bende bende tuzladayımmm yani tuzlada çalışıyorum pendikte oturuyorum ayyy çok mutlu oldum yaa yakın bi arkadaş buldum kendime
kızlar herkese günaydın ya sabah bi arkadaşı doğuma almışlar biraz kanaması gelmiş doktora gitmiş hemen alıcaz demişler sanırım şu sıralar doğumda ama normal olacaktı nedendir bilmiyorum sezeryana alıcaklarmış,ayy haberini alınca beni bi ter bastı anlatamam daha 1 ayı vardı:18::18::18::18:
yok yok bunda sakınca yok arkadaşım
ya aslında işte nasıl desem
hani zamana bırak diyoruz ya
zamana da bırakamıyorum çünkü şöyle durumlar var
mesela annemin pasaportu çıktığı gibi vize işlemlerini başlatmam lazım
benim vizem var bende sorun değil ama annemin gidip konsolosluğa görüşmesi lazım
annem yazlıkta
yazlık çok uzakta
normalde burda doğurursam bayramdan sonra glemeyi planlıyor ama diğer durum olursa ekim 1de burda olması laızm ki vizesine başvuralım e bu 10 gün demek o da orda haber beklio gelcek mi gelmicek mi
sonra 2 aykaladan sonra uçamıyorsun 32. hafta mı ne e ben şimdi 26dayım hadi işte vizeydi oydu buydu de 1 ay geçsin kasım başında uçmam lazım en geç
eee biletleri rez yaptırdık ya 1 hafta içinde oğsiyonu düşüyor olsun yeni bilet alırım dersin normalde di mi
ama günü yaklaşan biletlerin fiyatları artıyor yani atıyorum şimdi 100 tl olan bilet 10 gün önce alırsam 300 tl olacak yani hepsi birbiriyle ilintili
ben şimdi herşeyi bi kenara koyup şeker takibimi yapcam orada netim
ama işte sürekli doktor mail atıyo emlakçı mail atıyo öbürü arıyo onlara da riskli gebe olduğumu söylemek istmeiyorum çünkü o zaman istemicekler beni
ay durumum bu işte şekerimi bekliyorum düzene girer inşallah
bi de annemin pasaportu anca gelir işte 1 hafta on güne ondan sonra bakcaz
of aman ya
olmazmı cnm ben deli olurum ama sorun bu kadar ciddiyken heralde frenlerdim kendimi diye düşnüyorum çok garantici ve tez canlı bi insan olarak:26::26:kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim
aslında ben de farkındayım büyüttüğümün ama işte diyorum ya yani tam herşey ok dmeişken hesapların şaşması beni gerdi bayaa
ya önce bebeğim sağlıkla dünyaya gelsin de ondna büyük önceliğim yok orada sorunum yok ama işte
ya sizde de öyle olmaz mı hani bi programınız aksadığında böyle aptala dönmez misiniz ben hep dönerim akşama dışarı çıkalım diyip de evde oturunca bile aptallaşan bi insanım ben ya da evde olcaz ne güzel yatcam derken misafir gelince elim ayağıma dolanır tansiyonum oynar bunda d aöyle oldum işte salak gibiyim 3 gündür
kız bebek cnm yaa off inş düzelir dua edelimtama canım ,yapıyorum ben onu süte koyuyorum ,sahlep gibi
bır de meyvelere serpiştiriyorum ben ..
hıcte sevmem tarcını ,aşure gıbı asureyı severım de nedense tarcın hep aşureyı getırır aklıma :))
bebegım ıcın katlanıcam artık :)
Allah annesıne babasına bagıslasın bebegı cok zor.
