2011 Aralık Anneleri

bak geçen hafta kese sağdaysa soldaysa muhabbetini doktora soracaktım özellikle aklımdaydı ama sormayı unuttum ne tarafta 10 gün sonra öğrenicez artık

ben sağımda hissediyodum, doktora sordum. tam ortaya tutunmuş dedi. sağında 4 cm büyüklüğünde bir yumurtlama kisti var dedi. bebeğimi kist kadar büyütememişim(((((

merhaba bende dün ultrasondayıdm
8+5 dim. bebiş de 2 cm mişşşş
iyi dedi dr...
şu uyku halimde bitse herşey daha iyi olacak da.
bıraksalar 24 saat uyurum.

tulayuzun kullanıcısından alıntı
bugün 7+1 iz biz sabah dra gittik üsten baktırıyorum ya ben bi önceki bebekte kalbi durmuştu, o yüzden alttan pek baktırmak istemiyorum, önceki bebeğimdede hiç üsten görünmemişti bebek hep alttan görünmüştü, kesede bi defa duyduğum kalp atışıda, bu defa hep üstten baktırcam dedim ama kese ii hoş görünmüştü geçen hafta ama bu hafta idrar torbanda boş dedi dr kalp atışını görmüyorum alttan bakalım dedi eşimde önceki kötü tecrübemizden ötürü hemen hayır bakmayın falan olduk, salı yine gelin dedi alamazsa sesi alttan baktırcam artık çünkü alamazsa sesi, detaylı bi ultrason cihazi var daha detaylı inceledikleri oraya yolluyolar o çok stresli hem kritikleri yolluyolar oraya o yüzden hemen alttan bakındicem hatta, üzgünüm tabi ii haberler vermek için gircektim erkenden ama haber biraz net olmayınca diyelim şimdigirdim ama duyulur dimiiiiiii benim vucut tipim biraz göbekli o yüzdende görünmüyo galiba net, göbekten heee bu arada kese büyümüşte dedi dr geçen haftaya göre bu da ii haber hem göbekliyim diye göremedi ki kalp atışını dimi H.SONU YAZMIŞTIM BU YAZIYI H.SONU GÖRMEYENLER ACELE TESELLİ( SİZLERİN NE ZAMAN GÖRÜNDÜ KALP ATIŞLARINIZ??? HEM HESAP NETE GÖRE 7+1 Dİ C.TESİ DR ALTTAN BAKMAYINCA TAM NE KADARLIK OLDUĞUNU GÖREMEM DEDİ BELKİ GEÇ DÖLLENMEDİR HENÜZ KÜÇÜKTÜR 7 HAFTADAN O YÜZDEN DE KALP ATIŞINI GÖREMİYORUZDUR ÖLE DİMİ

canım , sabret bak 8. haftada görenler var .. seni yönlendireceği doppler bebeğin için sakıncalı olsa yönlendirmez dr.un , ddr.una güvenmiyorsan başka bir dr.a daha git mutlaka ..

inşallah canım , ama benim öyle bir seçim hakkım yok .. ilk bebeğimde 32. hafta da bir de preeklampsiye yakalanınca sıkı takiple 37. haftanın sonunda sez. ile dünyaya getirmek zorunda kaldım bebeğimi .. inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız hepimiz miniklerimizi ..

şu ilk 13 hafta böyle sevimsiz işte 2. trinesterda daha rahat olucaz , bebişlerin cisiyetlerini öğrenecek ve hareketlerini de hissedeceğiz , onlara aldığımız cicleri paylaşacağız , göbüşlerimizin resmini çekip birbirimize takılacağız derken zaman nasıl geçecek anlamayacağız :13: biraz daha sabır

canım barsak hareketleridir o , hatta ileleyen haftalarda 13-15 gibi onu bebeğin hareketi bile zannedebilirsin .. boyu olarak kaç mm ki onu hissedelim ve duyalım .. sabredin , o haftalara da gelicez beraber inşallah

