ay cnm bu aralar nedense bende öyleyim hamılelıgımın basından beri hiç cukulata yemezken buaralar hergun bır paket gıdıyor..iştah desen tam yerinde eşimde şaşırıyor bana daha önceleri hiç böyle görmemişti
benimde geriye kaldı 100 gün şafak 100 heyooo
afiyet olsun canım...canın istiyosa ye tabi ama çokta aşırıya kaçma bende aksine hiç abur cubur şeyler görmek istemiyorumnormalde çok severdim
kılo zaten aldı basını gıdıyor ..sekerde sınırda olmasaydı boyle ya..yemedık yemedık sımdı acısı mı cıkıyor nedır..
bende sımdıye kadar yemedım ıkı gundur ne olduysa oldu ıste..
offff çok sıkılıyorum kızlar ya düşün düşün bi karar veremiyorum
normal doğumdan çok korkuyorum doktorum 1 ay boyunca iyice düşün dedi normal yaparsın dedi kararını ver dedi ama ben çookk korkuyoruumm
o karar bana kalirsa ben en azindan denerim diye dusunuyorum. bi terslikolursa zaten sezeryana aliyorlar. ama iyi tarafindan bakmak lazim. bi sorun olmazsa puripak dogurmus olursun en sagliklisindan :)
Allah bağışlasın evlatlarınısuni sancı daha mı ağır oluyor:26::26::26:benim ilk hamileliğim
offff çok sıkılıyorum kızlar ya düşün düşün bi karar veremiyorum
normal doğumdan çok korkuyorum doktorum 1 ay boyunca iyice düşün dedi normal yaparsın dedi kararını ver dedi ama ben çookk korkuyoruumm
ya normal doğuramaz ve sezaryana alınmak zorunda kalırsam ya gücüm yetmez ıkınamazsam ya bebeğim oksijensiz kalırsa v.s v.s..... ayyy o kadar çok soru işareti varki aklımda
ya ben normal dogumla ılgılı bırsey soracagım ama sımdı sorayım hazır konu acılmısken
vajınusmus tedavısı goren var mıydı aranızda ..
ben normal kontrollerde bıle kendımı kasan bı tıpim doktor ben sakınlestırır konusur rahatlarım sonra acabılırım ancak ,kasılmayı kesebılırım bıraz ama yıne de zor oluyor
kı esımle özle anlarımızda bıle kendımı kasıyorum en rahat olmam gerekırken ..
normal dogum yapmayı cok ıstıyorum ama yapabılır mıyım bılmıyorum ..hele catı kontrolu fılan parmakla oluyormus bılemıyorum..
doktorumda bılıyor boyle bır sıkıntım oldugunu ama daha dogum hakkında hıc konusamadık konusmadıkta yanı ..
ne dıyorsunuz sızce yapabılır mıyım normal dogum yoksa sezaryana kendımı sımdıden alıstırayım mı ..
ya ben normal dogumla ılgılı bırsey soracagım ama sımdı sorayım hazır konu acılmısken
vajınusmus tedavısı goren var mıydı aranızda ..
ben normal kontrollerde bıle kendımı kasan bı tıpim doktor ben sakınlestırır konusur rahatlarım sonra acabılırım ancak ,kasılmayı kesebılırım bıraz ama yıne de zor oluyor
kı esımle özle anlarımızda bıle kendımı kasıyorum en rahat olmam gerekırken ..
normal dogum yapmayı cok ıstıyorum ama yapabılır mıyım bılmıyorum ..hele catı kontrolu fılan parmakla oluyormus bılemıyorum..
doktorumda bılıyor boyle bır sıkıntım oldugunu ama daha dogum hakkında hıc konusamadık konusmadıkta yanı ..
ne dıyorsunuz sızce yapabılır mıyım normal dogum yoksa sezaryana kendımı sımdıden alıstırayım mı ..
ne güzel deneyimlisin sen peki bişey soracam vajina eski haline geliyor mu eğer eski haline geliyorsa ne kadar sürüyor bucnm sancı olayı herkeste farklıdır ben desem boş mesela benim agrı eşigim biraz düşük oldugundan ben fazla hıssedıyorum sancıları ama bir başkasında öyle olmayabılıyor..oyuzden bana suni sancı agır geldi ama herşeye ragmen yıne de 3.dogumumda normal dogum derim rabbim sezeryan olmaktan korusun..yalnız şu varkı yasayanlardan ve gözlemlerimden edindiğim bilgiye göre kendi sancın geldımı herşey cok daha kolay oluyor inş öyle olur seninde benimde ve normal dogumu düşünen tüm annelerimizinde..
