2011 Aralık Anneleri

Herkese merhaba kizlar..

Bu sabah hastaneye gittim ve 4 saat suren 100 luk seker yuklemesini yaptirdim.Nts yede bagladilar.Sukur sanci yok idrar tahlilimde temiz.Sekerin sonuclari icin beklicem ne zaman haber gelir bilmiyorum.Kesin buda yuksek cikicak biliyorum.Ama hic uzulmuyorum cunku buseli ve aytanemi duyduktan sonra sekerin cok basit bir mesele oldugunu ve en azindan duzelmesinin kendi elimde olan bir durum oldugunu anladim.Ve dunden beri cok sukur ediyorum allaha.Ve buseli arkadasimiz icin bolbol dua ediyorum.Bu sabah hastanede kan aldirirken o halde bile devamli buraya girip buseliden haber varmi diye baktim.Cok sukurki bebek yasiyormus.Umarim hayata tutunmaya devam eder.Acaba kac kilo ile dogdu ve sagligi nasil bilgisi olan varmi ?

cnm 900 gr doğmuş ama en son yoğun bakımdaydı bebek inş iyidir.annesinin psikolojisini hiç düşünmek istemiyorum ama mine güçlü kız atlatıcak inş.

Canım teşekkür ederim cevabın için. Benim de düzenli değil ama olduğu zaman da sık oluyor. Günde 9-10 kere olabiliyor. İnşallah normal bir şeydir.

balmondcuğum benim de günde nerden baksan 10 kere falan belkş daha fazla oluyordur. ben de hiç sormadım doktoruma. hep normaldir diye düşünmüştüm. ayın 15inde randevum var soracağım bu sefer. ama benim çok zamandır var. yani 16.haftadan beri diyebilirim. ay korkmaya başladım ya. bi de kızları böyle duyunca. hiç ihmale gelmez böle şeyler.

sağolasın chnbcim ya. tecrübe gerçekten çok önemli. bi çoğumuzun ilki olduğu için acemiyiz ve en ufak bişeyde panik oluyoruz. hele bi de son olanlar....

kızlar topiğimizin ilk bebişi hayırlı olsun..rabbim inş ona uzun ömürler nasip etsin..dualarımız minik bebişimiz için..dün geceden beri cok tedirgindim acaba nolacak nasıl gececek sezeryan dıye hamdolsun annemiz iyiymiş bebişimizde hayata tutunacak inş..rabbim hepimizin bebişine saglık sıhhat versin vakti zamanı geldiğinde de bizlere kavuştursun sağ salim..
bu arada buselinin telini bilenler bana da özelden mesaj atarlarsa cok sevinirim en azından bir mesaj atıp yanında oldugumuzu dualarımızda oldugunu bildirebilirim

Canım, bak üzüldüm şimdi. Benim amacım gereksiz yere panik yaratmak değil. Senin 16. haftadan beri böyle bir durumun varsa ve hiçbir problem oluşmadıysa demek ki senin için zararsız, normal bir şey bu. Benim birdenbire ortaya çıktı ve bazen saatte 3-4 kere olabiliyor. Öyle olunca da acaba bunlar o yalancı kasılmalardan mı yoksa erken doğum gibi birşey mi diye endişe ettim. Bir de dün akşam arabada bir kasıldı, yarım saat falan geçmedi, daha da huzursuz oldum. Lütfen aklına takma bunu.
Bu şekilde huzursuz olan başka arkadaş varsa, hepinizden özür dilerim. Hepimiz aynı haftalardayız, böyle yaşayarak tecrübe edilen şeyleri sorabileceğimiz buradan daha iyi bir ortam hiçbir yerde yok, o yüzden sizin başınızı ağrıttım. Lütfen aklınıza takmayın.

Annecikler doktordan geldim şimdi şeker seviyesi yüksek dedi yani şöyle pek anlamıyorum gerçi 50 gr 0-1
1.saat değer 162 sizce nasıl ?? İki gün sonra tekrar çağırdı. ?? Baba tarafında şeker hastası var bayağı acaba genetik falan olabilir mi sizce??? Kendi doktorum yıllık izinde yerine başka doktor baktı bu arada .
Hhh Buseliyle bebişimizden yeni haber varmı?

