yasmincim kafana takılıcak birşey yokken senin doktorun niye seni bu kadar tedirgin ediyor ,çok kızdım şimdi olması gerekenden az olunca alt sınırda falan diye korkutmuş şunları ye bunları ye demesi gerektiği yerde,neyseme ben sana birkaç şey yazayım o zaman direk bebişe giden besinler ,nohut,kuru fasulye,barbunya haşla dolabına koy arada çıkar ılısın güzelce ılık suyla geçir sonra afiyetle ye bacım,sütünü muzla iç direk bebişe gidiyor ,yemeklerini yedikten yarım saat sonra yat soluna şöyle güzelce dinlen çok aşırı gezmeki o vakitte bebişe gidiyor mamacıklar ,patates yemekleride çok besleyici özellkle ,omega3 kullanıyorum ben balık yiyemiyorum bununda direk bebeğe gittiğini söylemişti doktorum.
rabbim yardımcısı olsun inşallah bebiş zamanına kadar annesinin karnında kalır dualarım buseli ile ,adını falan bliyorsan söyle canım dua ederken direk ismen edelim .
yasmincim kafana takılıcak birşey yokken senin doktorun niye seni bu kadar tedirgin ediyor ,çok kızdım şimdi olması gerekenden az olunca alt sınırda falan diye korkutmuş şunları ye bunları ye demesi gerektiği yerde,neyseme ben sana birkaç şey yazayım o zaman direk bebişe giden besinler ,nohut,kuru fasulye,barbunya haşla dolabına koy arada çıkar ılısın güzelce ılık suyla geçir sonra afiyetle ye bacım,sütünü muzla iç direk bebişe gidiyor ,yemeklerini yedikten yarım saat sonra yat soluna şöyle güzelce dinlen çok aşırı gezmeki o vakitte bebişe gidiyor mamacıklar ,patates yemekleride çok besleyici özellkle ,omega3 kullanıyorum ben balık yiyemiyorum bununda direk bebeğe gittiğini söylemişti doktorum.
rabbim yardımcısı olsun inşallah bebiş zamanına kadar annesinin karnında kalır dualarım buseli ile ,adını falan bliyorsan söyle canım dua ederken direk ismen edelim .
günaydın tatlım .
ya çok üzüldümcenabı allah yardım etsin (amin).
kız babası olunca masallarda değişirmiş :)) tekrar günaydın kızlar yürüyüşe oradanda markete gittim geldim çok güzel bir sabahtı ta kii buselinin haberini duyasıya kadar allahım yardım etsin ya . demet naber kız ?
az önce buseliyle konuştum kızlar.. Ne olur dualarınızı eksit etmeyin... Allah bebeğini ona bağışlar inşallahh... çok uzun konuşamadık canım yaaa...
Kzılar birde ricam var sizden.. Evde olan arkadaşlar müsaitseniz bir yasin okuyun ben eve gidince okuyacam şuan işteyim... Ne olur dua edin....
ister istemez kafama takıyorum canım.erken doğum riskim var bebğin iyi beslenmesi lazım dedi.doktor.hergün süt,yoğurt,ceviz,badem,meyve yemeklerimide düzenli yiyorum.sabahları aç karnına keçi boynuzu pekmezi yiyorum.inş.sağlıcakla doğar bebğim.tombul olsun derdinde değilim ama normal haftasında olsun yeter.
Canım ben evdeyim ama okuma bilmiyorumkiaz önce buseliyle konuştum kızlar.. ne olur dualarınızı eksit etmeyin... Allah bebeğini ona bağışlar inşallahh... çok uzun konuşamadık canım yaaa...
kzılar birde ricam var sizden.. evde olan arkadaşlar müsaitseniz bir yasin okuyun ben eve gidince okuyacam şuan işteyim... ne olur dua edin....
