oohhh beee... şükürler olsun... Rabbim duydu sesimizi. inşallahh uzun ömürler verir de biz de görürüz...
bu arada aklıma geldi kızlar. buseli sanırım 17 kilo civarı almıştı. bence bi sorun var diyip duruyordum kendi kendime... dikkat etmemiz lazım( bu arada dünden beri göbeğimin sol tarafında inanılmaz bi kasılma var. sanki kızım oraya sıkışmış da çıkamıyormuş gibi... çok stres olduk dünden beri. dualarım bile sakinleştiremedi sanırım beni de bebeğimi de... (( ben böyleyken buseli ve aytanemi düşünemiyorum. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah...
ben de haftaya doktora gidecekken bi hafta öne çektim randevumu... çantamı da 7. ayda hazırlarım diyodum ama sanırım erkene çekmek lazım. bakalım bizleri neler bekliyor...:97::97::97:
ilk bebeğimiz dünyaya geldi bide diyordunuz ilk sen doğurcaksın diye şuanda :2:gözyaşlarımı tutamıyorum Allah'ım sen ikisinede sağlık sıhhat ver:2:
Arkadaşlar bu kasılmaları bu sıklıkta yaşayan sadece ben miyim? Benzer kasılma yaşayan varsa ses verebilir mi?
Bir de arkadaşlar şu kasılmalardan yaşayan kimler var? Hani bazı arkadaşlar bebek bir yere toplanıyor diye tarif ediyor ya, o tip kasılmalardan. Benim 1 hafta-10 gündür oluyor.
1-2 gün hiç olmuyor, ondan sonra bir saatte 3-4 kere oluyor, sonraki saatte 2 kere, sonra 2 saat daha hiçbir şey yok. Çok endişeleniyorum. Doktoruma da sormadım bir türlü. Galiba mucizevi bir şekilde kendiliğinden geçmesini bekliyorum. Hele dünden beri Buseli ve Aytanem'in haberleriyle daha da fazla kafama takar oldum.
ağlıyorum... ilk bebeğimiz sen mi benmi derken dünyaya geldi.. şimdi sıra dr.. larda ve Yaradanda...
Allah'ım ne olur bebeğini ona bağışlasın sağlıkla inş... çok rica ediyorum özeldem nosunu ve tam ismini verirsen.. en azından msj çekeyim bende...
canım benimde ara ara oluyor ama toplanma gibi bazen tamamen aşağıda inmiş bir yerde yumru olmuş gibi duruyor sonra düzeliyor, birde 3,5 günde bir bazen pek düzenli değil yani, ama bence seninkide normal kasılmalardır. arada sırada oluyorsa
Arkadaşlar bu kasılmaları bu sıklıkta yaşayan sadece ben miyim? Benzer kasılma yaşayan varsa ses verebilir mi?
ya halimem korkutma beni( biz buseliyle aynıyız kilo konusunda. bende 17 kilo aldım. belki daha fazla ( 2 haftadır tartılmadım.
ama Allaha şükür bi problemim yok :))
Kızlar Mineyle şimdi görüştümm yeni ayılabilmiş narkozdan cok zor konusuyodu canım yaa kıyamammm bebeğide yoğun bakımdaymış ciğerleri henüz gelişimini tamamlamamış herkesin cok selamı var dualarımız sizinle dedim Allah razı olsun sende benden herkese selam soyle ne olur dualarınızı eksik etmeyin dedi kızlar dua edelim bol bol bebeğide oda iyi olsun çok şükür ki bebiş yaşıyor Allah onu ailesine bağışlasın
ayy geçmişi yeni bitirdim buselinin bebişine çok sevindim inşallah daha da iyi olur aytanem den haber yok herhalde di mi kızlar umarım o da bebişi de iyidir.
canım benim de bu tarz kasılmalarım oluyor dün de oldu gece saat 2 de bebek aniden göbek deliğimin sol yanında toplandı şöyle yumruğum kadar oldu resmen dedikki ya başı ya poposu elimizin altında eşim de ben de çok korktuk hiç ağrı vermedi ama bir kaç dakika öyle kaldı sonra ben ayağa kalktım biraz yürüdüm geçti tekrar yattım tekrar aynı şey oldu bu kez ellerimi üzerine koydum ve bekledim kendiliğinden geçti seninki de böyle mi ( çok ayrıntılı yazdım ki aynısı olup olmadığını anlayalım diye)
bir kaç kez daha böyle olmuştu acaba doktorumu aramam gerekir mi çünkü doktora gitmeme daha çok var
Canım, o bebek toplanıyor diye düşündüğümüz şey rahmin kendisi. Doğuma hazırlanmak için rahim kasılma egzersizlerine başlıyormuş ve kimi bunu farkediyor, kimi de farketmiyor. Rahmin kasılan kısmı öyle şekil değiştirip sert bir kütle haline geliyor. Aynen tarif ettiğin şey olan. Ama işte benim biraz daha sık olmaya başladı bu günlerde, o yüzden endişeleniyorum. Yoksa mesela saatte 4-6 arası olursa doktorunuza danışın diye yazıyor her yerde. Ama tabii o sıklıkta olmasa bile sinir bozucu oluyor bir problem var gibi. Benim daha sık olduğu için ben doktoruma bir soracağım bugün telefonla, bakalım ne diyecek. Buradan da paylaşırım aldığım cevabı.
aralık bebeğimiz süprizle erken geldi ama umarım herşey yolunda gider anne ve bebekte sağlıklıdırlar. kasılmalar konusunda yakın bir zamanda ev taşıdım o zaman yoğun bir şekilde oldu ama tanımlayamamıştım genelde çok yorulunca yaşıyorum asla ihmal edilmemesi gerektiğini anladım.
umarım tüm anneler için herşey sorunsuz devam eder. :)
Bu kasılmalar 3 gündür bendede olmaya başladı ve korkuyorum helede buseli ve aytanemi öğrendikten sonra akşam hiç uyuyamadım oğluşumda bazen böle bi yere toplanıyo sanki karnımın bi tarafına sıkışıyor acayip sert oluyor çok tuhaf allah hepimizin yardımcısı olsun
bende mjt attım biraz önce.. Çok dua ediyorum wallahi.. hatta eşim kızdı bile açıkcası.. dua etmek ayrı ama sen olayı yaşıyorsun çok etkilendin diyor onunlada kavga ettim demin... dedim senle herşey paylaşılmıyor o forumda en azından benim gibi bir çok kişi var.. anlıyoruz öğreniyoruz dedim.. öküzmü acaba kocam benim yoksa ben üzüldüm diyemi böyle yapıyor
cnm benim özür dlerim.. ben de 11 kilo aldım toplamda.. ama o yemiyorum falan diyordu yanlış hatırlamıyorsam. özür dlerim seni telaşlandırdıysam yaa(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?