2011 Aralık Anneleri

ben bır hafta once dogursam akrep burcu oluyor ama esıme ınat bır gun sonrasını dogururum ,evde bı akrep var ıkıncıyı olmasın :)))

bkalım nasıl gleıcek bızım bebekler :))

hayırlısıyla gelsinlerde.. ama inşşş benim bebiş 1 ay önce doğmazda akrep olmaz asıl ona dua ediyorum.. sevmediğim görümcemle aynı burç olması ayyyy düşüncesine bile katlamıyorum yaaaa... tamam pes yay olsun kocama inat yapmıcamm...

nıcko ,hakkında hayırlısı olsun canım ,ıstedıgın olur ınsallah

tulay ,tarcın cayını nasıl yapıyor sorar mısın lutfen ..bende yapıyorum ama aynı mı acaba ..

canım su kaynayınca içine bi tane çubuk tarçın koyuyon 3-4 yane de karanfil koyuyom ben,ben oldu bitti severim bu çayı eşimle arada bi içeriz demlik demlik hele de kışın soğuk alğınlığına vs. birebir,rengi sararınca kapatıyon,biraz demleniyo kenarda rengi koyulaşmış oluyo açık turuncu gibi ilk bardakta 2. 3. de daha koyu,ohh mis gibi de kokuyo

sağol cnm benm ya senin doktorluk yaptığın yer nerde başkasına gitmesekte direk sana gelsek

evet cnm bende tarçın içiyorum çubuk tarçını bi cezvede yada demlikte çay gibi demliyorum günde 1 veya 2 ama bu şekerden çok sevdiğim için içinede bi tane karanfil atıyorum değmeyin keyfime evde olanlar çay gibi demliğin üstüne demlesin aynı çay koyar gibi yarısı tarçın yarısı su olabilir yada çaydanlığın alt kısmına bi tane çubuk tarçın atın üstü yine çay olsun missss oluyoo özellikle misafirlere harika değişik oluyo karanfilde olabilir bu çayla beraber

NİCKO
cum bence sen çok karamsar düşünüyosun daha önünde kocaa 2,5 ay var ve bu şeker düzelmiycek bi durum değil bunu zaten kadın doğumcular ve endokirin uzmanları farklı değerlendiriyo ama sana tavsiyem endokirin için bu kadar para verme üni. hastanelerinde bu bölüm var bende marmaraya gidiyorum ve özellere taş çıkarır emin ol :)
gelelim diğer meseleye bence herşeyden önce bebeğinin sağlığını düşün hepimizin imkanları farklı biliyosun sen bu olayı yurt dışında yaşamak istiyosun tercih meselesi ama sonuçta ister şekerin olsun ister tansiyonun bunun engel olan tarafı bi tek maddiyat değil mi ? öyle yada böyle orda yada burda doktorlar sana her türlü müdahale etmek zorunda,sen ilk önce şurda şartla kendini ben yurt dışında doğum yapamazsam bebeğim burda da doğacak ve sağlıklı olacak diye,bence çok büyük kayıp sayılmaz planlarının değişmesi tabi herkes en iyisi ister ama sen oraya ayırdığın bütçeyle burda daha mükemmell bir hizmet alabilirsin bu şansın çok yani,bunun için üzme kendini cnm ve herşey olacağına varır herşeyden önce senin sağlığın ve bebeğin sağlığı önemli olan

Son düzenleme:

benim 5 aralık tahmini doğum,her halükarda yay olcak gibi gözüküyo,akrep te olsa farketmez,ben yengecim,eşim koç

ya beterın beterı var ıste ,yagmurdan kacarken doluya tutulmaylaım da bebısler bılır zaten gelıceklerı zamanı :))

ben de boyle yapıyorum ,

sık sık tuketeyım barı de sekerım düşsün ,tulay da ıse yaramış..

tulay sızde de mı boyle yapılıyor baska bırsey koyuyor mu zencefıl cart curt..

