2011 Aralık Anneleri

ay kızlaaaaaaaaaaaaaaaaarrr
dün ben bıraz yoruldum biraz da üzüldümmm
ondan mııdır nedir bebeğim hic hareket etmedii
çok korktum sizde de oluyomu yaa bööle seylerr??

valla ben uzun süre kıpırdamadığında yiyorum çikolatayı uzanıyorum sırt üstü benimki hemen tepinmeye başlıyor, bazen sırf hareketlerini görmek için çikolata yiyorum hiç sevmediğim halde

yok cnm yarın gidiyorum bugüne ayarlamamam ii olmuş kayınvalidem teyzeni hastaneye götürcez sende gel demiş kocama kocam hala orda kavga döğüşbi durum olcaktı bugün gitseydik eminim kocam gidiyos diyemez ve yinede giderdi annesi dedi diye bende tek giderdim herhalde sinirimden kayınvalidem kendi erkek kardeşine demiş gel sen bugün hastaneye adam ben köye gitcem demiş gitti ama kocam öle diyemez neyse ki bugün hastanedeler kötü düşünmekte istemiyorm teyze hasta sonuçta ama ne bilim işte yalnızım evde sabahtan beri

slm kızlar moralim çok bozuk dün doktor muayenemiz vardı.2 gündür sancım vardı biraz.doktor bebğin duruşuyla alakalı dedi.bebğim dizlerini bükmüş poposu aşağıda.duruşundan dolayı gelişmemiş.470 gr mış.doktor en aşağıya 500 gr olmalıydı dedi.bebğimi iyi besleememişim.ben 2 kilo almışım.bebek çok zayıfmış.doktor bu ay yemene dikkat et kalsiyum ve protein ağırlıklı beslen dedi.1 aysonra şeker testi yapılacak o zaman bebişin 100 gr olması lazımmış.napsamda kızıma kilo aldırsam bilemiyorum.bana yardımcı olurmusunuz

ay kızlaaaaaaaaaaaaaaaaarrr
dün ben bıraz yoruldum biraz da üzüldümmm
ondan mııdır nedir bebeğim hic hareket etmedii
çok korktum sizde de oluyomu yaa bööle seylerr??

cnm oluyor tabii böyle şeyler... bi de sen panik yaptıkça hareket etmiyor sanki. benim 20. haftalarda öyle olmuştu. uzun süre hareket etmemişti. belki hissetmiyoruzdur ama bence normal böyle şeyler...

cnm doktorunun da dediği gibi bol bol süt iç. yani fazlası da zarar tabii ama günde 2 bardak süt, bir kase yoğurt, kahvaltıda da peynir yemeyi ihmal etme. baklagillerle et yemeği yap bol bol ye. inşallah bebeğin toparlayacaktır kendini en yakın zamanda. hoşçakal cnm...

