2011 Aralık Anneleri

e cnm durumunuz müsaitse eşinde ok diyorsa boşver.. yaptır o zaman:)

harika bir çözüm bulmuşsun :13: stres yapmamak için ilgiyi başka yöne aktarmak , süper fikir bu arada hoşgeldin

valla alınıyor , tecrübeyle sabit öyle yağ toplaması da değil , bildiğin su toplaması .. ilk hamileliğimde de progesteron desteğini aldım her yoldan ve davul gibi şiştim .. ikiz başlayan gebeliğim yüzünden daha bu içinde olduğum haftalarda gidip hamile pantolonu ve çatlak kremlerimi almıştım bile düşün ne kadar şişmiş olabileceğimi .. yediğim içtiğim hamileilik öncesine göre aynıyken nasıl 5 haftada ( yani 9 haftalık hamileyken ) 3 kg alayım ha ne var , bu alınanlar su ise doğumdan 1 hafta sonra 10kg ve üstü gidiyor , ben 16 kg aldım da 11 kilo verdim , oğluşum 6 aylık olduğunda hepsi gitti , hiç bir rejim vs yapmadan bu meleğime hamile kalmadansa verdiğim toplam kg = 21 idi

arkadaşlar doktorunuz soda veya maden suyu içimi hakkında bişey söyledi mi? bir de ben cappy'nin %100 katkısız yazan meyve suyundan içiyorum hergün değil ama iki üç günde bir bardak. kutunun üstünde şeker ilavesizdir yazıyo.
bana doktorum dedi ki katkı maddesi olmayan şeylerden içebilirsin, kola kesinlikle yasak dedi.

siz ne dersiniz?bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?:26::26::26:

Aaaaaa yok artık. Nebiçim doktormuş o. İyi cevap vermişsin cnm ya. Sıkma kendini. Herkesten aynı kiloda olmasını bekleyen zihniyeti değiştirmek lazım insanlarda.

canım çok saol. valla içimi rahatlattın. ekstra hiçbirşey yemiyorum çünkü. sadece su var. demekki biraz sabırlı olup sonunu görmek gerek. allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

yarenhande nerde asistansın? bölümün ne? ben de giresunda araştırma görevlisiyim. seninle aramızda bir gün var.

sodayi benim doktorum onermisti. gunde 2-3 siseye kadar sade sodaya izin var. ancak kutulanmis tum urunler meyve suyu vs yi saglikli bulmuyor. illaki koruyucu madde konuluyor. yoksa fermantasyon olmadan nasil dursun gunlerce.

bir de meyve suyundansa kendilerini yemek daha faydali demisti. hamilelikte kabiz cok yasanan bir durum oldugu icin vitaminiyle birlikte o meyvelerin posalarina da ihtiyacimiz var.

Son düzenleme:

canım her dr. farklı şeyleri yasaklıyor ve sakıncalı buluyor .. benim dr.um ki kendisi tüp bebek dr.udur da aynı zamanda , sadece yasakladığı TUZ oldu bana tuzun sebebsiz anne-bebek ölümlerine kadar neden olduğundan bahsetti . sigara içiyorsam günde 1-2 taneye kadar , kırk yılda bir canım isterse 1 b,ra- 1 kadeh şaraba izin verebileceğini , kola - kahve gibi içecekleri abartmadığım sürece tüketebileceğimi , kısacası tuz hariç normal hayatımda ne yiyorsam yiyebileceğimi söyledi .. ama ben ilk hamileliğimden temkinli olduğum için yine de dikkat ediyorum .. balık ve pizza yerken kolasız yapamıyorum :26: ilk hamileliğimde de öyleydi bu durum .. senin için nasıl rahat ediyorsa öyle davran .. burada sorduğunda kafan daha fazla karışır , çünkü herkesi dr.u farklı , o dr.ların eğitim aldıkları okullardaki ekoller farklıydı çünkü .. ( bunları da biri çocuk diğeri kadın doğ.uzm olan çok yakın iki arkadaşım söyledi )

soda-madensuyunu gönül rahatlığıyla içebilirsin , her hamilenin aslında 2 tane içesi gerekiyormuş , çünkü oradaki minarelleri almanın başka yolu yok , bebişlere mineral de lazım .. bu bilgiler de 2 gebeliğini aynı dr. takip eden görümcemden

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım. ben de meyve suyu içmeyeyim bari artık.

ewet bazi bunyelerde olabiliyor ama cagunlukla ilk donemde yag oluyor canim bu ilkede 4 aydan once kg aliyorsan hoppp dur bi diyorlar buda bir tecrube ve bi cok arkadasimdada aynisi oldu
tuz ve su tuketimine bagli
ewet dedigin gibi suysa eger cabucak veriliyor yag ise way yandim way yaniiiiii:90::90::90::90::90::90:

haklısın canım. en iyisi herşeyi kararında tüketmek abartmadan. teşekkürler.

yarenhande nerde asistansın? bölümün ne? ben de giresunda araştırma görevlisiyim. seninle aramızda bir gün var.

cnm istanbuldan ankaraya gelin geldim .. ben yönetici asistanıyım:) nasıl geçiyor hamilelik. sen kalp atışını duydunmu ben inşş haftaya duyacağım..

cnm istanbuldan ankaraya gelin geldim .. ben yönetici asistanıyım:) nasıl geçiyor hamilelik. sen kalp atışını duydunmu ben inşş haftaya duyacağım..

anladım ben de asistan yazınca üniversitedesin sandım da ondan yani
ben 5+3ken doktora gittim. keseyi gördük. 6,6 mm. haftaya veya 10 gün sonra gel dedi kalp atışlarını duyalım dedi. ben önümüzdeki hafta perşembe gidebileceğim heralde. sen gittin mi hiç doktora?

