatta dr. yanlış mı çıkmış acaba dedi,tekrar idrar testi istedi,onda da çıkmıştı,ben kaşıntıyı söylemiştim mantar başlangıcı ve idrarda şeker var dedi,artık hangisi diğerini tetikledi bilmiyorum,inş. mantardn dolayı şeker yükselmiştir ve geçmiştir
ılk kez farklı bırsey hısseetım manyak gıbı guluyorum ..
bebegım yukarı cıkıyor snaırım ..
tam gogus altımda tekmeler hıssedıyorum oldukca saglam ..
sımdıye kadar hep gobek delıgımın cevresındeydı yanında üstünde fılan ılk kez gobek delıgımden bu kadar uzakta hıssedıyorum ..
tam gogus altı ,basıyor tekmelerı
ters döndü sanırım ay buralarda tekme hıssetmek ne kadar guzelmıs ya
dün akşam hemen hemen benimle hamile olan arkadaşıma gittim kızlar. arabadır koltuktur herşeyini tamamlamış kıyafetlerinekadar. daha doğrusu arabadır şudur budur hep kayınvalidesiyle görümcesi halletmiş. bizimki de bi şapka örmüş diyo diyo şapka ördüm diyor:) ahh ahhh
beklediğim falan yokda ne bilim arkadaşım da böle görünce ne yalan söyleyeyim imrendim biraz.ister isteemz canım sıkıldı.
canim hersey maddiyata bakiyor durumlari olsa yaparlar herhaldeeeeeee
ama normaldeeeeeee
bebegin odasi,arabasi erkek tarafina duser dede,baabaanne odayi alir hala,amca arabayi
kiz tarafida orgu islerine bakar bide bebek nevresimlerine ama bazilariniz tam tersini yapiyor kendi ailesine yukleniyor sonucda erkek tarafinin soyunu buyutuyorsunuzzzzzz
idrardandamı bakılıyormuş canım.
aman yaa inşalaah 100 gr da çıkmaz. şeker olunca hemen sezeyana yönlendiriyorlar
ishal doğal bi süreç mi acaba ya?? dün ben de çok kötü ishaldim.ortada hiç birşey yokken hem de( 3 kez gittim tuvalete. kızım da resmen deli gibiydi. hiç abartmıyorum, 30 saat boyunca oynadı ya... sanırım uyurken bile çarptı elini kolunu sürekli... bi de artık göğüs altıma doğru vurup nefesimi bile kesebiliyor tatlı meleğim benim :)) bir de ard arda 7-8 kere vuruyor artık. hıçkırık filan diil ama, sağlam geçiriyor karnıma. sizde de böyle durumlar var mı merak ettim vallaaaa...
cnm balık yağı marnicap veriyorlar çoğunlukla. onu da devlet karşılamıyor. belki de bu yüzden reçeteye yazmamıştır. 12 tl zaten. bi de ben balık hapını iki ay içtim, kendini bilmez doktorum hergün iç dedi. ama ben bikaç haftadır içmiyorum. araştırdım biraz ve kendi kendime bıraktım. fazlası vücutta civa birikimi yapıyormuş. doktoruna iyice sor öyle iç e mi cnm???
ishal doğal bi süreç mi acaba ya?? dün ben de çok kötü ishaldim.ortada hiç birşey yokken hem de( 3 kez gittim tuvalete. kızım da resmen deli gibiydi. hiç abartmıyorum, 30 saat boyunca oynadı ya... sanırım uyurken bile çarptı elini kolunu sürekli... bi de artık göğüs altıma doğru vurup nefesimi bile kesebiliyor tatlı meleğim benim :)) bir de ard arda 7-8 kere vuruyor artık. hıçkırık filan diil ama, sağlam geçiriyor karnıma. sizde de böyle durumlar var mı merak ettim vallaaaa...
valla bilmiyom canım,ben ilaca yordum,belki de dediğin gibidir ama fena olmadı,bağırsaklarım dolmuştu boşaldı,2 kilo gitmiştir 4 gündebenim kız da öyle sanki düşmanım,bi geçiriyo bi geçiriyo göğüs altı mı olur,göbek hizası mı olur o civarlar işte
evet ben çayı şekersiz içerim üstelik tatlıda cnm hiçç çekmedi bu hamişliğimde hatta çikolatanın adını bile duymaktan tiksindim ammma şeker 154 çıktı. eğer yemeyle alakası olsaydı neden şekerim o kdar yüksek çıksın ki. bide şeker bayramı arifesinde rejim de ne güzel olur demi..
neyy geçmiş olsun, nerde oturuyordun ki sen. araba konusunda eşimde işte yaza alırız kışın napcaz diyor bende senin gibi ee alışveriş merk. felan lazım olur diyorum. neyyy el kadar bebeği dışarımı çıkaracaz diyor. oldu dedim ben evde patlıyım o zaman. öyleyse ben kucağımda taşırım oğlumu diyor. iyi poşetleride sen taşırsın ben karışmam diyorum . bakalım daha anlaşamadık kısmet..
bence sen kasıma bırakmadan birkaç parçayı yıka, ütüle. en azından hastane valizin hazır olsun 7. aydaki ne olur ne olmaz. ben öyle yapmayı düşünüyorum.
