kilo alan arkadaşların boşuna evham yapmaması , zaten sıkıntılı geçen şu ilk 3 aylık süreci bir de bunu takarak geçirmemeleri için yazmıştım ya neyse ... elbette her kg alanın ki su değildir ama ilk aylarda alınanın yağ mı su mu olduğunu bilmek de pek mümkün değil .. ancak yağ-su vs ayıran testleri yapan bir diyetisyenin kontrolünde olursan bilebilirsin .. ilk aylarda vücut gebelik kesesine tepki gösterdiği ve içeride bir mücadele olduyğu için de bu ödemler olabiliyor .. herkes yediğini içtiğini biliyor netice , benzer şekilde besleniyorsanız ve hamilelik öncesinde böyle beslenirken kilo almıyor yada ne kadar kilo aldığınızı biliyorsanız bu aldığınızın yağ mı yoksa ödem mi olduğunu rahatlıkla anlarsınız ..
demek ki ben bayaa şanslıymışım :87:
selamlarİst.a döndük , evimdeyim artık .. oğluşu uyuttum , hemen sayfayı açtım . msj uyarısını tıkladım , ama gelen msjları açamadığım gibi msj kutumun boşaltıldığını gördüm s,zde de durum aynı mı arkadaşlar ?? listeyi bu akşama kadar yada en geç yarın öğleden sonra düzenleyeceğim .. aramıza yeni katılan arkadaşlar bilgilerini bana özel msj olarak atarlarsa daha sağlıklı olacağını düşünüyorum, daha önce msj gönderen arkadaşlarım MERJ ve PİKKOLATA da dahil .. çünkü forum ortamında msjlaşma arasında yazdığınız yazılar yoğunluk nedeniyle gözden kaçabiliyor :44:
keyifli ve bol pıtpıtlı bir hafta olsun hepimize
şimdi biraz yakın geçmişe göz atayım en azından
demettuba83,pikolata,koprina87,akny,pokim,buseli,mariposita,nicko,tulayuzun,denizkızıl,yarenhande
kıslar , burada mısınız ve hepiniz 2011 aralık anne adayıysanız bilgilerinizi msjlarsanız listeye ekliycem ..
canim bizim bide minnoslarimiz var onlar yurumeye baslayinca butun kgler gitti onlarin pesinde kosa kosa ben 31kg almisdim son 3ayda11kg almisdim full sismisdim dr ve diyetisyende 40gun bitmeden 20kg ustu verirsin dediler ve oylede oldu.suan cok dikkatli olmaya calisiyorum ben isvicrede yasiyorum
burda;
- ilk 4 ay kg alinmamali
- yatmadan 4 saat once yeme islemi birtmeli
- 20dk en az hergun yuruyus yapilmali
- ve hamileligi 12-17kg arasinda tamamlamali
starimu
ben de özel msj gönderemiyormuşum
ben de bilgilerimi vereyim, beni de ekle noluur:) sat: 22 mart muhtemel doğum: 27 aralık. şu anda 5+6 dayız. 55 kiloyum. giresunda yaşıyorum. 28 yaşındayım. ilk bebiş olacak allah kısmet ederse. keseyi gördük henüz 6,6mm. herhalde bu kadar:)) şimdiden çok teşekkür ediyorum.
cnm bende 6 haftalıkken 4 kilo almış gözüküyordum. 7. hafta bi mide bulantısı, iştahsızlık 3kilosugeri gitti. Sen hel 7.8.haftalara gel ondan sonra kilodan bahsedersin. Tabii kalırsa.
Çok saolasın olbey sen istanbuldamısın?
Hoş geldin.. Ben özel mesaj henüz atamıyorum. Sat 8 mart 8 hafta 3 günlük bebeşimin kalp atışın duyduk. İstanbuldayız. İlk hamileleliğim. Tahmini 11 aralık doğumum.bu kadernnn.
ay ben yaşımı falan söylemedim :) heh 25 yaşındayım 171 boy 52 kiloyum. ankarada yaşıyorum. ilk bebek olacak inşallah.bilgilerinizi bendeki excell dosyama ekledim özelden de msj gönderen arkadaşlarla , daha gönderen olursa diye bekliyorum
vereyim canım
yıl olarak 24 yaş (23) hangisini yazarsan kabulum kasım doğumluyum da..
