2011 Aralık Anneleri

ay kızlar alemsiniz ya
ne güzel kafa yoruyorsunuz bu işlere ben daha kendi popomu zor toparlıyorum zaten en büyük korkum işte saaati saatine mamasını yediren, sütünü içiren vs bi anne olamayacağım korkusu...

siz yıkamanın faydalarını konuşuyorsunuz ben öyle amele gibi bakıyorum okuyorum...
hiçbir fikrim yok sylediklerinizle ilgili...

zaten daha bi don bile almamışım oğlana

kızlar ben ankaradayım normalde ama doğum için istanbul a annemlerin yanına gidicem malum doğumum istanbul da olacak diyorum ki oto koltuğu alan varmı aranızda tekrar ankaraya gelicem otobüsle malum bebeğin oto koltuğu daha rahat olur

Cnm... 2001 de ilk yeğenim doğduğunda hemen doğa doğmaz yıkadılar.. kameraya bile çektik.. 2006 ta ikinci doğunca dediğin gibi üstündeki tabakayı hafifçe temizlediler ve hastaneden çıkacağı gün yıkadılar..her gün yıkayabilirsiniz dediler.. göbeğin pansumunaını anlattılar yolladılar.. ben ve diğer arkadaşlar derizki sen anneni kırma ama bebeğini en azından 2 günde bir yıka.. su bebeği büyütür serpilir.. hem anne karnında da bebek su da arkadaşın dediğği gibi.. çabuk giydirirsin güzelce.. bebeği çok giydirmek bile doğru değilmiş aman küçük üşür diye.. bebeğin eğer elleri soğuk ise vücüdu çok sıcak olduğu için doğal klima olarak elleri soğuk olurmuş bu bebeği giyidirin üşüyor alarmı değilmiş... :)))

biz ne kadar üşürsek maksimum onlarda aynı düzeyde olurmuş... sadece ilk doğduğu zaman anne karnı daha sıcak olduğu için bir alışma süreci geçirirmiş.. ilk 2-3 gün falan.. öle yünlere falan boğma sakın çocuğu:) madem evde kaloriferli..:)

güle güle kullanmak nasip olsun bebişine canım.güzel bi seçim bende çok beğendim.büyüyen beşşik almak en mantıklısı bebek 2 yaşından sonra beşşikte yatmak istemiyo.yatak olarakta rahat kullanılır.

kızlar bebk yıkandığında daha rahat uyuyo.ben bebklerimi kışın 2 günde bir yıkardım.bebekler süt içiyo kusuyo falan geç yıkayınca kokar.bizde bebkler kırkı çıkana kadar her gün yıkanır.bebek daha güzel gelişir ve rahat olur diye.evim sıcak oluyo kışın belki hergün de yıkayabilrim.

kızlar kaburgalarım ağrıyo ya

ah guzum ah kaburga agrisini gel bana sor.Valla bazen sirtustu yatiyor ellerimle kaburgalarima masaj yapiyorum.sanki birileri yumruk atmis kaburgalarima oyle agiriyo.hem gobisler buyuyo diye hemde bebisler ayaklarini oraya dogru itiyo diye bu agrilar.care yok dayanicaz

cnm ya çıktı gibi ama şöle sanki çok yemişimde midem çıkmış gibi oldu :44::44::44: hani böle toparlak yuvarlak değil sizin gibi,hatta iki katım var nedense

cnm ya benimkide senin göbüşün gibi anladım kadarıyla,şiş gibi duruyor,en çokta arkadaşların cnmı sıkıyor,yok efendim hamile olduğuna inanılırmıymış,yok bu kadar göbekte bebek nerdeymiş,daha dün görüştüğüm arkadaşlarım nası canımı sıktı anlatamam,1i bekar biri nişanlı,nedir benim göbeğimle alıp veremedikleri bilmem,msnden engelledim ikisinide şimdilik,sürekli hamileliğimi didikliyolar,
sadece bendemi böyle garip arkadaşlar ,sizinde canınızı sıkan oluyormu ?
bide şu var samimi olduğum iki insandı,onlarda böyle davranınca iyice arkadaşsız kaldım

Ayyy gına geldi okuyamadım hepsini valla...
Siz mi çok yazdınız benim kahvaltımı uzun sürdü anlamadım...
Ne çok sayfa ilerlemiş. Neyse yarıda bıraktım. Buradan devam....

