Herkese merhaba kizlar..
Bu sabah hastaneye gittim ve 4 saat suren 100 luk seker yuklemesini yaptirdim.Nts yede bagladilar.Sukur sanci yok idrar tahlilimde temiz.Sekerin sonuclari icin beklicem ne zaman haber gelir bilmiyorum.Kesin buda yuksek cikicak biliyorum.Ama hic uzulmuyorum cunku buseli ve aytanemi duyduktan sonra sekerin cok basit bir mesele oldugunu ve en azindan duzelmesinin kendi elimde olan bir durum oldugunu anladim.Ve dunden beri cok sukur ediyorum allaha.Ve buseli arkadasimiz icin bolbol dua ediyorum.Bu sabah hastanede kan aldirirken o halde bile devamli buraya girip buseliden haber varmi diye baktim.Cok sukurki bebek yasiyormus.Umarim hayata tutunmaya devam eder.Acaba kac kilo ile dogdu ve sagligi nasil bilgisi olan varmi ?
Canım teşekkür ederim cevabın için. Benim de düzenli değil ama olduğu zaman da sık oluyor. Günde 9-10 kere olabiliyor. İnşallah normal bir şeydir.
balmondcuğum benim de günde nerden baksan 10 kere falan belkş daha fazla oluyordur. ben de hiç sormadım doktoruma. hep normaldir diye düşünmüştüm. ayın 15inde randevum var soracağım bu sefer. ama benim çok zamandır var. yani 16.haftadan beri diyebilirim. ay korkmaya başladım ya. bi de kızları böyle duyunca. hiç ihmale gelmez böle şeyler.
Geçmiş olsun canım bol bol dinlenirsin bundan sonraevet sağol canım.ben hafif bir lekelenme sonucunda pazar günü dr ımı acil hastye çağırdım.dr da açılma başlamış diyip beni apar topar çapaya gönderdi. burda bu kadar küçük bebek için küvez yok dedi.
biz eve gidip çanta hazırladık çapaya gittik. sağolsunlar orda beni bağırta bağırta kaç kez muayene ettiler.sonradan açılma yok kanama polip den olabilir dediler.
rahim ağzında et beni gibi birşey varmış hiç haberim yoktu.rahim biyidikçe o da kan doluyor kanama ondan olabilir dedi.
ama yani çok kötüydü. eve git ve yataktan çıkma dediler. işyerinden 10 günlükrapor aldım,
o kadar yoğun tempoda çalışmaya alışkınımki evde patlamak üzereyim
ama işt bebişler için katlanacağız herşeye.
Allah herkesin yardımcısı olsun
senin kardeşin evlenecekti yanlış hatırlamıyorsam di mi evlenmiştir herhalde hayırlı uğurlu olsuntopiğimizin ılk bebegı geldııııııııı
saglıkla büyür ınsallah sagsalım evlerıne dönerler..
dün geceden berı o kadar moralım bozuk kı herkese kızdım cok etkıledı benı ..
yarın doktora gıdıcegım sabahtan doktorla da konusurum artık ..
ılk sen ben o derken Buseli 'den geldı valla :)
canım belki yüksek çıkmaz hem zaten yüksek çıkarsa da dediğin gibi diyetine dikkat edersin sendeHerkese merhaba kizlar..
Bu sabah hastaneye gittim ve 4 saat suren 100 luk seker yuklemesini yaptirdim.Nts yede bagladilar.Sukur sanci yok idrar tahlilimde temiz.Sekerin sonuclari icin beklicem ne zaman haber gelir bilmiyorum.Kesin buda yuksek cikicak biliyorum.Ama hic uzulmuyorum cunku buseli ve aytanemi duyduktan sonra sekerin cok basit bir mesele oldugunu ve en azindan duzelmesinin kendi elimde olan bir durum oldugunu anladim.Ve dunden beri cok sukur ediyorum allaha.Ve buseli arkadasimiz icin bolbol dua ediyorum.Bu sabah hastanede kan aldirirken o halde bile devamli buraya girip buseliden haber varmi diye baktim.Cok sukurki bebek yasiyormus.Umarim hayata tutunmaya devam eder.Acaba kac kilo ile dogdu ve sagligi nasil bilgisi olan varmi ?
canım sen iyiki konuyu açtın bence çünkü bazı şeyleri önemsemeden geçebiliyoruz baştan önlemimizi almak daha iyi hem burda birbirimizden yeni şeyler öğreniyoruzCanım, bak üzüldüm şimdi. Benim amacım gereksiz yere panik yaratmak değil. Senin 16. haftadan beri böyle bir durumun varsa ve hiçbir problem oluşmadıysa demek ki senin için zararsız, normal bir şey bu. Benim birdenbire ortaya çıktı ve bazen saatte 3-4 kere olabiliyor. Öyle olunca da acaba bunlar o yalancı kasılmalardan mı yoksa erken doğum gibi birşey mi diye endişe ettim. Bir de dün akşam arabada bir kasıldı, yarım saat falan geçmedi, daha da huzursuz oldum. Lütfen aklına takma bunu.
