2011 Aralık Anneleri

kılo zaten aldı basını gıdıyor ..sekerde sınırda olmasaydı boyle ya..yemedık yemedık sımdı acısı mı cıkıyor nedır..

afiyet olsun canım...canın istiyosa ye tabi ama çokta aşırıya kaçma bende aksine hiç abur cubur şeyler görmek istemiyorumnormalde çok severdim

bende sımdıye kadar yemedım ıkı gundur ne olduysa oldu ıste..

offff çok sıkılıyorum kızlar ya düşün düşün bi karar veremiyorum
normal doğumdan çok korkuyorum doktorum 1 ay boyunca iyice düşün dedi normal yaparsın dedi kararını ver dedi ama ben çookk korkuyoruumm

demekki bünye istiyor canım banada diyorlar son aylarda tatlı yersin değişir diye...şuan hep tuzlu ve ekşi şeyler yiyorum bakalım döner elbet...

o karar bana kalirsa ben en azindan denerim diye dusunuyorum. bi terslikolursa zaten sezeryana aliyorlar. ama iyi tarafindan bakmak lazim. bi sorun olmazsa puripak dogurmus olursun en sagliklisindan :)

o karar bana kalirsa ben en azindan denerim diye dusunuyorum. bi terslikolursa zaten sezeryana aliyorlar. ama iyi tarafindan bakmak lazim. bi sorun olmazsa puripak dogurmus olursun en sagliklisindan :)

ya normal doğuramaz ve sezaryana alınmak zorunda kalırsam ya gücüm yetmez ıkınamazsam ya bebeğim oksijensiz kalırsa v.s v.s..... ayyy o kadar çok soru işareti varki aklımda

ya ben normal dogumla ılgılı bırsey soracagım ama sımdı sorayım hazır konu acılmısken

vajınusmus tedavısı goren var mıydı aranızda ..

ben normal kontrollerde bıle kendımı kasan bı tıpim doktor ben sakınlestırır konusur rahatlarım sonra acabılırım ancak ,kasılmayı kesebılırım bıraz ama yıne de zor oluyor

kı esımle özle anlarımızda bıle kendımı kasıyorum en rahat olmam gerekırken ..

normal dogum yapmayı cok ıstıyorum ama yapabılır mıyım bılmıyorum ..hele catı kontrolu fılan parmakla oluyormus bılemıyorum..

doktorumda bılıyor boyle bır sıkıntım oldugunu ama daha dogum hakkında hıc konusamadık konusmadıkta yanı ..

ne dıyorsunuz sızce yapabılır mıyım normal dogum yoksa sezaryana kendımı sımdıden alıstırayım mı ..

Allah bağışlasın evlatlarınısuni sancı daha mı ağır oluyor:26::26::26:benim ilk hamileliğim

cnm sancı olayı herkeste farklıdır ben desem boş mesela benim agrı eşigim biraz düşük oldugundan ben fazla hıssedıyorum sancıları ama bir başkasında öyle olmayabılıyor..oyuzden bana suni sancı agır geldi ama herşeye ragmen yıne de 3.dogumumda normal dogum derim rabbim sezeryan olmaktan korusun..yalnız şu varkı yasayanlardan ve gözlemlerimden edindiğim bilgiye göre kendi sancın geldımı herşey cok daha kolay oluyor inş öyle olur seninde benimde ve normal dogumu düşünen tüm annelerimizinde..

cnm bak bu benim 3. hamılelıgım ve ben 2. dogumdan sonra bir daha düşünmem demiştim bir kızım bir oglum var yeter diyordum bu süpriz oldu benim için eşimle evlilik yıldönümü kutlamaya gittik sonrasında hamıle oldugumu ögrendim:)) ve ögrendiğim günden beri tek dediğim ne olursa olsun yıne normal dogum yapıcam..normal dogum bambaşka birşey sezeryan gibi suni dısardan mudaheli deil..ve bebeğini cıkar cıkmaz görebiliyorsun o dünyalara deger bir duygu herşeyi unutturuyor sana ayrı süt salgılaması hemen başlıyor sezeryanda öyle olmuyor..normal dogumun belkı öncesi zor olabılıyor ama sonrası harıka ..sezeryanda ise dogumdan sonra problem oluyor ki oda bir kaç gun seni bebeginle ilgilenmekten alıkoyuyor..ve herkesin dogumu farklıdır cnm kımının zor olabılır kımınınde cok kolay oyuzden hıc korkma derim ben hep olumlu düşün güzel olacak diye..bak ben 3.ye doguracam kı dıgerleri sunı sancıyla zor gecmesine ragmen yıne normal dıyorum ve bu sefer farklı olacak dıye kendimi motıve ediyorum..

