2011 Aralık Anneleri

selam canım ALLAH tamamını erdirsin inş..evet biz riskli gebelik geçiriyoruz ama yiyecek bir lokma ekmekleri varsa öyle yada böyle gelecekler tek farkları bizi biraz daha korkutup öyle gelecekler ilk aylara nazaran daha rahatım ama arada oluyo işte tedirginlik.. alış veriş meselesi ise bana çok uzak görünüyordu şimdilik ama arkadaşlar saolsun heveslendirdiler benideve ben bugün tam 24 haftalığım..
saol canım inş dediğin gibi bol bol dua edelim..geçen hafta beni sağlık ocağından telefonla çağırdılar gittim hemşire tansiyonumu ölçtü dedi ayda bir geleceksin buradanda biz takip edicez seni ve dediki bebeğin kalbini dinleyelim uzan uzandım küçük bir alet getirdi gezdirdi gezdirdi aleti karnımda ama kalp atışını duyamadık bugün hiç oynadımı dedi bilmem dedim dedi dikkat et eğer bugün oynamazsa hemen doktora git kalp atışı yok hadi gelde ne yap eve geldim ağlamaktan öldüm eşim zorla doktora götürdü doktorum baktı gayet sağlıklı sağlık ocakları bizim işimize karışmasın neden bukadar hastalarımızı tedirgin edip yolluyorlar dedi kızdı yani ogünden beri tedirginliklerim arttı ama dediğim gibi rabbimden hayırlısı o ne dilerse o olur.. hayırlısı olur bizler için inş aminn

hoşbulduk canım çok güzel düşünüyorsun ne mutlu sana benimde 2 kaybım var 2 kürtajdan sonra bu 3.cü şükür şimdilik sorunsuz geldik rabbim devamını nasip etsin inş ve bişey sorucam arkadaşım benim tahlillerime baktı doktorum ve hamile kalırsan doğuma kadar iğne kullanacaksın dedi ve ben bugüne kadar hiç kan değerime bakılmadan iğne kullanıyorum clexane 04,ml ve doğumdan 1 hafta önce bırakacakmışım acaba değerlerim sabit belli diyemi kanda bakılmıyor ve tek doz devam ediyorum..kafam şimdi yine karıştı..:26:
sende hoşgeldin canım ALLAH tez zamanda hayırlısıyla kucaklarımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi amiinn..

ağustos 2011 annelerinden perpermint in doğum hikayesini okudum başım ağrıdan sızlıyor...
Allah hepimizi korusun...
hayırlı ve güzel doğumalr nasip etsin inşallahh

başıma ne gelirse meraktan geliyo zaten ( hadi sen okudun başın ağrıdı ben niye okuyorum ( Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. sorunsuz problemsiz doğumlar yaşarız inşallah

kızlar herkese selammmm

bayram tatilini yaz tatilini herşeyi bitirip geldik evimize bundan sonra buralardayım hep inş..

geçmişe henüz bakamadım umarım hepiniz ve bebişlerimiz iyidir

bugün 25.haftamızı doldurduk bizde teyzeleri ve 26dan gün alıyoruz son 3aylık döneme girerken artık sıkıntılarda başlamaya başladı bende nefes alamamak gibi bilmem sizlerde durumlar nasıl??

Hoşgeldinn canımm ohh ne güzel dinlenmişsinizdir bebeğinle maşallahh Bizlerde iyiyiz şükür nefes alamam sorunu bende de oluyor canım ya özellikle merdiven cıkarken tıkanıyorum hızlı cıkmıssam dınlene dınlene cıkmak lazım aslında :44:

hoşbulduk cnm annemlerin yanında güzel geçti denize de girdik kızcıgımla bol bol..bende otururken yatarken falan nefes darlıgı başladı hele bugun ido feribotta gelirken cok zorlandım sanırım bundan sonra uzun yolculuga cıkamam hiç epey zor geldi yolculuk..sen nasılsın cnm bebiş nasıl??

Oh ohh cok ıyı olmuş cnm cok sevındım sızın adınıza napıım bende ıyıyım tatlım bızde bayramda 2gunlugune beypazarına gıttık geldık onun dısında hersey yolunda sukur bugun bıraz usutmus gıbıyım sankı gecelerı cam acık yatıyorum mıdemı bozmusum adamakıllı bırsey yıyemedım bırazdanda kayınvaldemlere gıdıcez yavastan hazırlanayım ben kocaman opuyorum herkesı ıyı aksamlar

slm annişler ve bebişler nasılsınız?