Kahvaltımı yaptım komşular geldi oturduk sonra evi sildim süpürmeden süpürge belimi ağrıtıyor... :)

aaa nasıl bu kadar aç kalıyon,ben 2. kahvaltımı yaptım da kendime geldim,7 aydır böyleyim deli gibi acıkıyom

aman canım bu saate kalma yemene içmene çok dikkat et bebişimiz aç kalmasın sonra

Yok arakadaşlar sabah namazına kakıp bir seans yapıyorum. Sonra yatıyorum sonra iki saat sonra ilaç alıyorum. Yine birkaç saat sonra ikinci kahvaltı... Kanım yükselmiyor bir türlü bende ilaçlardan iki saat evvel ve sonrasına dikkat ediyorum... Günün devamını da gece yatana kadar yiyerek atıştırarak geçiriyorum. Meyve ağırlıklı ama yinede ekmek ve hamur işi dışında herşeyi yemeye çalışıyorum. Eti zorla yiyiyorum...

Facebookta ne var!:44::44:

Güle güle kullan canım bebişine...
Eminönü havuzlu hana gideceğim annemle. Doğurmadan bende birşeyler alırım inşallah

Valla ben okumayı yarıda kestim ki sadece bu günü okuyordum..
Birde bebek şekeri olayı hiç aklıma gelmemişti ya... ben de bebişime hazırlayacağım.. Çok sağol hatırlattın...
Zaten herşeyim hazır bir bebek şekerim kaldı. Neyse hepsi birgünde hallolur. Yerleri belli nasılsa...

inşş canım.. hepimizinki sağlıkla gelsin..

demin çizelgeye gözüm kaydı.. 90 gün kalmış.. yani daha 3 ay var.. walla ben şimdiden zorlanıyorum yavaş yavaş.. 3 ay sonra ne hale geleceğim acep:)

Allah kolaylık versin canım bazen bende çok ağırlaşıyorum bazende çok zinde oluyorum. Bugün üç katlı evi sildim düşün.. Süpürmedim ama..

için temizmiş demekki,hatimler noldu bazı isimler netletmemişti,şimdi netleştirelim bari

ya kızlar buseli nin cuzünü başka birine mi versek ( ben kayınvalideme sorarım ama 1 cuzü bile okuyabilecek mi emin değilim şu an.

Sanırım hatim programınız ben sitede olmadığım dönemde başlamış..
Ben ramazanda hepimiz adına bir hatim indirdim. haberiniz olsun..
Mevcut okunacak cüz varsa okuyabilirim.

Ben yağlanmadım toplamda üç kilo aldım. Koca bir göbişim var...

Kızın için çok geçmiş olsun canım...
Allah şifa versin...

kızlar selam
iyi haftalar olsun hepimize
ben bugün 100 gr şekerimi yüklettim bütün hspnu canım bişi yemek istedikçe hıyar yedim
2 kilo yemişimdir heralde hahahah

of inş iyi çıkar

İnşallah sonucun iyi çıkar canım... Afiyet olsun. yarasın inşallah..

hahahaha :) kendimi gördüm resmen

hem de nasıl ağrıyor cnm kuyruk sokumu denilen yer. bugün okulda zor oturdum

bu torba yasası işimize geldi bizim de ama keşke herkese aynı haklar verilseydi... çok haklısın...

selammmmm kızlarrrrr
midem yanıyooo, ne yesem ne içsem ateş yutuyormuşum gibiyim, geceleri uyku muyku yok, artık tamamen ayaktayım :2::2::2:
karnımın rahatsızlıgı yetmiyo gibi mide yanmalasrımda azdıı iyice, şurupta fayda etmiyo,
bacaklarıma iğne batması gibi anlık sancılar giriyo sürekli
sürekli wc gitmekten usandımmmmmmmmmm
daha 2 koca ay var, bu şikayetler daha da artacak offfffffffffffffffff
çok daraldım her akşam ağlıyorum, sinirlerim alt üst oldu, uykusuz uykusuz işe geliyorum,
odaklanamıyorum, iş yapmak gelmiyo içimden, son bikaç gündür her akşam kusuyorum
evde oldugum zamanlardada aynıyım uzansam olmuyo kalksam olmuyo yürüsem olmuyo
mızmızlık yapmıyorum inanın, dayanamıyorum yaaaaa