hamile kaldığım kilo 73 ... ankarada ikamet ediyorum.. henüz kontrole gitmedim 2 hafta sonra kese, kalp vs bilgi veririm
bak geçen hafta kese sağdaysa soldaysa muhabbetini doktora soracaktım özellikle aklımdaydı ama sormayı unuttumne tarafta 10 gün sonra öğrenicez artık
ciddi misine haklısın canım doğal olarak :13: ilk 3 ay kilo alınmaması konusunda buradaki dr.lar da hem fikir .. benim dr.uma kalsa 8-10 kg ile tamamlamalıyım hatta geçen hamileliğim de öyle olmalıydı > progestanlara rağmen yürüyüş eğer bir tehdit yoksa kesinlikle veriyorlar ama benim 10. haftada ikizlerimden birini kaybettiğimden beri herşeyim çok riskli gittiği için , hele son haftalarda dr. " acaba wc ihtiyacını da sürgüyle mi karşılasan :44: " diyordu , düşün halimi inşallah daha fit hamileler oluruz bu kez :13:
özelden de aldım bilgilerini ama 10 dak sınırı olduğu için yazdım yazdım ama cevap yollayamadımlisteye kaydettim , güncelleyeceğim birazdan ..
starimuuuu ben de geldim özelden mesaj atamıyorum umarım görürsün bunu. benm sat 10 mart 7+4teyimtahmini doğum 15 aralık.
ay ben yaşımı falan söylemedim :) heh 25 yaşındayım 171 boy 52 kiloyum. ankarada yaşıyorum. ilk bebek olacak inşallah.
bak geçen hafta kese sağdaysa soldaysa muhabbetini doktora soracaktım özellikle aklımdaydı ama sormayı unuttumne tarafta 10 gün sonra öğrenicez artık
Çok saolasın olbey sen istanbuldamısın?
canım sakın sorma dalga geçildiğinle kalırsın. drlar kesinlikle inanmıyolar öle şeylere. bu arada bnm kese sağda. ve geçenlerde burda bi yerde okumuştum usg kağıdına göre bebek kesenin solundaysa erkek sağındaysa kız deniyodu. valla bnm en baştan beri içime doğan erkek. bi de bunları okuyunca tamam dedim kesin erkek.belki sürpriz yaparsa fena olmaz:) hep kız istemişimdir ama olsun, hayıorlı ve sağlıklı bir bebek olsun da..
gayet ciddiyim canim hatta bircokda unuttugum var boyle arkadaslar yazdikca aklima geliyor ve burdaki drler hic ilac onermezler once natur olacak sebzeyle meyveyle ilac enson caredir o yonlerini cok seviyorum
mesela benim oglum kgli dogudu el kadar cocugu diyette sokacaklardi yavrum 2.5 aylikken dis cikarmasaydi diyet yapacakdi birde burda kg hic sevmiyorlar hersey kgdn cikiyor diyorlar taaaaa geleceklerini dusunuyorlar ve cok mutluyum o yonden suan oglum 19aylik 89cm 11.200 dr super diyor uzun boylu zayif bir mankenimiz olacak diyor yani ben hep zayif diye uzuluyordum ama herseyide duzenli
ulkeden ulkeye dr den dr ye cok sey fark ediyor
herseyi abartmamak gerekkkkk
hamilelik hastalik degil normal bir olaydir,dogum ameliyatlik bir olay degim normaldirdiyorlar ve normal dogum yaptim 43haftaama girmisdim(42+3)
offfffffffffffffffffff ammada yazdimmmmmm yaaaa
buarada benim yasimmm 26
Canımcım ben cuma günü yazmıştım ama ekledin mi bilmiyorum, nolur nolmaz ben yine yaziyimyaş 27,kilo 50, ilk gebelik,sat 12 mart, muhtemel doğum tarihi 17 aralık, kalp atışlarını da gördük çok şükür
kızlar ben hamile olduğumu hissetmiyorum:26:
acaba kalp atışlarını duymadığım için mi? yani içim kıpır kıpır değil, öyle havalara uçmuyorum. ayyy bebeişim olcak diyemiyorumsonra da böyle düşündüğüm için kendime kızıyorum. Allah kucağıma almayı nasip etmezse ne yaparım diyorum.
ufff siz de böyle mi hissediyorsunuz? yapı olarak duygusal değilimdir. bir de evlenir evlenmez hamile kaldım, daha evin sorumluluğuna alışamadım. acaba ondan mı oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?