Geçmiş olsun canım bol bol dinlenirsin bundan sonra
bağırta bağırta muayene demişsin ya niye acı verdi ki yani ben daha önce hiç alttan muayene olmadım da o yüzden sonruyorum, alltan muayene bu kadar acıtıyorsa normal doğum allah bilir nasıl bişeydir offfffff
senin kardeşin evlenecekti yanlış hatırlamıyorsam di mi evlenmiştir herhalde hayırlı uğurlu olsun

canım belki yüksek çıkmaz hem zaten yüksek çıkarsa da dediğin gibi diyetine dikkat edersin sende

canım sen iyiki konuyu açtın bence çünkü bazı şeyleri önemsemeden geçebiliyoruz baştan önlemimizi almak daha iyi hem burda birbirimizden yeni şeyler öğreniyoruz

Çok teşekkür ederim canım. Ben normalde 1,5-2 litre içiyorum, daha da yükselteyim o zaman.

sağolasın chnbcim ya. tecrübe gerçekten çok önemli. bi çoğumuzun ilki olduğu için acemiyiz ve en ufak bişeyde panik oluyoruz. hele bi de son olanlar....

Canım benim sürekli yazıştığım topikten arkadaşlar benimle aynı kadaeri paylaşan arkadaşlar. Onlar da şu an hamileler. Doktorları 3 litre su diyor hem kasılmaya hem enfeksiyon ihtimaline iyi geliyormuş. Elinizle karnınızı kasılma sırasında ovalamamayı da benim doktorum dedi, diğer göğüsucunu internetten okudum. Başlarda sürekli rahimağzı uzunluğunuzu ölçtürün diyordum, çünkü doktorlar bir kayıp yaşamadan ölçmüyorlar. Aslında 1-2 dakikalık iş ama ihmal ediyorlar malesef. Sonra olan bizlere oluyor malesef.

Allah Buseli arkadaşımıza yardımcı olsun, diğer arkadaşında inşallah kısalmayı ilaçlarla durdururlar. Benim 7 yaşındaki oğlumda 29+4 te barsak enfeksiyonu yüzünden 4 cm açılmam oldu ve doğum başlamış bugün doğurursun çamaşırını bile giyme dediler. Ben 38 haftdadoğurdum yatarak tamamladım. Rızkı varsa bu dünyaya geliyorlar. İnşallah sizler de moralinizi yüksek tutun, zamanında alacaksınız bebişlerinizi kucağınıza, zoru gitti. Amin...

Geçmiş olsun temiz olmasına sevindim inşallah şekerde öyle olur . Önce 50 gr yaptılar şimdi 100 grmıydı canm bende bugün gittim 50 gr ama fikirsizim bu 50, 100 ne anlamıyorum pek . Seninle aramızda1 gün var sat 19mart mı senin :))

Canım ben kendi adıma buradaki herkesin tecrübelerinden, bilgilerinden faydalanmak çok yararlı diye düşünüyorum . Böylelikle kendimizide kontrol ediyoruz sözkonusu durumla ilgili .

Canım üst limit 140. 140'ın altında çıksa çok iyi olurdu. Ama bakalım 4 saatlik yüklemen nasıl çıkacak. Belki onda problem çıkmaz. Bir de zaten hep konuştuğumuz şey, biraz diyetle kontrol altına alınabilir birşey. Dert etme.

Babanda olmasından dolayı genetik bir yatkınlığın olabilir ama gestasyonel diabet te olabilir. Yani hamilelik tetiklemiştir, doğum sonrası hiçbir şey kalmaz çok büyük ihtimalle.

Canım ben kendi adıma buradaki herkesin tecrübelerinden, bilgilerinden faydalanmak çok yararlı diye düşünüyorum . Böylelikle kendimizide kontrol ediyoruz sözkonusu durumla ilgili . [/QUOTE]

Teşekkür ederim. :119:

Canım sanırım en son ben konustum telde bebek 900gr dogmus ciğerleri henüz gelişimini tamamlamadığı içinde yoğun bakımda yatıyormuş bebişimiz anneside iyiyimiş şükür narkozdan yeni ayılabilmişti ben aradığımda Allah şifa verir inşallah en kısa zamanda

Sağ ol canm şükürler olsun genede . Cenabı Allah dermansız dert vermesin yeterki

cnm ben seker testi yaptırmadım sonuçlardan anlamam ama benimde hem anne hem baba tarafında var seker ama benım dıger ıkı hamılelıgımde bişey cıkmadı..yanı genetıkle cok alakası yok sanırım onun

140 ın üstünde çıktığı için gebelik şekeri olması ihtimali var diye tekrar çağırdılar. 100 grama 12 saatlik açlık şart unutma. asıl teşhis testi bu zaten. parametrelerden 2 si sınır üstüyse gebelik şekeri var demektir. birde açlık şekerin kaç onu yazmamışsın. onda üst sınır 95 olarak kabul ediliyor.

Canım bende yaptırmadım şeker testi doktora danıştım gereği yok dedi neye dayanarak söyledi bilmiyorum ama kg normal yaşında ileri değil gebelik şekeri olmaz dedi :44: sen yaptıracakmısın ayrıca ben saglık ocagına sınır oldum gıdıp kayıt yaptırdım ona ragmen bır kez bıle aramadılar :84: ilgi alaka sıfır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…