erkek bebek mı ..erkek bebeklerın cıgerlerı gec gelişirmiş..kız bebeklerı daha sanslı olurmus oyle dıyorlar
ben de tuzla da oturuyorum pendikte çalışıyorum. işleri değişelim ya da evleri
bak sonuçlarım şunlarcanım diyetini kendin de yapabilirsin,bi de hiç tokluk şekerini ölçtürdün mü sağlık ocağı veya devlette de olur belki normaldir benim gibi glikozu vücudn kaldırmamıştır stres yapma rahat ol,stres herşeyi olumsuz etkiliyo,etrafımda çok kişininki diyetle geçti,ben de 10 gün diyet yaptım ama ölçtürünce baktım ki sonuç aynı değişmiyomuş,sen de bi ölçtür inş. normaldir,etrafında otomatik şeker aleti olan var mı,ben öyle yapmıştım
haha işte bu frenlemiş halim
olmazmı cnm ben deli olurum ama sorun bu kadar ciddiyken heralde frenlerdim kendimi diye düşnüyorum çok garantici ve tez canlı bi insan olarak:26::26:
kız bebek cnm yaa off inş düzelir dua edelim
ayyy olur vallayada hiç çalışmasakta olur pendikte nerde cnm semt olarak yada ne işi :44:
canım diyetini kendin de yapabilirsin,bi de hiç tokluk şekerini ölçtürdün mü sağlık ocağı veya devlette de olur belki normaldir benim gibi glikozu vücudn kaldırmamıştır stres yapma rahat ol,stres herşeyi olumsuz etkiliyo,etrafımda çok kişininki diyetle geçti,ben de 10 gün diyet yaptım ama ölçtürünce baktım ki sonuç aynı değişmiyomuş,sen de bi ölçtür inş. normaldir,etrafında otomatik şeker aleti olan var mı,ben öyle yapmıştım
işin içinde hiç çalışmmaak da varsa ben de varım ama maaşım kadar para isterim her ay
olmazmı cnm ben deli olurum ama sorun bu kadar ciddiyken heralde frenlerdim kendimi diye düşnüyorum çok garantici ve tez canlı bi insan olarak:26::26:
kız bebek cnm yaa off inş düzelir dua edelim
ayyy olur vallayada hiç çalışmasakta olur pendikte nerde cnm semt olarak yada ne işi :44:
bak sonuçlarım şunlar
ben hiç anlamıyorum ki işte
ama hepsi yüksek bitek açlık düşük anladığım kadarıyla
OGTT 100 gr 3 Saat -
OGTT 100 gr Açlık Kan Glukozu 93 < 180 19.09.2011
OGTT 100 gr 60 dk Kan Glukozu 205 19.09.2011
OGTT 100 gr 120 dk Kan Glukozu 184 < 140 19.09.2011
OGTT 100 gr 180 dk Kan Glukozu 131 70-120 19.09.2011
ayyy ben mümkünse 10 gün sonra doğurayımm hep dua ediyroum 41.haftada doğsun kızım.. 23-24 aralıkta falan tabi sağlıkla ve kolay bişekildeDD
cnm tokluk şekerini ölçürtmemiş olsa zaten bilemezki şekerinin olup olmadığını nicko bu bölümle alakalı endokirine gidecekmiş ve uzmanlık dalı bu bölüm bizim değerlendirmelerimizle yada senin yediklerinle içtiklerine şekere kanaat getirilmez lütfen ve lütfen diyorum herşey için düz mantık kurmayalım hepimiz farklıyız sen ben yiyorum ama bişey olmuyo dersin nickoda eyvallah bende yerim o zaman der o zaman olmaz o!
ya tabi bu kişiden kişiye değişen bi durum o yüzdne ben şimdi bi de bu işlerdne hiç anlamayan biri olarak akşamki doktorun beni yönlendireceği şeyleri yaptırcamanladım canım,bi de sağlık ocağında bi baktır tokluk değerine,ama açlık ta biraz yüksek gibi duruyo,bir hafta diyet yap ve tokluğu ölçtür derim,benim açlık 70,tokluk 89 çıktı bu cumartesi,hem de tatlı yediktn sonra,ama yüklemede 50 mg da 159 çıkmıştı,çok ilginç yani,hafta ilerledikçe bebiş büyüdükçe benimki aksine düşüyo,geçen ay 110 du tokluk,şimdi 90 ın altında,kişiden kişiye ve hormonlara bağlı olarak değişiyo sanırım,inş. ölçtürdüğünde herhangi bi yere normal çıkar değerlerin temennim bu
bende 25 kasımda olsn ısıyorum gununden once aralık 5 te dogcak ınsallah kasım 25 olur evlılık yıl dönümümde
Kızlar kel alaka olacak ama bişey diyeceğim diş fırçalarken diş eti kanayan varsa kara üzüm çekirdeği tozuna başlasın iki günde gitti diş eti kanamam . Daha öncede kullanmıştım memnundum bebişede bir zararı nette okuduğum kadarıyla yok doktorada soracağım gene .
