Bu kasılmalar 3 gündür bendede olmaya başladı ve korkuyorum helede buseli ve aytanemi öğrendikten sonra akşam hiç uyuyamadım oğluşumda bazen böle bi yere toplanıyo sanki karnımın bi tarafına sıkışıyor acayip sert oluyor çok tuhaf allah hepimizin yardımcısı olsun
canım benim de oluyor sık sık karnım taş gibi sertleşiyor sanki bebek sırtını dayamış da ittiriyor gibi.dün akşam bende baya endişe duydum.özellikle sürekli aynı pozisyondaysam daha çok oluyor.ama benim öyle elimin altınnda rahmim toplanıyor gibi olmuyor yada ben anlayamıyorum taş gibi bi sertlik ve gerginlik çoğunlukla yarın doktora gidicem bi sorıyım bakıyım.
Aynen Nusyaa, ben de bütün gece uyanık kalıp kasılma bekledim, saydım.
Senin ne sıklıkta oluyor canım? Günde 1-2 mi, saatte 1-2 mi?
Benim kasılmalarım düzenli değil 3 saatte bir oluyor bazen 4 saatte bir belli olmuyor ama akşam saatte bir oldu hep sabaha kadar uyumadım kabuslar gördüm erken doğum yapıyormuşum suyum gelmiş filan çok etkilendim buseli den yaa..kasılmalar doğuma hazırlık için diyelim tamam da peki yaa buu bebişlerin bi yere toplanıp 5dk hareketsiz durması neden oluyor onu anlamadım bi tarafa toplanıyo we çok sert oluyor poposu mu yoksa başımı bilemiyorum neden böyle oluyorrr(
Pokim teşekkür ederim canım. Doktorunun ne dediğini sen de yarın buradan paylaşırsan harika olur. Senin ne sıklıkta oluyor peki?
kızlar ben kasım annelerindenim ilk bebişiniz doğmuş hayırlı uğurlu uzun ömürlü olsun inşalllah... kasılması olanları okudum o toplanmalar normal hemen endişelenmeyin. bende ve diğer kızlarda da oldu hep. dr sormuştum. bebek büyüdüğü için sıkışmaya başlıyo ondan toplanıyo dedi ayrıca rahimde doğum için hazırlık yapıyo gönlünüzü ferah tutun bebişleri de bi kaç ay daha içinizdeee
çok şükür buseli ve bebişi iyiymiş çok sevindim rabbim sağlıcakla evlerine gelmeyide nasip etsin inşallah .Arkadaşlar; hastaneyi aradım. Buseli iyiymiş, odasındaymış. Allaha şükürler olsun, bebek yoğun bakımdaymış ama yaşıyormuş. Dua edelim hep beraber.
bende mjt attım biraz önce.. Çok dua ediyorum wallahi.. hatta eşim kızdı bile açıkcası.. dua etmek ayrı ama sen olayı yaşıyorsun çok etkilendin diyor onunlada kavga ettim demin... dedim senle herşey paylaşılmıyor o forumda en azından benim gibi bir çok kişi var.. anlıyoruz öğreniyoruz dedim.. öküzmü acaba kocam benim yoksa ben üzüldüm diyemi böyle yapıyor
kızlar ben kasım annelerindenim ilk bebişiniz doğmuş hayırlı uğurlu uzun ömürlü olsun inşalllah... kasılması olanları okudum o toplanmalar normal hemen endişelenmeyin. bende ve diğer kızlarda da oldu hep. dr sormuştum. bebek büyüdüğü için sıkışmaya başlıyo ondan toplanıyo dedi ayrıca rahimde doğum için hazırlık yapıyo gönlünüzü ferah tutun bebişleri de bi kaç ay daha içinizdeee
Yok tatlım, merak etme, toplanan bebek değil, rahmin kendisi. Rahim aslında komple kastan oluşan bir organ biliyorsun. O kasılıyor ve onun kasılan tarafı sertleşiyor. Senin hissettiğin bebeğin poposu veya başı değil yani. Aynen, ben de bir kabus gördüm sonra zaten kabus görmektense uyanık durayım diyip sabaha kadar uyanık kaldım.
canım o sertlik başladığında hep öyle kalıyor gibi geliyor bana anlayamıyorum ne kadar sıklıkta olduğunu ama yarın sabah doktordan sonra haber veririm .
sudecan canım geçmiş olsun bu arada.çok dikkate et kendine. yerinden kalkma olur mu? burası bi kötü haberi daha kaldıramaz.
evet sağol canım.ben hafif bir lekelenme sonucunda pazar günü dr ımı acil hastye çağırdım.dr da açılma başlamış diyip beni apar topar çapaya gönderdi. burda bu kadar küçük bebek için küvez yok dedi.
biz eve gidip çanta hazırladık çapaya gittik. sağolsunlar orda beni bağırta bağırta kaç kez muayene ettiler.sonradan açılma yok kanama polip den olabilir dediler.
rahim ağzında et beni gibi birşey varmış hiç haberim yoktu.rahim biyidikçe o da kan doluyor kanama ondan olabilir dedi.
ama yani çok kötüydü. eve git ve yataktan çıkma dediler. işyerinden 10 günlükrapor aldım,
o kadar yoğun tempoda çalışmaya alışkınımki evde patlamak üzereyim
ama işt bebişler için katlanacağız herşeye.
Allah herkesin yardımcısı olsun
evet sağol canım.ben hafif bir lekelenme sonucunda pazar günü dr ımı acil hastye çağırdım.dr da açılma başlamış diyip beni apar topar çapaya gönderdi. burda bu kadar küçük bebek için küvez yok dedi.
biz eve gidip çanta hazırladık çapaya gittik. sağolsunlar orda beni bağırta bağırta kaç kez muayene ettiler.sonradan açılma yok kanama polip den olabilir dediler.
rahim ağzında et beni gibi birşey varmış hiç haberim yoktu.rahim biyidikçe o da kan doluyor kanama ondan olabilir dedi.
ama yani çok kötüydü. eve git ve yataktan çıkma dediler. işyerinden 10 günlükrapor aldım,
o kadar yoğun tempoda çalışmaya alışkınımki evde patlamak üzereyim
ama işt bebişler için katlanacağız herşeye.
Allah herkesin yardımcısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?