2011 Aralık Anneleri

canım ben de böyle yapıyorum ama ben domatesleri rendeliyorum hepsini biberli yapmıyorum bazı kavanozlara sadece domates koyuyorum o zaman bütün yemeklerde kullanbiliyorum geçen kış bütün yemeklerde kullandım kayınvalidem yapmıştı bu sene kendim yapacam bir de fasulye var onu da ben nasıl yaptığımı söyleyeyim belki yapacak olan çıkar
fasulyeleri ayıklayıp yemeklik doğruyordunuz sonra yıkıyorsunuz biraz üzerine domates doğrayıp hafif solana kadar pişiriyorsunuz soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyuyorsunuz
ha bir de patlıcan biber kızartıp koymuştum dolaba çok pratik olmuştu

buda domates sosu /hani domates rendelenmesi gereken durumlarda bu kullanılır yemeklere)

Malzeme Listesi:
•domates (ne kadar uygun görürseniz)
•kalın tuz (Bunların iyotlusu da marketlerde var, daha güzeli doğal kaya tuzu olurdu tabii bulabilirsek!)
•zeytinyağı (18 kilo domatese 3 bardak kullandık)
•yeteri kadar kavanoz ve kapak

Tarif:

Domateslerimizi yıkadıktan sonra kabuklarını soyup iri küpler halinde doğruyoruz. Derin, geniş bir tencereye doldurup kalın tuzu (biz 18 kiloya 4 avuç dolusu kullandık) üzerine serpiyoruz. Zeytinyağını üzerinde gezdirip, ocağın altını yakıyoruz. Domatesler bir taşım kaynayınca sıcak sıcak kavanozlara doldurmaya başlıyoruz. Kavanozların ağzı yağ olabilir bu yüzden kuru bir bezle yağını silip, kabaklarını sıkıca kapatıyoruz. Bir tepsi üzerine kapaklar yere gelecek şekilde diziyoruz. (Bu işlemi sızıntı olup olmadığını görmek için yapıyoruz.) Kavanozlar soğuyana dek bu halde duruyorlar. Soğuduktan sonra sızıntı olup olmadığını kontrol ederek, ışık almayan bir mutfak dolabına dizip saklayabilirsiniz. Zamanı gelince çıkarıp afiyetle yiyin.

Devamı: Kış Hazırlıkları: Domates Sosu | Mutfak Penceresi
Under Creative Commons License: Attribution

Canım ben yapıyorum kışlık menemen içinde biber olanıda yapıyorum sadede ben verebilirim isterseniz tarifiini

valla bir de senden duyalım canım versene tarifini bir de başka yaptıkların varsa onları da yazbilir misin malum bu kış yoğun olacaz şimdiden hazırlık yapmak pratik olmak gerek

Canım valla insanın kafasını karıştırmaktan başka birşey değil bunlar ya öyle bi söylediki mutlaka araştır kanun çiğniyodur eğer kendi yaparsada bilmem nede bende şok oldum tabii fazla dinlememek ve tamamen doktoruna güvenmek lazım bencede yerim senin oğlişini bakalım bizimki ne hallere sokacak kendini sabahtan beri tepik tepik durmadı içimde canım beniiiimmmm onu görmek için sabırsızlanıyorummm

bende aynen bu şekilde yapıyorum rondodan çekmiyorum yalnız elde dogramak daha ıyı obur turlu cok sulanıo kavanozlara koyup ters cevırdıkten sonrada bır gun bekletıyorum oyle koyuyorum dolaba tadına doyulmuyor tavsıye ederım kızlarr heleki ayaş domatesiyle mükemmel oluyor

Canım ben yapıyorum kışlık menemen içinde biber olanıda yapıyorum sadede ben verebilirim isterseniz tarifiini

cnm yeni gördüm mesajını. birede sen versene tam doğru yapalım.

cnm benim annemde eskiden fasulyeleri öyle yapardı şimdi yıkayıp doğruyom sonra no frosta atıyom. gayet rahat oluyor öylede.bu yaz koyamadım. bexzelye koydum biraz. barbunyada hala pahalı.enginarda koyamadım bu sene.birde küçük bir turşu yapmayı deneyeceğim hep kv ile yapardık küçük kavanozu bana verir sonrada geri isterdi. şimdi kjendim yapıcam böylece vermeme gerek kalmıyacak.

kafam karıştı şimdi artık ben tam 5 aylık mı oldum?? bayramda herkes soracak 5 aylık demeyi düşünüyorum :26::26:

işte madem hemen girdiğimiz haftanın adıyla anılıyoruz bende hmen girdiğimiz ayın adıyla anıyorum. 6. ay bitti hemen 7 aylık diyom. heehhehe

:)))))... cakallll seniiiii.. ama hafta 7 gun ay 30 gun onu napiicaass nasil istersen oyle soyle canim, bebislerde gobuslerde bizim nasilsa :)))

şimdi talipleri değerlendiriyorum canım ön eleme yapayım hangisi daha iyiyse ona verecemm...
41 kere canım çok güzel bir kızın var hiç boşuna çirkin deme.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

kızın çok tatlı maşallah,

kızın çok güzelmiş canım ya. niye çirkin diyosun çok tattlı annesi. sen bi de doğunca gör onu. valla ben de kuzumu özledim(

Guzelmis annesi, her seyi yerli yerinde, hokka gibi masallah.
SAĞOLUN TEYZECİKLERİİİİ.....
SİZİ ÇOK SEVİYORUZ........

