ben bır hafta once dogursam akrep burcu oluyor ama esıme ınat bır gun sonrasını dogururum ,evde bı akrep var ıkıncıyı olmasın :)))
bkalım nasıl gleıcek bızım bebekler :))
nıcko ,hakkında hayırlısı olsun canım ,ıstedıgın olur ınsallah
tulay ,tarcın cayını nasıl yapıyor sorar mısın lutfen ..bende yapıyorum ama aynı mı acaba ..
sağol cnm benm ya senin doktorluk yaptığın yer nerde başkasına gitmesekte direk sana gelsekgünaydın tatlı annelerrr
öncelikle halimem,firuze ve annişe geçmiş olsun diyorum,umarım güzel haberlerini alırız biran önce...
dişeti kanaması yine gündeme gelmiş; şimdi arkadaşlar diş eti rahatsızlıklarında diş macunu olarak benim önerebiliceğim en iyi macun paradontax,ama alternatif tedavilere ben şahsen açığım,doktorunuza danışın ama üzüm çekirdeği konusunda.ama şu da var bu tozu macun yerine kullanamazsınız yanında alternatif olarak kullanabilirsiniz.ikincisi diş macunun ferahlatıcı etkisi,köpürmesi filan tamamen tüketiciyi kandırmaya yöneliktir,önemli olan fırça ve macunun etkili fiziksel temizlik yapmasıdır.diş eti kanamalrı hormonlara bağlı olarakgebelikte büyük artış gösterir,bu durumu günde iki kere düzenli fırçalayarak önleyebilir yada bünye meselesi sadece azaltabiliriz tamamen yokedemeyebiliriz.ama şu da var eğer diştaşlarınız varsa,gebelik öncesi ağız bakımnız çok iyi değilse kanamları tamamen yok etmeniz zordur.diştaşlarınızı temizletmeniz gerekir.bazı hastalarla karşılaşıyoruz dişetleri feleaket şiş,kanamalı,ateş kırmızısı,kontrolde taş yok;bu durum tamamen hormnel,böyle bi hasta dişlerini fırçalıcak ve doğumdan sonra hormonların düzelmesiyle zaten bu şişlikler inecektir,sabırla o zamanı bekliycek arkadaşlar.benim naçizane tavsiyelerim bunlar arkadaşlar
GÜNAYDIIIINNN
bizim bugün dietisyenle randevumuz var kızlar ben diete başladığım günlerde günde 1 bardak bazen 2 bardak tarçın içiyodum şekerim düzelmişti bıraktım bikaç gün yükseldi hemen şimdi dün bugün içiyom yine düzeldi yani şekeri olanlar tarçın içsin çubukları varya sanırım çaycı onları demleyip getiriyo isteyen olursa detaylı öğrenirim ama çubuk demleniyo diye biliyorum
kayınvalide konusuna gelelim:)) ben hamileliğimden beri 3 kez anca gitmişimdir son gittiğimde bişeyler yapmıştır diye düşünüyodumki elinde bi örgü yapıp yapıp söküyo yok olmuyomuş onlarda adet çocuk doğduktan sonra yapılmasıymış bilmem ne ayyy zaten bişeye gerek kalmadı dedim bende annem bi baza dolusu kıyafet aldı dedim aaaa bizde alırız ama bizde adet böle dedi... örgü mü örcen çocuk doğunca alışverişe mi çıkcan diceksin aslında bi de bana odayo alma şimdilik çocuk doğunca alırsın demezmi ben çocuk 2 aylıkken işbaşı yapıcam dedim şimdi zamanım varken neden yapmıcamki odasını lafa bak yaaa hadi bişey yapmıyon bari karışma kocamın yanında dedi bi de ya ona da mantıklı gelse tülay almıyalım dese buyur kavga etcez hiiiççç ince fikirli değil yani
hayırlısıyla gelsinlerde.. ama inşşş benim bebiş 1 ay önce doğmazda akrep olmaz asıl ona dua ediyorum.. sevmediğim görümcemle aynı burç olması ayyyy düşüncesine bile katlamıyorum yaaaa... tamam pes yay olsun kocama inat yapmıcamm...
hayırlısıyla gelsinlerde.. ama inşşş benim bebiş 1 ay önce doğmazda akrep olmaz asıl ona dua ediyorum.. sevmediğim görümcemle aynı burç olması ayyyy düşüncesine bile katlamıyorum yaaaa... tamam pes yay olsun kocama inat yapmıcamm...
canım su kaynayınca içine bi tane çubuk tarçın koyuyon 3-4 yane de karanfil koyuyom ben,ben oldu bitti severim bu çayı eşimle arada bi içeriz demlik demlik hele de kışın soğuk alğınlığına vs. birebir,rengi sararınca kapatıyon,biraz demleniyo kenarda rengi koyulaşmış oluyo açık turuncu gibi ilk bardakta 2. 3. de daha koyu,ohh mis gibi de kokuyo
nıcko ,hakkında hayırlısı olsun canım ,ıstedıgın olur ınsallah
tulay ,tarcın cayını nasıl yapıyor sorar mısın lutfen ..bende yapıyorum ama aynı mı acaba ..
ya beterın beterı var ıste ,yagmurdan kacarken doluya tutulmaylaım da bebısler bılır zaten gelıceklerı zamanı :))
ben de boyle yapıyorum ,
sık sık tuketeyım barı de sekerım düşsün ,tulay da ıse yaramış..
tulay sızde de mı boyle yapılıyor baska bırsey koyuyor mu zencefıl cart curt..