1 ay aradan sonra unutulmuşuz

geçen gün slm verdim ama tanıdık kimse yoktu galiba sonra da geçmişe bakamadım.
bundan sonra buralardayız güzel anneler
bi ara kılo muhabbeti yapmışsınız. bende durumlar felaket felaket. ramazanda orucumu tuttum çok şükür bi sıkıntı da yaşamadım sizler ne yaptınız bilmiyorum ama bana ramazan bi yaradı bi yaradı. kayınvalidede kaldık 1 ay boyunca ve sağolsun elim sıcak sudan soğuk suya girmedi. gündüzleri uyku ile geceleri de iftarla birlikte ağzım açılıyordu sahura kadar yemeye devam ediyordum. kendimi kurtlar gibi aç hissediyordum. 53 ile hamile kaldım 65 kıloyum.tam 12 kılo aldım. millet bu kıloyla doğuma gidiyor. eşim bana baktıkça şok geçiriyor. her tarafımdan et fışkırıyor sanki. kalça basen çok kötü durumda. bi tek göbeğimi seviyorum

bel ağrılarım başladı herhalde çok kılo almaktan oldu.
azıcık ayakta kalsam ayak tabanlarım çok ağrıyor bi de bel dayanmıyor. sizlerde ne var ne yok?

hoşgeldin canım merak etme tek kilo alan sen değilsin ben de çok kilo aldım 11 kilo kadar benim de bel ağrılarım çok fazlalaştı doktorum magnezyum vermişti biraz hafifledi ama geçmedi maalesef doktorum dayanacaksın başka çare yok dedi bu arada ben de bir tek göbeğimi seviyorum ben biraz bacaklarımdan kilo aldım amaaann veririz yaaa

bu arada hamileliğinde sıkıntı olan arkadaşlar dualarımız sizinle merak etmeyin bir kaç sayfayı tam okuyamadım ama problemli bir iki arkadaş var sanırım valla toptan 2011 aralık annelerine dua ediyorum artık :))

saol aysalh ...

bu benim 2. bebek ve ilkinde 8. ayda bu kadar klo almıştım. şimdi daha 5.5ta 12 kılo korkutuyor beni. ben sadece kalsiyum alıyorum şimdilik .magnezyum vermedi daha. eylülün 16sında kontrole gideceğiz o zaman yazar herhalde. bi de ben doğuma 3 hafta kalaya kadar çalışmayı düşünüyorum izni doğum sonrasına aktarabilmek için. artık yuvarlanarak giderim okula.

senin ilk hamilelik mi? benim 2. hamişlik olunca herşeyi ilki ile kıyaslıyorum da. ilki çok rahattı bu zor geçiyor.

rahatsızlanan tüm annişler geçmiş olsun

evet canım benim ilk hamilelik kiloyu çok kafama takıyordum ama bugün okula gidince arkadaşlar sağolsunlar çok rahatlattılar aman veririz ya sonrasında ne de olsa bol uykusuz geceler bizi bekliyor:)

bu arada kızlaarrr ben ishal oldum yine yaaa nedir bu hamilelik öncesi hep kabızlık problemi yaşardım şimdide ishal problemi valla elimde haşlanmış patates bir onu yiyorum bir su içiyorum bakalım düzelecek mi

Aslinda normalde ben bu topige bir daha yazi yazmamak icin kendi kendime soz vermistim.Ama senin bu yazini ve bana oldugu gibi sanada tepkisiz ve ilgisiz kalindigi ( bir arkadas disinda ) icin uzuldum ve sana kendimce yardimci olmaya karar verdim ve bunun icin sozumu bir kerelige mahsus bozdum.Aslinda ozel mesaj yazmak isterdim ama mesaj sayim sinirli oldugundan yazamiyorum.Her neyse gelelim gebelik sekerine.Canim benim iki hamileligimdede gebelik sekeri cikti.Bende gecen hafta test yaptirdim 178 cikti sonucum.Yani bayagi yuksek.Ilk gebeliktede 168 cikmisti.100 luk glukoz yuklemesindede yuksek cikiyo yani umitlerini kirmak istemem ama sendede kesinlikle gebelik sekeri var.Bundan sonra izlicegin yol cok onemli.Cunku dikkat etmedigin zaman amniyon sivisinin cogalmasina ve bebegin anne karninda bogulmasina sebep oluyo.Cok dusukte olsa boyle bir ihtimal var.Digeri ise bebekte dogumdan sonra gorulecek dusuk seker.O yuzden onemsemeyip ayni beslenme sekliyle devam edersen Allah korusun pek iyi seyler olmuyo.

