26 hafta bıttı 27.ye girdik..
ben herkese 6,5 aylık dıyorum bayramdan sonra da 7. ayın ıcındeyız derım artık
kendi göbeğimizi kendimiz keselim bari. işte kışlık melemen tarifi. internetten..
Malzeme:
İstediğiniz kadar kabuğu soyulmuş domates
sivri biber
tuz
Yapılışı:
Kabuğu soyulmuş domatesleri ister elinizde doğrayın ister rondodan çekin. (Ben elimde doğramayı terçiğ ediyorum fazla sulanmıyor. ) Bir tencereye sıvıyağ koyup kızdırın biberleri az bişey kavurun.Üzerine domatesleri ekleyip domatesler pişene kadar
kaynatın inmesine yakın damak zevkinize göre tuzunu ekleyin. Ocaktan aldığınız menemeni sıcak sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp kavonozu ters çevirin.
Soğuyana kadar bekletip buzdalabına yada soğuk biyere kaldırın.......
Canım ben yapıyorum kışlık menemen içinde biber olanıda yapıyorum sadede ben verebilirim isterseniz tarifiini
canım olbey ve neslihanın dediği gibi, doktorun sadece kadın doğum uzmanıysa, başka birine yönlendiriyorlar, bana kendi doktorum baktı, doktorum kadın doğum uzmanı + perinatalog, başkasına yönlendirmedi, içimde çok rahat, kendi hastası olmayanların bile detaylı ultrasonlarına bakıyor çünkü. bence görümcenin dediğine bakma hele kanunu çiğniyor falan ne demek, aytıntılı herkes yaptırmak zorundada değil zaten, doktoruna danışıp, bebeğin için en iyi olanı seçersin canım, sıkma canını, bizim oğlumuzda pozisyonu biraz tersti doktor ilkinde tam bakamadı, bir daha çağırdı kontrol amacıyla toplamda bir saat görmüş oldum, ama hiç pozcu değildi doktor organlarını ölçmek için karnımı salladı biraz hareket etsin diye , sol tarafa döndürdü, bana mısın demedi tembel tenekem :):):):)
kendi göbeğimizi kendimiz keselim bari. işte kışlık melemen tarifi. internetten..
Malzeme:
İstediğiniz kadar kabuğu soyulmuş domates
sivri biber
tuz
Yapılışı:
Kabuğu soyulmuş domatesleri ister elinizde doğrayın ister rondodan çekin. (Ben elimde doğramayı terçiğ ediyorum fazla sulanmıyor. ) Bir tencereye sıvıyağ koyup kızdırın biberleri az bişey kavurun.Üzerine domatesleri ekleyip domatesler pişene kadar
kaynatın inmesine yakın damak zevkinize göre tuzunu ekleyin. Ocaktan aldığınız menemeni sıcak sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp kavonozu ters çevirin.
Soğuyana kadar bekletip buzdalabına yada soğuk biyere kaldırın.......
ben şimdi 25.haftamda mıyım yani
Canım ben yapıyorum kışlık menemen içinde biber olanıda yapıyorum sadede ben verebilirim isterseniz tarifiini
canım ben de böyle yapıyorum ama ben domatesleri rendeliyorum hepsini biberli yapmıyorum bazı kavanozlara sadece domates koyuyorum o zaman bütün yemeklerde kullanbiliyorum geçen kış bütün yemeklerde kullandım kayınvalidem yapmıştı bu sene kendim yapacam bir de fasulye var onu da ben nasıl yaptığımı söyleyeyim belki yapacak olan çıkar
fasulyeleri ayıklayıp yemeklik doğruyordunuz sonra yıkıyorsunuz biraz üzerine domates doğrayıp hafif solana kadar pişiriyorsunuz soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyuyorsunuz
ha bir de patlıcan biber kızartıp koymuştum dolaba çok pratik olmuştu
işte madem hemen girdiğimiz haftanın adıyla anılıyoruz bende hmen girdiğimiz ayın adıyla anıyorum. 6. ay bitti hemen 7 aylık diyom. heehhehe
şimdi talipleri değerlendiriyorum canım ön eleme yapayım hangisi daha iyiyse ona verecemm...heehee ben şimdiden işte 7. aya bastık diyorum..
maaşallah kızın çok güzel. çiçek çikolata getirsek kızınızı istesek olmamı bize vermezmisiniz?
işte madem hemen girdiğimiz haftanın adıyla anılıyoruz bende hmen girdiğimiz ayın adıyla anıyorum. 6. ay bitti hemen 7 aylık diyom. heehhehe
ben dün başladım 3 sayfa anacak okuyabildim. oturmak sürekli sıkıntılıda. dedim belki dündür kadir gecesi malum günü tam net değil ya. mübarek bir günde başlasın barim dedim. bebekler doğana kadar yani kasım ayına kadar vakit avr. ama okutabiliyorsan bu mübarek günde daha makbuldur cnm.
