2011 Aralık Anneleri

TAMAM CANIM,karışık halde göndercm isimleri kimin kimle eşleştiği belli değil nasılsa

kızlar az önce peçeteye kan değil de pembe bişey geldi çoktu hem de
sizce nedir önemli midir
şimdi doktora mı gitsem işe mi bilemedim
nolur acil cevap yazın

bişey yoktur inş. canım,merakta koyma bizi,sakin ol ama öncelikle,belki plesentası aşağıdadır bebişin ilişkiye girince o zedelenmiş olabilir,muayene de belli olur,ama sancın olmadığı için bence kötü bişey yok

bende telaş yapmasın diye öyle söylüyorum ama kalbim pır pır atıyor valla :) bu arada teşekkür ederim canım bu aralar herşey üstüste geldi zaten çok duygusal bir dönemdeyiz, inş. iyi olacak herşey

Kızlar kel alaka olacak ama bişey diyeceğim diş fırçalarken diş eti kanayan varsa kara üzüm çekirdeği tozuna başlasın iki günde gitti diş eti kanamam . Daha öncede kullanmıştım memnundum bebişede bir zararı nette okuduğum kadarıyla yok doktorada soracağım gene .

canım şeker yüklemesi için devletten para alıyolar,bizden değil,askeriyenin dr. u dedi bize para için yapıyolar ne sizin ne bebeğin sağlığını düşünen yok,herkese glikoz yüklüyolar diye

canim askeriye doktorlari benim tanidigim en son insan odakli kisilerdir. her soyledigini ciddiye alma derim sana. 12 sene garnizonda yasadim. 6 yasindayken anestezisiz 5 asker esliginde disimi cekip -odis bir daha cikmadi- cene yapimi bozan bir asker doktordu. annemin kolu yandiginda yanik deriyi yuzup -ki literaturde boyle bir uygulama yoktur yanan deri kaldirilmaz abseler patlatilir- iz kalmasina neden olan yine bir asker doktordu. benim bu adamlar konusunda bu kadarkorkunc tecrubelerim ve ihmalkarliklarini gormuslugum varken sozlerine guvenmem imkansiz. sende kayitsiz bicimde bu kisiye guvenmek konusunda bence biraz daha dusun derim..

ayrica bazi suistimaller ve kotu yaklasimlar olsa da herseye bu cerceveden -para tuzagi vs- bakmamak lazim bence. doktorumla aramda bu kadar guvensiz bir durum olsaydi dakika durmaz degistirirdim. adam beni cok delik desik etmesinler diye 50 lik yuksek cikinca istersen 2 saat 75 yapalim demisti. yok dedim hangisi teshis icin isine yarayacaksa ona bakalim. dayanabilen var dayanamayan var orasi ayri.

ama ben sunu dogru bulmuyorum. asi konusunda ozellikle burda havada birsuru laf ucustu. yok efendim gereksizmis de hastanede doguracakmisiz da ellerinde asi kalmis da ondan yapiliyormus vs. bunu soyleyen arkadaslar aramizdan birinin bebegi yenidogan tetanozundan olse bu vebalin altindan kalkabilecekler mi.

yine ayni sekilde amniyosentez konusunda da insanlarin icinde bulundugu durum dusunulmeden cok riskli ben olsam yaptirmam vs denilmisti. ama o durum basimiza gelmeden neyi yapacagimizi kimse bilemez. burda konusuyoruz soruyoruz ve iyi niyetli olarak sorulanlara cevap veriyoruz. fikir beyani ile yonlendirme arasinda fark var diye dusunuyorum. bu ince cizgiyi korumaya lutfen daha cok ozen gosterelim. burasi bir ikna mercii diil paylasim alani. kimin daha dogru yaptigini yaristirmiyoruz hepimizin tek bir gayreti var, saglikla bebeklerimizi kucagimiza almak.