Ben ilk gebeligimde diyetisyene gittim.Ve bana gunluk yemem gereken seylerin listesini ve seker olcumu yapacagim saatlerin listesini verdi.Bende bu diyet listesine sadik kaldim gunde 10 kere parmaklarimi delip kan sekerimi olctum.Zorlu bir uc ay gecirdim ama cok sukur insuline gecmeden saglikli bir dogum yaptim.Cunku insulin de bebekte bazi sikintilar yaratiyormus.Yani cok zorunlu kalinmadigi surece insulin vurulmayi tavsiye etmiyor doktorlar.Simdi bundan sonra senide benide zorlu bir donem bekliyo.Ama biliyorumki sende bende bebeklerimiz icin elimizden geleni yapacagiz.O yuzden ilk is 100 luk testi yaptir ondada cikarsa zaten yonlendiriyorlar seni ama ben yine soyliyim.Diyetisyene gidiceksin ve sana verdigi diyet listesine harfiyyen uyup kan sekerini kendin olcuceksin.Bende bu carsamba gidicem doktora ve doguma kadar kendi irademle sekerimi normal duzeyde tutucam tabi once Allahin izniyle.Benim soyliceklerim bu kadar arkadasim.Allah yardimcimiz olsun.Daha beterleri var onlari dusunup teselli bulalim.Bebeklerimiz Allaha emanet merak etme..

Ayrica pintoss aysalh fatoceren koprina87 bu arkadaslarimi tum sozlerimden tenzih ederim.Bunlar benim icin degerli insanlar.Ozel mesaj hakkim acilinca size ordan bolbol yazar haberlerinizi alirim.Ayrica ben 5 yildir bu sitedeyim zamaninda editorluk yapmis sevilen bir insandim.Bazi sebeplerden dolayi uyeligimi sildirip yoneticilerin bilgisi dahilinde yeniden uye oldum.Mesaj hakkim azsa sebebi bu yuzdendir.Bu saydigim arkadaslarimi opuyor hepsini Allaha emanet ediyorum...

selam canım ben de aralık annesiyim nasipse... şeker testin aslında çok da yüksek değil bence. ben de şeker çıkmadı çok şükür ama etrafımda o kadar çok şekeri çıkan anneler oldu ki ben de çıkmayınca şaşırdım:) sanki normalmiş gibi geldi bana ki etrafımdaki kişilerin 220ve 250lerde çıktı insülin kullanıp diyet yaptılar çok şükür hepsi sağlıcakla bebekerini kucaklarını aldılar tabi 2 farkla 1.si üç hamiş arkadaşım da 37. haftada doğum yaptılar 2. fark ise hepsi 9 kilo ile doğumlarını tamamladılar... bense nasılsa şeker yok deyip şimdiden 10 kilo almış bulunmaktayım... bence çok üzülmeden diyetlere ve ilaç verirse ilaçlara sadık kalmak sağlıklı bebeklere kavuşturuyor inşaallah...

bu konuda ben de sorun yaşadığım için baya bir araştırma yaptım;
öncelikle şunu söylemeliyim ki 50 gram şeker yüklemesi teşhis değil sadece ilk fikir anlamında yapılıyormuş. yani 50 gram sonucu normal sınırlarda çıkarsa 100 grama gerek duymuyor doktorlar şayet yüksek çıkarsa da acaba diye 100 gramı öneriyorlar. 100 gram teşhis testidir ve dört parametreden oluşur. bunlardan en önemlisi ilk açlık testidir. açlık testi 95 in üstü çıkarsa sorun var demektir. eğer açlık şeker normal aralıktaysa bir insanda şeker sorunu var denmesi için 4 parametreden en az 2 sinin sınır üstü olması gerek kısaca ve ciddi anormallik varsa o zaman insülin uygulanıyor bebek zarar görmesin diye.ağer anormallik ciddi boyutta değilse de diyetisyene gidiyorsunuz. benim 50 gramda 204 (140 min)
100 gramda;
açlık 92 (110 min)
1.saat 191 (180 min)
2.saat 155(155 min)
3 saat 140( 145 min)
doktorum bebek ve benim için tehlikeli olmadığını söyleyerek bu konuda en doğru kararı endokrin doktorunun vereceğini söyledi ve yönlendirdi. oda ya kendisi diyet uygulayacakmış ya da diyetisyene yönlendirecekmiş. ancak perşembe gidebileceğim.

hoşgeldin cnm... ben de nefes darlığı var... ama en kötüsü çarpıntı... sol kolumun üstüne yatmam gerekiyor. inatla da yatıyorum ama kalbimin sesinden uyuyamıyorum desem yeridir. bi de kalp atışlarım bi hızlı bi yavaş, kafayı yedim valla :'( :2:

bu arada hepiniz hoşgeldiniz... valla topiğin tadı geldi :))

bir de şeker testi ile ilgilenen ve bilgili arkadaşlarım; ben mecburiyetten 23. haftada yaptırdım testimi ve çok şükür 87 ye 103 çıktı... ama erken yaptırdım diye pimpiriklendim şimdi. bi haftadan bişey çıkmaz di mi???

bu arada annis Allah aşkına bitir şu küskünlüğü... bazen insanların dikkatinden kaçabiliyor. burda herkes birbirine destek olurken sana niye olunmasın. nasıl bir art niyet olabilir bunda??? o yüzden bu stresli dönemde lütfen kırmayalım birbirimizi... hepinize ii geceler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…