2011 Aralık Anneleri

bende iyiyim çok şükür kızlar dolmalık biberleri kapaklarını kesip çekirdeklerini temizliyom güzelce yıkıyom,tepside sularını süzüp bi tencere ne kadar girecekse okadar buzdolabı poşedine koyuyorum.sonrada doğruu dondurucuya

fasulyelere gelince kırıp az yağda rengi açık yeşilimsi olana kadar pişiriyom.sonra tepsiye döküyom soğudumu poşetleyi onuda dondurucuya atıyom.kışın yaz sebzelerini yemek çok güzel oluyo

domatezleri ister menemenlik ister domates sosu olarak kullanın ikisinide domatezleri soyuyo küçük küçük doğruyom.az yağda domatezlerin az sulu kalana kadar pişiriyom.soğudumu poşetleyip dondurucuya.geçen kışte yaptım.kışın sebzelerin pek tadı olmadığından yaz

kız yarenhande göbüşün çok çıkmamış ama memişlerinin maşallahı var:):))

:) tatlım karnım var da.. öle sizlerin sölediği gibi 7-8 aylık karnım yok benim:) herkes normal ebatlardasın diyor.. kilo almamışsın diyorlar ama ben 6,5 kilo aldım.. memişlerim zaten büyüktüler şimdi her biri birer kilo oldular.. :)

ahahahahaaaaaa aysallh ay çok güldümmmmmm hey allahım daha neler duycaz bu kocalardan hepsi ayrı alem. kötü bi psikoljiye girmiş seninki işin zor valla canım:)
benimki de geçenlerde "şimdi hamilesin ya sana o gözle bakamıyorum bi tuhaf hissediyorum kendimi" dedi. ay çok bozuldum.yani benim çıkarımım kibarca seni seksi bulmuyorum artık demek istedi.ama bence hamilelik kadına ayrı bi seksapelite katıyo. off ya dediğim gibi hepsi ayrı bi olay. napcam bilmiyorum

bende ilk bebekte (ocak ayında) kayınvalideme hazırlayın bileziği dedim para toplamaya başlamışlardı heheheh tirink para yok onlarda:)))) ama kalbi durunca çocuğun kaldı şimdi bişey demedim dememde zaten doğurıyımde hayırlısıyla bi bilezik taksalar nolcak takmasalar nolcak kendi şan şerefleri dediğin gibi

kızlar slm bu arada ben dün dra gittim ya yiğeniniz 585graaaammm yeri iii oturur pozisyondaydı yine benimki yan gelip yatmak nedir bilmiyo hep dik duriii:))) kendi drumda progestana artık gerek yok dedi zaten ben bırakalı çok olmuştuda neyse tatile gidiyos tatil boyunca kullan istersen dedi 1 hafta kullancam progestanı bu sabahta şekere bakıldı 149 çıktı(( yüksek idrar yollarında biraz sorun var antibiyotik kullanıcam haftaya tatil dönüşü 100 yüklicekler inş onda sorun çıkmaz haberler böle

ben benimkine dedimki iki gece önce.. bak ( biz ancak haftada 1 veya 10 günde bir şeyettiğimiz için), bayramda yokuz ablamlara gideceğiz.. orada yer olmadığında ayrı yatacağız.. 10 gün bu dedim.. geçmişte var.. gel değerlendirelim dedim öptüm aşkımla uzak mı kalcam ben falan diye.. ne yaptı dersiniz.. o gece maç seyrederken koltukta uyudu... dün gece başı tuttuu.. bu gece yola çıkıyoruz.. len zaten kırk yılda bir azıo hormonlarım gel demişim gel işte... :)

sağol deryacım. dolmalık koyamam heralde ya buzluk zaten sıkış tepiş.
yarenhande benim de öyle kocaman bi göbeğim yok ki. herşey normal seyrinde. benim de memişlerim çok büyüdü ve üzeri mor mor çatlaklarla dolu