nicko canım boşver hayırlısı neyse o olur... bişeyin olmayacağı varsa olmaz.. sen o eleştiriler gelecek diye kendine boşuna dert veriyorsun.... inş şekerin güzelcene düzene girerde planlarında değişiklik yapmazsın.. ama olduda gidemedin hayırlısı buymuş diyeceksin.. insanlara aldırma hiç bir şekilde yaptığını takdir etmezler çünkü..
istemediğin düğünede gitmezsin.. rahatsızlandım gelemiyorum bu kadar basit.... bak en hassas dönemdeyiz strese girmenin manası yok...

nıcko baskalarını düşünme canım senın ıcın n e hayırlısı ıse o olsun

dugune de rahatsızdım dersın gıtmzsın ..hem daha baya bı zaman var ne olacagı bellı olmaz ..

kızlar hamilelikte tarçın çayı çok önerilmiyor diye biliyorum internette de şöyle geçiyor;

Tarçın (Cinnamomum zeylanicum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

ben bu yazıyı görünce bırakmıştım içmeyi ama çok da severim

nıcko ,hakkında hayırlısı olsun canım ,ıstedıgın olur ınsallah

tulay ,tarcın cayını nasıl yapıyor sorar mısın lutfen ..bende yapıyorum ama aynı mı acaba ..

2 ADET tarçın çubuğunu soğuk suyla koyuyomuş çaydanlığa, rengi koyulaşana kadar baya bi kaynatıyomuş öle getiriyomuş :)))) tarife bak izaya gel anladın dimi cnm

canım o da yakışıyo ben kışın bazen azcık zencefil ya da zerdeçal koyuyodum,ama şimdi hamileyiz ve amaç şekeri düşürmekse tarçın kafi bence,karanfilin de bi zararı olmaz

2 ADET tarçın çubuğunu soğuk suyla koyuyomuş çaydanlığa, rengi koyulaşana kadar baya bi kaynatıyomuş öle getiriyomuş :)))) tarife bak izaya gel anladın dimi cnm

o çok kişiye yapıyo ondan canım,çubuk kalınsa 2 ye bölüyom ben,inceyse 1 tane koyuyom,2-3 bardak çıkıyo,o kabuklar zaten iyice yumuşuyo şişiyo,ama su kaynayınca koyunca,acımamış oluyo,soğuk suda zaten açılmıyo kabuk

anladım anladım
canım o da yakışıyo ben kışın bazen azcık zencefil ya da zerdeçal koyuyodum,ama şimdi hamileyiz ve amaç şekeri düşürmekse tarçın kafi bence,karanfilin de bi zararı olmaz

tamam yapayım barı gunde ıkı tane mı onerılıyor pekı.

dotoruna soran var mı tarcın cayını bu arada..

kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim
aslında ben de farkındayım büyüttüğümün ama işte diyorum ya yani tam herşey ok dmeişken hesapların şaşması beni gerdi bayaa
ya önce bebeğim sağlıkla dünyaya gelsin de ondna büyük önceliğim yok orada sorunum yok ama işte

ya sizde de öyle olmaz mı hani bi programınız aksadığında böyle aptala dönmez misiniz ben hep dönerim akşama dışarı çıkalım diyip de evde oturunca bile aptallaşan bi insanım ben ya da evde olcaz ne güzel yatcam derken misafir gelince elim ayağıma dolanır tansiyonum oynar bunda d aöyle oldum işte salak gibiyim 3 gündür

yok cnm bizim hanım başka hiçbişey koymuyo he bi de unutmaz evden getirirsem sabah sütlerinede eklicem toz tarçını bu da ii fikir aklında olsun

sen ana doğumdan sonra rahatlarsın cnm

cnm yapma lütfen bak olgun insanlarız ve artık anne olucaksın bu sorumluluğu alacaksın ama başkaları için değil,biz kimse için bebek doğurmuyoruz kimseyede açıklama yapmak zorunda değilsin,bu seni ve eşini ilgilendiren bi durum eğer sağlığın engelse tabi kalıcaksın gitmeyeceksin kim ne düşünürse düşünsün boşver sen sen bebeğini sağlıkla alda kucağına gerisi teferruat :))

