kızlar yaa... son iki gündür yediklerime çok dikkat etmeme rağmen ishal oluyorum:2: neyse ki çok uzun sürmüyor. meleğimin de hareketlerini çok net hissediyorum çok şükür. bu durumda ishalin bi sakıncası var mıdır ki???:97::97::97:
günaydın kızlarr 24 haftalık hamileler kaç aylıgım diyosunuz merak ettim de cevap yazarsanız sevinirim hayırlı günler
cnm 5,5 oluyo 25+5 te 6 aylık olmuş oluyo :26:
Detaylı ultrasonografi bebeğin organ gelişiminin tamamlandığı, ve ultrason görüntülerinin nispeten daha kolay elde edilebildiği bir dönem olan 18-24. haftalar arasında yapılır.
cnm nette böyle yazıyor. sen 25. haftaya girmişsin...
Canım yaa gözün aydın çok sevindimmm maşallah sana ve bebişinebenimde tereddütlerim vardı acaba gitsem mi gereği varmı ayrıntılı ultrasonun die şimdi senin mesajını okuyunca gerek olduğunu düşünüyoorum bende çok istiyorum oğluşumu görmeyi çünkü bizim gitiiğimiz yerdeki ultrason aleti pek iyi değil boy kg dahi ölçmüyo gidip bebeğimi uzunca bi görmek istiyorumm sende dün gitmişsin bende bugün gidicem Allahın izniyle ben 24+1 olunca 25haftaya mı girdim acaba gidemem mi die düşündümde demekki gidilebiliomuş
ben oglumun pozisyonu yuzunden 2 kere gittim. ilk gittigimde 21+3 gittim (22. haftada) ikincisinde 23+4 gittim (24 haftada). bu hafta olayi da soyle oluyor aslinda sen 24+0dan itibaren 25. haftada oluyorsun. gebelik haftamiz dolduracagimiz haftanin ismiyle aniliyor. yani 24+bisey oldugu andan itibaren kendine 25 demeye basliyorsun.
Anladım canım ben şimdi 25 haftalık oldum yaniAyrıntılı ultrasona girebilir miyim düşüncesi vardı aklımda ama Nihal dün girmiş bende bugün gircem yalnız size birşey daha danışcam ayrıntılı ultrasonu kendi doktorlarınız mı yaptı acaba ? görümcem aradı beni mutlaka başka bir doktor yapmalı dıe soyledı kafam karıstı sımdı :44:
herkese merhaba
Kandiliniz mübarek olsun. Allah bu gece bütün günahlarımızı affetsin inşallah. Sağlıklı ve hayırlı evlatlar doğuralım inşallahhhhhhhhhhhh
ben 24+1 de yaptırdım. geç kalmış sayılmazsın bence. bu arada bende yaptırmayacaktım. ama doktorum yaptırmam gerektiğini söyledi. Allah korusun bebekte bi problem varsa ona göre bi hastanede doğurman gerekiyo. o yüzden yaptır dedi. bana da mantıklı geldi. çok şükür hiç bi problem çıkmadı :))
Anladım canım ben şimdi 25 haftalık oldum yaniAyrıntılı ultrasona girebilir miyim düşüncesi vardı aklımda ama Nihal dün girmiş bende bugün gircem yalnız size birşey daha danışcam ayrıntılı ultrasonu kendi doktorlarınız mı yaptı acaba ? görümcem aradı beni mutlaka başka bir doktor yapmalı dıe soyledı kafam karıstı sımdı :44:
arkadaslarr ya ben cüzü bugün okutuyorummm nezamaqna yetişmeliydiii????ve kımınle muhatap olacagızzz bu konuyuuuuu
canım aslında ayrıntılı ultrasonu kendi doktorun yapamazmış. çünkü kendi doktorun bir kadın doğum doktoru. ayrıntılı ultrasonu yapacak olan doktor kadın-doğum alanında uzmanlık okuduktan sonra ultrason alanında uzman olmalıymış. onlara da perinatolog mu ne deniyormuş. benim doktorum öyle söyledi. hatta bizi bir özel hastanede bir güzel kazıkladılar. biz bilmiyorduk bunları. ordaki kadın doğumcuya ayrıntılı ultrason yaptırdık diye sevinerek kendi doktoruma raporu göstermeye gittim. kızdı dediki o kadın doğumcu- ayrıntılı ultrason yapamaz ki. onun yaptığını ben de yapıyorum zaten dedi. biz de bi üzüldük, giden paramıza, canımızın sıkılmasına. çünkü ayrıntılı ultrasondaki doktor bi de bebeğin böbreklerinde genişleme var dedi. bizim doktor ona da kızdı. hemen söylenmez dedi. aileler zaten çok panik oluyolar. takip edersin, bir sonrakinde büyüme falan görürsen o zaman söylersin dedi. şimdi sizi paniğe sokmuş dedi. tabi ben o sırada iki gözüm iki çeşme.