Selam kızlar... Herkesin rahat bir gebelik geçirmesi dileğimle aranıza katılıyorum..
sat 25.03.2011 .. bat 21 nisan idi.. ama 1 hafta bekledim testten önce 4 gün önce işte hamiş olduğumu öğrendim.. SAT'a göre 30 Aralık 2011 doğum görünüyor ama tabi tamm gününde doğanlar %5 yazıyor hesaplayıcılarda.. doktora 2 hafta sonra gitmeyi düşünüyorum hem kese hem de kalp atışları için..
Rabbim bize de bebişlerimize de sağlık versin.. hayırlı evlatlar yetiştiririz inş

kilo alan arkadaşların boşuna evham yapmaması , zaten sıkıntılı geçen şu ilk 3 aylık süreci bir de bunu takarak geçirmemeleri için yazmıştım ya neyse ... elbette her kg alanın ki su değildir ama ilk aylarda alınanın yağ mı su mu olduğunu bilmek de pek mümkün değil .. ancak yağ-su vs ayıran testleri yapan bir diyetisyenin kontrolünde olursan bilebilirsin .. ilk aylarda vücut gebelik kesesine tepki gösterdiği ve içeride bir mücadele olduyğu için de bu ödemler olabiliyor .. herkes yediğini içtiğini biliyor netice , benzer şekilde besleniyorsanız ve hamilelik öncesinde böyle beslenirken kilo almıyor yada ne kadar kilo aldığınızı biliyorsanız bu aldığınızın yağ mı yoksa ödem mi olduğunu rahatlıkla anlarsınız ..
demek ki ben bayaa şanslıymışım :87:

iyi de hayatım ben şimdiden 2 kilo almışım :18::18::18::18: napcam ilerleyen zamanlarda. acaba su birikiyo mu vücudumuzda?? bilgisi olan var mı ya da benim gibi daha 6 haftalıkken 2 kilo alan?
cnm bende 6 haftalıkken 4 kilo almış gözüküyordum. 7. hafta bi mide bulantısı, iştahsızlık 3kilosugeri gitti. Sen hel 7.8.haftalara gel ondan sonra kilodan bahsedersin. Tabii kalırsa.

safra... genelde miden bossa boyle olur. mide suyunu alacak birseyler yemelisin. galeta falan gibi. ayvanin da aldigi soylenir. safra hisbir sorun yokken bile insani kusturabilir. cok gecmis olsun

Çok saolasın olbey sen istanbuldamısın?

Hoş geldin.. Ben özel mesaj henüz atamıyorum. Sat 8 mart 8 hafta 3 günlük bebeşimin kalp atışın duyduk. İstanbuldayız. İlk hamileleliğim. Tahmini 11 aralık doğumum.bu kadernnn.

hoşgeldinnn sağlıklı ve sorunsuz bir süreç dilerim canım .. yaş-kilo-nerede yaşadığın ( bu bilgiyi verip vermemek sana kalmış ) - bilgilerini de verirsen listemize ekleyeyim seni de

Hoş geldin.. Ben özel mesaj henüz atamıyorum. Sat 8 mart 8 hafta 3 günlük bebeşimin kalp atışın duyduk. İstanbuldayız. İlk hamileleliğim. Tahmini 11 aralık doğumum.bu kadernnn.

teşekkürler canım hemen ekliyorum listeye

arkadaşlar bende aralık annesi olucam inşallah bugün tam 7 hafta oldu..cuma kalp atışlarını duyduk karından ultrasonda...bende hiç bulantı yoktu korkuyodum kalp atışlarını görüp duyunca rahatladık çok şükür...
...doktora sormayı unuttum makyaj yapmak yüz el kremleri etkiliyormu ...mesela yüzüm için ozon krem kullanıyorum sıkıntı olur mu bilgisi olan var mı?

hoşgeldinnn sağlıklı ve sorunsuz bir süreç dilerim canım .. yaş-kilo-nerede yaşadığın ( bu bilgiyi verip vermemek sana kalmış ) - bilgilerini de verirsen listemize ekleyeyim seni de

vereyim canım
yıl olarak 24 yaş (23) hangisini yazarsan kabulum kasım doğumluyum da..
hamile kaldığım kilo 73 ... ankarada ikamet ediyorum.. henüz kontrole gitmedim 2 hafta sonra kese, kalp vs bilgi veririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…