2011 Aralık Anneleri

selamlar ben araniza yeni katildim sat tarihim 13 mart.yany 25 hafta 4 günlük hamileyim:) yarina seker testi yaptiracagim ....biraz korkuyorum,ac karnina o kadar sure nasil dayanicam die:)
hoşgeldiniz :)
cnm çok zor değil 1 saat bekliyosun şekerli su sana tokluk hissi veriyo ve oturup yada çok efor harcamadan 1 saatin geçmesini bekliyosun.

bana dr. um aç-tok gelmen farketmez dedi??? 50 gr için...

şimdi benim açmı gitmem gerekiyor..?
cnm ya ben 4 senedir yaptırıyorum tip 2 diyabetim olduğu için ama her seferinde aç gel dediler sabah erkenden tok oluru ilk kez burdan duydum sen yinede sor doktoruna.

cnm maşallah prensesimize iyi olmasına ve iyi haber aldığımıza bende çok sevindim :)

başta ailesine, sonra da bize sabır versin inşallah Rabbim. dünden beri iyi olacak diye tekrar edip duruyordum kendime ama kader denilen şey işte tam olarak bu

bende de aynı durum var ya. cumartesi randevum var bi sorayım ben de...cnm sıkıldı valla... ya psikolojimiz bozuldu haa... (((

inşallah sorun düzelmiştir cnm benim... Allah'ım sağlık sıhhat versin bebeklerimize, gerisi boş...

aytanemden kimse haber alamıyor sanırım. sadece hastaneye yatacağını yazdı ve gitti... inşallah herşey düzelir ve biran önce katılır aramıza...

maaşallahh bebeğine cnm...

canım merak ettim doktora gittin mi ,,ben de eşime turnuson kağıdı aldırdım medikalda siyah renkte bulmuş yinede al gel dedim ,akşam doktora gidicem ,alttan muayene olacağım ,yürüyüp yorulunca oluyor bende,ama sebebi bir şekilde sanırım üşüttüm ben ,2 haftadır pikede yatıyorum ve 2 haftadır var bu idrar sorunum ,bu geceden onada dikkkat edeceğim, ama yinede alttan muayene ettiricem bakalım inşallah gelen tek idrardır
mine arkadaşımıza allahtan sabır diliyorum çok zor bir durum ,heran kimin yaşayacağı belli olmuyor,bende çok tedirginim ,çok pimpirikli oldum arkadaşlar ,halbuki bir hamilelik daha geçirdim onda hiç böyle sorunlar yaşamadım her hamilelik farklı oluyor demekki ,ne kadar kalırsa bebiş o kadar iyi oluyor ,bolbol dinlenicem bende artık .

bende ayın 24 ünde gideceğim şeker yüklemesi için, doktor gece 10 dan sonra bişey yeme,12 den sonra suda içme dedi birde sabah tuvaletini yapma, ilk idrarla gel dedi. bende kara kara düşünüyorum açlık susuzluk bişey değilde tuvaletimi yapmadan nasıl gideceğim. randevumda 11 de 10 a kadar uyurum artık...

Erken membran rüptürü (EMR); amniyon kesesinin doğum henüz başlamadan yırtılması ve suların gelmeye başlamasıdır. Amniyon kesesinin yırtılmasının ardından bebekle dış dünya arasındaki mikrop geçişini engelleyici filtre mekanizması artık ortadan kalkmış olur. 37. gebelik haftasından önce amniyotik membran yırtılmış ile prematüre EMR denir. Erken membran rüptürü, erken doğumun en önde gelen nedenlerindendir.

Tüm gebeliklerin yaklaşık %10′unda görülmektedir. Anne adayları aniden vaginadan boşalan bir sıvıdan bahsederler. Ancak bu sıvı boşalması her zaman çok belirgin olmayabilir ve aralıklı olarak az miktarda gelebilir.

Nedenleri çeşitlidir; en çok enfeksiyonlar sorumlu tutulmaktadır. Özellikle idrar yolu enfeksiyonları ve vaginal enfeksiyonlardan şüphelenilmektedir.

Enfeksiyonların dışında servikal yetmezlik (rahim ağzı yetmezliği), çoğul gebelik , polihidramniyos, annenin yetersiz beslendiği durumlarda, sigara kullanımında da EMR görülebilmektedir.

Tanı; şüphelenmekle başlar. Anne adayının su gelmesi ile ilgili şüphesi olduğunda, ultrason ve muayene uygulanır. Serviksi (rahim ağzı) görmek için yapılan spekulum muayenesinde amniyotik sıvının geldiği görülebilir. Şüpheli durumlarda, turnusol kağıdı ile gelen sıvının pH ölçümü yapılarak amniyon sıvısı mı, yoksa servikal mukus mu ayırt edilebilir. Yine yapılan ultrason ile bebeğin çevresini saran amniyon sıvısı miktarı araştırılır.