canim askeriye doktorlari benim tanidigim en son insan odakli kisilerdir. her soyledigini ciddiye alma derim sana. 12 sene garnizonda yasadim. 6 yasindayken anestezisiz 5 asker esliginde disimi cekip -odis bir daha cikmadi- cene yapimi bozan bir asker doktordu. annemin kolu yandiginda yanik deriyi yuzup -ki literaturde boyle bir uygulama yoktur yanan deri kaldirilmaz abseler patlatilir- iz kalmasina neden olan yine bir asker doktordu. benim bu adamlar konusunda bu kadarkorkunc tecrubelerim ve ihmalkarliklarini gormuslugum varken sozlerine guvenmem imkansiz. sende kayitsiz bicimde bu kisiye guvenmek konusunda bence biraz daha dusun derim..
ayrica bazi suistimaller ve kotu yaklasimlar olsa da herseye bu cerceveden -para tuzagi vs- bakmamak lazim bence. doktorumla aramda bu kadar guvensiz bir durum olsaydi dakika durmaz degistirirdim. adam beni cok delik desik etmesinler diye 50 lik yuksek cikinca istersen 2 saat 75 yapalim demisti. yok dedim hangisi teshis icin isine yarayacaksa ona bakalim. dayanabilen var dayanamayan var orasi ayri.
ama ben sunu dogru bulmuyorum. asi konusunda ozellikle burda havada birsuru laf ucustu. yok efendim gereksizmis de hastanede doguracakmisiz da ellerinde asi kalmis da ondan yapiliyormus vs. bunu soyleyen arkadaslar aramizdan birinin bebegi yenidogan tetanozundan olse bu vebalin altindan kalkabilecekler mi.
yine ayni sekilde amniyosentez konusunda da insanlarin icinde bulundugu durum dusunulmeden cok riskli ben olsam yaptirmam vs denilmisti. ama o durum basimiza gelmeden neyi yapacagimizi kimse bilemez. burda konusuyoruz soruyoruz ve iyi niyetli olarak sorulanlara cevap veriyoruz. fikir beyani ile yonlendirme arasinda fark var diye dusunuyorum. bu ince cizgiyi korumaya lutfen daha cok ozen gosterelim. burasi bir ikna mercii diil paylasim alani. kimin daha dogru yaptigini yaristirmiyoruz hepimizin tek bir gayreti var, saglikla bebeklerimizi kucagimiza almak.
ya bu arada yine sevgili dis hekimimiz pokimin onerisiyle ben de hamileligin basindan beri dis eti kanamalarina karsin dis macunumu paradontax ile degistirdim. simdiye kadar kanamam olmadi ama onun da ne kadar etkin temizledigi konusunda endiselerim var. ferahlik hissi olusturmuyor tuzlu bisey cunku :) anlatirsan belki ben de bu yontemi deneyebilirimm
Kızlar unnado alışveriş sitesinde philips avent indirimde,biberonlar,emzikler vs.. e-bebek sitesine göre 10-15 tl civarı daha uygun.
