Ay canım ya. nasıl için yanmıştır. Allah kolaylık versin canım. İşin zor gerçekten.. Ciddi bir maraton başlamış sende. Geçmiş olsun sancıların dindi mi?
Bence normal. Annelik hormonlarının yüksekliğide bu arayı uzatıyormuş.. Eşler de yorgun olunca canlarına minnet.. Daha doğrusu fırsattan istifade yorgun oluyorlar benceDoğumdan sonra herkes için normal olan süreç başlar..
Iyi geceler kizlar
Sohbete baktim cok ayip seyler yazmissiniz ben bu sohbete katilamicimmm
Ay saka bir yanada bende size dogumla ilgili birkac tavsiye vermek istiyorum.
1) Kesinlikle suyunuz ve yogun kanamaniz gelmedigi surece hastaneyi gitmeyin.Yani nisan var ama sanciniz yoksa bekleyin evde.Sancinizi evde cekin.Cokta abartmayin tabide.Neden mi cunku hastanede karniniza nts bagladiklari icin duzgun kivranamiyor rahat edemiyorsunuz.Ben simdi kesinlikle iyice dogum sancilarim gelmeden gitmicem.Tabi basta verdigim iki onemli olay olmazsa.
2) Kesinlikle aklinizda epudiral ile dogum yapmak varsa yani normal dogum.En bastan vurunun.Yani cekip cekip sona dogru vurulmayin.8 cm de bile epidural vurduranlari duyuyorum cok yazik.Ya basta cekme o kadar yada azcik daha sik disini.Ben ilk kizimda vuruldum.4 cm aciklik vardi.Acilara dayanamayinca tansiyonum yukseldi.Ve mecburi epidural vuruldum.Simdiki dogumda ne yaparim bilmiyorum ama direnicem insallah bu sefer epiduralsiz becericem.Cunku ne olursa olsun sonradan biraz acisi kaliyo...
3) Kesinlikle becerebilirseniz ebenizin yada doktorunuzun kim yaptiriyorsa artik dogumunuzu onun ikinma talimatlarina uyun.Biliyorum cok zor olucak o anda sikmak ama inanin yirtilmayi ve saglikli dogum yapmanizi sagliyo o ikinma talimatlari..
Simdilik bunlar bir dogumcuk tecrubelerim bunlar bakalim ben bunlari uygulamayi becerebilecekmiyim
cok sagol cnm sancım dinide yalnız bu gece kemiklerimde cok agrı var zor oturup kalkıyorum tam bikini bölgesi denilen yerdeki kemikte
dogum sonrası da aslında uzun bir süre normal süreç başlayamıyor cünkü bebiş gecenın herhangi bir saatinde emmeye kalkıyor yada yaramaz bı bebekse kı benımkıler öyleydi gece hiç uyumayabılıyor boyle durumlarda bıraz zor oluyor eşle görüşmesi..ben oglumda butun gece ugrasırdım uyusun dıye tam uyuttum dıye sevinip eşimin yanına bı gıderdim oda uyuyakalmış:))
Sevindim canım sancılarının dinmesine. Bikini bölgesi sancısı bende de oluyor. Bir de kalça kemiklerim çok ağrıyor.. Sanırın aşırı yorulduğun içindir. Bende biraz fazla yürüyeyim iş yapayım o bölgemde ağrılar çoğalıyor...
Evet tecrübeli bir anne olarak başımıza ne gelecek daha iyi bilirsin.. Ee baba olmak kolay değil onlarında katlandıkları bu olsa gerek..
Tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkürler canım.. Ben de ilk doğumumu yapacağım umarım nefes talimatlarına uyarım.. Epidural düşünmüyorum çünkü dediğin gibi sancıyı doğumdan sonra çekiyorsun.
Sadece ilk madde biraz ağır geldi. Nişan geldikten sonra tamam da su yada kanamayı beklemek riskli olur bence. Çocuk ters olabilir kordon dolanabilir sezeyan gerekebilir nebileyim. Durum kişiye göre değişken olur bence..
