2011 Aralık Anneleri

bende bu konuda kendime hiç güvenmiyorum...temizlik yapmadan duramam herhalde ama şimdiden ev süpürüp sileyim yerimden kıpırdayamıyorum.illaki çok ağırlaşırsam yapmam

valla ben temizlik konusuda aşırı kasan biri değilim ,bugün misafirim geldi ama öncesinde eşim evi güzelce süpürdü ,viledaladı ,sonrada ben tozlarını aldım ,banyoyu ve wc yi eşim temizledi ,ben mutfağı toparladım derken ev mis gibi oldu ,yapmak istesem eşim yaptırmıyor ama inanın ayakta durduğum için malum 3 çeşit mama hazırladım etkiliyor beni o yüzden bundan sonra oturarak hazırlamayı düşünüyorum ,sırtım agrıyo ufaktan ufaktan popişimin kemiği sızlıyo magnezyumda alyorum halbuki ama insan yinede tedirgin oluyor,çok aşırı temizlik düşkünü olamıyorum ,mesela camlarımı silemiyorum ,kadın tutmaya eriniyorum başında duracağım falan ,sanırım uyuşuk geçirmek istiyorum yatıp kanepeye uzanıp tv bakmak istiyorum ,

En guzeli valla yap yap nereye kadar.Bu hamilelikte bende kasmiyorum artik kendimi.Mesela buyuk temizlik yaparsam kadin tutucam ona yaptiricam camlari kapilari falan.Ama gunluk evimin isini kendim guzelce yapiyorum.Bu hamileligimde daha dinamigim nedense.Ama daha bilincli oldugum icin bu dinamikligi cok fazla kullanmamaya calisiyorum :)

destina cım geçmiş olsun canım.kendini fazla yorma yatıp dinlen inş.geçer.bende de 2 çocuk var sürekli bişeyller dağıtmakta üstlerine yok.arada dağıttıklarını topluyolar ama sil süpür çamaşır ütü derken bende çok yoruluyorum.evimin yan tarafında inşaat var çıkan tozu görmeniz lazım.hafta da 1 cam,bir mobilya temizliği,bir ütü,bir alışveriş günüm yoğun çalışarak geçiyo.2 gün önce camlarımı silerken çok fena sancılandım.2 saat hareket edemedim.duş alıp dinlendim.biraz sancılarımı aldı.son zamanlara geliyoruz eskisi kadar yorulmamaız gerekiyor.

aynen canım ,ben ilk bebeğimin doğumundan sonra annem 21 günlükken memlekete döndü kaldık tek başımıza,akşam eşim geliyordu yemek yapmaya geçiyordum o bebişle ilgileniyordu ,hiç kasmadım aman yemeğim yok aman evim pis demedim ,bebeğimden daha önemli değildi asla,zaten gelenim gidenimde hiç yoktu ,bebiş görmeye gelicek haber veriyordu o gün eşim el atıyordu yardımla yapıyorduk ,ben 2 ve 3. ayımdayken plasentam aşağıdaydı ve dinlenmem gerekiyordu,valla evi kalkıp bir elektrik süpürgesine dahi tutmadım ,2 günde bir eşim ortalığı topladı ,süpürdü ,bulantımdan mutfağa girremiyordum ,dışardan yemek getirtti ,olmadı geceye kadar bulaşıkları biriktirip makineye öle dizdim ,cünkü kahverengi akıntım geliyordu ve çok korkuyordum ,hayatta hiç birşey sağlıktan daha mühim değil ,bebişim sağlıklı olsun varsın camı silmiyor bu kadın desinler,çok şık ve gösterişli bir sitede oturuyorum millet balkonun camlarını dahi siliyor sildiriyor,valla benim camda en son geçen sene silindi hiçte ellemedim bananee sağlığımzdan daha mühim değil ,silecek gibi kücük değilde bir odanın bir duvarım komple cam nasıl silcem bilmiyorum ki ,ankaraya zatne zor yaz geldi ,millet sildiriyor sonra tekrar hış yağmur ,damla damla su izi oluyor,bebiş doğumu kışa denk geliyor zaten su yıkar

inşallah işi zor canım gürültüsüde oluyordur ,allah kolaylık versin ,ben de eskiden günlere bölerdim ama artık gün falan yok ,gece yatmadan bir gömlek ütülüyorum o oluyor canım madem her hafta cam siliyorsun elleme ,allah korusun bebişe birşey olsa affetmezsin kendini ,

Kizlar yardim istiyorum sizden bizim isim konumuz uzadikca uzadi,buyuk oglumun adi seliM
İkinciyede kerem istiyorum fakat iki isim olacagi icin keremin basina ne koysak bir turlu karar verip yakistiramiorum.sizden fikir vermenizi istiyorum bu bidigin adi ne kerem olsun :)

Son düzenleme:

haklısın canım.bende önceden çok uğraşıyodum.iki gündür karnım taş gibi oldu.artık yürürken bile zorlanıyorum.beni en çok ütü yoruyo.eşim pantolon ve gömleklerini günlük değiştiriyo.şimdi okulda başlıyo.offf oğlumda günlük değişiyo.baba oğul pasaklılar.çok kirleniyo üstleri.hergün hem oğlum hem eşim üst değişecek.son zamanlarda daha zor gelicek.camları artık 2 hafta da bir silmeye karar verdim artık.aynı sancıları tekrar çekmek istemiyorum.