Senin kontrolün vardı galiba geçen ne dedi o zaman doktor tatlım toplanmış mı ?ister istemez kafama takıyorum canım.erken doğum riskim var bebğin iyi beslenmesi lazım dedi.doktor.hergün süt,yoğurt,ceviz,badem,meyve yemeklerimide düzenli yiyorum.sabahları aç karnına keçi boynuzu pekmezi yiyorum.inş.sağlıcakla doğar bebğim.tombul olsun derdinde değilim ama normal haftasında olsun yeter.
cnm iyiyim çok şükürde mineye baya üzüldüm yaaradım cvp vermiyo teli bi daha ulaşmaya çalışıcam ama zamansız olurda rahatsız olurmu diyede düşünüyorum. Sen nasılsın cnm ?
ayyy cnm sevindim ya ben aradım cvp vermedi bi daha ulaşmaya çalışırım inş kötü bişey yoktur yaaklım onda hep
Canım ben evdeyim ama okuma bilmiyorumkiTürkçe okuyorum Allahım yardım etsin inşallah.
Senin kontrolün vardı galiba geçen ne dedi o zaman doktor tatlım toplanmış mı ?
İyiyim canım hamdolsun . Bu hafta şeker yüklemesi olacak bakalım hayırlısı sen yaptırmışmıydın ?
cnm ya sanada hep böyle stresli doktor denk geliyo hee bi önceki mevzuda da canını sıkmışlardı gereksiz yere ki sen onu atlattın kilo olayına fazla takılma yıpratma kendini olurmu 30 gr bişey var arada abartmasına hayret ettim ya,seni yönlendireceği yere moral bozmuş başka bi doktorada görün istersen derim ben.
Bizde cuma günü detaylı usg ye giricez inş. 1 aydan fazla oldu görmedim kuzumu zaman geçmiyo sanki ya :)
Sevgili Aralik Anneleri,
lütfen benim icin Dua edin arkadaslar. Demin doktordan geldim ve rahmimin git gide kisaldigini söyledi doktor. Hemen hastaneye yatmami söyledi, erken dogum gerceklesebilirmis. Cok korkuyorum arkadaslar. Insallah Oglusuma birsey olmaz. Simdi eve geldim bir kac esya hazirlayip ablami bekliyorum, hastaneye o götürecek. Dualarinizi bizden eksik etmeyin. Hepiniz kendinize ve bebislerinize iyi bakin. Allah´a emanet olun. Insallah hayirli haberlerle dönerim
Aslinda normalde ben bu topige bir daha yazi yazmamak icin kendi kendime soz vermistim.Ama senin bu yazini ve bana oldugu gibi sanada tepkisiz ve ilgisiz kalindigi ( bir arkadas disinda ) icin uzuldum ve sana kendimce yardimci olmaya karar verdim ve bunun icin sozumu bir kerelige mahsus bozdum.Aslinda ozel mesaj yazmak isterdim ama mesaj sayim sinirli oldugundan yazamiyorum.Her neyse gelelim gebelik sekerine.Canim benim iki hamileligimdede gebelik sekeri cikti.Bende gecen hafta test yaptirdim 178 cikti sonucum.Yani bayagi yuksek.Ilk gebeliktede 168 cikmisti.100 luk glukoz yuklemesindede yuksek cikiyo yani umitlerini kirmak istemem ama sendede kesinlikle gebelik sekeri var.Bundan sonra izlicegin yol cok onemli.Cunku dikkat etmedigin zaman amniyon sivisinin cogalmasina ve bebegin anne karninda bogulmasina sebep oluyo.Cok dusukte olsa boyle bir ihtimal var.Digeri ise bebekte dogumdan sonra gorulecek dusuk seker.O yuzden onemsemeyip ayni beslenme sekliyle devam edersen Allah korusun pek iyi seyler olmuyo.