walla cnm benim henüz çatlama olmadı.. daha da büyümezler inş... gören mahalleyi emzirirsin diyor zaten:) süt gelir inşş tabi orası ayrı meselede.. ne yapalım hele bir sağlıkla gelsinlerde sıkı bir diyetle kilo vermem lazım zaten.. hem süt yapıcı hemde forma sokucu diyetler oluyormuş.. artık bir diyetisyene gözükürüm herhalde diye düşünüyor hayal kuruyorum:)

ayy canım ben ince kabuklu biber bulucam diye ne zamandır aradım durdum.yeşil biber sevmiyorum.sarı biberlerden 5 yemeklik koydum.bayramdan sonra biraz daha domatez sosu koyucam.her yemeğin içine katarım.

Ayy canım ya valla hiç gülecek halim yoktu sinirlerim had safhadaydı sen güldürdün beni sağol Allah da seni güldürsünnn

Sinir olmuş durumdayım kızlar ayrıntılı ultrasona gidicez bugün dünden beri eşime diorumki onceden alalım randevumuzu bayram oncesı dolu olur laf anlatamıorum kv-kb koye gıdecekler onlar ıcın alınacaklar varmıs bır suru lıste yapmıslar benım kocam da enai kosturur bi tarafını yırtar elaleme neyse beni aradı öğlen 1den sonra 4-4.5arası al randevumuzu gıdelım dedı aradım muaynehaneyı tabıkı dolu yer yok actım telı sınırden delırıyorum ama ben sana dedım dımı dıe neyse doktoru aradık ben erken gecmeye calısıcam 3.5gıbı gelın dedı bızım saf ısını yetıstıremezmıs tabı haspanın peki var ondan başka ayak işlerine koşturacak kimse yok sanki adam bizim özel aile doktorumuz istediğimiz her an bize vakit ayırabilir en son aradım biz yetişemiyoruz 3.5hocam nasıl yapıcaz dedim 5te gidicez anlaştık artık beni arayamı sıkıştırır ne yapar bılmıyorum cok sınırlıyım bırde aramıs dıokı bak halloldu ne dıe problem yaratıosun gelde sınırlenme ancak emirler veriolar sunu yap bunu yap die bizimkide agzını acamıo diemioki bugun bızım randevumuz var ama bana gelince dil 10karış gerii

kızlaaaaaaaaaaaaarr
alısverıs yaptınız mıı yaaa??
yani buyuk alışverişş ıvırı zıvır değilll
bebek arabası , oyun parkı, beşik, çocuk odası vb neler yaptınız yaaa araştırmaktan yoruldum akıl verin bana neler aldınızzz???

Canım valla biz daha hiçbirşeye başlamadık aynı durumdayım seninle yani akıl verecekler banada versin mümkünse bizde bayramdan sonra hemen başlamayı düşünüyoruz yavaş yavaş yapıcaz hazırlıklarımızı

Canim ilk 6 haftayi 1. Ay sayiyorsun. Sonraki her 4 hafta 1 ay. Yani 24 haftalikken ilk 6 hafta 1 ay, 24'ten 6 cikar, 18 hafta, yani 4,5 ay. Bastaki 1 ayi topla, 5,5 ay. Ben pek teferruata girmiyorum, boyle yapiyorum hesabi.
gene bi halt anlamadım
ya bayıldık ağladık biz gene
aşk tesadüfleri sever

cnm hadi sağlıcakla git gel inş,bebeğimizede maşallah diyeli 585 gr

benimde yooookkk(( o kadarda özelden adımızı soyadımızı bildirdik sana :)))))

o kadar söyledin ya

kızlar bu detaylıya bende 24 haftanın içinde giricem :26::26:bayram dönüşü ayın 9 u çok çok heyecan yaptım nedense sizde de gitmeden bi korku oldumu ya yoksa ben gereksiz panik mi yapıyorum

aman hepsi aynı walla... sana gelince dil beş karış bide hep problem yaratan büyüten nedense biz kadınlar oluyoruz.. salla gitsin güzelimçç sen şimdi saat 5 e odaklan.. bebişini görmeye odaklan... o "badem" kocanda yanında put gibi dursun boşver:) sen minicikle ilgilene dur...:) ( hahaha "badem" çok güzel oldu ama (kızmassın inş)

