2011 Aralık Anneleri

destina maşallah 3 çocuk bu devirde iyi cesaret allah sana gücünü kuvvetini bolca versin inşallah
bak armaızda 1 yaş var sen 3.yeniyetlisin çocuklar okullu olmuşlar
ben daha ilk bebek altını nasıl açcam bilmemne derdindeyim maşallah sana

nerdesin firuze halimem ve annişe nolmuş kızlar ya aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay çok sinirlerim gerildi sizi de gercem böyle ama oooooooooooof

kızz nicko ne oldu sana sen ne güzel cıvıl cıvıldın gayet espiriliydin ne oldu bi şeker olayı mı böyle yaptı seni

hay maşallah,iyiki bişey olmamış
valla geneld eilk bebekte bişey çıkmazmış 2.de sorun çıkarmış
özürlü doğma ihtimali daha yüksek olurmuş diye duyduk

yani bu benim özürlü halim
anneme diyorum ki bu benim özürlü halimse sen bi de normal olsaydım halimi düşün

kızz nicko ne oldu sana sen ne güzel cıvıl cıvıldın gayet espiriliydin ne oldu bi şeker olayı mı böyle yaptı seni
ay ya aslında yazmiim diyordum ama dur şimdi ortaya yazarım asıl derdimi sonrada silerim sıkıntım şeker dğeil şekere bağlı plan dğeişikliklerim falan dur ya yok ben yaziim ki rahatliiim

hee bi de 10 ay 10 günlük doğmuşum
nasıl dayabdın kız okadar içerde

yaz cnm derdini sölemeyen derman bulamaz derlermiş malum

günaydın tatlı annelerrr
öncelikle halimem,firuze ve annişe geçmiş olsun diyorum,umarım güzel haberlerini alırız biran önce...
dişeti kanaması yine gündeme gelmiş; şimdi arkadaşlar diş eti rahatsızlıklarında diş macunu olarak benim önerebiliceğim en iyi macun paradontax,ama alternatif tedavilere ben şahsen açığım,doktorunuza danışın ama üzüm çekirdeği konusunda.ama şu da var bu tozu macun yerine kullanamazsınız yanında alternatif olarak kullanabilirsiniz.ikincisi diş macunun ferahlatıcı etkisi,köpürmesi filan tamamen tüketiciyi kandırmaya yöneliktir,önemli olan fırça ve macunun etkili fiziksel temizlik yapmasıdır.diş eti kanamalrı hormonlara bağlı olarakgebelikte büyük artış gösterir,bu durumu günde iki kere düzenli fırçalayarak önleyebilir yada bünye meselesi sadece azaltabiliriz tamamen yokedemeyebiliriz.ama şu da var eğer diştaşlarınız varsa,gebelik öncesi ağız bakımnız çok iyi değilse kanamları tamamen yok etmeniz zordur.diştaşlarınızı temizletmeniz gerekir.bazı hastalarla karşılaşıyoruz dişetleri feleaket şiş,kanamalı,ateş kırmızısı,kontrolde taş yok;bu durum tamamen hormnel,böyle bi hasta dişlerini fırçalıcak ve doğumdan sonra hormonların düzelmesiyle zaten bu şişlikler inecektir,sabırla o zamanı bekliycek arkadaşlar.benim naçizane tavsiyelerim bunlar arkadaşlar

ayyy ben mümkünse 10 gün sonra doğurayımm hep dua ediyroum 41.haftada doğsun kızım.. 23-24 aralıkta falan tabi sağlıkla ve kolay bişekilde DD

aaa nıye ,dogum gunu olayı fılan mı

ben de 40.hafta dolmadan dogrutayım ısıtyorum soyle 39.haftada fılan ..

kızlar burada aslında efeye de sordum belki farketmişsinizdir amerikada doğum konusunda biraz araştırma yapıyordum

neyse en nihayetinde biz eşimle kararımızı verdik hatta geçtiğimiz hafta cuma günü oradaki doktoru hastaneyi bebek doktorunu ayarladık
bu haftaya bitek emlakçı kalmıştı
cuma günü öğleden sonra patronlarımla konuştum bütçesel olarak ne kadar açıkta kaldığımızı bunu şirketten almak istediğimi
bebek doğduktan sonra geri ödeyeceğimi vs anlattım
onlar da sağolsunlar açıklamalarımı ve taleplerimi makul ve mantıklı bulup destek vereceklerini söylediler.

ama bu şeker işi herşeyi alt üst etti
çünkü abd'de sorunlu gebelikler sıkıntılı - yani doktor pek sıcak bakmıyor
bununla birlikte ben zaten maddi yönden bu işi ucu ucuna kotarabilecek durumdaydım şimdi şekerle ilgili takip ve tespitler için yine bir masraf vs gerekiyro

yani daha doğrusu şöyle

şimdi ben allaha şükür bu bebeği en iyi doktorda en iyi hastanede en iyi şekilde doğurabilecek durumdayım şu anda
ama ben bunun yerine bu tutarların nerdeyse aynısına yakın bir maliyetle amerikada iyi bir hastanede inş iyi bir doğum yapabiliyordum
ama ucu ucuna

e şimdi ben artık riskli gebeyken burada çok iyi bir doktora gidebilecekken o adama gitmek yerine abdye gitmemin manası yok

ya tam ifade edemedim

diyorum ya kafam karışık

çok iyi bişeyi yapabilecekken başka çok iyi bişeyden vazgeçmek zorundayım

anlatabildim mi

ay anlatamadım sanırım yani ben şimdi bugün mesela endokrinologa 350 tl para vercem ama bu 350 tl bile benim direk bütçemi sarsıyor
yani zaten bugün bu doktora giderken bile amerikada doğurma ihtimalim düşüyor çünkü maliyeti ucu ucuna denkleştirmiştim

