ay sana bide amcamın kızının olayını anlatayımdevlet hastanesinde dogum yaptı eşide cok aşırı kıskanç biri doguma da erkek doktor denk gelmiş bu daha dogumdan cıkar cıkmaz eşinin ilk sordugu soru orasınıda gördümü doktor olmuş..amcamın kızıda yok ben ağzımdan dogurdum demiş hala aklıma gelıyorda gülüyorum
[
cnm ben sana sormuştum hala istanbuldamısın diye cvp alamadım o yüzden şimdi öğreniyorum ama erteledik biz 1 ekimde inş buluşuyoruz eğer burda olursan ve gelirsen çok sevinirizkimsede gelmezse ben tek gidicem ben gittimde kimse gelmedi derim en azından
cnm ya kan üzümü diye bişey aldım ben cevizle beraber yiyorum onu millet yüzüne kan gelmiş dedi ya sanki kansızdımdeğerlerim 6 yı hiç geçmedi demekki birazda olsa varmış :86::86:ama ilaç yok bende içemiyorum onu
bu konuda benm eşim takıntılı sağ olsunçok detaya girmiycemde ya şimdi doktor erkek ya bu mübarekler orda çocuk doğururken nasıl bi dengesizlik yapabilirki dimi zaten şekil olarak ofsayt durumda olucaz adamı bunun nesi cezbetsinki o sonuçta işini yapıyo orda günde kaç tane görüyo ama gel görki bizim geri kafalı kocalarımız bunu anlamazlar bide erkek çocuk diye gerim gerim gerilirler eeee nerde bunun cinsiyet düşkünlüğü o da erkek ama doktor olmuş adama diyebilirsimisn sen erkeksin ama doktor olma diye ayyy gene kızdım yaaa...
demetcim benim eşim cok anlayışlıdır o konuda aman sen ıyı olda varsın erkek doktor olsun dıyor hatta o da erkek doktorlara daha cok guvenıyor..
ay sana bide amcamın kızının olayını anlatayımdevlet hastanesinde dogum yaptı eşide cok aşırı kıskanç biri doguma da erkek doktor denk gelmiş bu daha dogumdan cıkar cıkmaz eşinin ilk sordugu soru orasınıda gördümü doktor olmuş..amcamın kızıda yok ben ağzımdan dogurdum demiş hala aklıma gelıyorda gülüyorum
kızlar şimdilik herkese iyi akşamlar gece seansında görüşmek üzere by by
yaaa 1 ekim mi? görümcemin düğünü var
canım ilk etapta bizimkiside bayan doktor olsun diye tutturdu açıkçası işimede geldi, bayan doktora başladık bazı sorunlar yaşadık, sonra erkek doktora devam ettik, şimdi sesi çıkmıyor :) ayrıca doktorunuz bayan bile olsa artık doğuma tek doktor girmiyormuş (yasal olarak) ablam sezeryan oldu kendi doktoru bayandı ama başka bir erkek doktorda vardı doğumunda, bende kesin utanıcam şu çatı muayeneleri falan başlayınca ama yapacak birşey yok doktoruma çok güveniyorum
Kızlar iyi akşamlar şimdilik...
Size tatlı sohbetler...,
Görüşmek üzere...
size de iyi akşamlar kızlarkızlar şimdilik herkese iyi akşamlar gece seansında görüşmek üzere by by
Allahtan esımın oyle bır taknıtısı yok erkek doktor kadın doktor dıye.. ..hatta doktorum erkek ona cok guvenıyoruz ..
adamlar bıkmıs zaten cezbetmıyordur kı ya..
kadın doktorları sevmıyorum acımasız oluyorlar..
ayyy konuşmalara bakın yaaa ben dahanda bu topiğe gelmemmmmmm
ben oğlağım tamammm mııııı keşkeeeeeeee cimri olabilsem... ay sonıu iki yakam bir araya gelmiyor... tamam dilim sivridir ve iğneliyicidir. ama çok pratik zekalıyım vee çokk çalışkanım..
kardeşimde oğlakk çok yakışıklı ve 1.83 boyunda yani kısa boylu değil
ayy ben oğlak olarak çok alındım söyledikelrinizden yaa küstüm size...
bu arada inşşş kızım 8 gün geç gelirde benim gibi oğlak olurrr..
oğlak kız ve erkek çocuktanıdıkalrım var yok böyle muhteşem ve akıllı çocuklarr inşşş onlara benzer kızım...
cnm kötü oldu ama öyle kararlaştırdık nasıl olcak şimdi :26::26::26:
ayy sorma ya neyse eşime saygı duyuyorum bişey diyemiyorum ama eminim doğumda filan bizde sorun yaşıycaz ondan sonra kim kime saygı duyar tabi hiçç belli olmaz
ayyy konuşmalara bakın yaaa ben dahanda bu topiğe gelmemmmmmm
ben oğlağım tamammm mııııı keşkeeeeeeee cimri olabilsem... ay sonıu iki yakam bir araya gelmiyor... tamam dilim sivridir ve iğneliyicidir. ama çok pratik zekalıyım vee çokk çalışkanım..
kardeşimde oğlakk çok yakışıklı ve 1.83 boyunda yani kısa boylu değil
ayy ben oğlak olarak çok alındım söyledikelrinizden yaa küstüm size...
bu arada inşşş kızım 8 gün geç gelirde benim gibi oğlak olurrr..
oğlak kız ve erkek çocuktanıdıkalrım var yok böyle muhteşem ve akıllı çocuklarr inşşş onlara benzer kızım...