Maşallah bebişinee bizde elif istiyoruz ikinci ismine karar veremedik Benm bebişte ters inş. döner tepikleri baskı yapıyor aşağıyo gıdıklanıyorum

benimkinin de kafası yukarda hiç te sorun etmiyom valla geçen aylarda kafası kasığına kadar gelmiş diyip insanı ne hallere soktular e şimdi çocuk yukarda yine mi sorum yani anlamadım gitti benim drum sorum var diye bişey demedi aksine o kafası aşaki durumdan daha ii gibi konuştu her kafadan bi ses çıkıyo işte hem şu dönem doğum zamanı değil ki takılsınlar istedikleri gibi

walla ben üst baş toplasamn 10 parça bişi aldım.. k.validemin ördükleri yelek -hırkaları topladım.. bayramda asıl olay istanbuldaki eşyaları toplamada.. onlara göre kalan eksikleri dönüşte gidereceğim.. oda ise alacaktım ama ablamın eltisi mayıs ayında taşıncak ve odayı yenileycekmiş.. o yıda biliyorum 5 yıl önce deli bir praya aldılar ve benim istdiğim gibi.. e şimdi beğendiklerimde 3500 dan aşağı değil.. o yüzden o da yapmak için mayıs ayını beklicez:) bu arada süslü sepet gelecek eltisinden kuzum orda yatacak.. parak yatağım var ablamadn kalmıştı.. bebek arabası-ana kucağı-araba koltuğu-telsiz-göğüs pombası- nevresim takılmları-pike takımları- yastık-yorgan - gelecek.. bir tek yatak alacam o da gelince.. birde lamba aksesuar falan..

dönünce deterjan alıp malzemeleri yıkamaya başlarım sanırım.. küvet filesi almam lazım.. bide mustelenın ürünlerini.. emzik-biberon-tırnak makası-tarak vs.. şu kıyafet olaylarını halledebilirsem bir bayram dönüşü getirdiklerime bakım eksik varsa işte bunlarla birlikte kısmetsa tamamlıcaz..

biz hala ıvır zıvırları almakla meşgulüz büyük alışverişi eylülde yapmayı planlıyoruz

valla ben sadece ilk 3 aylık zıbındı takımdı hastane çıkışıydı onları aldım , nasipse zamanı gelir gider alırız öyle hiçte ne araştırdım ne soruşturdum onlar kolay işler yeterki sağlıklı olsunlarda ben eve gelmeden eşim 2 saatte halleder :) tabi işin şakası bu herşey kendiliğinden olur şimdiden yorma kendini bu kadar :)

kızlar biz çıkıyoruz , ilk önce doktora ordan eve evden de eşyalarımızı alıp tatile inşş döndüğümüzde ALLAH nasip ederse 24 haftalık olmuş olacağız büyüyüp gelicez
hepiniz ALLAH a emanet olun, ayyy valla çok zor geldi heee 10 günlük olsada vedalaşmak size çok alıştıminş dönüşte yine hiç sorun olmadan böyle devam ederiz yolumuza bu yola birlikte başladık ALLAH birliktr bitirmeyi nasip etsin hepimize,bebeklerinizi size sizi ALLAH a emanet ediyoruz,KADİR GECEMİZ VE RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN...offf çok zor ama hepiniz hoşçakalın

selam kızlar

bende 0-3 aylıklarını aldım ogklumun ama daha sadece onları besık konusunda benm babam besıkcı zaten ben dogurunca bıle getırır alcam modelde bellı bıde benım bı ev tasıma ısım var o yuzden fazla almıyorum sımdı 2 aya bı tasıyım evı aondan sonra zaten acıl gıyecekerı aldık bıde temızlık urunlerını alıcam bu ara 1 ayada kendımın ıhtıyaclarını alcam tamamdır o iş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…