canım yürüyüş yapıyor musun
özellikle yemek sonraları sakın hemen uzanma
ya tamamen sırtın dik bir şekilde otur ya da yürüyüş yap biraz
ben akşamları yemek yiyip tv karşısında uyuklamaya başlarsam inanılmaz ağırlaşıyordum
artık mutlaka hafif birşeyler yiyip yürüyüş yapmaya çalışıyorum
daha dinç hissediyorum kendimi
sen de dene cnm
hafif tempolu yürüyüş çok iyi geliyor

ben henüz yaptırmadım cuma günü öğleden sonra gittim devlet hastanesine sadece sabahları açıkmış eczaneleri.sabah gel dedi.bir kaç gündür ders programına kafam bozuldu 10 saat dersi 5 güne yaymış müdür yardımcısı (bayan üstelik).çarşamba günü 1 dolu 2 boş 3 dolu 4 boş 5 dolu 6 boş dalga geçer gibi.çarşamba günü hem iğnemi yaptırayım hemde çalışabilir kağıdı alırım diyorum.acaba geç kalmışmıyımdır.

selam kızlar ..

bende yıkarım bebegımı hergun ..ıkı hafta yıkanmadan durmaz kı kokar ..

bugun saglık ocagına gıttım ,tansıyonum kılom bebegımın kalp atısı cok ıyı ımış,ama cok uyanık bır kızın olucak dedı ebemız..

kalp atısını dınletırken Masal uyanıklık yaptı kacırdı kendı benım kalp atısımı dınledık

ebe dedı goruyor musun dedı bızı kandırıyor senın kalp atısını dınlettırıyor bıze o kactı bız kovaladık sonra tam yerını bulduk..

en son 8 agustosta gıttık ıste 19 eylul sadece 1 kılo almıs gorundum bır daha kı 1 kasım ..o zaman bakalım naısl olucam :)

bende haberler boyle ..

lohusa tacı arıyorum goren bılen duyan var mı soyle şık olsun ama guzel olsun

Bende kesınlıkle sana katılıyorum Handecım kış olduğu için 2günder bir yıkamayı düşünüyorum ama bu hergüne bile cıkabilir yani mis gibi kokuyor o zaman çocuklar belki yalnızca göbeği düşene kdr yıkamam o kadar birde masajı bebe yagı yerine hakiki zeytinyağıyla yapmak cok faydalıymış kızlar yalnız bu evde kullandıgımız yaglar değil aktarlarda sırf bebekler için satılan içinde asit olmayan zeytinyağları satılıyormus onlarla masaj yapmak daha faydalıymıs aklınızda bulunsun

Canım arkadaşların henüz evli olmadığı heleki anne adayı olmadıkları için seni anlayamıyorlar sanırım bi kere bu dönemde sana cok moral vermeleri gerekir çünkü hamilelik nedeniyle kırılgan yapıdayız benim eşimde geçen arkadaşlarla bulunduğumuz bir ortamda şaka yaptı sözüm ona eşler hanımlarını kızdırmaya calıstılar fln ben cok uzuldum tabıkı normalde olsa takmam ama durumum farklı oldugu ıcın baya uzuldum eve geldım bır suru agladım sonrada onunla konustum ben zaten hassas bı donemdeyım nıe bole sakalar yapıosun fln dıe dusunemedım dedı ozur dıledı sende arkadaslarınla bu durumu konusabılırsın madem sana yakınlar emınım anlayısla karsılayacaklardır bır dahada tekrarlamayacaklardır

Facebookta ne var!:44::44:

Canım facebookta aralık annelerı dıe grup kurduk ordanda gorusuyoruz ıstersen sende katılabılırsın

canım şirkette zaten sürekli hareket halindeyim merdiven iniyorum çıkıyorum defalarca,
akşamları yemekten sonra evin işleriyle uğraşıyorum çok yoruluyorum sonra oturuyorum haliyle
yurumeye vaktim olmuyo eşim benden çok sonra geliyo eve,
hani desemki yorgunluktan ama haftasonlarıda aynıyım
ne bileyim yaa bu hamilelik bana çok zor geldi, allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…