2011 Aralık Anneleri

( Allah yardımcın olsun inş. erken gelmez off noluyo bugün böle yaa korkmaya baaşladım

Özgedoruk, teşekkür ederim canım. Bunu bir doktoruma sorayım ben. Eksik bir şey olmasın. Dediğim gibi bana yaptıkları testin sonucu 15 günde çıkıyor, o çıkana kadar kana n'oluyor vs. bilen yok. (Ya arada birden pıhtılaşırsa mesela)

RABBİM ne dilerse o olur rabbim biz aciz kullarının senden istediği bizleri zor imtihanlarla sınama sabrından nasip et..inş arkadaşımız hayırlısıyla kendini toparlar ve sağlıkla günü geldimi bebişini alır kucağına..rabbimden acil şifalar dilerim..
dualarımız tüm anne adayları ve tüm hasta kardeşlerimize olsun..rabbim dermansız dert vermesin ben ilk dün geldim bu topiğe ve sıkıntılarımdan sorunlu riskli gebeliğimden bahsettim... ama görüyorumki hamilelik olayı ne olursa olsun tüm hamişler için riskli gurubunda rabbim sağlıkla günü gelince hayırlı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi emeklerimizi boşa çıkarmasın inş..AMİİİNN...

slm kızlar geçmişi okudum da buseli ve diğer arkadaşımıza allah yardım etsin inşallah bebişleri sağ salim ve zamanında gelir valla ben de korkmaya başladım
dün çok kötü ishal oldum gece boyu sürdü sabah biraz daha iyiyim diye okula gittim bu kez de tansiyonum düştü bir günde bir kilo vermişim çok korktum şimdi iyiyiym artık
herkes kendine dikkat etsin kızlar allah bebişlerimizi zamanında ve sağ salim olarak kucağımıza almayı nasip etsin

Canım, aynısı bende de oluyor. Sanki orada bir hareket oluyor ve bebek sığmıyor gibi bir hisle beraber hafif bir ağrı. Çok yorulduğum zaman (mesela bayram tatilinde yaptığım gibi günde 5-6 saat yürüyünce) daha fazla oluyor. Ben internette araştırınca bunların Braxton-Hicks kasılması denen şey olduğuna karar verdim naçizane. İleriyi okumadan yorum yapıyorum, belki zaten bunu diyen arkadaşlar olmuştur.

okumakta yarar var sanırım

Belki bu kulağa tuhaf gelen sözcüğü daha önceden duydunuz belki de ilk defa duyuyorsunuz. Ancak durum nasıl olursa olsun eğer bebek bekleyen bir anne adayıysanız anlamını bran önce öğrenmenizde yarar var. Bundan yaklaşık 150 yıl kadar önce İngiliz doktor John Braxton Hicks gerçek doğum kasılmaları başlamadan önce rahim kaslarında meydana gelen bazı kasılmalar olduğunu fark etti ve o güne kadar hem doktorların hem de anne adaylarının yaşadığı karmaşa ve heyecana açıklık getirdi.

Günümüzde zaman zaman yalanci kasılmalar olarak da adlandırılan Braxton Hicks kontraksiyonları genelde gebeliğin son trimesterında başlamakla birlikte zaman zaman ikinci trimseterda da gözlenebilir. Rahiminizi oluşturan kaslar 30-60 saniye kadar kasılarak daha snra gevşer. Bu kasılmaların süresi zaman zaman iki dakikaya kadar uzayabilir. Braxton Hicks kontraksionları sizi ve rahiminizi gerçek doğuma hazırladığından alıştırma kasılmaları olarak da adlandırılmaktadır.

Braxton Hicks kasılmalarının bazı özellikleri vardır:

Şiddeti sabit olmayıp değişkendir.
İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir.
Olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilemez.
Ritmik yani düzenli değildir.
Ağrı vermekten çok rahatsızlık yaratıcıdır.
Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz
Neden olur?
Braxton Hicks kasılmalarına neden olan olayların mekanizması açık değildir ancak bu konuda bazı spekülasyonlar vardır. En sık kabul edilen görüş bu kasılmaların rahimin kendi sertliğini sağlamasına yardımcı olduğu ve plasentaya kan akımını kolaylaştırdığıdır. Braxton Hicks kasılmaları rahim ağzında açılma ya da incelmeye neden olmazlar. Bununla birlikte doğum zamanı yaklaştıkça kasılmaların şiddetinde ve sıklığında bir artış görülebilir.Bu kasılmalar yalancı doğum sancıları olarak adlandırılır ve rahim ağzının doğuma hazırlanması ile açılması ve incelmesine yardımcı olailirler.

Braxton Hicks kontraksiyonlarını tetikleyebilen durumlar?

Bebeğiniz ya da siz çok hareketli ve aktifseniz
Birisi karnınıza sertçe dokunursa
Mesaneniz çok dolu ise
Cinsel ilişki sonrasında
Uzun süre susuz kalmışsanız
Braxton hicks kontraksiyonları tetiklenebilir.

Nasıl baş edilebilir?
Braxton Hicks kasılmaları genelde zararsız ve ağrısız kasılmalardır ancak yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa önüne geçmek için bazı basit öneriler işe yarayabilir.

Pozisyon değiştirin. Eğer uzun süredir ayakta ve dolaşıyorsanız uzanın ya da eğer kasılmalar siz oturur ya da uzanırken başlamışsa kısa bir yürüyüşe çıkın.
Ilık bir duş yapın
4-5 bardak su için. Eğerkasılmaları başlatan durum dehidratasyon ise su içmek çok işe yarayacaktır.
Bu bast önlemler ile kasılmlar geçmiyor, sıklığı, şiddeti ve yarattığı rahatsılık giderek artıyorsa mutlaka zaman kaybetmeden doktorunuza haber verin.