Hayirli Sabahlar Güzel Aralik Anneleri,
umarim hepiniz iyisinizdir. Beni Merak edip mesaj atan ve ayni zamanda bize Dua eden tüm arkadaslarima tesekkür ederim.
Sonunda hastaneden ciktik Rabbime binlerce sükür. Hastanedeki doktrlarda baktiginda Rahmimde kisalma oldugunu söyledi ama basinc olmadigi sürece ve bebege bir zarari olmadigi sürece eve gidebilirsin dediler. Tek sart bol bol yatmak.
Bana yattigim ilk ve ikinci günü "cenestal" adli bir ilac verdiler. Daha dogrusu igne ile vurdular. Vermelerinin sebebide bebegimin cigerleri daha iyi gelissin diye. Yani erken dogum olursa kendi basinada nefes alip verebilmesi kolaylassin diye . Bu ilac yüzünden buseferde sekerim tavan yapti. Hastanede cikana kadar sürekli sekerimi ölcmem gerekti ve insulin vurmam gerekti. Cikacagim gün herseyim normale döndü cok sükür. Doktor son bir kez daha bakti ve Rahmimin kisaligi ayni duruyordu ama bebegim cok saglikliydi.
Simdi her 2 haftada bir kendi doktoruma kontrole gitmeliyim. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun. Insallah hepimiz saglicakla bebegimizi kucagimiza aliriz.
kızlar bugün çooooookkkk mutluyum
en sonunda mezun oldum.
tek ders sınavına girmiştim ve geçmişim.artık diplomalı ev hanımı oldum.artık bu sene özel derslerle idare edeceğim bebiş yorulmasın diye
seninki 1 saat sonra ama ben 2 saat sonra ölçüyorum o yüzden benim açlık 90 ın altında tokluk ise 120 nin altında olmalı((( ama düzeldi şimdi az önce ölçtüm tokluk 97 çıktı normal yani anlıcam beni akşam yediğim 1-2 lokma bişey mahvetti inş dr aa arada yükselmiş diete devam et demez
tebrikler bebişin uğur getirmiş demekki :)
ya benim de sağ bacağıma-ayağıma-kalçama kramplar giriyo hep
sana çok geçmiş olsun da pubik kemiği ne?
Selam annecikGeçmiş olsun. Aynen 3-4 gündür arada ince ince ve bazen daha şiddetli oluyor ağrı yürürken falan büyük adım atamadım hatta küçük adımlarla yürüdüm . Şimdi nette baktım;
GEBELİKTE ÇATI KEMİĞİ AĞRISI (PUBİK - PELVİK AĞRI)
HAMİLELİKTE PUBİK EKLEMDE AYRILMA VE AĞRI
Pubik bölge veya çatı kemiği denilen bölge vajen üstündeki tüylenmenin olduğu bölgedir. Bu bölgede gebelik sırasında veya doğum sonrasında ağrı olabilir. Gebeliğin 10. haftasından sonra pubik kemikte genişleme ve ayrılma başlar. Bu gebelikte artan relaxin hormonunun etkisiyle eklemlerde gevşeme olmasına bağlıdır. Bel ve sırt ağrısına kıyasla daha nadir görülen bir durumdur.
Pubik ağrı riskini arttıran durumlar:
- İri bebek
- Fazla doğum yapmak
- Doğumun çok hızlı veya çok uzun sürmesi
- Doğumda forseps uygulanması gibi müdahaleler
- Daha önceden kalçaya, pelvik bölgeye travma veya kaza, ameliyat geçirmek
Pubik bölgede ağrı, hassasiyet, şişlik olabilir ve ağrı bele, kalçaya, bacağa vurabilir. Ağırlık kaldırma, merdiven çıkma, yürüme gibi durumlarda ağrı artabilir. Yatakta dönerken, ayağa kalkarken ağrı olabilir.
Tedavisinde yatak istirahati ve çeşitli egersizler verilir, antiinflamatuar ağrı kesici ilaçlar kullanılır.
Pubik Kemikte Ayrılma (Diastasis Simfizis Pubis)
Gebe olmayan insanlarda pubik kemikler arasındaki eklem mesafesi yaklaşık 4-5 mm kadardır. Gebelikte artan relaxin hormonunun gevşetici etkisi ile bu aralığın bir kaç mm artması normaldir. Gebelikte aralığın 9 mm'ye kadar artması normal kabul edilir. Bu normal ayrılma doğumun kolay olması için gereklidir. 10 mm ve üzerinde ayrılma olduğunda ise anormal bir ayrılmadan bahsedilir. Bu derece aşırı ayrılma olması gebelikte veya doğum sırasında olabilir ve şiddetli ağrı ile eklem disfonksiyonuna sebep olabilir. Sıklıkla istirahat, egzersiz ve antiinflamatuar ilaç tedavisi sonrası 6-8 haftada iyilelme izlenir. Nadiren ameliyat ile fiksasyon gerekebilir.
Geçmiş olsun canım, Pubik kemikleri nereye deniyo bilemedim ama kalça kemiklerimi hani üstüne oturduğumu çünkü benimde oralarım çok ağrıyo özellikle uzanıp yattığımda geri kalkamıyorum çok feci oluyo, doğuma faydası oluyosa iyi bari boşuna acı çekmemiş oluruz sonu iyi olsunda
ben yürüdüğüm zaman oluyor ara sıra çok dayanılmaz değil henüz ama kemiğin adını bile bilmiyordum :)
ama benim sadece sol taraf ağrıyor, aynı yer mi bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?