kızlar bebişlerin kıyafetlerini yıkayıp çantalar hazırlanmaya başladınızmı.bugün annem geldi.kızım aldıklarını yıka güzel bi güneşte kurusun çantasını hazırla diyo.ben ekimden sonraya düşünmüştüm.sizler neye karar verdiniz.kafam karıştı ne yapsam bilemedim.kendi hastane çantam hazır.kızımınkinide hazırlasammı acaba:26:

canım benim eşimde memur ama ben pantollarını asla ütülemiyorum ,araç kullanıyor sadece dizleri hafif kırışıyor onuda ütülerken pimpirikli mutlaka kontrol ediyor ,kuru temizleme ütüsünü bozma diyor sende benim gibi tek kırışan yeri şşöyle bas geç gömlekte bir tanecik ütülüyorum valla ben seçiyorum rengini ,sabaha ne denk geliyorsa kullanıyor,bak şikayetinde artmış ,hem bebişde dinlensin annesi yorma kendini yazık sana canım ,camları 3 haftada bir sil çok aşırı toz falan olmuyorsa zaten geri kirlenicek mazallah ayağın takılsa yere düşsen bebiş oynasa daha mı iyi olur ,sonradan üzülücek şeyler yapma ,ütüyü oturarak yapabilirsin aslında hee ,ben hiç denemedim ama toptan olursa denenebilir .

Yasminciğim ben hiç bir şey almadım daha ne bebeğime ne kendime...
Yine de aldıklarınızı hazırlayın bence annen haklı... Sonra ağırlaşınca zorlanabilirsin. Zaten bugün yarın diyoruz zaman çabuk geçiyor.

ben aldım kıyafet ama eksikleri var ve benim annemde hazırla artık dedi.daha kendime bişi almadım

İyiyim çok şükür yarın doktora gidicem çok heyecanlıyım oğlumu 1 aydır görmedim çokkta özledimm.doktoruma neler sorsam diye liste yapıyorum şimdi :))

ay hadi bakalim benim randevuma daha bir ay var.cok ozledim guzumu kocaman olmustur kesin :) yarin doktordan gelince ayrintilari yaz buraya tamammi canim.insallah guzel haberlerle gelirsin..

tabi birak kisa geliyo zaten hic yoramam kendimi.yorsamda kendimi degil temizlikci kadini yorarim :) cunku hamilelikte ne kadar yorulursan dogumda o kadar halsiz kaliyorsun ve zor toparlaniyorsun.Sutte hemen gelmiyo.En onemli siz ve bebekler birakin evi abartmayin cok fazla..

[I]ay benim oglan olsaydi bu bebegim adini ya kerim yada kerem koyucaktik.yasin suresindeki Ecrin Kerim kelamini tamamlamak icin.ilk kizimin adi Ecrinde o yuzden :) ama nasip kiz oldu hala ismi yok bebegimin.ay sana simdilik yardimci olamicam hic aklima isim gelmedi yani onun yanina yakisir bir isim :44:[/I]

Ben ilk kizimda herseyimi 30 haftalikken hazirlamistim.Ama bunda hic hazirlik yok.Hastane icin zibin atlet sapka eldiven falan varda gerisi yok.Kendim icinde almadim daha.Of cok isim var ya :95:

canım sağol valla,doktora salı günü gidcem çarşamba da yolculuk olcak inş.durumum iyi şimdilik,bakalım doktor ne diycek.biraz korka korka gidiyorum ama napiim mecbur

selam lizzie :)
ben geçtiğimiz salı günü 25+5 de, izmirden ankaraya uçtum, hem de raporsuz falan, burda bir arkadaşımız yazmıştı, o yüzden, sorduklarında haftamı da bikaç hafta az söyledim :)) hiçbir şikayetim olmadı, çok keyifliydi.

ayrıca içini rahatlatacaksa ben 4. ayımın başından beri geziyorum. gezenti olacak bizim oğlan :))
4. ayın başında yurtdışına uçtum, bir ay kaldım, 5. ayın başında türkiyeye geri döndüm. o hafta kontrolümüzden sonra 8 saat otobüs yolculuğu yaptım, gittiğim yerde de boş durmadım, çevrede gezebilmek için hergün yollardaydım. 6. ayın başında 8 saatlik yol yaparak evime geri geldim, kontrolden çıkar çıkmaz tekrar aynı yolu gidip tatilime kaldığım yerden devam ettim. 5. ve 6. ayım, gezerek ve yüzerek geçti diyebilirim :)
7. ayın başında ise az önce söz ettiğim gibi uçak yolculuğu yaparak evime geri döndüm. artık gerekmedikçe yola çıkmayı düşünmüyorum ama tüm yaz gezdim zaten daha ne olsun :)))

ayrıca bütün bu yolculukları tek başıma yaptım, bir endişen olmasın

herkese günaydınn, iyi haftalar kızlar

bugün aylık rutin kontrolümüz var, ancak önceki kontrolümüz 1 ağustostaydı ve araya bayram da girince doktorumun izni nedeniyle bizim kontrol 12 eylüle kaldı.
yavruşumu görmeyeli 6 hafta oldu, çoook heyecanlıyım

bana şans dileyin kızlar, dualarınızı bekliyorum, dilerim herşey yolundadır

Günaydın canım sana da... Allah yardımcın olsun. Herşey yolundadır inşallah... Tasalanma.. İyi haberlarle dönersin inşallah...
Ben de birazdan gideceğim doktora 100gr şeker yüklemesi için.. Önceki biraz yüksek çıkmıştı... Diyet vermişti doktor düzelmiştir inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…