kardelen canım,kediden bahsediiyorum. asla ve asla sokağa bırakmam,hatta lafı bile olmaz.ben yabancıya bile vermeye kıyamazken... erkek kardeşim var bekar.kızımız da ona alışkın beraber uyurlar gelip gittiğimizde. o yüzden ona vermeyi düşünüyorum.sadece biraz daha zaman gerek çünkü şu anki ev arkadaşları istemiyor. bu yüzden ayrı eve çıkacak.onu o odaya hapsetmek zorunda kaldım çünkü iki gündür evde batmadaık köşe kalmadı.poposundan akıta akıta geziyo.hem kusuyo hem ishal ev mayın tarlsına dönmüştü inan artık sinirlerim yıprandı oturup ağlıyorum.hem nikitaya dayanamıyorum.sürekli böyle. evde değişik bişi pişirdiğimde miyav miyav istiyo.verdiğimde de bir lokma alsın ishal. ev bark kalmıyo. aldık alalı kaka sorunuyla uğraşıyoruz.normalde kakası da berbat kokuyo. ev resmen ceset ve amonyak kokuyo o kadar iğrenç eşim de ben de öğüre öğüre temizliyoruz. kedi besleyen arkadaşlar var,onlar bile böyle koku olması normal değil diyolar. veterinere götürdük kaç defa.adamlar bişi anlamıyo.sindirim sistemi problemli diyorlar. özel mama kullandık ilaç kullandık bana mısın demiyor.siyam cinsi.acaba dedim türünden mi? hayır o da değil.
2 ay önce annemlere verdik 1 ay durmadı yolladılar.her taraftan tepki alıyorum,bıktım artık.ver şunu ver şunu diyor herkes. ben de vermeyi biliyorum ama öyle verilmiyor işte.bunca aydır keyfimden çekmiyorum ki.annemlere verdiğimizde bile ne kadar ağladım. iki arada bi deredeyim ve kafam sürekli bu konuyla mşgul.
lojmanda otururyoruz ve evimiz 2 oda.balkonumuz yok. ha o olsa yine tamam.en azından kaka kutusunu koyacaz. ev küçük olunca daha da dayanılmaz oluyor.kafayı yemek üzereyim yani.
az önce de göğüs eti haşlayıp götürdüm yanına.iştahla yedi maşallah.biraz okşayıp çıktım.içm parçalansa da böyle yapmak zorundayım en azından ishali geçene kadar. bari bir oda batsın.öbür türlü yattığımız yatağa kadar her taraf kaka oluyor düşün artık.

tülay canım sıkma canını be. biz bi tarflarımızı yırtsak da bildiklerini okuyorlar. olan bvize oluyor. iysmi salla gitsin. iyi tatiller diliyorum bu arada.

yasmiin düzelcek inşallah canım ya. bak gece kalkıp içtiğin sütler direkt bebeğe kilo yapıyomuş.drun söylemiş zaten ne yiyeceğini biliyorsun.ıvır zıvır değil bebeğe yarayacak şeyller ye. böyelikle sen de aşırı kilo almaktan kurtulmuş olursun. sanırım bunda biraz da zamanında moralini bozmanın etkisi var. olumsuz hiçbişi düşünmüyosun ve sürekli kendini"bbeğim iyi, yediklerim ona yarıyor,gelişimi güzel" diye motive et. moral bozmak yok. bence gelişiminde bebeğin duruşu hikaye. iş senin kafanda bitiyor canım. bi de bunun için üzülme nolur.

canım forumda bu tarz konular açmışlar arı sütünü ve kaşar peynirini önermiş birkaç kişi bir de internette anne karnındaki bebeğe kilo aldıracak yiyecekleri yazmışlar ıspanak balık süt yulaf ve tam tahıllar bunları dene zararı yok nasılsa bir de bence bol bol su iç süt iç meyve ye inşallah en kısa zamanda kilo alır bebişin

slm kızlar,
bugün eşim temizlik yaptı...ben peşinde dolanmaktan yoruldum.bayram çok boş geçecek bana..annemler istanbulda..eşim çalışıyor..ben de evi beklicem oğluşumla..belki davulcu falan gelir de bi zilim çalar...:85:

anlıyorum tatlım ısın gercekten cok zor ama bır veterınerle yetınme arastır bız royal canın kullanıyoruz ıstersen bırde onu dene !kısırlastırdınızmı?tuvalet adabı var degılmı normalde ?yanı hep kabına yapıyor degılmı sımdılık ıshal oldugu ıcın tutamıyordur sanırsam lütfen datan buda bır sınav olabılır senın ıcın ona ve kendıne cok ıyı bak nolur benım en hassas noktalarımdan bırısıdır kedıler:)