yani sana diyeceğim şu ki. bu işleri istanbul ankarada üniv hastanelerinde yapan bu alanda uzman doktorlar varmış. onlardan biri varsa yaşadığın yerde git yaptır tabi. ama normal bi kadın doğumcu için boşuna para saçma derim. çünkü onun gördüklerini senin doktorun zaten görüyo.
periontolog denen riskli gebelik uzmanlari ya da bu konuda uzmanlasmis radyoloji uzmanlari yapiyor. gittigin yere ya da doktorunun uzmanlik alanina gore degisiyor. zaten periontolog bir doktor tarafindan takip ediliyorsan yonlendirmeyebilir seni.
yaa ben 6 aylık oldu diyodum hep o hesap nerden çıktı yaa
ben hemen zaman gecsin istiyorum 6yı 3 gun gecsın 7 aylık demeye baslıycam
ben oglumun pozisyonu yuzunden 2 kere gittim. ilk gittigimde 21+3 gittim (22. haftada) ikincisinde 23+4 gittim (24 haftada). bu hafta olayi da soyle oluyor aslinda sen 24+0dan itibaren 25. haftada oluyorsun. gebelik haftamiz dolduracagimiz haftanin ismiyle aniliyor. yani 24+bisey oldugu andan itibaren kendine 25 demeye basliyorsun.
arkadaslarr ya ben cüzü bugün okutuyorummm nezamaqna yetişmeliydiii????ve kımınle muhatap olacagızzz bu konuyuuuuu
canım aslında ayrıntılı ultrasonu kendi doktorun yapamazmış. çünkü kendi doktorun bir kadın doğum doktoru. ayrıntılı ultrasonu yapacak olan doktor kadın-doğum alanında uzmanlık okuduktan sonra ultrason alanında uzman olmalıymış. onlara da perinatolog mu ne deniyormuş. benim doktorum öyle söyledi. hatta bizi bir özel hastanede bir güzel kazıkladılar. biz bilmiyorduk bunları. ordaki kadın doğumcuya ayrıntılı ultrason yaptırdık diye sevinerek kendi doktoruma raporu göstermeye gittim. kızdı dediki o kadın doğumcu- ayrıntılı ultrason yapamaz ki. onun yaptığını ben de yapıyorum zaten dedi. biz de bi üzüldük, giden paramıza, canımızın sıkılmasına. çünkü ayrıntılı ultrasondaki doktor bi de bebeğin böbreklerinde genişleme var dedi. bizim doktor ona da kızdı. hemen söylenmez dedi. aileler zaten çok panik oluyolar. takip edersin, bir sonrakinde büyüme falan görürsen o zaman söylersin dedi. şimdi sizi paniğe sokmuş dedi. tabi ben o sırada iki gözüm iki çeşme.
yani sana diyeceğim şu ki. bu işleri istanbul ankarada üniv hastanelerinde yapan bu alanda uzman doktorlar varmış. onlardan biri varsa yaşadığın yerde git yaptır tabi. ama normal bi kadın doğumcu için boşuna para saçma derim. çünkü onun gördüklerini senin doktorun zaten görüyo.
günaydın kızlar herkesin kadir gecesi mübarek olsun.
geçmişi biraz okudum da ben de sadece ben ishal gibiyim sanıyordum meğer birçok kişide varmış. Ben normalde sürekli kabız olan biriyim şuan beslenmeme dikkat ettiğim ve bol su içtiğim için artık kabız olmuyorum diye seviniyordum ishalim diye telaş yapmadım hiç
bu arada ya şu kışlık menemen domates sosu oluyor di mi ben yapıyorum kayınvalidemden öğrenmiştim ama başka bir tarif alsam hiç fena olmaz kim yapıyor burda bize bi tarif etse
ayy birde herkes bayrama ailelerinin yanına gidiyor biz bu bayram evdeyiz üstelik kimsemiz de yok burda yazık bize ya böyle bayram mı olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?