-kızlar dün demiştim ya bi arkadaş doğum yaptı diye bebeği küvezdeymiş 9 ayını tamamlamış ama ciğerleri gelişmemiş özel bi hastanede şu ana ama sanırım tam teşekküllü bi hastaneye sevk edilecekmiş işteee neler neler var sağlık dışında hiç bişeyi sorun etmeyeceksin [/B]

Son düzenleme:

zaten bitki çaylarını 1-2 bardaktn fazla içmemek lazım,ama bi bardakla bişey olmaz ilk 3 ay ben hiç içmedim,ama şimdi bence 7. aydayız,haftada 3-4 bardak tarçın içebiliriz diyorum,anne sütünü de artırıyo,ben son haftalarımda içecem süt yapsn diye,hem kış da gelmiş olur sıcacık içimizi ısıtır,lohusalıkta da da bize güç verir,hasta olmayız,sütümüz de artar

olmaz mı aslında sana hakta verıyorum ,bende oyleyım cunku ,planım saşarsa aptallasırım ..

ama zamana bırakmak en ıyısı ıste ..

bunu alıntı yaptım ama osrun olmaz herhalde soruno lursa soyle sıleyım hemen tamam mı :)

ya of haklısınız işte de dediğim gibi böyle planım bozulmuş elimdne oyuncağım alınmış gibi boştayım

neyse geçecek bugün şu doktora bi gideyim de bakalım ne olacak

bi de alıntını sile rmisin kuzum merci:18:

yok cnm bizim hanım başka hiçbişey koymuyo he bi de unutmaz evden getirirsem sabah sütlerinede eklicem toz tarçını bu da ii fikir aklında olsun

tama canım ,yapıyorum ben onu süte koyuyorum ,sahlep gibi

bır de meyvelere serpiştiriyorum ben ..

hıcte sevmem tarcını ,aşure gıbı asureyı severım de nedense tarcın hep aşureyı getırır aklıma :))

bebegım ıcın katlanıcam artık :)

Allah annesıne babasına bagıslasın bebegı cok zor.
erkek bebek mı ..erkek bebeklerın cıgerlerı gec gelişirmiş..kız bebeklerı daha sanslı olurmus oyle dıyorlar

yok yok bunda sakınca yok arkadaşım

ya aslında işte nasıl desem

hani zamana bırak diyoruz ya
zamana da bırakamıyorum çünkü şöyle durumlar var
mesela annemin pasaportu çıktığı gibi vize işlemlerini başlatmam lazım
benim vizem var bende sorun değil ama annemin gidip konsolosluğa görüşmesi lazım
annem yazlıkta
yazlık çok uzakta
normalde burda doğurursam bayramdan sonra glemeyi planlıyor ama diğer durum olursa ekim 1de burda olması laızm ki vizesine başvuralım e bu 10 gün demek o da orda haber beklio gelcek mi gelmicek mi
sonra 2 aykaladan sonra uçamıyorsun 32. hafta mı ne e ben şimdi 26dayım hadi işte vizeydi oydu buydu de 1 ay geçsin kasım başında uçmam lazım en geç
eee biletleri rez yaptırdık ya 1 hafta içinde oğsiyonu düşüyor olsun yeni bilet alırım dersin normalde di mi
ama günü yaklaşan biletlerin fiyatları artıyor yani atıyorum şimdi 100 tl olan bilet 10 gün önce alırsam 300 tl olacak yani hepsi birbiriyle ilintili

ben şimdi herşeyi bi kenara koyup şeker takibimi yapcam orada netim
ama işte sürekli doktor mail atıyo emlakçı mail atıyo öbürü arıyo onlara da riskli gebe olduğumu söylemek istmeiyorum çünkü o zaman istemicekler beni

ay durumum bu işte şekerimi bekliyorum düzene girer inşallah
bi de annemin pasaportu anca gelir işte 1 hafta on güne ondan sonra bakcaz

of aman ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…