Deryam; özel mesaj atayım dedim ama mesaj kutun dolmuş. Benim gerçek ismimi yazma lütfen topiğe. Hiç tercih ettiğim birşey değil. Bana bu hatmin sevabını göndermek isteyen Balmond diye düşünerek göndersin. Yerini bulması için gerçek ismime gerek yok canım, "O" yerimi biliyor nasıl olsa. :)
kızlar az önce peçeteye kan değil de pembe bişey geldi çoktu hem de
sizce nedir önemli midir
şimdi doktora mı gitsem işe mi bilemedim
nolur acil cevap yazın
gunaydin bu aradaa...
valla kiza diyoruz ama ben panik oldum. sanirsin benyasiyorum herseyi :)
canim dun aksam okudum ancak yazdiklarini. terslikler olur bazen sikma canini. bazen de boyle cok ust uste gelir ama sonu hep aydinliktir. sen kalbini ferah tutmaya bak. simdi en cok ihtiyacimizi olan sey buuu
canım şeker yüklemesi için devletten para alıyolar,bizden değil,askeriyenin dr. u dedi bize para için yapıyolar ne sizin ne bebeğin sağlığını düşünen yok,herkese glikoz yüklüyolar diye
canim askeriye doktorlari benim tanidigim en son insan odakli kisilerdir. her soyledigini ciddiye alma derim sana. 12 sene garnizonda yasadim. 6 yasindayken anestezisiz 5 asker esliginde disimi cekip -odis bir daha cikmadi- cene yapimi bozan bir asker doktordu. annemin kolu yandiginda yanik deriyi yuzup -ki literaturde boyle bir uygulama yoktur yanan deri kaldirilmaz abseler patlatilir- iz kalmasina neden olan yine bir asker doktordu. benim bu adamlar konusunda bu kadarkorkunc tecrubelerim ve ihmalkarliklarini gormuslugum varken sozlerine guvenmem imkansiz. sende kayitsiz bicimde bu kisiye guvenmek konusunda bence biraz daha dusun derim..
ayrica bazi suistimaller ve kotu yaklasimlar olsa da herseye bu cerceveden -para tuzagi vs- bakmamak lazim bence. doktorumla aramda bu kadar guvensiz bir durum olsaydi dakika durmaz degistirirdim. adam beni cok delik desik etmesinler diye 50 lik yuksek cikinca istersen 2 saat 75 yapalim demisti. yok dedim hangisi teshis icin isine yarayacaksa ona bakalim. dayanabilen var dayanamayan var orasi ayri.
ama ben sunu dogru bulmuyorum. asi konusunda ozellikle burda havada birsuru laf ucustu. yok efendim gereksizmis de hastanede doguracakmisiz da ellerinde asi kalmis da ondan yapiliyormus vs. bunu soyleyen arkadaslar aramizdan birinin bebegi yenidogan tetanozundan olse bu vebalin altindan kalkabilecekler mi.
yine ayni sekilde amniyosentez konusunda da insanlarin icinde bulundugu durum dusunulmeden cok riskli ben olsam yaptirmam vs denilmisti. ama o durum basimiza gelmeden neyi yapacagimizi kimse bilemez. burda konusuyoruz soruyoruz ve iyi niyetli olarak sorulanlara cevap veriyoruz. fikir beyani ile yonlendirme arasinda fark var diye dusunuyorum. bu ince cizgiyi korumaya lutfen daha cok ozen gosterelim. burasi bir ikna mercii diil paylasim alani. kimin daha dogru yaptigini yaristirmiyoruz hepimizin tek bir gayreti var, saglikla bebeklerimizi kucagimiza almak.
aynı zamanda eşimin yakın arkadaşı oluyo,bize hertürlü konuda yardımcı oluyo,kafamıza bişey takılsa yardım ediyo bize,yurtdışında yapmış doktorasını,gerçektn iyi bi dr. benim vücudm kaldırmadı 2. yüklemeyi,kustum,çok kötü oldm ve 10 gün boyunca ishal çektim,oysaki hiç ishal olmamıştım,o da ben size demedim mi dedi,kendi dr.um da madem öyle normal çıkarsa gerek yok dedi,dünyanın tatlısını yedim,kola içtim 89 çıktı,yani hiçbişeyim yokmuş,eğer kusmasaydm bebeğime zararı olcaktı,elim ayağım dudağım uyuştu,gözlerim kızardı,ne gerek var böyle bişeye madem tokluk normalse gerek yokmuş,onun için kızıyorum dr. lara
canim askeriye doktorlari benim tanidigim en son insan odakli kisilerdir. her soyledigini ciddiye alma derim sana. 12 sene garnizonda yasadim. 6 yasindayken anestezisiz 5 asker esliginde disimi cekip -odis bir daha cikmadi- cene yapimi bozan bir asker doktordu. annemin kolu yandiginda yanik deriyi yuzup -ki literaturde boyle bir uygulama yoktur yanan deri kaldirilmaz abseler patlatilir- iz kalmasina neden olan yine bir asker doktordu. benim bu adamlar konusunda bu kadarkorkunc tecrubelerim ve ihmalkarliklarini gormuslugum varken sozlerine guvenmem imkansiz. sende kayitsiz bicimde bu kisiye guvenmek konusunda bence biraz daha dusun derim..
