2011 Aralık Anneleri

herkese merhaba
Kandiliniz mübarek olsun. Allah bu gece bütün günahlarımızı affetsin inşallah. Sağlıklı ve hayırlı evlatlar doğuralım inşallahhhhhhhhhhhh

ya bende ishal oldum ( ne bu böyle hepimiz aynı anda. bi sorun yoktur inşallah

günaydın kızlarr 24 haftalık hamileler kaç aylıgım diyosunuz merak ettim de cevap yazarsanız sevinirim hayırlı günler

cnm 5,5 oluyo 25+5 te 6 aylık olmuş oluyo :26:

ben 6 aylık diyorum :))

ben 24+1 de yaptırdım. geç kalmış sayılmazsın bence. bu arada bende yaptırmayacaktım. ama doktorum yaptırmam gerektiğini söyledi. Allah korusun bebekte bi problem varsa ona göre bi hastanede doğurman gerekiyo. o yüzden yaptır dedi. bana da mantıklı geldi. çok şükür hiç bi problem çıkmadı :))

Anladım canım ben şimdi 25 haftalık oldum yani Ayrıntılı ultrasona girebilir miyim düşüncesi vardı aklımda ama Nihal dün girmiş bende bugün gircem yalnız size birşey daha danışcam ayrıntılı ultrasonu kendi doktorlarınız mı yaptı acaba ? görümcem aradı beni mutlaka başka bir doktor yapmalı dıe soyledı kafam karıstı sımdı :44:

hayır canım. başka doktora yönlendiriyolar

Canımmm çok sevindim şimdi senden bunu duyunca bende yaptırıcam kesin karar verdim bugün gidicez hemde Çok heyecanlandımmm

Herkesin kandili mübarek olsun kızlar bu arada nice kandillerimiz olsun Allahımm günahlarımızı affetsinn bebeklerimizi saglıkla sıhhatle kucagımıza almayı nasip etsinnn

Son düzenleme:

canım aslında ayrıntılı ultrasonu kendi doktorun yapamazmış. çünkü kendi doktorun bir kadın doğum doktoru. ayrıntılı ultrasonu yapacak olan doktor kadın-doğum alanında uzmanlık okuduktan sonra ultrason alanında uzman olmalıymış. onlara da perinatolog mu ne deniyormuş. benim doktorum öyle söyledi. hatta bizi bir özel hastanede bir güzel kazıkladılar. biz bilmiyorduk bunları. ordaki kadın doğumcuya ayrıntılı ultrason yaptırdık diye sevinerek kendi doktoruma raporu göstermeye gittim. kızdı dediki o kadın doğumcu- ayrıntılı ultrason yapamaz ki. onun yaptığını ben de yapıyorum zaten dedi. biz de bi üzüldük, giden paramıza, canımızın sıkılmasına. çünkü ayrıntılı ultrasondaki doktor bi de bebeğin böbreklerinde genişleme var dedi. bizim doktor ona da kızdı. hemen söylenmez dedi. aileler zaten çok panik oluyolar. takip edersin, bir sonrakinde büyüme falan görürsen o zaman söylersin dedi. şimdi sizi paniğe sokmuş dedi. tabi ben o sırada iki gözüm iki çeşme.

yani sana diyeceğim şu ki. bu işleri istanbul ankarada üniv hastanelerinde yapan bu alanda uzman doktorlar varmış. onlardan biri varsa yaşadığın yerde git yaptır tabi. ama normal bi kadın doğumcu için boşuna para saçma derim. çünkü onun gördüklerini senin doktorun zaten görüyo.

periontolog denen riskli gebelik uzmanlari ya da bu konuda uzmanlasmis radyoloji uzmanlari yapiyor. gittigin yere ya da doktorunun uzmanlik alanina gore degisiyor. zaten periontolog bir doktor tarafindan takip ediliyorsan yonlendirmeyebilir seni.

Anladım cnm aslında araştırmakta sormakta fayda var pattadanak bazı seylerı dusunmeden yapabılıyoruz saglık olsun cnm bak doktorun senı rahatlatmıs en azından sıkma canını verdıgın parada hayır getirmez zaten onlara o kadar gözyaşı dökmüşsün valla bende şimdi araştırıyorum bakalım birkaç yere sordum haber bekliyorum ne diyecekler duruma göre hareket edicem

periontolog denen riskli gebelik uzmanlari ya da bu konuda uzmanlasmis radyoloji uzmanlari yapiyor. gittigin yere ya da doktorunun uzmanlik alanina gore degisiyor. zaten periontolog bir doktor tarafindan takip ediliyorsan yonlendirmeyebilir seni.

