2011 Aralık Anneleri

Sende seker cikmamasina sevindim canim gozun aydin.Insallah dedigin gibi olur ama benim ilk gebeligimde 100 luk yuklemedede 218 cikmisti.Yuksekti yani.O yuzden hic umudum yok.Ama olsun bu sefer tecrubeliyim ilk gebelikte sok olmustum cok zorlanmistim.Cunku cok istahliydim.Diyet yapmak cok zor gelmisti.Ilk gebelikte bu haftaya kadar 10 kilo almistim bile.Son uc ayda diyet yaptigim icin 13 kilo ile dogum yapmistim.Diyet yapmasaydim 25 kilo alirdim heralde.Bunda oyle degil bunda simdiye kadar 2 kilo aldim.Hic istahim yoktu zaten.Oyle tatli abur cubur falan yemiyordum.O yuzden biraz sasirdik bunda cikmaz diyorduk ama nasip cikti iste.Ama tek tesellim kimisinin diyet yapsada dusmuyo benim sukur diyet yapinca duzene giriyo insuline gerek kalmiyo.Bakalim simdiye kadar 2 kilo aldim son uc aydada 3 kilo aliyorum diyet yuzunden heralde en fazla tas catlasa 6 kilo ile dogum yapicam.Neyse bebegim saglikli olsun ben diyetimi yaparim gerekirse acta kalirim.Ama bu hamilelikte sunu anladim bebegin gelisiminin annesin beslenmesiyle alakasi yok.Ben bunda oyle bebege kilo aldiracak sisirecek seyler yemedim.Sebze meyve ile beslendim genelde.Kiloda almadim fazla.Ama bebegimin gelisimi 1 hafta onden gidiyo boyu ve kilosu.Artik bundan sonra bakalim nasil olucak.Allah herkese saglikli gebelik ve saglikli bir dogum versin.Cevabin icinde cok tesekkur ederim canim

Son düzenleme:

Canim insallah dedigin cikar ama hic sanmiyorum kesin diyetisyen yolu gorunuyo banada.Aman tek diyetle duzene giricekse yaparim ne olucak yeterki bebegim saglikli olsun.Bakalim carsamba gidicem 4 saat kalicam hastanede umarim duzgun cikar cok az bir ihtimal ama olsun yinede umit etmek en guzeli.Allah herkesin evladini bagislasin tek derdimiz seker olsun napalim neler var dunyada Sanada cevap verdigin icin tesekkur ederim canim saglikla bebegine kavusursun insalla

hoşbulduk cnm evet artık bundan sonra topiğimizhareketlenir yeniden

ya ben normal oturuş pozisyonunda duramıyorum karnım batıyor ve nefes alamıyorum yatarkende ıkı kat bazen üç kat yastıkla yatıyorum birde göbek altına bir yastık yatakta epey yer işgal ediyoruz kızımla

mide yanmalarımda başladı felaket mide yanması yaşıyorum alev alev sanki içimde yangın var:18::18:

bu arada şeker yüklemesi sonuçları ile ilgili yorum yapamıyorum çünkü yaptırmadım ama kilo konusunda bende epey kilo alanlardanım sanırım, tartılmadım epeydir ama yarın tartılıp yazarım bana göre 10 kılo rahat aldım

annis canım teşekkür ederim kendi adıma fakat konuyu açtığını bende görmemiştim o zaman topiğe yazdığın zaman okumuştum...
tam bayram tatiline denk gelmişsin canım benim ondan kimsecikler yoktu forumda herkescikler tatildeydi bak bu gün geldiler yavaş yavaş... yani boşa küslük yapma canım sana kasti olan birşey yok emin ol bak bundan 1-2 mesaj öncesinde4 gün önce bende birşey yazdım kimse cevap vermedi banada
(bu arada kızlar birşey sorucam ara ara sanırım bebiş hareket ettiğinde göbeğimin altında içimde birşeyler yırtılıyormuş gibi acı hissediyorum... sizdede oluyormu buna benzer birşey yoksa normal değilmidir yaa???)

olur böyle şeyler yani canım üzülme üstüne alınma sen... umarım şekerin düşer biran önce sağlıkla bebişini alırsın kucağına canım..

benimde başladı mide yanmalarım canım doktoruma sordum rennie tablet aldım midem hafif yanmaya başlayınca atıyorum hemen ağzıma bir tane geçiyor allahtan... birde mide yanman başladığı günlerde hafif şeyler yemeye özen göster canım... yağlı tuzlu acılı asitli şeylerden uzak dur... benim özellikle akşam yemeklerinden sonra oluyor akşam yemkeleri ağır geliyor sanırım o yüzden daha çok dikkat ediyorum yemeklere... 1 su bardağı sütü yudum yudum az az içerek bitirmeye çalış canım sütte rahatlatıyor...

yastık olayına gelince göbeğimin altına bir yastık alıyorum fakat yastıpa bir yandanda sarılıp yatıyorum sabah kalkıyorum eşim almış sarılmış yastığı hemen çekiyorum alıyorum yastığı geri yazık kocacımda özür dilerim aşkım diyip geri uyuyor adam uyku sersemi yastığı ben sanıyor galiba... her gece ortamızda yastık normal yani...