aynı zamanda eşimin yakın arkadaşı oluyo,bize hertürlü konuda yardımcı oluyo,kafamıza bişey takılsa yardım ediyo bize,yurtdışında yapmış doktorasını,gerçektn iyi bi dr. benim vücudm kaldırmadı 2. yüklemeyi,kustum,çok kötü oldm ve 10 gün boyunca ishal çektim,oysaki hiç ishal olmamıştım,o da ben size demedim mi dedi,kendi dr.um da madem öyle normal çıkarsa gerek yok dedi,dünyanın tatlısını yedim,kola içtim 89 çıktı,yani hiçbişeyim yokmuş,eğer kusmasaydm bebeğime zararı olcaktı,elim ayağım dudağım uyuştu,gözlerim kızardı,ne gerek var böyle bişeye madem tokluk normalse gerek yokmuş,onun için kızıyorum dr. lara

ama bak iste yine ayni sey oluyor.. ikna etmek zorunda diilsin sende oyle oldu ama bende olmadi

ayrica dunyanin tatlisini yemek senin bunyene zararli olmamis olabilir ama bi baska arkadasimizi komalik edebilir. bunun bu kadar bayraktarligini yapma diyorum sadece. basina geleni elbette bizimle paylasacaksin ve aklimizin bi kenarinda bulunacak. ama bu kadar israrla altini defalarca cizince yanlis yonlendirmelere sebebiyet verebilirz...

canım dediklerine tamamiyle katılıyorum, tedbiri hiçbirzaman elden bırakmamak lazım, dünde yamıştım herşeyin para için olduğunu düşünmüyorum, tetanoz aşısını bile doktorum sağlık ocağında yaptırabilirsin ücretsiz dedi, ayrıca aşının 2. dozunu günüm gelmesine rağmen hiçbirerde bulamadım, eczanelerde para ile satışı yokmuş, sağlık bakanlığı sağlık ocaklarına gönderiyormuş, bizimkindede bitmiş bekliyorlar.

ayrıca şeker testide çok önemli bence, gizli şeker iyi bişey değil, düşünsenizi şekeri yüksek çıkan arkadaşlar yaptırmasaydı ve yemeğe bolca devam etselerdi, sağlıklı olmazdı heralde,

bu arada sana bişey danışacağım canım cumartesi günü bende şeker yüklemesi yaptıracağım yeditepede , doktorum aç gel dedi, randevuda en erken 11 de buldum, çok uzun sürüyormu bu işlem birde sonuçları hemen çıkıyor mu acaba?:26:

cnm inş evhamındandır,inşş bişey yoktur hayırlı haberlerle gel inşş.

cnm bende çok oluyo hatta pokime de sormuştum gebelikte olabilir demişti,bende yeni çıkan ağız gargarası varya listerin diye onu deneyeyim dedim anammm yandım tutuştum ya o ne kadar acı bişey sabaha kadar tadı gitmedi ağzımdan aslında gayet yararlıdır ama ben dayanamadım çok yaktı,bu tozu nerden bulucaz cnm bide nasıl kullanıcaz yazabilirmisin:78::78::78:

sonuna kadar katılıyorum

daha erken saat yok mu,o saate kadar nasıl dayanacan aç açına,bilmiyom ben dayanamıyom açlığa halsiz kalıyom hemen

kızlar selam
ben bugün endokrinologa gidiyorum
bi baksın bakalım şekerimle ilgili oun takibine gircem inşallah

yani bu şeker ne planlarımı alt üst etti bir bilseniz
ama allaha şükür down sendromu vs gibi şeylerim tertemiz çıkmıştı ya bu da nazar bozanım olsun diyorum napalım

ben 2.mi yeditepede yaptirdim 3 saatlik olani. 9da gittim 12:30da ciktik. ama beni pek sarsmadi. ilki is cok sorun olmaz ama 100luk yukleme yapilacaksa erken gitmen faydali olabilir. bir de bana gazi bey de erken randevu al demisti ama gidince lab bankosuna randevu saatiniz gelmemis falan demediler hemen iceri aldilar. istersen danismayla bir konus randevu aldim ama o kadar dayanmak zor olur daha erken gelip ilk kani 8-9 gibi versem olmaz mi diyeilirsin. lab randevulari o kadar baglayici olmayabiliyor...