ayrica bazi suistimaller ve kotu yaklasimlar olsa da herseye bu cerceveden -para tuzagi vs- bakmamak lazim bence. doktorumla aramda bu kadar guvensiz bir durum olsaydi dakika durmaz degistirirdim. adam beni cok delik desik etmesinler diye 50 lik yuksek cikinca istersen 2 saat 75 yapalim demisti. yok dedim hangisi teshis icin isine yarayacaksa ona bakalim. dayanabilen var dayanamayan var orasi ayri.
ama ben sunu dogru bulmuyorum. asi konusunda ozellikle burda havada birsuru laf ucustu. yok efendim gereksizmis de hastanede doguracakmisiz da ellerinde asi kalmis da ondan yapiliyormus vs. bunu soyleyen arkadaslar aramizdan birinin bebegi yenidogan tetanozundan olse bu vebalin altindan kalkabilecekler mi.
yine ayni sekilde amniyosentez konusunda da insanlarin icinde bulundugu durum dusunulmeden cok riskli ben olsam yaptirmam vs denilmisti. ama o durum basimiza gelmeden neyi yapacagimizi kimse bilemez. burda konusuyoruz soruyoruz ve iyi niyetli olarak sorulanlara cevap veriyoruz. fikir beyani ile yonlendirme arasinda fark var diye dusunuyorum. bu ince cizgiyi korumaya lutfen daha cok ozen gosterelim. burasi bir ikna mercii diil paylasim alani. kimin daha dogru yaptigini yaristirmiyoruz hepimizin tek bir gayreti var, saglikla bebeklerimizi kucagimiza almak.
kızlar evin yanında tıp merkezi var oraya gidicem duruma göre de işe giderim
size haber veririm bi aksilik olmasın da
zaten 2 gündür vajinama o kadar baskı yapıyo ki dün gece de şişmişti eşime doğuracam mı ne diyodum
inşallah bi sorun yoktur dua edin kızlar benim evhamlarımdan olsun bebiş daha minicik
cnm bende çok oluyo hatta pokime de sormuştum gebelikte olabilir demişti,bende yeni çıkan ağız gargarası varya listerin diye onu deneyeyim dedim anammm yandım tutuştum ya o ne kadar acı bişey sabaha kadar tadı gitmedi ağzımdan aslında gayet yararlıdır ama ben dayanamadım çok yaktı,bu tozu nerden bulucaz cnm bide nasıl kullanıcaz yazabilirmisin:78::78::78:Kızlar kel alaka olacak ama bişey diyeceğim diş fırçalarken diş eti kanayan varsa kara üzüm çekirdeği tozuna başlasın iki günde gitti diş eti kanamam . Daha öncede kullanmıştım memnundum bebişede bir zararı nette okuduğum kadarıyla yok doktorada soracağım gene .
canım dediklerine tamamiyle katılıyorum, tedbiri hiçbirzaman elden bırakmamak lazım, dünde yamıştım herşeyin para için olduğunu düşünmüyorum, tetanoz aşısını bile doktorum sağlık ocağında yaptırabilirsin ücretsiz dedi, ayrıca aşının 2. dozunu günüm gelmesine rağmen hiçbirerde bulamadım, eczanelerde para ile satışı yokmuş, sağlık bakanlığı sağlık ocaklarına gönderiyormuş, bizimkindede bitmiş bekliyorlar.