canım royal canin de kullandık, vet tavsiyesi üzerine adını hatırlayamadığım sindirim sistemini düzenleyici mamalar da.veterinerler de para tuzağı. adam gibi birine güvenemiyorsun ki.. nitekim de hiçbiri çare olamadı bize. kızımız kasım doğumlu vetin söylediğine göre. ocakta aldık biz işte ocaktan beri çekiyorum.hamilelik de girince araya katlanılmaz oldu. hayvan konusunda ben de çok hassasım hele ki kediler. küçüklüğümden beri onların içinde büyüdüm.bahçemizde bakardık.annemlerde hala var.ama evde bakmak bambaşka bişeymiş hele de sorunlu bi kediyse.
tuvalet eğitimi var.normalde kabına yapar.eğer uzun bi müddet temizlenmediyse ortalığa yapıyo,tavır alıyo yani.wc kabı kapalı olmasına rağmen resmen koku püskürüyo.anlatabileceğim türden değil ama.sanki hayvan ölür de leş kokar ya aynen öyle işte.
kısırlaştırmadık.daha kızgınlığa girmedi hem de.
çok da akıllı bi kız maşallah.ara sıra görmez tarafımızdan yaptığı hırsızlıklar dışında:) bana çok düşkün.tam bi kucak kedisi.öyle normal kediler gibi özgür takılayım falan yok.yapışık ikizler gibiyiz.banyo-wc önünde nöbetimi tutar.o kadar yani.annesinden erken ayırmışlar,ben ona yoruyorum bu kadar bağlı olmasını.ondan ayrılacağım aklıma geldikçe gözlerim doluyor ama mecburum: bu koku ve kaka sorunuun üstüne bebek getiremem.biz bile sağlığımızdan endişe ediyoruz artık.hadi kılını tüyünü geçtim onu bilerek aldık ama halılarım koltuklarım bi çok eşyam kakaya bulandı.çamaşır suyuyla falan deli gibi siliyorum ama o da her yere vurulmuyo ki.. yapmadığı yer kalmadı nerdeyse.evimden soğudum.hiç yeni evli evi gibi gelmiyo gözüme ama kıyamıyorum ona,içim parçalanıyo. onun da elinde değil ki.. hastalık bu.dermansız bi hastalık...

bugun bebek arabamızı ve yanımzda yatarken kullanacagı besıgı de aldık sonundaaaa ..

buyuk bır yuk kalktı resmen

herseyı tamam ..

mobılyalı yatagı benım yatagım dolabı sıfonyerı arabası oto koltugu besıgı cartı curtu ..arasıra seyler kalıcaktır ama en azındna buyuklerı bıtırdık sevınclıyım

Yuppe bu soruya bi cevap veren olursa ben de cok memnun olacagim. Dun gorduk kizimizi, babasinin, gorumcemin ve kayinvalidemin kucuk versiyonu. Ayni burun, dudaklar. Halbuki ben bana benzeyen bir kiz doguracaktim.

Herkese merhaba... Cumartesi gunu gorduk kizimizi.23+0'da 567 gr. Kizimizin bacaklari cok uzun, en ust %10'luk dilimde. Uzun boylu olacak yani, sevindim. Ama ayaklari kocaman olacak galiba.hic durmadi yaramaz kizim. Elleriyle ayaklarini tuttu, takla atti, tekme attibacaklari capraz yapip yon degistirdi. Kipir kipirdi. Yalniz bir onceki mesajimda dedigim gibi ilk defa gercekten gorduk yuzunu, bana hic benzemiyor.

Yasmin'cim, hepi topu 30 gr eksik bebegin olmasi gerekenden, mevcut kilosunun %5'i yani. Cok kafana takip mutsuz etme kendini. Proteine yuklen canim. Ben et yiyemiyorum, yumurtayi da cok sevmiyorum, yumurta yiyebilmek icin kozlenmis biberle falan yumurta salatasi yapiyorum. Yesil mercimek yoyorum, protein deposu. Belki et yiyemiyorsundur benim gibi diye bunlari ornek verdim ama yiyebiliyorsan et, sut, peynir, yogurt, ayran, balik, yumurta ve baklagiller tuket. Yararsiz seyleri hic eline bile alma. Tatlilar, pilav, hamur isleri, patates, corba bunlar gereksiz yere sana kilo aldirir, mideni sisirir.Omega 3 kullanabilirsin bir de.