Son düzenleme:

mide yanmasi icin gaviscon icebilirsin doktorlar hamilelikte izin veriyo cunku zarari yokmus.ama ben ilac icmek istemem diyorsan canim katkisiz maden suyu icmeni tavsiye ederim.cok iyi geliyo mideye.ayrica cocugun kemik gelisimi icinde iyiymis.ben arastirdim maden suyunun ( katkisiz olani ) zarari yok gonul rahatligiyla icebilirsin.ben midem yandigi aksamlarda iciyorum bir tane rahatlatiyo.yinede sen bilirsin icin rahat etmek istiyorsa doktoruna danis derim canim.

Canim o dedigin eger gobek hizasinda oluyorsa yani kasiklarinda degilse korkulacak birsey yok.Benim ikinci gebeligim oldugu icin tecrubeliyim.Heledeki yirtiklar konusunda.Ve sana aci veren sey canim bebegin buyuyup karninin icten genislemesi yuzunden yirtiklar basliynlar oyle aci verir canim.Ama dikkat et bundan sonra kasinmalarda baslar gobeginde sakin tirnaklarinla falan kasima.Kasindigi zaman sadece avuc icinle iyice ov ama sakin tirnak vurma.Cunku karnin yirtilmasini hizlandiriyo.Zamanla icerdeki yirtilmalar disari vuruyo.Benim karnimi gorsen ilk bebegimde cok yirtildi.Zaten genetik olan durum birde benim tirnaklarimla kasimam neticesinde cok kotu bir hal aldi.Umarim bunda yeni yirtiklarim olmaz

kaşınma vs. oluyor allahtan göbeğimde başlamadı daha yani.. bakalım nasıl olacak...kasılma dediğiniz şey nasıl bilmiyorum ama genelde göbek deliğimin hemen altında bazen bebiş toplanıyormuş gibi oluyor ve sert oluyor hafif ağrı veriyor..
kasılma dediğiniz o olabilirmi???

Son düzenleme:

yaaa arkadaslarrr su arabaın modelını fıaytını kım soyleyecek banaaaa sesım gelıyormuuuu

o bendede oluyo canim.toplaniyo kasiliyo sonra geri duzeliyo.bu kasilmalar doguma hazirlik icin rahmin yapmis oldugu antremanlarmis canim.agrili kasilmalardan korkun diyo doktorlar.birde duzenli kasilman oluyorsa.mesela saatte 4 kez kasilman veya daha fazla oluyorsa kesinlikle doktora gidin diyor doktorlar.erken dogum riski olabilirmis.bunu nasil anlarsin biliyormusun bak doktor bir sitede yazmis ( KASILMALARINIZIN OLUP OLMADIGINI ANLAMAK ICIN AVUCUNUZUN ICINI KARNINIZA HAFIFCE DOKUNDURUN.AVUCUNUZUN ALTINDA RAHMINIZIN TOPLANIYOR HISSI YARATMASI KASILMA BELIRTISIDIR.BU ESNADA AGRI DUYULMASI SART DEGILDIR.BU KASILMALARIN SIKLIGINI VE SURESINI OLCUN.SAATTE 4 KEZ YADA DAHA SIK ORTAYA CIKAN KASILMALARDA MUTLAKA DOKTORUNUZA HABER VERIN ) ben denedim canim duzenli olmuyo benimkisi gunde bir kac kez oluyo o kadar sende bak takip et canim

şimdi gördüm canım kusura bakma yok günde 1 defa olursa oluyor olmazsa olmuyor bile bazen canım... sanırım o hissettiğim şey kasılmalar canım... teşekkür ederim ayrıca..

Günaydın annecikler :)) Çoğunuz görmüştür çoktan gerçi ama kız anneleri ve babaları için :))))

Son düzenleme:
kızlar herkese günaydınnnnnn

ilk günaydın benden gelsin bugün..

annemlerin yanında kalıyordum uzun zamandır ev kalabalık ve akşam yemekleri de malum gec yeniyordu herkes toparlanasıya onunda etkısı buyuktu sanırım..sütü bende duydum yudum yudum yavaş yavaş içmek ıyı gelırmış ama ben soguk süt içemiyom ki illa sıcak olacak içinde bal ve biraz nesguik olacak:))

annis cnm gaviscona başlıyacam inş annemlerin köyde eczane falan olmadıgı için bir türlü alamadım o surubu kızımda da cok yasamıştım şişe şişe bitirmiştim o gavisconu:))

maden suyunun hamılelıkte faydasını bende bılıyordumda mıde yanmasına ıyı geldıgını bılmıyordum deneyeceğim sagol..

kızlar günaydın

az önce buseli ile konuştum hastanedeymiş akşam suyu gelmiş çok dua edin olurmu doktor kese yırtıldığında kendini tamir edebilirde demiş ama etmeyedebilir demiş henüz 26 haftalık olduğundan bebeğin gelmemesi için müdahele ediliyomuş size haber vermemi söyledi hepinizden ricam çok dua edin olurmu((((

Allah hepimize yardım etsin ben iyim bu arada bugün dönücem tatilden şu an tatildeyim buseli için girdim nolur dualarınızı eksik etmeyin

ay cok üzüldüm ya rabbim korusun inş cnm dualarımız buseli için..inş düzelir ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…