ayrıca şeker testide çok önemli bence, gizli şeker iyi bişey değil, düşünsenizi şekeri yüksek çıkan arkadaşlar yaptırmasaydı ve yemeğe bolca devam etselerdi, sağlıklı olmazdı heralde,
bu arada sana bişey danışacağım canım cumartesi günü bende şeker yüklemesi yaptıracağım yeditepede , doktorum aç gel dedi, randevuda en erken 11 de buldum, çok uzun sürüyormu bu işlem birde sonuçları hemen çıkıyor mu acaba?:26:
canım dediklerine tamamiyle katılıyorum, tedbiri hiçbirzaman elden bırakmamak lazım, dünde yamıştım herşeyin para için olduğunu düşünmüyorum, tetanoz aşısını bile doktorum sağlık ocağında yaptırabilirsin ücretsiz dedi, ayrıca aşının 2. dozunu günüm gelmesine rağmen hiçbirerde bulamadım, eczanelerde para ile satışı yokmuş, sağlık bakanlığı sağlık ocaklarına gönderiyormuş, bizimkindede bitmiş bekliyorlar.
ayrıca şeker testide çok önemli bence, gizli şeker iyi bişey değil, düşünsenizi şekeri yüksek çıkan arkadaşlar yaptırmasaydı ve yemeğe bolca devam etselerdi, sağlıklı olmazdı heralde,
bu arada sana bişey danışacağım canım cumartesi günü bende şeker yüklemesi yaptıracağım yeditepede , doktorum aç gel dedi, randevuda en erken 11 de buldum, çok uzun sürüyormu bu işlem birde sonuçları hemen çıkıyor mu acaba?:26:
Kızlar kel alaka olacak ama bişey diyeceğim diş fırçalarken diş eti kanayan varsa kara üzüm çekirdeği tozuna başlasın iki günde gitti diş eti kanamam . Daha öncede kullanmıştım memnundum bebişede bir zararı nette okuduğum kadarıyla yok doktorada soracağım gene .
yoktu canım zaten cumartesi, cuma akşamı geç yatıp sabah 10 gibi kalkmayı planlıyorum :)daha erken saat yok mu,o saate kadar nasıl dayanacan aç açına,bilmiyom ben dayanamıyom açlığa halsiz kalıyom hemen
ben 2.mi yeditepede yaptirdim 3 saatlik olani. 9da gittim 12:30da ciktik. ama beni pek sarsmadi. ilki is cok sorun olmaz ama 100luk yukleme yapilacaksa erken gitmen faydali olabilir. bir de bana gazi bey de erken randevu al demisti ama gidince lab bankosuna randevu saatiniz gelmemis falan demediler hemen iceri aldilar. istersen danismayla bir konus randevu aldim ama o kadar dayanmak zor olur daha erken gelip ilk kani 8-9 gibi versem olmaz mi diyeilirsin. lab randevulari o kadar baglayici olmayabiliyor...
Kızlar kel alaka olacak ama bişey diyeceğim diş fırçalarken diş eti kanayan varsa kara üzüm çekirdeği tozuna başlasın iki günde gitti diş eti kanamam . Daha öncede kullanmıştım memnundum bebişede bir zararı nette okuduğum kadarıyla yok doktorada soracağım gene .
Tatlım önce doktoruna sor genede lütfen eğer uygun görürse aktarda satılıyor sabahları bir yemek kaşığı aç karına suyla tüketiyorum .
cnm inş evhamındandır,inşş bişey yoktur hayırlı haberlerle gel inşş.
cnm bende çok oluyo hatta pokime de sormuştum gebelikte olabilir demişti,bende yeni çıkan ağız gargarası varya listerin diye onu deneyeyim dedim anammm yandım tutuştum ya o ne kadar acı bişey sabaha kadar tadı gitmedi ağzımdan aslında gayet yararlıdır ama ben dayanamadım çok yaktı,bu tozu nerden bulucaz cnm bide nasıl kullanıcaz yazabilirmisin:78::78::78:
sonuna kadar katılıyorum
yoktu canım zaten cumartesi, cuma akşamı geç yatıp sabah 10 gibi kalkmayı planlıyorum :)
benimkisi ilk yükleme olcak 50 lik yapar diye düşünüyorum 50 likte 1 saat bekliyoruz galiba, ilk önce ulktrasonla rutin kontrolümüzü olcaz sonra şeker yüklemesi yapılacak diye konuşmuştuk acaba ben kontrolden önce bir kan versem sonra yükleme olsa, orada ultrasonada girerim, en iyisi bir doktorla konuşayım ben, açlığa dayanırımda beklemek istemiyorum o kadar saat ya, birde eşim aksi gibi bu cumartesi çalışacak yurtdışından misafirleri geliyor,tekte gitmek istemedim, ablam gelecek işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?