.
yaa bu önünde tek teker olanlar daha iyi diyorlar sizcede öyle mi?
kızlar yıkamayı düşünüyor musunuz bebişlerinizin kıyafetlerini??? o kadar aldık aldık bakalım nasıl yıkayacağız ben de onu düşünüyorum.elde narin yıkarım artık herhalde,makineye atacak olanınız var mı? ha bi de bizde kurutma makinesi var,ama küçücük bebiş eşyaları daha da minik kalıp çeker mi onda diye de düşünüyorumm :)))benim bi bebek küvetine ihtiyacım var,bi de bebek bakım ürünlerine.tabi daha hastane çantasıdır vs dir onlar da yok..bebek küvetinde fisher price'dan beğendim fileli ama emin de değilim.
yok..
ha bu arada benim bebeğim nesquikli süte bayılıyor,ne zaman süt içsem tekmeler daha ızdıraplı sert geliyo :) ha bi de kavun ve şeftali :) tekmeleri atınca memnun oldu diye düşünüyorum artık :))ben de 6 kilo almışım ,baya baya büyüdük.daha da yeni 6.aya girdik ama bakalım ilerde nolcak :)
bizim araba da sağolsun anane ve dede hediyesi olacak
canım bence önce kendine araba al, sonra bebek arabasını al kendi arabanın bagajında saklarsın odada yer tutmaz :82:
bende bagajda saklayacam hep.
benden alıntı cıkmıs ama tülay'a yazdın dımı ..:)
bende araba var ben de bagajdan cıkarmam herhalde
sumakcım eğer düşünürsen en ucuz fiyatlar bu sitede baya araştırdım şimdiye kadar daha ucuzunu bulamadım.
Kraft Horn Travel Bebek Arabası GRİ-SARI - Ürün Kategorileri
Kraft Twist Travel Sistem - SİYAH - Ürün Kategorileri
netten almaya esım karsı ama nette cok daha ucuz olmazsa bu soteden alırım bende ..ama %90 horn olucak bızım de..cok tesekkur ederım
bazen herşeyi benim ailemin düşünmesinden de sıkılıyorum. çok canımı sıkıyor bu konu.insan mahcup oluyor
bazen herşeyi benim ailemin düşünmesinden de sıkılıyorum. çok canımı sıkıyor bu konu.insan mahcup oluyor
evet canım bahaneye abkıyorlar. bişey çıkartıyorlar hememn hop sezeryanyemişim sezeryanını,bahane bu,diyet yapınca geçecektir,oda arkadaşm yaptı geçti,yandaki bayan yaptı geçti hem de 1 ay da,çok seviyolar kesip biçmeyi,Allhn izniyle pıt diye doğurcam ben:
evet canım insan deli oluyor maaleseff... ama boşver eden bulur diye bir laf var çokk doğru...
görümcem doğum yaptı geçen hafta söylemiştim eve çıkınca gititk kolunda kalın bir bilezik vardı... kayınvalidesi takmış... bana şipinka takacaklar eminim.... (bizim orda boş sapa derler) kızına yakıştırıyor tabi. merak ediyorum bana bi çeyrek takacak ama vicdanı nasıl rahat edecek.. en sevdiği oğlu ve erkek çocuğundan ilk torun... kimse para yok mok derdi yapmasın bence şereftir bu geline bilezik takmak... benim annem ben daha evlenmeden doğumumda takacak bileziği aldı da kenara koydu... kii annemin bi emeklisi var...
aynı durum malesef bizde de mevcut ......
benimkilerin ilk torunları olacak tabi daha bi hevesliler hele annem elinden geldiğince almaya çalışıyor. şimdi almanyadan izine geldiler, bebek arabasının parasını verdiler, sonra da alsan biz şimdiden verelim dediler. ve daha bir sürü hediye vs.
ama eşimin ailesi 5. torun olduğundanmıdır nedir hiç hediyenin mediyenin lafını etmediler ve etmezlerde biliyorum. bende asla istemem.
içinden geliyosa versin gelmiyosa vermesin aman.
ama eşimde birşey alacağımızdan konuşurken durmadan ananesine söyleriz alır demiyomu sırıtarak deli oluyorum.
git babannesine de diyorum o alsın herşeyi ananesimi alacakkk.... o da diyoki onların 5.torun fln.
bence alakası yok......
evet canım kesinlikle alakası yok. zaten benimki geçen laf çarpıyor.
ben gözüne soka soka annem şunu bunu aldı diyorum anlasın diye nerdeeeee ee annenin ilk torunu yapacak demezmi asabımı bozdu kaçgündür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?