yok canım ya ne özürü :)) merak etme yanlış anlamadımDDD
Hayırlı olsun arkadaşlar, Allah bebeişe uzun sağlıklı bir ömür versin. Hamilelerin duası kabul olur derler. Bol bol dua edin. Ben bu acıyı yaşamış biri olarak söylüyorum gerçekten o sinerji çok önemli. Bu arada geçen sene hastanede yatarken o kasılma toplanmalarında ben karnımı ovuyordum sanıyordumki bebek oraya gelmiş. Hem konuşuyordum bebeğimle hem de karnımı ovuyordum. Öyle bir anda doktorum tesadüf etti. Öyle yapma yaparsan rahmi uyarmış olursun dedi. Bir bilgi daha paylaşayım göğüs uçlarını uyarmak da rahimi uyarıyormuş. Krem sürüyorken ya da özel anlarınızda pek uyarmamaya çalışın. Umarım yazıyorum diye kızmıyorsunuzdur. Ben de destek olmak istedim. Süt için de makina kiralamasını söylerseniz arkadaşa iyi olur... Bir de göğüs için kremler var çatlayıp yara olmasın, sezaryende süt daha geç gelebilir. Uğraşınca da tahriş olur. Tahriş olmasını beklemeden krem yazdırsın... Allaha emenet olun...
Annecikler doktordan geldim şimdi şeker seviyesi yüksek dedi yani şöyle pek anlamıyorum gerçi 50 gr 0-1
1.saat değer 162 sizce nasıl ?? İki gün sonra tekrar çağırdı. ?? Baba tarafında şeker hastası var bayağı acaba genetik falan olabilir mi sizce??? Kendi doktorum yıllık izinde yerine başka doktor baktı bu arada .
Hhh Buseliyle bebişimizden yeni haber varmı?
Canım bende yaptırmadım şeker testi doktora danıştım gereği yok dedi neye dayanarak söyledi bilmiyorum ama kg normal yaşında ileri değil gebelik şekeri olmaz dedi :44: sen yaptıracakmısın ayrıca ben saglık ocagına sınır oldum gıdıp kayıt yaptırdım ona ragmen bır kez bıle aramadılar :84: ilgi alaka sıfır
Hh anladım canmcnm ben seker testi yaptırmadım sonuçlardan anlamam ama benimde hem anne hem baba tarafında var seker ama benım dıger ıkı hamılelıgımde bişey cıkmadı..yanı genetıkle cok alakası yok sanırım onun
Canm açlık olan hangisi bilmiyorumki Başlangıç Plazma glukozu diyor o muki acaba 80-116 86 benim:S . 2 gün sonra gel dedi 2 gün ara yeterlidir değilmi ?140 ın üstünde çıktığı için gebelik şekeri olması ihtimali var diye tekrar çağırdılar. 100 grama 12 saatlik açlık şart unutma. asıl teşhis testi bu zaten. parametrelerden 2 si sınır üstüyse gebelik şekeri var demektir. birde açlık şekerin kaç onu yazmamışsın. onda üst sınır 95 olarak kabul ediliyor.
Canm Allah korusun korkutmayayım seni bişey olacağından değilde genede imkan varsa bir baktırsan hiç yoktan aklında kalmazCanım bende yaptırmadım şeker testi doktora danıştım gereği yok dedi neye dayanarak söyledi bilmiyorum ama kg normal yaşında ileri değil gebelik şekeri olmaz dedi :44: sen yaptıracakmısın ayrıca ben saglık ocagına sınır oldum gıdıp kayıt yaptırdım ona ragmen bır kez bıle aramadılar :84: ilgi alaka sıfır
Sağ ol çıtırım :)anlaştık o zaman
cnm biz sana neden kızalım. hatta her yararlı bilgi bizim için altın niyetinde resmen... tşkler...
cnm ben yazana kadar biçok arkadaş cevap vermiş zaten. inşallah 100 lük yüklemen ii çıkar cnm...