2 ADET tarçın çubuğunu soğuk suyla koyuyomuş çaydanlığa, rengi koyulaşana kadar baya bi kaynatıyomuş öle getiriyomuş :)))) tarife bak izaya gel anladın dimi cnm
2 ADET tarçın çubuğunu soğuk suyla koyuyomuş çaydanlığa, rengi koyulaşana kadar baya bi kaynatıyomuş öle getiriyomuş :)))) tarife bak izaya gel anladın dimi cnm
canım o da yakışıyo ben kışın bazen azcık zencefil ya da zerdeçal koyuyodum,ama şimdi hamileyiz ve amaç şekeri düşürmekse tarçın kafi bence,karanfilin de bi zararı olmaz
ya beterın beterı var ıste ,yagmurdan kacarken doluya tutulmaylaım da bebısler bılır zaten gelıceklerı zamanı :))
ben de boyle yapıyorum ,
sık sık tuketeyım barı de sekerım düşsün ,tulay da ıse yaramış..
tulay sızde de mı boyle yapılıyor baska bırsey koyuyor mu zencefıl cart curt..
kızlar hamilelikte tarçın çayı çok önerilmiyor diye biliyorum internette de şöyle geçiyor;
Tarçın (Cinnamomum zeylanicum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
ben bu yazıyı görünce bırakmıştım içmeyi ama çok da severim
ya sizde de öyle olmaz mı hani bi programınız aksadığında böyle aptala dönmez misiniz ben hep dönerim akşama dışarı çıkalım diyip de evde oturunca bile aptallaşan bi insanım ben ya da evde olcaz ne güzel yatcam derken misafir gelince elim ayağıma dolanır tansiyonum oynar bunda d aöyle oldum işte salak gibiyim 3 gündür
ya of haklısınız işte de dediğim gibi böyle planım bozulmuş elimdne oyuncağım alınmış gibi boştayım
sen ana doğumdan sonra rahatlarsın cnm
cnm yapma lütfen bak olgun insanlarız ve artık anne olucaksın bu sorumluluğu alacaksın ama başkaları için değil,biz kimse için bebek doğurmuyoruz kimseyede açıklama yapmak zorunda değilsin,bu seni ve eşini ilgilendiren bi durum eğer sağlığın engelse tabi kalıcaksın gitmeyeceksin kim ne düşünürse düşünsün boşver sen sen bebeğini sağlıkla alda kucağına gerisi teferruat :))
-kızlar dün demiştim ya bi arkadaş doğum yaptı diye bebeği küvezdeymiş 9 ayını tamamlamış ama ciğerleri gelişmemiş özel bi hastanede şu ana ama sanırım tam teşekküllü bi hastaneye sevk edilecekmiş işteee neler neler var sağlık dışında hiç bişeyi sorun etmeyeceksin
yok cnm bizim hanım başka hiçbişey koymuyo he bi de unutmaz evden getirirsem sabah sütlerinede eklicem toz tarçını bu da ii fikir aklında olsun
sen ana doğumdan sonra rahatlarsın cnm
cnm yapma lütfen bak olgun insanlarız ve artık anne olucaksın bu sorumluluğu alacaksın ama başkaları için değil,biz kimse için bebek doğurmuyoruz kimseyede açıklama yapmak zorunda değilsin,bu seni ve eşini ilgilendiren bi durum eğer sağlığın engelse tabi kalıcaksın gitmeyeceksin kim ne düşünürse düşünsün boşver sen sen bebeğini sağlıkla alda kucağına gerisi teferruat :))
-kızlar dün demiştim ya bi arkadaş doğum yaptı diye bebeği küvezdeymiş 9 ayını tamamlamış ama ciğerleri gelişmemiş özel bi hastanede şu ana ama sanırım tam teşekküllü bi hastaneye sevk edilecekmiş işteee neler neler var sağlık dışında hiç bişeyi sorun etmeyeceksin
yok yok bunda sakınca yok arkadaşımolmaz mı aslında sana hakta verıyorum ,bende oyleyım cunku ,planım saşarsa aptallasırım ..
ama zamana bırakmak en ıyısı ıste ..
bunu alıntı yaptım ama osrun olmaz herhalde soruno lursa soyle sıleyım hemen tamam mı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?