günaydın kızlar
termometre konusunda yardım rica ediyorum
kulaktan ateş ölçer en iyisi diye duydum ama tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi
dün braunun kulaktan ateş ölçerini sordum teknosada 109 TL
infrared teknolojisi varmış, termometrenin ucu kendini ısıtıyormuş, böylece soğukken bebeğin tenine değdirdiğinde o bölgeyi soğutup yanlış ölçüme neden olmuyormuşşşşş
fiyatı yüksek mi kızlar
sanada günaydın fıstık anniş
şimdi cnm bu eski ateş ölçerlerden almak daha sağlıklı yani dimi o zaman koltuk altı sonucunu değerlendiricez :26: bide oda için derecede alıcaz dimi cnm :44:
günaydın tatlı annelerrr
öncelikle halimem,firuze ve annişe geçmiş olsun diyorum,umarım güzel haberlerini alırız biran önce...
dişeti kanaması yine gündeme gelmiş; şimdi arkadaşlar diş eti rahatsızlıklarında diş macunu olarak benim önerebiliceğim en iyi macun paradontax,ama alternatif tedavilere ben şahsen açığım,doktorunuza danışın ama üzüm çekirdeği konusunda.ama şu da var bu tozu macun yerine kullanamazsınız yanında alternatif olarak kullanabilirsiniz.ikincisi diş macunun ferahlatıcı etkisi,köpürmesi filan tamamen tüketiciyi kandırmaya yöneliktir,önemli olan fırça ve macunun etkili fiziksel temizlik yapmasıdır.diş eti kanamalrı hormonlara bağlı olarakgebelikte büyük artış gösterir,bu durumu günde iki kere düzenli fırçalayarak önleyebilir yada bünye meselesi sadece azaltabiliriz tamamen yokedemeyebiliriz.ama şu da var eğer diştaşlarınız varsa,gebelik öncesi ağız bakımnız çok iyi değilse kanamları tamamen yok etmeniz zordur.diştaşlarınızı temizletmeniz gerekir.bazı hastalarla karşılaşıyoruz dişetleri feleaket şiş,kanamalı,ateş kırmızısı,kontrolde taş yok;bu durum tamamen hormnel,böyle bi hasta dişlerini fırçalıcak ve doğumdan sonra hormonların düzelmesiyle zaten bu şişlikler inecektir,sabırla o zamanı bekliycek arkadaşlar.benim naçizane tavsiyelerim bunlar arkadaşlar
kızlar ben bu diyet işini beceremicem galiba,
pilavı şekeri tatlıyı kestim ama kepek ekmeği yiyemiyorum
cumartesi 100 gr yuklemem var ama onuda nasıl içicem bilmiyorum,
deryam kusmuşsa ben nolurum bilmiyorum, 50 grlikte bile azıma geldi sürekli zor tuttum kendimi
offfff yaptırmasam nasıl anlıcam degerlerimin düştügünü
doktora ben bunu içemem kusarım mı dicem ne yapıcam helppppppppp
ya ben de dünden beri dikkat ediyorum ama kepek ekmğeine başlamadım henüz onun yerine çok tahıllı ekmeklerden var ya onlardan yiorum bu yarın öbürgün dietisyene gitcem işte o zaman belli olur ne yieceğim pefkızlar ben bu diyet işini beceremicem galiba,
pilavı şekeri tatlıyı kestim ama kepek ekmeği yiyemiyorum
cumartesi 100 gr yuklemem var ama onuda nasıl içicem bilmiyorum,
deryam kusmuşsa ben nolurum bilmiyorum, 50 grlikte bile azıma geldi sürekli zor tuttum kendimi
offfff yaptırmasam nasıl anlıcam degerlerimin düştügünü
doktora ben bunu içemem kusarım mı dicem ne yapıcam helppppppppp
ya ben de dünden beri dikkat ediyorum ama kepek ekmğeine başlamadım henüz onun yerine çok tahıllı ekmeklerden var ya onlardan yiorum bu yarın öbürgün dietisyene gitcem işte o zaman belli olur ne yieceğim pef
bu arada sen kendini şartlama ben mesela öküz gibiydim çok afedersin ne şeker etkiledi ne açlıktan başım döndü belki senin bünyen de kaldırır korkma korkunun ecele faydası yok bebik için en azından dene arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?