EMR tanısı konduktan sonra gebelik haftası, genel fizik muayene bulguları, kan analizleri ve bebeğin genel durumu değerlendirilerek tedavi planlanır. EMR’de en önemli komplikasyon erken doğumdur. Genellikle suların gelmesinden itibaren 24 saat içinde doğum olayı başlar.

Rahim içi enfeksiyon (koryoamniyonit), hem anne hem de fetusta ciddi problemler yaratabilen bir başka komplikasyondur. Kesenin açılmasından sonra geçen süre arttıkça enfeksiyon riski de artmaktadır. Yaklaşık olarak tüm EMR’ li hastaların %9-15′ inde koryoamniyonit gelişmektedir. Bu durum, yüksek ateş, bebek hareketlerinde azalma, karın duvarı üzerinde hassasiyet, kötü kokulu vajinal sıvı akışı, kan analizinde beyaz hücrelerde yükselme gibi bulgularla tanınır. Koryoamniyonit saptandığında, uygun doz ve spektrumda ciddi antibiyotik tedavisine başlanarak, gebelik en kısa sürede sonlandırılır.

EMR’de tedavi yöntemi; beklemek veya gebeliğin hemen sonlandırılması seçeneklerinden biridir. EMR’ li gebeliğin izlem şekli, hastadan hastaya değişir. EMR’nin ortaya çıktığı gebelik haftası, EMR’nin ne kadar süredir var olduğu, bebeğin biyofizik durumu , annenin genel fizik muayene bulguları, özellikle enfeksiyon kriterlerinin var olup olmadığı araştırılarak yönteme karar verilir.

Eğer gebelik miyada yakın bir haftada ise ve bebeğin akciğer olgunluğu açısından risk düşünülmüyorsa doğum için fazla beklenmemesi daha uygun olur. Suni sancı (Oksitosin) verilerek doğum hızlandırılabilir. Sezaryen gerekiyorsa da antibiyotik baskısı altında gebelik sonlandırılır. Eğer bebek 28. gebelik haftasından büyük ve 34. gebelik haftaları arasında ise; koşullar anne bebek sağlığını riske atmıyorsa, antibiyotik tedavisi ile birlikte, bebeğin gelişimi için zaman kazanılmaya çalışılır. Bazen amniyon içerisindeki yırtık çok küçük olabilir ve gözlem-bekleme sırasında vücut kendini onararak kapanabilir.

Gebelik 26. haftadan küçük ise beklemek ya da gebeliği hemen sonlandırma kararı vermek oldukça güçtür. Çünkü bebeğin olgunlaşması için oldukça uzun bir süre gerekmektedir. Dolayısıyla enfeksiyon riski belirgin olarak artmıştır. Ayrıca uzun süren oligohidramniyos, bebeğin akciğer gelişimi üzerinde olumsuz etki gösterecektir. Bu nedenle bu gibi durumlarda aileyle birlikte karar verilerek gebeliğin sonlandırılması öncelikli olarak düşünülebilir.
-alıntı-

arkadaşlar üzücü durumlar hepimizi endişeli hale getirdi.dün kasılmalardan bahsetmiştik, bu sabah doktoruma sordum muayenem vardı,eğer kasılmalar ritmik 15 dk da bir filan olursa (sertleşip yumuşadığını açıkça hissedermşiz)o zaman önemli erken doğum habercisi olur dedi.yoksa düzensiz kasılmalar sertleşmeler çok normalmiş endişelenmeyelim.bir de artık kesinlikle sırtüstü uyuma sağa vaya sola dönerek yat dedi ki ben sırtüstü uyuyordum günde iki bardak süt mutlaka iç,kanama,farklı tarzda akıntı olduğunda haber ver dedi.bunları paylaşıyım sizinle istedim.

offf ya ( yeni uyandım daha. hergece acayip rüyalar görüyorum.
sonra face girdim ve ŞOK!!!!! Allahım sabır versin inşallah.
sanırım benimde psikolojim fena halde bozuldu. çok sakin bi hamilelik geçiriyodum ama bi kaç gündür çok acayip oldum. yok sancı girdi, yok bu akıntı değilde başka bişey mi ((( bir an önce kendimi toparlasam bebişim için iyi olacak (

canım gidemedim doktora. dün akşam sular kesildi. netten okuduğum kadarıyla alttan muayene ediyolar. duş almadan gitmek istemedim. yarında tetenoz aşım var. o beni 4 gün yatırıyo ( herhalde pazartesiden önce gidemem. ama içimi rahatlatmak için turnusol kağıdı mı ne ondan bakıcam bugün. inşallah boşuna telaşlanıyoruzdur (