cnm bak bu benim 3. hamılelıgım ve ben 2. dogumdan sonra bir daha düşünmem demiştim bir kızım bir oglum var yeter diyordum bu süpriz oldu benim için eşimle evlilik yıldönümü kutlamaya gittik sonrasında hamıle oldugumu ögrendim:)) ve ögrendiğim günden beri tek dediğim ne olursa olsun yıne normal dogum yapıcam..normal dogum bambaşka birşey sezeryan gibi suni dısardan mudaheli deil..ve bebeğini cıkar cıkmaz görebiliyorsun o dünyalara deger bir duygu herşeyi unutturuyor sana ayrı süt salgılaması hemen başlıyor sezeryanda öyle olmuyor..normal dogumun belkı öncesi zor olabılıyor ama sonrası harıka ..sezeryanda ise dogumdan sonra problem oluyor ki oda bir kaç gun seni bebeginle ilgilenmekten alıkoyuyor..ve herkesin dogumu farklıdır cnm kımının zor olabılır kımınınde cok kolay oyuzden hıc korkma derim ben hep olumlu düşün güzel olacak diye..bak ben 3.ye doguracam kı dıgerleri sunı sancıyla zor gecmesine ragmen yıne normal dıyorum ve bu sefer farklı olacak dıye kendimi motıve ediyorum..
cnm catı kontrolunu takma kafaya farklı bişey deil o farzet alttan muayne olman gerekıyor onun gıbı bişey ıkı dkkalık bakılıyor bı zorlugu falan yok...sezeryanı en son ıhtımal dusun bence yazık ılk dogumda sezeryan olmasın hemen..ya normal dogumun okadar cok faydası varkı anneye..ben cok uzuluyorum gercekten gerekmeden sezeryan olanlara..resmen amelıyat oluyorsun kesılıyorsun hernekadar dıkselerde eskısı gıbı olmaz hıcbır zaman kesılen yer..
benim de şu aralar tek düşündüğüm şey normal doğurup doğuramayacağım bazen diyorum ya bu kadar kadın yapmış ben niye yapamayayım ama bazen de diyorumki amaann sezeryan olayım sonrasında çekeyim acıyı
ne güzel deneyimlisin sen peki bişey soracam vajina eski haline geliyor mu eğer eski haline geliyorsa ne kadar sürüyor bu
yok ben de ınan ıstemıyorum sezaryan ,cokta korkuyorum hatta
catı kontrolunden de korkmuyorum benım tek korkum o kasılmam bacaklarımı acamam kendımı sıkmam kasmam
ne bıleyım o an da kasarsam kendımı ya cıkmasına ızın vermezsem
gercı benım cıkısta degıl gırıste sorıun var ama blemıyorum kı ya
cnm şimdiden hiç düşünme bunları dogum olayı bambaşka birşey bazı şeyler senin elinde bile olmuyor vucud tepkı veriyor bebegi gönderiyor zaten dısarı:))
cnm tabiki eski halıne gelıyor dogumu yapar yappmaz kendını toparlamaya başlıyor zaten ve lohusalık dönemi içinde eskı halıne dönüyor..allah kadının yapısını dogum yapmaya uygun yaratmış o yuzden normal dogumun cok fazla faydaları var vudun kendını daha cabuk toparlamasında karın bile daha cabuk toparlanıyor sezeryan doguma göre..birde bu topikte bir arkadaşımız yazmıştı şimdi kim hatırlayamadım ama babannesi 11dogum yapmış yanı okadar zor bısey olsa bu kadar kadın dogum yapmaz demi:)))
ne bilim canım ya doğru diyorsun benim annem de 5 çocuk doğurmuş valla kara kara düşünüyorum yine de
belki de en iyisi oluruna bırakmak
ıyı barı ..cok ıstıyorum normal dogurayım ınsallah kısmet olur ..
su an gobegımı gorsenız sekılden sekıle gırıyor kıyafetlerımden bellı o derece.. yamuluyor ,gerılıyor fılan ..cok seker cok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?