Allah hepimize kolay doğumlar nasibetsin..
annis güzel bilgiler teşekkürler cnm diğer ıkı doumumda sancım hıc gelmediği için tıpış tıpış verilen günde ittim hastaneye inş bunda gelirde direk doguma dıye gıderim:)
annis verdiğin bilgiler için sağol canım.tecrübe çok önemli tabii. bir de ıkınma gelmeden kesinlikle ıkınmamamız gerekiomuş. rahim ağzı şişip bebeğin çıkmasına engel oluyormuş. hepsinin bir zmanı var yani.
deryacım sen de hoşgeldin canım. özlettin kendini.
dün benim de pubis kemiğim felaket ağrıdı. belim, kaburga kemiklerim...ortadan ikiye ayrılcam sandım. nasıl bi açılma oluyosa bende:S yemekli misafirlerimiz vardı. artık yorulduğum zman feci ağrılarım oluyo. bugün de kasılmalarım çok oldu. karnım resmen taş gibi oluyo.hem de sancılı bi şeklde. eyvah dedim doğurcam heralde. rüyamda da görmüştüm allah hayra çıkarsın. gerçi su içmeyi unutuyorum.onun da etkisi var galiba.akşam bi aklıma geldi. gün boyunca 1 bardak su içmişimyatana kadar 4e tamamladım artık.
bir de kızlar (ankaradakiler özellikle) bi tanıdığın düğünü olcak 2 hafta sonra. abiye giymicem tabii de ama şık bişi olması lazım. böyle diz altı, siyah,sade, kolyeyle falan zenginleştirebilcem, hem düğünde hem de gezmeye falan giderken giyilebilcek bi elbise almak istiyorum. hamile elbisesi şart değil. çünkü bi tek karnım çıktı.hani karın kısmı- ne derler volanlı mı- öyle bişi olsa da olabilir. ha bi de uçuk fiyatlı olmicak,malum hamile giyim dediğin zman en dandik şeyler bile 50den aşağı değil. burda nerde bulabilirim acaba? kızılayda falan var mı öyle yerler? valla bilenler cvp vermeden geçmesin,çok sıkıntı yaptım bu konuyu
ha bi de bebişin bezlerini aldık. migrosta indirim varmış.bir alana ikincisi %50 indirimli. 2 paket prima 3-6 kg,2 paket de huggies 4-9 kg aldık.bizimkinin gelişimi çok iyi maşallah,o yüzden yenidoğana gerek duymadım. benim totiş benden istekli valla. hadi diyo deterjanını alalım tırnak makası şu bu.. yaz biran önce alalım:) heyecanlı heyecanlı konuşuyo canım benimm
bugün de şehrifırsatı sitesinde slingler indirime girmiş. ezio sling diye bi marka. türkiyede üretiliomuş.babasling taklidi yani. forumlarda aradım taradım onla ilgili hiçbişi bulamadım. o yüzden almaktan vazgeçtim. sling kullanan ya da kullanmayı düşünen var mı? bebişe yaza kadar araba almicaz. portbebe zaten gereksiz. e oto koltuğu da çok ağır oluyo. market falan gezerken en iyisi sling diye düşünmüştüm ama... emin olamıyorum yaaa.
ay kızlar çok yazdım yine. durup durup destan yaziom ben de ha.elbise konusunda önerilerinizi bekliom ona göre.bulamazsam kafayı yerim. çok gezme fırsatım da yok biliosunuz hamilelik yüzündnhedef nokta belirleyip tak die almam lazım.bildiklerinizi esirgemeyin benden. hepinizi kocamann kocamannn öpüyorum. iyi geceler imdilik.yarınkilere de günaydınlar olsun.
merhaba kızlar uzun zamandır okyorum sizleri ama ilk kez yazıyorum. ben de aralık 2011 annesi olucam kısmetse.
sat:17 mart
bebeğin cinsiyeti:kız
hamile kalınan kilo:65 şuan 76
istanbul tuzladayım. bi sağlık sorunumuz yok çok şükür ama bazen hareketleri tedirgin ediyor beni sizde de oluyor mu? bazen çok hareketli bazen varla yok arası. herkese hayırlı doğumlar şimdiden
deryacım özletttin kendini yokluğun gerçekten çok belliydi... hoşgeldin aramıza tekrardan yaşadığın olumsuzluklardan dolayıda geçmiş olsun canım....
bu arada fatoceren'den haber alan varmı kızlar oda uzun süredir yok ....
Hayırlı Sabahlar hepinizee
Cuma günü şeker yüklemesi,idrar kültürü ve kan tahlili yaptırmıştım.Doktorum aradı sonuçlar için şeker 109 çıkmış,sorun yok sınır 140 dedi.İdrar da temizmiş içim rahatladı.Bende hamile kalmadan önce insülin direnci çıkmıştı hemde sınırın bayagı bir altında,hamilelikte şeker çıkarmı acaba diye korkmuştum ama çok şükür çıkmadı.
İnşallah daha yaptırmamış hiçbir arkadaşımda da çıkmaz şeker.
günaydın kızlarumarım herkes iyidir geçmişi falan okuyamıyorum artıkın yoruluyorum başım dönüyor kızlar çok duygusala bağladım bu aralar herşeye ağlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?