Geçmiş olsunkızlar selam;
uzun saatlerdir geçmişi okuyorum.
buseli ve aytanem bir an önce sağlıklarına kavuşurlar inşallah.
allah minik bebeğini buseliye bağışlasın, tez zamanda yavrusunu koklayıp sarılsın inşallah sağlıkla.
aytanemden haber var mı? allah yardımcısı olsun, dilerim onun için de herşey yolunda gidiyordur.
biz bugün 2. doz aşımızı olduk, iyiyiz, hepinize sevgiler çok
Hh anladım canmAmanda maşallah çıkmasın zaten bişeycik insan genede tedirgin oluyor . Ablamında ikinci hamileliği ondada çıkmadı
Canm açlık olan hangisi bilmiyorumki Başlangıç Plazma glukozu diyor o muki acaba 80-116 86 benim:S . 2 gün sonra gel dedi 2 gün ara yeterlidir değilmi ?
Canm Allah korusun korkutmayayım seni bişey olacağından değilde genede imkan varsa bir baktırsan hiç yoktan aklında kalmazBenide aramadılar
Sağ ol çıtırım :)
cnm ben bir tek ilk hamılelıgımde yaptırmıstım onda da bısey cıkmamıştı ıkıncısınde doktorum gerek duymadı sanırım bunda da istemıyecek cumartesı var kontrolum ama öncesınde bişey demedi hiç yaptırırız falan dıye..saglık ocagından beni arıyorlar arada bir kontrollerınızı yaptırıyormusunuz dıye kılomu falan soruyorlar ama daha hıc gıdıp baktırmadım telde görüşüyoruz:))
Canm Allah korusun korkutmayayım seni bişey olacağından değilde genede imkan varsa bir baktırsan hiç yoktan aklında kalmazBenide aramadılar
tatlım maşallah bebişineBende bugün dr gittim 50 gr yüklemede 147 çıktı 100 gr yüklenecek dedi ama bi liste verdi içinde yok yok reçel bal kek börek çörek pilav makarna 3 gün yiyecekmişim 4 günü yükleme yapılaacakmış iyide ben bunları yiyince çatlamayımBide benim karnımın sağ tarafına kramp gibi bişi giriyodu onu söledim baakalım dedi baktı meğersem bebek mesaneye baskı yapıyomuş böbreği sıkıştırıyomuş ve bebişim ters olduğu için böle oluyomuş eğer bebek düzelmezse paşa paşa sezeryan olacakmışım..Bu arada bebişimm 1111 gr..
İlk bebişimiz hayırlı olsunn azıcık aceleci ama inş. tutunur hayata :))
Kasılmalar için de 3 litre su içmeye çalışırsanız iyi bunu da ekleyeyim...
Anladım cnm en iyisi bende fgidiim biraz haşlıım bunları herkesi arıyorlar beni bir kez aramadınız die
Aslında haklısın tatlım bende kararısz kaldım gidip baktırmakta fayda var olmazsa bir ugrayım bakalım saglık ocagına ne diyecekelr
Anaa ne güzel işte normalide aramaları zatencnm ben bir tek ilk hamılelıgımde yaptırmıstım onda da bısey cıkmamıştı ıkıncısınde doktorum gerek duymadı sanırım bunda da istemıyecek cumartesı var kontrolum ama öncesınde bişey demedi hiç yaptırırız falan dıye..saglık ocagından beni arıyorlar arada bir kontrollerınızı yaptırıyormusunuz dıye kılomu falan soruyorlar ama daha hıc gıdıp baktırmadım telde görüşüyoruz:))
Kız korkutmadım di mi seni üzülürüm korkuttuysam yaAnladım cnm en iyisi bende fgidiim biraz haşlıım bunları herkesi arıyorlar beni bir kez aramadınız die
Aslında haklısın tatlım bende kararısz kaldım gidip baktırmakta fayda var olmazsa bir ugrayım bakalım saglık ocagına ne diyecekelr
Çok sağ olasınevet alttan muayene gerçekten çok zor.açılma var mı diye parmakla bakıyorlar. çok kötü bir tecrübe.Allah bir daha yaşatmasın. ben normal doğumdan korktum zaten.
bu arada şekeri yüksek çıkanlar hiç üzülmeyin.
benimde 50 gr lık 180 çıktı. 100 lükte yüksek çıktı.
yaklaşık 2 haftadır özel diyet yapıyorum.