Allahım yardımcın olsun canım, acil şifalar versin inşallahhh

rica ederim canım, bir de bana doktorum uzun süre hareketsiz kalma dedi, ben işyerinde sürekli oturarak çalışıyorum ama saat başı mutlaka kalkıp dolaşmaya özen gösteriyorum
hareketsizlik bizim için hiç iyi değil, uzun süreli yolculuklar da öyle
dikkatli olalım da Rabbimin izniyle hepimiz sağ salim alalım bebişlerimizi kucağımıza inşallahhh

Allah'ım Aytanem ve Buseli'ye yardım etsin, vaktinde, vaktinde değilse bile sağlıcakla alsınlar bebeklerini kucaklarına inşallah. Arkadaşlar Buseli'den haber alan olursa bizi de haberdar etsin, olur mu?

Mardin ve Aysalh, ikinize de çok teşekkür ederim. Kocaman öpüyorum.

buseli ve aytanem

Allah yardımcınız olur inşallah. inanın okuduğumdan beri dua ediyorum sizlere... bu arada bu arkadaşlarımıza telefonla ulaşabilenler lütfen benden de selam söyleyin. hem telefon numaralarını bilmiyorum hem de rahatsız etmekten korkuyorum...

günlerdir erken doğum riskini araştırıp duruyordum ben de ne hikmetse... hepimiz birbirimize dua edelim de 9. aylarımızı görelim inşallah...

Buseli ve Aytanem arkadaslarima cok uzuldum Allah yardimcilari olsun.Insallah bu zor gunleri sorunsuz atlatirlar.Yasmin_84 arkadasim sende fazla uzulme artik.Bak yavas yavas kilosu normale donuyo.Ay Rabbim hepimizin evladini bagislasin zamaninda ve saglikli dogumlar yapalim insallah.Bugun kotu haber alip durduk umarim yarina daha guzel haberler aliriz..

hayir olsun insallah yaa bugun ne oluyor boyle.

hastaneye yatmak en dogrusu sakin panik yapma. ilacla vs rahimi kontrol altinda tutarlar canim insallah. dualarimiz seninle de canimm...

kizlar mine mesaj atti diyor ki:

tesekkur ederim butun arkadaslara. bugun bekleyelim dedi doktor. arada suyum yine geliyor. yarin daha netlesir. bebegim yarina dayanacak insallah. dualarinizi eksik etmeyin.

dualara devam kizlar.. allah hepimizin yardimcisi olsun.. cok stress oldum insallah sonu guzel biter bu gunlerin...

bugün zor bir gün ama geçecek. Allah yardımcınız olsun güzel anneler. Rabbim bebeklerinizi hayırlı zamanda sağlıcakla kucaklmayı nasip etsin. inşallah sorunlar biter biran önce. dualarımız sizinle....

hadi bakalım inşallah daha da çok dayanır minenin bebeği....

çok çok geçmiş olsun foruma girdiğime gireceğime pişman oldum. haberler kötü. çok çok üzüldüm. allahım onları korusun(((

Yaradana sığınmaktan başka elden bişi gelmiyor.. Dilerim ikiside biran önce kurtulurlar...

offffffff kizlar nedir bugun yaaaaa
buseli ve aytaneme yuce rabbim yardim etsin saglikli sihhatli bebislerini zamaninda kucaklarina alamyi nasip etsin.

offffffff insan cok stress olzyor ya turkiyedede bu canta olayi varrrrr o kadar gereksiz seyleride istiyorlarki hastaneler sacma yani.
bizde dogum yap hicbisey goturme hastane herseyini veriyor sadece cikisda bebege ve kendine kiyafet o kadar ....
ve turkiyedeki arkadaslar en onemlisi pedlerinizi kaliteli uzun ve kalinlarindan alin ve coooookkk olsunnnn

canim bende isvicredeyimmmmm benimde ikinci bebisim olucak hayirlisiylaaaa.....

kizlar mine su kaybediyorsa bebisi dogacak demekdir yaaaaaa insallah saglikli sihhatli kucagina alir 1ay gibi hastanede kalir topigimizinde ilk bebisi olur....

ya arıycam ama korkuyorum arayamıyorum mineyi valla ne yalan sölim kötü haber alıcam diye de burayı okumaktan korkuyorumm sabah olmazki artık ya acayip üzüldüm valla

adaşım sanada çok geçmiş olsun ya kazadan dolayı dikkat et kendine,cumayada az kaldı sen benden önce görücen ama :)))

Dogru canim ben cantama sadece bebegin atletlerini zibinlarini tulumlarini sapklarini eldivenlerini kisacasi bebegin giysi bakimindan ihtiyac duydugu seyleri koyuyorum kendim icinde ic camasirlari pijama takimi dogumda giymek icinde kisa bir gecelik ve havlu takimimi koyuyorum.birde makyaj cantam ( taragim parfum vs.) Pedleri hastane veriyo cocugun bezlerini hastane veriyo sampuanini pisik kremini vitaminini herseyini hastane veriyo.Hastaneden cikarkende hepsini alip eve geliyorsun bezini islak mendili sampuan setini kremini falan.onlar en az 1 ay rahat gidiyo.sonra aliyorsun biten seyleri.Ayrica burda 6 gun hastanede istirahat ediyorsun tamduzelip cikiyorsun eve iyi oluyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…