41 kerecanım çok güzel bir kızın var hiç boşuna çirkin deme.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
kızın çok tatlı maşallah,
kızın çok güzelmiş canım ya. niye çirkin diyosunçok tattlı annesi. sen bi de doğunca gör onu. valla ben de kuzumu özledim (
SAĞOLUN TEYZECİKLERİİİİ.....Guzelmis annesi, her seyi yerli yerinde, hokka gibi masallah.
canım git valla doktorum ısrarla eşinle git dedi ki her muayeneya eşimde geliyor... çok güzel bi duygu bakıp bakıp duruyorumm... bende 24+1 ken gitmiş oldum işte... bayramdan sonraya kalmasın demişti doktorum.. iyiki gittim..Canım yaa gözün aydın çok sevindimmm maşallah sana ve bebişinebenimde tereddütlerim vardı acaba gitsem mi gereği varmı ayrıntılı ultrasonun die şimdi senin mesajını okuyunca gerek olduğunu düşünüyoorum bende çok istiyorum oğluşumu görmeyi çünkü bizim gitiiğimiz yerdeki ultrason aleti pek iyi değil boy kg dahi ölçmüyo gidip bebeğimi uzunca bi görmek istiyorumm sende dün gitmişsin bende bugün gidicem Allahın izniyle ben 24+1 olunca 25haftaya mı girdim acaba gidemem mi die düşündümde demekki gidilebiliomuş
evet canım gördüm çirkin dedim.. ama çokk güzeller yaa o işin şakası.. rabbim şanslarını bahtlarını güzel eylesin inşallah....Ya ben de bir tek ben varim saniyordum ama cirkiiiinn diyen. Hatta babasi kizdi bana benim kizim dunya guzeli diye. Neyse doktorumuz da daha yarim kilo ay parcasi gibi gorunmeyecek herhalde dedi. (cok tatlidillidir doktorum.) ben de simdi guzel kizim diye seviyorum onu.
canım aslında ayrıntılı ultrasonu kendi doktorun yapamazmış. çünkü kendi doktorun bir kadın doğum doktoru. ayrıntılı ultrasonu yapacak olan doktor kadın-doğum alanında uzmanlık okuduktan sonra ultrason alanında uzman olmalıymış. onlara da perinatolog mu ne deniyormuş. benim doktorum öyle söyledi. hatta bizi bir özel hastanede bir güzel kazıkladılar. biz bilmiyorduk bunları. ordaki kadın doğumcuya ayrıntılı ultrason yaptırdık diye sevinerek kendi doktoruma raporu göstermeye gittim. kızdı dediki o kadın doğumcu- ayrıntılı ultrason yapamaz ki. onun yaptığını ben de yapıyorum zaten dedi. biz de bi üzüldük, giden paramıza, canımızın sıkılmasına. çünkü ayrıntılı ultrasondaki doktor bi de bebeğin böbreklerinde genişleme var dedi. bizim doktor ona da kızdı. hemen söylenmez dedi. aileler zaten çok panik oluyolar. takip edersin, bir sonrakinde büyüme falan görürsen o zaman söylersin dedi. şimdi sizi paniğe sokmuş dedi. tabi ben o sırada iki gözüm iki çeşme.
yani sana diyeceğim şu ki. bu işleri istanbul ankarada üniv hastanelerinde yapan bu alanda uzman doktorlar varmış. onlardan biri varsa yaşadığın yerde git yaptır tabi. ama normal bi kadın doğumcu için boşuna para saçma derim. çünkü onun gördüklerini senin doktorun zaten görüyo.