ya normal doğuramaz ve sezaryana alınmak zorunda kalırsam ya gücüm yetmez ıkınamazsam ya bebeğim oksijensiz kalırsa v.s v.s..... ayyy o kadar çok soru işareti varki aklımda

bi kac dogum hikayesi oku bence... ya da okuma :))

pehlivan gibi ebe ablalar ikinmayi beceremeyenlerin kaburgalarinin altina oyle bir bastiriyolarmis ki :))) ben kendi kicima degilse de onlarin kuvvetli kollarina guveniyorum :)))))

saka bi yana allah hayirlisini versin tabii de o durumda gucum kalmaz diye bisrey olmaz sanirim yaa. endorfin cok acaip bi hormon. insana asla yapamayacagi seyler yaptiriyor.

cnm catı kontrolunu takma kafaya farklı bişey deil o farzet alttan muayne olman gerekıyor onun gıbı bişey ıkı dkkalık bakılıyor bı zorlugu falan yok...sezeryanı en son ıhtımal dusun bence yazık ılk dogumda sezeryan olmasın hemen..ya normal dogumun okadar cok faydası varkı anneye..ben cok uzuluyorum gercekten gerekmeden sezeryan olanlara..resmen amelıyat oluyorsun kesılıyorsun hernekadar dıkselerde eskısı gıbı olmaz hıcbır zaman kesılen yer..

benim de şu aralar tek düşündüğüm şey normal doğurup doğuramayacağım bazen diyorum ya bu kadar kadın yapmış ben niye yapamayayım ama bazen de diyorumki amaann sezeryan olayım sonrasında çekeyim acıyı

ne güzel deneyimlisin sen peki bişey soracam vajina eski haline geliyor mu eğer eski haline geliyorsa ne kadar sürüyor bu

yok ben de ınan ıstemıyorum sezaryan ,cokta korkuyorum hatta
catı kontrolunden de korkmuyorum benım tek korkum o kasılmam bacaklarımı acamam kendımı sıkmam kasmam
ne bıleyım o an da kasarsam kendımı ya cıkmasına ızın vermezsem
gercı benım cıkısta degıl gırıste sorıun var ama blemıyorum kı ya

cnm tabiki eski halıne gelıyor dogumu yapar yappmaz kendını toparlamaya başlıyor zaten ve lohusalık dönemi içinde eskı halıne dönüyor..allah kadının yapısını dogum yapmaya uygun yaratmış o yuzden normal dogumun cok fazla faydaları var vudun kendını daha cabuk toparlamasında karın bile daha cabuk toparlanıyor sezeryan doguma göre..birde bu topikte bir arkadaşımız yazmıştı şimdi kim hatırlayamadım ama babannesi 11dogum yapmış yanı okadar zor bısey olsa bu kadar kadın dogum yapmaz demi:)))

cnm şimdiden hiç düşünme bunları dogum olayı bambaşka birşey bazı şeyler senin elinde bile olmuyor vucud tepkı veriyor bebegi gönderiyor zaten dısarı:))

cnm şimdiden hiç düşünme bunları dogum olayı bambaşka birşey bazı şeyler senin elinde bile olmuyor vucud tepkı veriyor bebegi gönderiyor zaten dısarı:))

ıyı barı ..cok ıstıyorum normal dogurayım ınsallah kısmet olur ..

su an gobegımı gorsenız sekılden sekıle gırıyor kıyafetlerımden bellı o derece.. yamuluyor ,gerılıyor fılan ..cok seker cok

ne bilim canım ya doğru diyorsun benim annem de 5 çocuk doğurmuş valla kara kara düşünüyorum yine de
belki de en iyisi oluruna bırakmak

ben ılk hamılelıgımde cok cesaretlıydım dogum konusunda kesınlıkle normal doguracam dıyordum hastaneye yattıgımda gule oynaya yatmıştım takı sunı sancı kendını gösterene kadar:))oglumda hep bekledım kendı sancım gelsın dıye ama yok doktor gun verdı ve hastaneye yatısım yapıldı daha hemşire sunı sancıyı verirken başladım aglamaya yıne aynı şeyleri yaşıyacam dıye :))şimdi bu hamılelıgımde yıne cesaretım var ama bu sefer hep kendı sancım gelecek dıye umutlanıyorum yıne son dakka sunı sancıyı yersem başlarım heralde aglamaya..ama nolur dua edin bu sefer kendı sancım gelsın bu duyguyu yaşamayı cok istiyorum..

ne bilim canım ya doğru diyorsun benim annem de 5 çocuk doğurmuş valla kara kara düşünüyorum yine de
belki de en iyisi oluruna bırakmak

cnm hiç şimiden bunları düşünüp stres yapma oluruna bırak ve olumlu düşün hep bak bana ıkı tecrubem zor gecmesine ragmen ben yıne olumlu dusunuyorum yoksa benim yerimde başkası olsa bu sefer şansa bırakmaz sanırım dırek sezeryan der..eşim bile şaşırıyor cesaretime ama ben biliyorum ki her dogum farklıdır ve kendimi kolay olacak dıye motıve ediyorum..olumlu düşünelim olumlu olsun herşey:)

hareketlenemeli cok güzel bir duygu bende her hareketlendiğinde sevip konuşuyorum kızımla:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…