canım git valla doktorum ısrarla eşinle git dedi ki her muayeneya eşimde geliyor... çok güzel bi duygu bakıp bakıp duruyorumm... bende 24+1 ken gitmiş oldum işte... bayramdan sonraya kalmasın demişti doktorum.. iyiki gittim..
evet canım gördüm çirkin dedim.. ama çokk güzeller yaa o işin şakası.. rabbim şanslarını bahtlarını güzel eylesin inşallah....

aynen cnm.. bizdede k.validem yapıyor.. bu sene 50-60 kilo yapacak herhalde ikimiziçin.. bir kısım sade domates yapıyor yemeklere... diğeride menenlik.. ayaş domtsi ile süper oluyor walla.. bende fasulyeyi öel yapıyorum ama hiç kızartma koymak aklıma gelmedi.. şimdi tefalin bir kaşık yağlı olan makinadan aldı k.validem onla bol bol yiyoruz daha sağlıklı diye.. ondan önce pek yapmıo sağlıksız diye yalvarıyoruz resmen:)

cnm hepsini buzdolanamı koymak gerekir. buzdolabında .ok yer kaplar. mutfak dolaplarında bozulurlar mı acep?

:) tmm kız evi naz evi biz bekleriz. ama inan bana verirsen kendimin görmediği herşeyi yaparım kızına (rekabet kızışsın demi)

canim o an gelsin sende gorursun hemen ilk tepkin koklamak opmek ona dokunmak oluyor
bence oyle dusunme benim hemen dogdu karnimin ustune koydular ben o halde yavrumu kokladim optum dusun yaniii herseyi zaman gosterir sende anliyacaksinnn

buarada herkesin kadir gecesi mubarek olsunnnnnnnn
nihallllllll fistigin cok tetli masalllahhhhhhh

valla bir de senden duyalım canım versene tarifini bir de başka yaptıkların varsa onları da yazbilir misin malum bu kış yoğun olacaz şimdiden hazırlık yapmak pratik olmak gerek

Canım bende az sıvıyağda biberleri kavuruyorum sonra domateslerin kabuklarını soyup biraz iri dograyıp tencereye atıyorum çok az diri bırakıyorum ki birazda yemekle pişsin die sonra altını kapatmaya yakın isteğe göre tuz atıyorum kaynar bi şekilde kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatıyorum ters cevırıp bırgun o sekılde bırakıyorum ertesı gunde buzdolabına koyuyorum dilerseniz mutfak dolabındada saklayabılırsınız ama sıcaklar gecene dek buzdolabında saklamakda yarar var

cnm 24+0 ile 24+6 25. hafta diye sayılıyor.

Anladım tatlım tesekkur ettımmm

cnm hepsini buzdolanamı koymak gerekir. buzdolabında .ok yer kaplar. mutfak dolaplarında bozulurlar mı acep?

Canım annem gecen sene mutfak dolabında sakladı hıcbırsey olmadı yalnız sıcaklar gecene kdr buzdolabında durmasında yarar var bence annemde bende oyle yapmıstık serin ortam olmalı

akılma ne geldi kızlar.. şimdi bizim bebişler büyüyüo koca adam koca kız olacaklar ya.. hani okul-iş falan.. kader bunlardan ikisini biraraya getirse.. biz daha onlar yokken yazışıyoruz falan.. çok garip ve güzel olur ama yaaa:)

günaydın kızlar, herkesin kadir gecesi mübarek olsun. birbirimize dua etmeyi unutmayalım olur mu?
nihalla ya ben genelde usgde çirkin bulurdum bebekleri ama maşallah senin kızın çok güzelll. bak tatlı demiyorum,yüzünde bi güzellik gördüm. böle genç kız güzelliği:S hani büyük insan sureti var.ha nazar değmesin deyu çirkin diyosan anlarız yoksa maşallah sübhanallah çook güzel.
ya ben de merak ediyom bebeğimi,en son 18 haftalıkken detaylıya girdik. tam 6 hafta oldu kime benzio nası bişi acaba?

benim de kışlık yapmam lazım üşeniyorum. off mutfak da küçük.18 kgnin altından nasıl kalkayım ben? 2 kişiyiz zaten de gelen giden eksik olmuyo maşallah. kaç kg yapsam kızlar fikir verin.
bişi daha sorcam ben geceleri farkına varmadan yüzüstü yatıyorum,sonra o pozisyonda uyanıyorum ki karnımda bi ağrı... hayal meyal hatırlıyorum ama bi türlü düzeltemiyorum uyku arası. bebeğe bi zararı olur mu? bi de geçen sırtüstü yatmaşım.artık kaç saat yattıysam.belden aşağım yokmuş gibi uyuşmuştu sanki. off bu pozisyonlar beni mahvedecek
ilişki sırasında da çok dikkat edemiyorum.tamam üstteyim ama karnım yine arada kalıyo. başka şekilde de olmuyo,yani sevmiyorum.inşallah bi sorun olmaz

canım ben de sırt üstü yatıyorum çoğu zaman çünkü sola ya da sağa yatsam benim kız daha çok vuruyor bişey olmaz herhalde yaa
bu arada biz eşimle uzun zamandır kardeş kardeş yatıyorz valla çünkü benim ileri zeka kocişim kızı varken bişey yapamazmış kızımız görüyor gibi hissediyormuş çok tuhaf oluyormuş yani valla benimki gibi yok herhalde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…