2011 Aralık Anneleri

Of kizlar of Cok agrim var bu siralar.Su pubik kemigi varya o kemigim cok agiriyo.Yururken sunnet cocugu gibi yuruyorum bazen.Yatakta donerken bile agrim oluyo.Doktoruma sordum kemik doguma kadar genisler 10 cm acilirmis.Oda kimilerinde hizli acilma olur agri yaparmis.Ilk gebeligimdede vardi ama son iki ay olmustu.Bunda uc aydan beri bir basladi resmen bazen acidan yuruyemiyorum.Nasil dayanicam ben bilmem 3 ay.Ama oyle olmasi bir yandan iyi dogumum cok hizli oluyo.3 ikinmada dogum yapiyorum.Hatta hastane kayitlarina hizli dogum diye gecmis.Bu daha oncelerden basladi heralde hic ikinmama gerek kalmadan gelecek bu sefer

Benim gibi ordan agri ceken varmi? onerisi olanlar falan bekliyorum

ben yürüdüğüm zaman oluyor ara sıra çok dayanılmaz değil henüz ama kemiğin adını bile bilmiyordum :)
ama benim sadece sol taraf ağrıyor, aynı yer mi bilmiyorum

hmmmm ellerine sağlıkkkk
kokusu geldi bile buralara:)))

Aytanem senin ve bebişinin iyi olmasına çok sevindim
Kalan zamanların sorunsuz geçer ve kuzucuğuna zamanında kavuşursun İnşallah...

Geçmiş olsun canım, Pubik kemikleri nereye deniyo bilemedim ama kalça kemiklerimi hani üstüne oturduğumu çünkü benimde oralarım çok ağrıyo özellikle uzanıp yattığımda geri kalkamıyorum çok feci oluyo, doğuma faydası oluyosa iyi bari boşuna acı çekmemiş oluruz sonu iyi olsunda

cnm sen 1 saat sonramı ölçüm yapıyosun?ban a dr um açlık 90 altında-tokluk 140 altında olması gerekir dedi. seninde normal görünüo

kızlarrr

bu cumartesi günü için buluşmaya gelenler lütfen gelicem diye yazabilirmi bi liste yapalım yer beliryelim ok ?

Son düzenleme:

meraba aytanem hepimizi çok sevindirdininşallah kalan zamanı da sağlıkla geçirirsin ve bebişini kucağına alırsın

ay çok sevindim arkadaşım umarım hem minik damla için hem de aile için hayırlısı olmuştur

bazen bu kadar sahipsiz yavrucak kimsesiz büyüyorlar acaba bebek yapmayıp biz d emi evlat edinseydik diyorum ezelden beri böyle bi fikrim vardı ama eşim bizim kendi bebeğimiz olsun istedi

bu konu gündeme gelince ben pek bi bocalıyorum

Selam annecik Geçmiş olsun. Aynen 3-4 gündür arada ince ince ve bazen daha şiddetli oluyor ağrı yürürken falan büyük adım atamadım hatta küçük adımlarla yürüdüm . Şimdi nette baktım;
GEBELİKTE ÇATI KEMİĞİ AĞRISI (PUBİK - PELVİK AĞRI)

HAMİLELİKTE PUBİK EKLEMDE AYRILMA VE AĞRI
Pubik bölge veya çatı kemiği denilen bölge vajen üstündeki tüylenmenin olduğu bölgedir. Bu bölgede gebelik sırasında veya doğum sonrasında ağrı olabilir. Gebeliğin 10. haftasından sonra pubik kemikte genişleme ve ayrılma başlar. Bu gebelikte artan relaxin hormonunun etkisiyle eklemlerde gevşeme olmasına bağlıdır. Bel ve sırt ağrısına kıyasla daha nadir görülen bir durumdur.

Pubik ağrı riskini arttıran durumlar:
- İri bebek
- Fazla doğum yapmak
- Doğumun çok hızlı veya çok uzun sürmesi
- Doğumda forseps uygulanması gibi müdahaleler
- Daha önceden kalçaya, pelvik bölgeye travma veya kaza, ameliyat geçirmek

Pubik bölgede ağrı, hassasiyet, şişlik olabilir ve ağrı bele, kalçaya, bacağa vurabilir. Ağırlık kaldırma, merdiven çıkma, yürüme gibi durumlarda ağrı artabilir. Yatakta dönerken, ayağa kalkarken ağrı olabilir.

Tedavisinde yatak istirahati ve çeşitli egersizler verilir, antiinflamatuar ağrı kesici ilaçlar kullanılır.

Pubik Kemikte Ayrılma (Diastasis Simfizis Pubis)
Gebe olmayan insanlarda pubik kemikler arasındaki eklem mesafesi yaklaşık 4-5 mm kadardır. Gebelikte artan relaxin hormonunun gevşetici etkisi ile bu aralığın bir kaç mm artması normaldir. Gebelikte aralığın 9 mm'ye kadar artması normal kabul edilir. Bu normal ayrılma doğumun kolay olması için gereklidir. 10 mm ve üzerinde ayrılma olduğunda ise anormal bir ayrılmadan bahsedilir. Bu derece aşırı ayrılma olması gebelikte veya doğum sırasında olabilir ve şiddetli ağrı ile eklem disfonksiyonuna sebep olabilir. Sıklıkla istirahat, egzersiz ve antiinflamatuar ilaç tedavisi sonrası 6-8 haftada iyilelme izlenir. Nadiren ameliyat ile fiksasyon gerekebilir.

Son düzenleme:
kızlar merhaba..
aytanem geçmiş olsun canım dikkat et...
kızlar aldığınız kilolar en çok hangi bölgenize yoğunlaştu...benim bacak ve basenlerde...

nasilsiniz
ay dun kuzenim dogum yapti cok tatli kucuck bir tosuncugu oldu 4200kg 53.5cm masallah pasammmaaaaaa
darisi basimiza

selam kızlar nasılsınız?ben bugün 4 kez kan verdim ama damarlarım çok zor bulunuyor tetenoz aşısıyla birlikte tam 12 tane delik açtılar canım çok acıdı:2:

ayyy içim gitti ya 2 günlük ne demek ya nasıl bir vicdandır inş yeni annesi ve babasıyla mutlu olur ALLAH bahtını güzel etsin inş..

kızlar merhaba..
aytanem geçmiş olsun canım dikkat et...
kızlar aldığınız kilolar en çok hangi bölgenize yoğunlaştu...benim bacak ve basenlerde...

benim bel ve göbekkk
herkes karnımı görünce kilo almamışsın göbek büyümüş diyor ama
bebk doğduktan sonra gerçek çıkacak ortaya bence çoğu yağ sanırım ((((

ya benim de sağ bacağıma-ayağıma-kalçama kramplar giriyo hep

sana çok geçmiş olsun da pubik kemiği ne?

cnm sen 1 saat sonramı ölçüm yapıyosun?ban a dr um açlık 90 altında-tokluk 140 altında olması gerekir dedi. seninde normal görünüo

seninki 1 saat sonra ama ben 2 saat sonra ölçüyorum o yüzden benim açlık 90 ın altında tokluk ise 120 nin altında olmalı ((( ama düzeldi şimdi az önce ölçtüm tokluk 97 çıktı normal yani anlıcam beni akşam yediğim 1-2 lokma bişey mahvetti inş dr aa arada yükselmiş diete devam et demez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…