Canım benim doktorumda riskli gebelik ve tüp bebek uzmanı zaten kendi muaynehanesine çağırdı görümcem arayınca mutlaka baskası bakmalı eger oyle yapmıyorsa doktor kanun cıgnıyormus fln dıe bırseyler soyledı benımde kafam karıstı tabıkı :44: şimdi birkaç yere sordum vamı oyle birşey dıe haber beklıyorum

yaa ben 6 aylık oldu diyodum hep o hesap nerden çıktı yaa
ben hemen zaman gecsin istiyorum 6yı 3 gun gecsın 7 aylık demeye baslıycam

heehee ben şimdiden işte 7. aya bastık diyorum..

maaşallah kızın çok güzel. çiçek çikolata getirsek kızınızı istesek olmamı bize vermezmisiniz?

işte madem hemen girdiğimiz haftanın adıyla anılıyoruz bende hmen girdiğimiz ayın adıyla anıyorum. 6. ay bitti hemen 7 aylık diyom. heehhehe

arkadaslarr ya ben cüzü bugün okutuyorummm nezamaqna yetişmeliydiii????ve kımınle muhatap olacagızzz bu konuyuuuuu

ben dün başladım 3 sayfa anacak okuyabildim. oturmak sürekli sıkıntılıda. dedim belki dündür kadir gecesi malum günü tam net değil ya. mübarek bir günde başlasın barim dedim. bebekler doğana kadar yani kasım ayına kadar vakit avr. ama okutabiliyorsan bu mübarek günde daha makbuldur cnm.

kızlar bişey itiraf edeyim mi?
ben şu ultrasyon resimlerinden korkuyorum. napıyım çok tırsak bir yapım var. öyle siyah beyaz biraz tırsıyorum. bide starimu arkadaşımız doğum resimlerini koymuş ya hani bebek ilk doğunca öpüyor ben herhalde o haldeyken öpemezdim. önce yıkayın getirin derdim. ayy çok mu kötü bir anneyim ben yaaa..

günaydın kızlar herkesin kadir gecesi mübarek olsun.
geçmişi biraz okudum da ben de sadece ben ishal gibiyim sanıyordum meğer birçok kişide varmış. Ben normalde sürekli kabız olan biriyim şuan beslenmeme dikkat ettiğim ve bol su içtiğim için artık kabız olmuyorum diye seviniyordum ishalim diye telaş yapmadım hiç

bu arada ya şu kışlık menemen domates sosu oluyor di mi ben yapıyorum kayınvalidemden öğrenmiştim ama başka bir tarif alsam hiç fena olmaz kim yapıyor burda bize bi tarif etse
ayy birde herkes bayrama ailelerinin yanına gidiyor biz bu bayram evdeyiz üstelik kimsemiz de yok burda yazık bize ya böyle bayram mı olur

canım benimde oğluşumun böbreğinde sanırım aynı sorun var. ben hacettepenin prof.perinatolog özgür deren e yaptırdım detaylıyı.raporda sol böbrekte renal pyelektazi yazmış.kendi dr um(hala ona gidip gitmemekte kararsızım) bunu bilmiyordu. gizli gitmiştim detaylı ult.tam 3 hafta sonra farkedebildi sorunu,hafif bişey canım önemli değil kontrol altında tutalım dedi.oysaki 3 haftada 3 mm genişleme olmuştu ve böyle giderse doğana kadar iyice ilerlerse bir çocuk üroloğu bulmamız gerekece.en son 8mm olmuştu.senin bebişin ne durumda.genellikle erkek bebekte görülürmüş

canım olbey ve neslihanın dediği gibi, doktorun sadece kadın doğum uzmanıysa, başka birine yönlendiriyorlar, bana kendi doktorum baktı, doktorum kadın doğum uzmanı + perinatalog, başkasına yönlendirmedi, içimde çok rahat, kendi hastası olmayanların bile detaylı ultrasonlarına bakıyor çünkü. bence görümcenin dediğine bakma hele kanunu çiğniyor falan ne demek, aytıntılı herkes yaptırmak zorundada değil zaten, doktoruna danışıp, bebeğin için en iyi olanı seçersin canım, sıkma canını, bizim oğlumuzda pozisyonu biraz tersti doktor ilkinde tam bakamadı, bir daha çağırdı kontrol amacıyla toplamda bir saat görmüş oldum, ama hiç pozcu değildi doktor organlarını ölçmek için karnımı salladı biraz hareket etsin diye , sol tarafa döndürdü, bana mısın demedi tembel tenekem :):):):)

kendi göbeğimizi kendimiz keselim bari. işte kışlık melemen tarifi. internetten..

Malzeme:
İstediğiniz kadar kabuğu soyulmuş domates
sivri biber
tuz

Yapılışı:
Kabuğu soyulmuş domatesleri ister elinizde doğrayın ister rondodan çekin. (Ben elimde doğramayı terçiğ ediyorum fazla sulanmıyor. ) Bir tencereye sıvıyağ koyup kızdırın biberleri az bişey kavurun.Üzerine domatesleri ekleyip domatesler pişene kadar
kaynatın inmesine yakın damak zevkinize göre tuzunu ekleyin. Ocaktan aldığınız menemeni sıcak sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp kavonozu ters çevirin.
Soğuyana kadar bekletip buzdalabına yada soğuk biyere kaldırın.......

Canım ben yapıyorum kışlık menemen içinde biber olanıda yapıyorum sadede ben verebilirim isterseniz tarifiini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…