ya bu arada yine sevgili dis hekimimiz pokimin onerisiyle ben de hamileligin basindan beri dis eti kanamalarina karsin dis macunumu paradontax ile degistirdim. simdiye kadar kanamam olmadi ama onun da ne kadar etkin temizledigi konusunda endiselerim var. ferahlik hissi olusturmuyor tuzlu bisey cunku :) anlatirsan belki ben de bu yontemi deneyebilirimm

daha erken saat yok mu,o saate kadar nasıl dayanacan aç açına,bilmiyom ben dayanamıyom açlığa halsiz kalıyom hemen
yoktu canım zaten cumartesi, cuma akşamı geç yatıp sabah 10 gibi kalkmayı planlıyorum :)

benimkisi ilk yükleme olcak 50 lik yapar diye düşünüyorum 50 likte 1 saat bekliyoruz galiba, ilk önce ulktrasonla rutin kontrolümüzü olcaz sonra şeker yüklemesi yapılacak diye konuşmuştuk acaba ben kontrolden önce bir kan versem sonra yükleme olsa, orada ultrasonada girerim, en iyisi bir doktorla konuşayım ben, açlığa dayanırımda beklemek istemiyorum o kadar saat ya, birde eşim aksi gibi bu cumartesi çalışacak yurtdışından misafirleri geliyor,tekte gitmek istemedim, ablam gelecek işte.

Kızlar unnado alışveriş sitesinde philips avent indirimde,biberonlar,emzikler vs.. e-bebek sitesine göre 10-15 tl civarı daha uygun.

Olbeyciğim katılıyorum sana Benimkide kesin kesin gibi olmuş Kızlar bana bir zararı olmadı nette okuduğum kadarıyla olmuyormuş ama genede bünye meselesi kişiden kişiye değişebiliyor siz genede emin olmak için doktorunuza sorup öyle kullanın lütfen . Lütfen

Tatlım önce doktoruna sor genede lütfen eğer uygun görürse aktarda satılıyor sabahları bir yemek kaşığı aç karına suyla tüketiyorum . Ama sor önce .

Son düzenleme:

ilk yuklemeyse cok sorun ysamazsin. bi de lab randevusuyla doktor randevusu ayri aliniyo. belki sen de oyle yapmissindir ben yanlis anlamisimdir ama eger 11deki doktor randevunsa labdan seker yukleme icin ayrica randevu al. atiyorum onlar 9.30 verirse randevuyu en gec 10.30 da seker isin bitmis olur. kahvaltini edip doktorunla gorusursun. tabii o kadar saat hastanede olmak biraz yorucu olur ama allahtan cok SIKICI bir hastane degil :) ben 3 saat kaldim 3 hafta once...

o kadar cok yazmışsınız ki )oku oku bitiremedim umarım kaçırdığım önemlı birşey yoktur.Bende haftaya cuma gideceğim şeker yüklemesi için.Ama doktorum bana ıstersen yaparız dedi zorunlu degıl herhalde.Hatta yaptırsam mı diye düşündüm sizce ne yapmalıyım.Bide bu aralar beni acaip sıkıntı basıyor yürüyüşe bile cıkacak halim kalmıyor böyle olanınız var mı?26+3 haftalık hamileyim.

günaydın kızlar

termometre konusunda yardım rica ediyorum
kulaktan ateş ölçer en iyisi diye duydum ama tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi
dün braunun kulaktan ateş ölçerini sordum teknosada 109 TL
infrared teknolojisi varmış, termometrenin ucu kendini ısıtıyormuş, böylece soğukken bebeğin tenine değdirdiğinde o bölgeyi soğutup yanlış ölçüme neden olmuyormuşşşşş
fiyatı yüksek mi kızlar

kızlar kabus göreniniz var mı ya,dün duamı okudum yan yattım herzamanki gibi eşime de sarıldım korkmayayım diye,gece lambası da açıktı,ama sabaha kadar sürekli kabus gördüm,uyandım su getirdi içtim,yattım tekrar tekrar tekrar,2 gündür elim de ayağımda şişilk var,karnım çok büyüdü,acaba dolaşım ister istemez bozuluyo ondan mı böyle oluyo,bi de erkenden uyudum vajina kemiklerim kalça kemiklerim acayip ağrıyodu,kızımız yatay duruyodu ama şimdi kafasının olduğu taraf hafif aşağı inmiş,karnım yamuk duruyomuş eşim de söylüyo,dün akşamdan beri daha sık tuvalete gidiyom ve sağ tarafım ağrıyo,ilk defa ellerini kasık bölgemde hissettim dün akşam,aşağı indiği için mi baskı yapıyo acaba o bölgeye,sizde de oluyor mu böyle ağrılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…