Ben ilk gebeligimde diyetisyene gittim.Ve bana gunluk yemem gereken seylerin listesini ve seker olcumu yapacagim saatlerin listesini verdi.Bende bu diyet listesine sadik kaldim gunde 10 kere parmaklarimi delip kan sekerimi olctum.Zorlu bir uc ay gecirdim ama cok sukur insuline gecmeden saglikli bir dogum yaptim.Cunku insulin de bebekte bazi sikintilar yaratiyormus.Yani cok zorunlu kalinmadigi surece insulin vurulmayi tavsiye etmiyor doktorlar.Simdi bundan sonra senide benide zorlu bir donem bekliyo.Ama biliyorumki sende bende bebeklerimiz icin elimizden geleni yapacagiz.O yuzden ilk is 100 luk testi yaptir ondada cikarsa zaten yonlendiriyorlar seni ama ben yine soyliyim.Diyetisyene gidiceksin ve sana verdigi diyet listesine harfiyyen uyup kan sekerini kendin olcuceksin.Bende bu carsamba gidicem doktora ve doguma kadar kendi irademle sekerimi normal duzeyde tutucam tabi once Allahin izniyle.Benim soyliceklerim bu kadar arkadasim.Allah yardimcimiz olsun.Daha beterleri var onlari dusunup teselli bulalim.Bebeklerimiz Allaha emanet merak etme..
Ayrica pintoss aysalh fatoceren koprina87 bu arkadaslarimi tum sozlerimden tenzih ederim.Bunlar benim icin degerli insanlar.Ozel mesaj hakkim acilinca size ordan bolbol yazar haberlerinizi alirim.Ayrica ben 5 yildir bu sitedeyim zamaninda editorluk yapmis sevilen bir insandim.Bazi sebeplerden dolayi uyeligimi sildirip yoneticilerin bilgisi dahilinde yeniden uye oldum.Mesaj hakkim azsa sebebi bu yuzdendir.Bu saydigim arkadaslarimi opuyor hepsini Allaha emanet ediyorum...
sorma canım yaa.kaç doktor değiştirdim.hersefer farklı bi moral bozukluğuyla dönüyorum.ban yeterli beslenmiyosun diyor.daha ne yapayım.55 hamile kaldım.şimdi 61 kiloyum.yemem gayet iyi vitaminlerimi arttırdı.daha ne yapayım bilmiyorum.24 haftalıkken gitiğimde 22h 5g çıktı.3 hafta sonra şeker yüklemesine gidicem.doktorun yüzünden eşimde bana zayıfsın bebk ondan beslenemiyo diyo.iş yapma sürekli bişeyler ye diyo.ben detaylıyı çapada yaptırdım.hiç bişey görmedim.saedce elimde raporu var.git bakalım annesi bebşinde seni özlemiştir.:)
Sevgili Aralik Anneleri,
lütfen benim icin Dua edin arkadaslar. Demin doktordan geldim ve rahmimin git gide kisaldigini söyledi doktor. Hemen hastaneye yatmami söyledi, erken dogum gerceklesebilirmis. Cok korkuyorum arkadaslar. Insallah Oglusuma birsey olmaz. Simdi eve geldim bir kac esya hazirlayip ablami bekliyorum, hastaneye o götürecek. Dualarinizi bizden eksik etmeyin. Hepiniz kendinize ve bebislerinize iyi bakin. Allah´a emanet olun. Insallah hayirli haberlerle dönerim
cnm hiç stres yapma o daha çok etkiliyo biliyosun dualarımız seninle...sorma canım yaa.kaç doktor değiştirdim.hersefer farklı bi moral bozukluğuyla dönüyorum.ban yeterli beslenmiyosun diyor.daha ne yapayım.55 hamile kaldım.şimdi 61 kiloyum.yemem gayet iyi vitaminlerimi arttırdı.daha ne yapayım bilmiyorum.24 haftalıkken gitiğimde 22h 5g çıktı.3 hafta sonra şeker yüklemesine gidicem.doktorun yüzünden eşimde bana zayıfsın bebk ondan beslenemiyo diyo.iş yapma sürekli bişeyler ye diyo.ben detaylıyı çapada yaptırdım.hiç bişey görmedim.saedce elimde raporu var.git bakalım annesi bebşinde seni özlemiştir.:)
Sevgili Aralik Anneleri,
Allah(CC.) yardımcınız olsunSevgili Aralik Anneleri,
tanemcim cumartesi gittim bebiş 100 gr daha almış.ben 2500 gr.bebşi beslicem diye 1 hafta da rekor kırdım yaa.25 haftalıkken 530 grdı.
Sevgili Aralik Anneleri,
Sevgili Aralik Anneleri,
Sevgili Aralik Anneleri,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?