Canım valla insanın kafasını karıştırmaktan başka birşey değil bunlar ya öyle bi söylediki mutlaka araştır kanun çiğniyodur eğer kendi yaparsada bilmem nede bende şok oldum tabiifazla dinlememek ve tamamen doktoruna güvenmek lazım bencede yerim senin oğlişini bakalım bizimki ne hallere sokacak kendini sabahtan beri tepik tepik durmadı içimde canım beniiiimmmm onu görmek için sabırsızlanıyorummm
bende aynen bu şekilde yapıyorum rondodan çekmiyorum yalnız elde dogramak daha ıyı obur turlu cok sulanıo kavanozlara koyup ters cevırdıkten sonrada bır gun bekletıyorum oyle koyuyorum dolaba tadına doyulmuyortavsıye ederım kızlarr heleki ayaş domatesiyle mükemmel oluyor
Canım valla insanın kafasını karıştırmaktan başka birşey değil bunlar ya öyle bi söylediki mutlaka araştır kanun çiğniyodur eğer kendi yaparsada bilmem nede bende şok oldum tabiifazla dinlememek ve tamamen doktoruna güvenmek lazım bencede yerim senin oğlişini bakalım bizimki ne hallere sokacak kendini sabahtan beri tepik tepik durmadı içimde canım beniiiimmmm onu görmek için sabırsızlanıyorummm
bende aynen bu şekilde yapıyorum rondodan çekmiyorum yalnız elde dogramak daha ıyı obur turlu cok sulanıo kavanozlara koyup ters cevırdıkten sonrada bır gun bekletıyorum oyle koyuyorum dolaba tadına doyulmuyortavsıye ederım kızlarr heleki ayaş domatesiyle mükemmel oluyor
şimdi talipleri değerlendiriyorum canım ön eleme yapayım hangisi daha iyiyse ona verecemm...
evet canım gördüm çirkin dedim.. ama çokk güzeller yaa o işin şakası.. rabbim şanslarını bahtlarını güzel eylesin inşallah....
kızlar bişey itiraf edeyim mi?
ben şu ultrasyon resimlerinden korkuyorum. napıyım çok tırsak bir yapım var. öyle siyah beyaz biraz tırsıyorum. bide starimu arkadaşımız doğum resimlerini koymuş ya hani bebek ilk doğunca öpüyor ben herhalde o haldeyken öpemezdim. önce yıkayın getirin derdim. ayy çok mu kötü bir anneyim ben yaaa..
valla bir de senden duyalım canım versene tarifini bir de başka yaptıkların varsa onları da yazbilir misin malum bu kış yoğun olacaz şimdiden hazırlık yapmak pratik olmak gerek
cnm 24+0 ile 24+6 25. hafta diye sayılıyor.
cnm hepsini buzdolanamı koymak gerekir. buzdolabında .ok yer kaplar. mutfak dolaplarında bozulurlar mı acep?
cnm hepsini buzdolanamı koymak gerekir. buzdolabında .ok yer kaplar. mutfak dolaplarında bozulurlar mı acep?
:) tmm kız evi naz evi biz bekleriz. ama inan bana verirsen kendimin görmediği herşeyi yaparım kızına (rekabet kızışsın demi)
akılma ne geldi kızlar.. şimdi bizim bebişler büyüyüo koca adam koca kız olacaklar ya.. hani okul-iş falan.. kader bunlardan ikisini biraraya getirse.. biz daha onlar yokken yazışıyoruz falan.. çok garip ve güzel olur ama yaaa:)
günaydın kızlar, herkesin kadir gecesi mübarek olsun. birbirimize dua etmeyi unutmayalım olur mu?
nihalla ya ben genelde usgde çirkin bulurdum bebekleri ama maşallah senin kızın çok güzelll. bak tatlı demiyorum,yüzünde bi güzellik gördüm. böle genç kız güzelliği:S hani büyük insan sureti var.ha nazar değmesin deyu çirkin diyosan anlarızyoksa maşallah sübhanallah çook güzel.
ya ben de merak ediyom bebeğimi,en son 18 haftalıkken detaylıya girdik. tam 6 hafta oldukime benzio nası bişi acaba?
benim de kışlık yapmam lazım üşeniyorum. off mutfak da küçük.18 kgnin altından nasıl kalkayım ben? 2 kişiyiz zaten de gelen giden eksik olmuyo maşallah. kaç kg yapsam kızlar fikir verin.
bişi daha sorcam ben geceleri farkına varmadan yüzüstü yatıyorum,sonra o pozisyonda uyanıyorum ki karnımda bi ağrı... hayal meyal hatırlıyorum ama bi türlü düzeltemiyorum uyku arası. bebeğe bi zararı olur mu? bi de geçen sırtüstü yatmaşım.artık kaç saat yattıysam.belden aşağım yokmuş gibi uyuşmuştu sanki. off bu pozisyonlar beni mahvedecek
ilişki sırasında da çok dikkat edemiyorum.tamam üstteyim ama karnım yine arada kalıyo. başka şekilde de olmuyo,yani sevmiyorum.inşallah bi sorun olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?