ben 16. haftada hissetmiştim bakalım bu minikte ne olacak

kendini suçlu hissetme boşuna .. her planlanan hamilelikte bile anneler " acaba ??? " ları yaşarmış .. oğlumu 4. tüpbebek tedavisiyle kucağıma aldım .. her ebriyo transferinden sonra bile " acaba erken mi davrandık , beklese miydik biraz , hem ben iyi bir anne olabilecek miyim , hazır mıyım acaba ???? " gibi düşünceler geçerdi , ki bir bebeğimizin olmasını deli gibi istiyor , bunun için paralar döküyor , dr. kapıları aşındırıyor , bissürü testlerden geçiyor , bissürü hormonlu ve kortizonlu ilaçlar kullanıyor , transfer sonrası neredeyse 12 gün boyunca yatıyor ve yediğim en ufak şeye kadar dikkat ediyordum .. ama son tedavimde kasmadık , ilacın saati mi şaşmadı , almam gereken cc den fazlasını mı vurulmadım vs vs.. sigara bile içtim zamanla alışırsın yeme içme düzenine .. benim de oldum olası sütle aram yoktu , hamileilğimin ortalarında artık günde yarım lt süt içer olmuştum .. bazen de zorunluluklar bizi hizaya sokuyor .. yavaş yavaş bir yeme düzeni oturt kendine , 3 ana- 3 ara öğün olsun , sevdiğin şeyler olsun mutlaka bence hormonların seni sıkıştırıyor

gelmediiiiiiiiiiiiiiii

laptopımdaki listede güncellemişim ama bilgilerini

ay bulantılarının o haftada olmaması çok güzel.. rahat geçireceksin bu dönemi demek ki.. dün de kayınvalidem diyor ki şimdiye kadar bulantın başlamadıysa rahat geçirirsin .. güya adet gecikmeden bulantı başlarmış.. psikolojiktir ozamanki bulantı dedim.. okadar erken olmaz zaten.. her doktor 6.haftada başlar falan diyor söylüyor... inşallah bende rahat geçiririm.. çalışanlar için böyle durumlar çok zor

evet canım normalde de neredeyse hiç yemiyorum. 52 kiloyum zaten ama artık öyle değil işte sorumluluk bindi.bi forumda okudum. birinin dru ilk 3 ay bebek yediklerinden etkilenmez içini rahat tut demiş.iyi geldi bana da. bulantının olmaması da normal benim de yok gibi. ama iştahım da yok.nasıl bişi anlamadım.sıraya koyduğun zaman yapacak iş bitmez zaten. hayat böyle.. her dönemin bir uğraşı varş koşturmaca bitmiyor. hayırlısı böyleymiş.rabbim herşeyin en doğrusunu bilir.boynumuz kıldan ince. şükretmek ve dua etmekten başka bir şey yok yapacağımız.

aynen canım. eşim; daha sen bebişsin bi de anne mi oluyosun bebiş anne diyor bana:):):) canım benim.... afiyet olsun sana da ohhh valla ben yemiş gibi oldum. eşimin tanıdığının çocukları yıllardır olmuyor. evlatlık aldılar artık. ne zman görsem içim parçalanıyor. çok şükür allahım çok şükür..

süper bir bilgi teşekkürler

demettuba83,pikolata,koprina87,akny,pokim,buseli,mariposita,nicko,tulayuzun,denizkızıl,yarenhande

kıslar , burada mısınız ve hepiniz 2011 aralık anne adayıysanız bilgilerinizi msjlarsanız listeye ekliycem ..

cnm ben vermiştim. Yine vereyim istersen Sat:8 mart ilk gebelik kalp atışı duyuldu.istanbul yaş 32 beklenen doğum tar.:11 aralık

Starimu,canım sana özel msj attım bilgilerimi kilomu unutmuşum 57 kiloyum benide yazmayı unutma canım

özel msjlara şimdi bakıp listeyi güncelleyip çıkıcam , biraz cakıtım galiba , tansiyonum düşmeye başladı gibi

belki bebişin geç tutunmuştur , hani USG ye göre daha küçükmüş ya , olura kalpatışını duymazsan endişelenme , daha 8. haftaya kadar yolu var ... ama elbetteki dualarımız seninle ve kalp atışı için gidecek tüm arkadaşlarımızla

çok geçmiş olsun canım tansiyon düşükse sorun değil de yüksek olursa çok sorun oluyor hamilelikte .. ilk aylarda genelde düşük seyrediyor , dengeleyici gıdalar al , tuzlu ayran iç , ayaklarını baş hizasından yukarıda tut vb .. inşallah daha sağlıklı günler yaşarsın bundan sonra ...