Bu şekilde huzursuz olan başka arkadaş varsa, hepinizden özür dilerim. Hepimiz aynı haftalardayız, böyle yaşayarak tecrübe edilen şeyleri sorabileceğimiz buradan daha iyi bir ortam hiçbir yerde yok, o yüzden sizin başınızı ağrıttım. Lütfen aklınıza takmayın.
Çok teşekkür ederim canım. Ben normalde 1,5-2 litre içiyorum, daha da yükselteyim o zaman.
sağolasın chnbcim ya. tecrübe gerçekten çok önemli. bi çoğumuzun ilki olduğu için acemiyiz ve en ufak bişeyde panik oluyoruz. hele bi de son olanlar....
Geçmiş olsun temiz olmasına sevindim inşallah şekerde öyle olur . Önce 50 gr yaptılar şimdi 100 grmıydı canm bende bugün gittim 50 gr ama fikirsizim bu 50, 100 ne anlamıyorum pek . Seninle aramızda1 gün var sat 19mart mı senin :))Herkese merhaba kizlar..
Canım ben kendi adıma buradaki herkesin tecrübelerinden, bilgilerinden faydalanmak çok yararlı diye düşünüyorum . Böylelikle kendimizide kontrol ediyoruz sözkonusu durumla ilgili .Canım, bak üzüldüm şimdi. Benim amacım gereksiz yere panik yaratmak değil. Senin 16. haftadan beri böyle bir durumun varsa ve hiçbir problem oluşmadıysa demek ki senin için zararsız, normal bir şey bu. Benim birdenbire ortaya çıktı ve bazen saatte 3-4 kere olabiliyor. Öyle olunca da acaba bunlar o yalancı kasılmalardan mı yoksa erken doğum gibi birşey mi diye endişe ettim. Bir de dün akşam arabada bir kasıldı, yarım saat falan geçmedi, daha da huzursuz oldum. Lütfen aklına takma bunu.
Bu şekilde huzursuz olan başka arkadaş varsa, hepinizden özür dilerim. Hepimiz aynı haftalardayız, böyle yaşayarak tecrübe edilen şeyleri sorabileceğimiz buradan daha iyi bir ortam hiçbir yerde yok, o yüzden sizin başınızı ağrıttım. Lütfen aklınıza takmayın.
Annecikler doktordan geldim şimdi şeker seviyesi yüksek dedi yani şöyle pek anlamıyorum gerçi 50 gr 0-1
1.saat değer 162 sizce nasıl ?? İki gün sonra tekrar çağırdı. ?? Baba tarafında şeker hastası var bayağı acaba genetik falan olabilir mi sizce??? Kendi doktorum yıllık izinde yerine başka doktor baktı bu arada .
Hhh Buseliyle bebişimizden yeni haber varmı?
Herkese merhaba kizlar..
Sağ ol canm şükürler olsun genede . Cenabı Allah dermansız dert vermesin yeterkiCanım üst limit 140. 140'ın altında çıksa çok iyi olurdu. Ama bakalım 4 saatlik yüklemen nasıl çıkacak. Belki onda problem çıkmaz. Bir de zaten hep konuştuğumuz şey, biraz diyetle kontrol altına alınabilir birşey. Dert etme.
Babanda olmasından dolayı genetik bir yatkınlığın olabilir ama gestasyonel diabet te olabilir. Yani hamilelik tetiklemiştir, doğum sonrası hiçbir şey kalmaz çok büyük ihtimalle.
Annecikler doktordan geldim şimdi şeker seviyesi yüksek dedi yani şöyle pek anlamıyorum gerçi 50 gr 0-1
1.saat değer 162 sizce nasıl ?? İki gün sonra tekrar çağırdı. ?? Baba tarafında şeker hastası var bayağı acaba genetik falan olabilir mi sizce??? Kendi doktorum yıllık izinde yerine başka doktor baktı bu arada .
140 ın üstünde çıktığı için gebelik şekeri olması ihtimali var diye tekrar çağırdılar. 100 grama 12 saatlik açlık şart unutma. asıl teşhis testi bu zaten. parametrelerden 2 si sınır üstüyse gebelik şekeri var demektir. birde açlık şekerin kaç onu yazmamışsın. onda üst sınır 95 olarak kabul ediliyor.Annecikler doktordan geldim şimdi şeker seviyesi yüksek dedi yani şöyle pek anlamıyorum gerçi 50 gr 0-1
cnm ben seker testi yaptırmadım sonuçlardan anlamam ama benimde hem anne hem baba tarafında var seker ama benım dıger ıkı hamılelıgımde bişey cıkmadı..yanı genetıkle cok alakası yok sanırım onun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?