yasmincim hiç moralini bozma. bebekler bazen geri kalabilir bazen gelişimleri ileri gidebilir. sen kafana takma. bi sonraki gidişinize toparlanır eminim. bence en önemlisi moral. çünkü ben arkadaşların saydıklarından o kadar az yiyorumki, ayranı bile haftada 1 bardak zorla içiyorum, süt hiç içemiyorum. midem bulanırken bunlardan tiksinmiştim. ama peyniri tavuğu eti yemeye çalışıyorum, o da mesela tavuk haftada 2 falan, et haftada 1dir. peyniri her gün yiyiorum. 21+4de bebeğim 550gramdı. yediklerimle alakalı olamaz bence bu durum. moral çok çok önemli. hep iyi şeyler düşün. bebeğini düşün. canını hiçbişey için sıkma. eşimle tartışsak bile kafama takmıyorum. benim bebeğim var içerde, o da üzülcek diyorum sallamıyorum. erkekler böyle şeylerden anlamadıkları için biz biraz daha serinkanlı olmalıyız. lütfen canını sıkma. hem bebeğin pozisyonundansa (ki ben pek ihtimal vermiyorum), bebekler zaten sürekli dönüyor, kıpır kıpırlar. en kısa zamanda pozisyonunu değiştirir. canını sıkma.

gunaydin kizlarrrrrrrr
nasilsiniz
ultrasyonda kime benziyorsa ayni sekil doguyorlar ama cok cabuk degisiyorlar tipki babaya benzeyen cocuk bian anneye donuyor bunu dert etmeyin yani helede 40lik doneminde 40 40 atar derler( yani cok degisir)

sumakcım güle güle kullansın kızın cicilerini insallah. biz de araba koltuğuyla, bebek arabasını aldık. dün sabah bi baktım eşim oturmuş araba koltuğunu seviyor. napıyosun dedim. bir an evvel kızım gelsin istiyorum diyo, koltuğu arabaya bağlayıp kızımı gezdirmek isityorum diyor. o kadar güldüm ki, ben de dedim ki şu bebek arabası şurda durdukça benim içim rahat etmiyo. içine oyuncak bi bebek yerleştirip evde gezdiresim var:))))
biz kafayı mı yedik acaba

gunaydin kizlarrrrrrrr
nasilsiniz
ultrasyonda kime benziyorsa ayni sekil doguyorlar ama cok cabuk degisiyorlar tipki babaya benzeyen cocuk bian anneye donuyor bunu dert etmeyin yani helede 40lik doneminde 40 40 atar derler( yani cok degisir)

yaaaaa. halbuki benim kızım aynı bana benziyordu. burnu çenesi aynı ben diye seviniyordum. şimdi doğduktan sonra değişir diyosun yani. kesin mi. değişmeden kalanları yok mu bunların. anladım yokkk.

yaaaaa. halbuki benim kızım aynı bana benziyordu. burnu çenesi aynı ben diye seviniyordum. şimdi doğduktan sonra değişir diyosun yani. kesin mi. değişmeden kalanları yok mu bunların. anladım yokkk.

canim benim oglum ilk dogdugunda tipki babasiyldi sonra amcasi oldu simdi bana benziyor suan 2yasinda yani cok degisiyorlarrrrrr

bı<de bızde aldık ,sureklı sımdı bebegımız dogsaydı da oturtsaydık gezdırseydık dedık gezerken ..

sağsalım gelsınlerde az kaldı sayılır :)

benım de bebegım kocama ve gorumceme benzıyor ..hep derdım sana benzesın dıye o da bana benzesın ıstıyor bakalım nasıl olucak ama su an babasına benzıyor :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…