şeker ölçüm cihazıyla günde 3 kere ölçüm yapıyorum.
hiç sorun yok
kontrol altına alınıyor kısa sürede...
verdiğin bilgiler için çok sağol canım :))
canım beni sürekli arıyolar. hatta gecen aydan randevu verdiler bu cuma tahliller yapılacak. kan idrar filan. bide tetenozun 2.sini vuracaklar(
Kız korkutmadım di mi seni üzülürüm korkuttuysam ya
Çok sağ olasınÇokta geçmiş olsun kısa sürede kontrol altına alınmasına çok sevindim .
Kızlar kociş gelcek işten görüşürüz bebişiminde arkadaşlarına selamı var
tatlım maşallah bebişineSanada geçmiş olsun ama çokda fark yok sanırım sınırla, sınırda 140ya sıkma canını . Kız bana liste falan vermediler gelince nette araştırdım önce diyet listesi yapılıyormuş o listenin sonunda 12 saat aç kalıp gidiliyormuş meğer kendi doktorumda değildi kadın iki gün sonra gel dedi sallapatioldu biraz ben sordukça açıkladı o kadar .
evet sağol canım.ben hafif bir lekelenme sonucunda pazar günü dr ımı acil hastye çağırdım.dr da açılma başlamış diyip beni apar topar çapaya gönderdi. burda bu kadar küçük bebek için küvez yok dedi.
biz eve gidip çanta hazırladık çapaya gittik. sağolsunlar orda beni bağırta bağırta kaç kez muayene ettiler.sonradan açılma yok kanama polip den olabilir dediler.
rahim ağzında et beni gibi birşey varmış hiç haberim yoktu.rahim biyidikçe o da kan doluyor kanama ondan olabilir dedi.
ama yani çok kötüydü. eve git ve yataktan çıkma dediler. işyerinden 10 günlükrapor aldım,
o kadar yoğun tempoda çalışmaya alışkınımki evde patlamak üzereyim
ama işt bebişler için katlanacağız herşeye.
Allah herkesin yardımcısı olsun
merhaba öncelikle yenidoğanımıza allah sağlık versin uzun ömür nasip etsin ben bu topiğe hiç giremedim aralık annesi olmama rağmen servikal yetersizlik olduğu için o bölümü takip ettim aralık ümidim yok yani kasım yeter bana bende pazar günü kanamayla eğitim araştırmaya yattım kanamanın nedenini bulamadılar şimdi sen de okuyunca farkettim bende de bir et parçası düştü 1 cm gibi o polipti herhalde ama ben hala yatıcam burda rahatım çok şükür..
DUALARIMIZ ARKADAŞIMIZLA RABBİM ACİL ŞİFALAR NASİP ETSİN..kizlar mine mesaj atti diyor ki:
tesekkur ederim butun arkadaslara. bugun bekleyelim dedi doktor. arada suyum yine geliyor. yarin daha netlesir. bebegim yarina dayanacak insallah. dualarinizi eksik etmeyin.
dualara devam kizlar.. allah hepimizin yardimcisi olsun.. cok stress oldum insallah sonu guzel biter bu gunlerin...
kızlar mineyle konuştum az önce ultrasonda bakmışlar suyu tamamen bitmiş yarın sabaha kadar bekleyip sezeryana alıcaklarmış yaşamayabilir demişler,şu an nasıl kötüyüm sesi çok kötü geliyodu ağlıyodu galiba dua edin yapıcak başka bişey yok dedi,inş allah ım bizim bebeklerimizin hatrına ona can versin.kızlar ne olur dua edin esirgemeyin sesini duydum nasıl kötü olmuştu allah ım almasınlar inş can ver ona ne olur,
Hh anladım canmAmanda maşallah çıkmasın zaten bişeycik insan genede tedirgin oluyor . Ablamında ikinci hamileliği ondada çıkmadı
Canm açlık olan hangisi bilmiyorumki Başlangıç Plazma glukozu diyor o muki acaba 80-116 86 benim:S . 2 gün sonra gel dedi 2 gün ara yeterlidir değilmi ?
Sağ ol çıtırım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?