merhaba bende dün ultrasondayıdm
8+5 dim. bebiş de 2 cm mişşşş
iyi dedi dr...
şu uyku halimde bitse herşey daha iyi olacak da.
bıraksalar 24 saat uyurum.

maaşallah güzel haberlerle dönmüşsün uyku halinin tadını çıkarın , bende var ama bir deoğluş gerçeği olunca hep kursağımda kalıyor uyku zamanları

oğluşum uyandı , bana rüyasınıanlatmaya çalışıyor hemen özel msjlara bakıp listeyi güncelleyip çıkıyorum .. görüşmek üzere

anladım canım. doktordan gelince ne dediğini de yaz. biz merak ederiz:26::26::26::26:

Aralığın güzel anne adayı hatunları hu huuu:92: (ha haa ne güzel bir selam başlangıcı oldu bu böyle ) .
Keyifler nasıl bebişleriniz nasıl güzel anneleri :)))

kızlar geçen burç fm. de bir doktor konuşuyordu. hipnoz yöntemiyle doğumdan bahsetti, o kadar güzel şeyler söyledi ki mest oldum. doğum anını sanki rüyada gibi yaşıyormuşuz, beyin kendini hazırlıyormuş. hiç acı çekmeden mutlu bir doğum oluyormuş, hem de doğum sonrası bunalımı vs. olmuyor dedi.
bilgisi olan var mı? netten araştırıcam biraz.

evet canim anadolu yakasindayim, sen neredesin?

Avrupa yakasında cnm. Avcılarda.

Ama benimkisi tam ortasındaaaaaaaaaa :26: aklıma kötü kötü şeyler geliyo anaaaammmm

ilahi sende.

Allah yardımcın olsun cnm. Bizde geçtik o safhalardan.Hiç stres yapma, sen rahat ol ki bebişte rahat olsun.

süper bir bilgi teşekkürler

rica ederim canım

cnm ben vermiştim. Yine vereyim istersen Sat:8 mart ilk gebelik kalp atışı duyuldu.istanbul yaş 32 beklenen doğum tar.:11 aralık

sanırım eklemiş olmalıyım ..
kıslaaaaar , listeyi ilk sayfada güncelledim , vay canına 57 kişiyiz şimdiden görüşmek üzere , çıkıyorum ben

Aralığın güzel anne adayı hatunları hu huuu:92: (ha haa ne güzel bir selam başlangıcı oldu bu böyle ) .
Keyifler nasıl bebişleriniz nasıl güzel anneleri :)))

teşekkür ederiz canım. iyi olmaya çalışıyoruz
sen nasılsın, gerçi selamından anladık, süpersin:)

beni yazmamışsın kese görüldü pıt pıtlar duyuldu Ankara yaş 32 bdt 12 aralık

Son düzenleme:
starimu ve buseli arkadaşlara çok tşkler.. hayırlısı diyorum bakalım ne bekliyor cuma günü beni..

hayırlı haberler veririm inşallah tatlı anneler..

cnm bulantı cidden erken başlıyormuş. annemler balayına çıkmış, dönünce kusmaya başlamış. düşününce çok erken diyor insana sonra öğrenmişler ki bebiş geliyor. bana da herkes şuana kadar bulantın olmadı sonrada pek olmaz diyor. nasıl başlarsa öyle gidermiş.
bilemiyorum bulantı psikolojik mi. ben hep kendimi şartlandırdım. kusmayacağım asla diyorum hergün bunu kendime hatırlatıyorum. kusarken boğulacak gibi oluyorum. o yüzden kusmaya niyetim yok

ben biraz da psikolojik olduğuna inanırım.. biz geçen yıl temmuz - ağustostan beri çalıştık olsun diye.. eltim hamile kalmak istedi kalana kadar her ay adeti yaklaşırken öğürmekten geberirdi.. biraz da ilgi çekmek için.. hamile kaldı öğrendiği gün mide bulantısı başladı güya.. sonradan bayağı da uzun sürdü kusmalar falan işte.. şimdi de 1 ay kaldı doğumuna.. tabi o benden önce gebe kaldı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…