Kızlar çok üzüldüm. Ayrıca sizlerin de başı sağ olsun. Bu acıyı ben de yaşadım geçen sene 25 haftalık 800 gram doğan bebeğim 4 gün yaşadı. Dün moral bozmak için demedim ama doktorlar bu haftada doğan bebeklerin çoğunun görmeyebileceği, duymayabileceği, konuşmayabileceği, yürümeyebileceği gibi şeylerle karşılaştıklarını söyledi. Bunların hepsi de olabilir biri de demiştik. Bunlara rağmen eşimle ona uygun okula olan bir ile taşınırız Allahım yeterki yaşasın diye dualar etmiştik. Arkadaşımızla geçmişte ben de mesajlaştım. Damdan düşenin halini damdan düşen anlar telefonunu verirseniz biraz iyi olduğunu düşündüğüm anda teselli etmek isterim. Onlar bizlerin ahirette şefaatçisi olacakmış. Rabbim sabır versin, isyan etmeyen kullardan eylesin. Bir de kız bebeklerin gelişimi daha erken olduğu için bu haftada doğan ve yaşayan bebeklerin çoğu kız doktor dedmişti. Diyecek söz yok aslında...:2::2::2:

merhaba arkadaşlar haberi yeni okudum ya allah sabır versin arkadaşımıza ne söylesek boş
kızlar ben çok tedirgin oldum normalde çok rahat geçiyordu hamileliğim ama şimdi en ufak birşeyde bebeğime bişey olacak sanıyorum pskolojim mahfoldu inşallah hepimiz sağ salim ve zamanında alırız bebişlerimizi kucaklarımıza
maşallah bebişine ne güzel büymüş öyle

bana dr. um aç-tok gelmen farketmez dedi??? 50 gr için...

şimdi benim açmı gitmem gerekiyor..?

selam,

ben de tok karnına ve sadece 50 gr glikoz yüklemesi ile tahlil verdim.
hatta bunu yapacak olan hemşire doktorumun böyle istediğine ikna olmayınca doktorumu aradık ve kendisi bir de hemşireye tekrarladı.
açlık şekerimi değil, 1 saatlik 50 gr glikoz yüklemesi sonucunu almak için böyle bakıldı.
ve tok karnına bu yüklemeyle bir saatlik değerim 95 çıktı.

çok üzücü bir durum. Allahım anne babasına sabır versin. kimseye böyle bir acı yaşatmasın.

kızlar kan değerlerim biraz düşük çıktı, doktor ferro sanolü günde 2 ye çıkarmamı istedi, hafif kansızlık görünüyor diyor
kansızlık çekenler var mı???

kızlar kan değerlerim biraz düşük çıktı, doktor ferro sanolü günde 2 ye çıkarmamı istedi, hafif kansızlık görünüyor diyor

benim de düşük çıktı, seninkiyle aynı marka değil ama ben de kan hapını 2ye çıkardım :/
bunun yanında pekmez, siyah üzüm, yeşil yapraklı sebzeler, özellikle semizotu, yeşil mercimek ve kırmızı ete ağırlık vermemi istedi. demir içeren bu ürünlerle birlikte ve öncesinde 2 saat, sonrasında 2 saat olmak üzere süt ürünleri tüketmemen lazım.
bu şekilde yükselir sanırım.
benim pazartesi yeniden ölçülecek, en son 15 gün önce düşük çıkmıştı, biraz toparlamışızdır artık inşallah.

benimde kan değerlerim sınırda olduğundan hergün bir tane gyno ferro sanol içiyorum, gebelikte zaten hemen hemen herkeste kansızlık çıkıyor takma bence canım

ben de pekmez ve siyah üzüme başladım hergün tüketmeye çalışıyorum
doktorum 1 ay sonra tekrar bakalım dedi, inşallah yükselir

ben de pekmez ve siyah üzüme başladım hergün tüketmeye çalışıyorum
doktorum 1 ay sonra tekrar bakalım dedi, inşallah yükselir

yükselir endişelenme.
nacizane tavsiyem, yeşil sebzeleri tüketirken yanında yoğurt yeme.
semizotu da yoğurtla pek güzel oluyor ama artık katlanacağız bi süre :)))

teşekkür ederim canımmm, benim değerlerim
RBC 3,57
HGB 11,2
HCT 32,5

Benimde
RBC 4,10
HGB 11,0
HCT 32,9

çıkmıştı, sadece bir tane alıyorum şimdilik, ilk başlarda pekmez falan yiyordum ama açıkçası şimdilerde pek tüketmiyorum üzüm suyu içmeye başladım birkaç gündür, ama endişelenecek birşey yok bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…