e tabi bir de bebeğin riske girme durumu var ki bunu göze alacağıma kendimi keserim daha iyi

gerginliğim ondan

ben şimdi bugün bu doktora sorcam değerlerimin durumu ne
böyle planlarım vardı ne yapabilirim
yok sen çok fazla şekersin derse zaten öbür defteri kapatcam
yok işte 1 hafta takip edip öyle bakalım derse o zaman 1 hafta sonra belli olacak

ya sıkıntım var işte anlayın of

alıntılamayın ki ben bunu sileyim sonra

GÜNAYDIIIINNN

bizim bugün dietisyenle randevumuz var kızlar ben diete başladığım günlerde günde 1 bardak bazen 2 bardak tarçın içiyodum şekerim düzelmişti bıraktım bikaç gün yükseldi hemen şimdi dün bugün içiyom yine düzeldi yani şekeri olanlar tarçın içsin çubukları varya sanırım çaycı onları demleyip getiriyo isteyen olursa detaylı öğrenirim ama çubuk demleniyo diye biliyorum

kayınvalide konusuna gelelim:)) ben hamileliğimden beri 3 kez anca gitmişimdir son gittiğimde bişeyler yapmıştır diye düşünüyodumki elinde bi örgü yapıp yapıp söküyo yok olmuyomuş onlarda adet çocuk doğduktan sonra yapılmasıymış bilmem ne ayyy zaten bişeye gerek kalmadı dedim bende annem bi baza dolusu kıyafet aldı dedim aaaa bizde alırız ama bizde adet böle dedi... örgü mü örcen çocuk doğunca alışverişe mi çıkcan diceksin aslında bi de bana odayo alma şimdilik çocuk doğunca alırsın demezmi ben çocuk 2 aylıkken işbaşı yapıcam dedim şimdi zamanım varken neden yapmıcamki odasını lafa bak yaaa hadi bişey yapmıyon bari karışma kocamın yanında dedi bi de ya ona da mantıklı gelse tülay almıyalım dese buyur kavga etcez hiiiççç ince fikirli değil yani

benim kayınvaldem başka şehirde, beraber çıkıp alamayaız ben sana para vereyim ne istiyorsanız alın dedi, 6.ay bitiyo daha para verecek de alacaz:)))

aaa nıye ,dogum gunu olayı fılan mı

ben de 40.hafta dolmadan dogrutayım ısıtyorum soyle 39.haftada fılan ..

yok güzelim yaa.. oğlak burcu olsun diye... eşime inat olsun diye.. evde birtane inatçı yetiyormuş 2.cine katlanamazmış oğlak olmasınmış.. ama ona inat 10 gün geç doğurmak istiyorum

nıcko ,hakkında hayırlısı olsun canım ,ıstedıgın olur ınsallah

tulay ,tarcın cayını nasıl yapıyor sorar mısın lutfen ..bende yapıyorum ama aynı mı acaba ..

yok güzelim yaa.. oğlak burcu olsun diye... eşime inat olsun diye.. evde birtane inatçı yetiyormuş 2.cine katlanamazmış oğlak olmasınmış.. ama ona inat 10 gün geç doğurmak istiyorum

ben bır hafta once dogursam akrep burcu oluyor ama esıme ınat bır gun sonrasını dogururum ,evde bı akrep var ıkıncıyı olmasın :)))

bkalım nasıl gleıcek bızım bebekler :))

ayy kuzucum yaa güldürdün beni alemsinnn ince fikir ve kayınvalide ikisini yanyana düşünemiyorum....
alırız ... yaparız.... aaa biz alacaktık....
yok kalsın siz bişey almayın yada alacaksanız benim beğendiğimi alın kızının beğendiğini değil diyesi geliyor insanın ama diyemiyorrrrrrrrrr

Son düzenleme:
sumakcım sağol inş hep onu diliyorum hayırlısı neyse o olsun diye

ama yani cuma netleşince ben annemin pasaport işlemlerini başlattım
h.sonu işte yakınlarıma falan netleştiğini söyledim
hatta eşim cuma öğleden sonra ben patronlarla konuşunca annemle benim biletimi bile ayırttı

e yani haber de yayıldı şimdi ben hem nazar değdi diyorum hem de şimdi geri döndürmek de istemiyorum çünkü böyle nasıl diim duyup da işte hani tepki veren birleri de olmuştu onlara yenik gibi olcma diyorum
en yakın arkadaşımla aramız bozuk o kasımda evlenecekmiş onun düğününd eolmak istemiyordum o yüzden güzel olacaktı ben gitmiş olacaktım kalmak istemiyorum

of falan filan işte ya amaaaannnn

ben bunu da silerim alıntılamayın ok mi

benim kayınvaldem başka şehirde, beraber çıkıp alamayaız ben sana para vereyim ne istiyorsanız alın dedi, 6.ay bitiyo daha para verecek de alacaz:)))

annaaammmm hiç bekleme sen lafta verirler ben oda alıcam yatak odama da bambu beşik istiyorum dedim varmı tanıdıklarınızda 3-4 ay kullanır veririm geri yada 2.el fiyatına satsınlar dedim aaaa olurmu kızım alırız biz dedi hehehehehe çok komik yaaaaaa alın o zaman desen bekle babam bekle çocuk yaşına girer bunlar anca gündeme alır o da gündeme alırlar ancak beşiği alılar mı bilmiyorum

bu arada bende 2.el bambu kovalıyorum gitti gidiyodan ama pek bişey yok bikaç ay içinde min.300tl vermek istemiyorum yaaa(((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…