- 25 Mayıs 2010
- 414
- 36
- 118
ben doktora sordum folik asiti.hamile kalmadan 2 ay önce başlamalıydın.şimdi alsan bile fayda görmezsin çok kafana takma dedi.folik asit beyindeki bazı sakatlıkları önlüyormuş.ben zaten 3aylık evliyim acemilik işte düğünden önce başlamam lazımmışMerhaba güzel anne adayları.. taze hamile olarak bişiy danışmak istiyorum bende..
hamile olduğumu 4-5 gün önce öğrendim.. doktora gitmek için acele etmiyorum abdominal usg bakılmasını istediğim için bir de bi kez kese için sonra kalp için gitmiyim diyorum
yalnız folik asit almak için eşimi ikna edemedim.. tanıdık bir eczacıya gittik en azından folbiol alayım dedim.. adam da dedi ki doktorlar herkese yazmaz folik asit belki ihtiyacın yoktur.. ha kullansan bişiy olmaz vitamin sonuçta dedi.. ama doktor tavsiyesi olmadan kullanma dedi.. vermedi eczacı..
bazı yerlerde de okuyorum ki gebeliğin 8-9. haftasına kadar folik asit kullanmak önemliymiş bebişin omuriliği için... akıl verin ne edim..
ben doktora sordum folik asiti.hamile kalmadan 2 ay önce başlamalıydın.şimdi alsan bile fayda görmezsin çok kafana takma dedi.folik asit beyindeki bazı sakatlıkları önlüyormuş.ben zaten 3aylık evliyim acemilik işte düğünden önce başlamam lazımmış
BEnce alısveris icin erken degill,,,insan cok mutlu oluyooo,,, bebegine biseyler yapınca,,. Hosbuldukkkk ben de yeni sayılırmm adım Deniz,, BEn de sigara ve cay kahve tiryakisiydim, hamile kalmaya karar verince sigarayı bıraktım, hamile oldugumu ogrendigimde de cay ı ve kahveyi 3 bardaktan fazla icmiyorumm,, onun yerien papatya cayı icmeye basladım,,
Doktora gitme konusunda da,, tatlım insan sabredemiyo kiii,, :78::78::78::78::78:
elevit ne canımm
Nihayet bitti. Gece kapatıyorum saba hbir açıyorum bir dolu yazı. oku oku ancak bitti.
Nanan tekrar tekrar hatırlatmak istemiyorum ama baktım göremedim biryerlerde. Sen naptın evdeki durumu düzelttin mi? Allah yuvalarımızı bize bağışlasın. Hiç kimsenin yuvası yıkılmasın inşallah.
:
şimdilik iyiyiz sağol caım AMİN inşllh dahada iyi oluruz Rabbim kimseyi darda bırakmasın üzmesin hamile olarak verilcek zor bir karar gercekten.doğana kadar sabredicem izlicem tavırlarını doğumdan sonra karar vercm yoluma çocuklarımlamı ailecekmi devam edebileceğime.ama nedense bugun çok huzurluyum mutluyum birde bugun ne karın ağrım ne bulantım olmadı öyle kendi kendimebebişimle konusup hayal kuruyorum
ben şimdiden kıyafet bakmak için erken diyorum.görümcem 3,5 aylık hamileyken bebeğin kalbi durdu.çok üzücü bir durum.Allah esirgesin kötü bir durumda insan o kıyafetleri gördükçe yıkılır[/QUOT
haklısın tabiki acı bir olay ama olcak oldumu 9 aylıkkende kaybedebiliniyor.ya tabiki erken ama napayım bebek malzemelri internette görünce heyecanlanıyorm . rabbim kimseye acı yaşatmasın. evlat acısı hiç yaşatmasın.
BEnce alısveris icin erken degill,,,insan cok mutlu oluyooo,,, bebegine biseyler yapınca,,. Hosbuldukkkk ben de yeni sayılırmm adım Deniz,, BEn de sigara ve cay kahve tiryakisiydim, hamile kalmaya karar verince sigarayı bıraktım, hamile oldugumu ogrendigimde de cay ı ve kahveyi 3 bardaktan fazla icmiyorumm,, onun yerien papatya cayı icmeye basladım,,
Doktora gitme konusunda da,, tatlım insan sabredemiyo kiii,, :78::78::78::78::78:
elevit ne canımm
Arkadaşlar çok fenayım. Grip, öksürük, burnum hiç biri durmamakta. Bişey sorucam. Önceden cezvede nane,liman kabuğu,karanfil, tarçın yapar içerdim. Veya ıhlamur kaynatır içerdim. Bunlar zararlı olur mu acaba bilen var mı?
Arkadaşlar çok fenayım. Grip, öksürük, burnum hiç biri durmamakta. Bişey sorucam. Önceden cezvede nane,liman kabuğu,karanfil, tarçın yapar içerdim. Veya ıhlamur kaynatır içerdim. Bunlar zararlı olur mu acaba bilen var mı?
benimde içim gidiyor kızlar annem bana ilk çeyiz olarak kilot almış bende bebişime ilk kilot alcam cinsiyetine göre tabisi :)
ayy daha ne günler bekliyo bizi ikili testler üçlü testler cinsiyet sevinçleri inşallahhhh
Allahım hepimize saglıklı bebekler doğurmayı nasip eyle sevinçlerimizi arttır üzüntülerin kapımızdan içeri girmesine izin verme Sana hayırlı kullar bize hayırlı evlatlar ver yarabbimmm (aminn)
kızlar size hoş sohbetler çıkcam birazdan çıkmadan hayır duası ediyimde öyle çıkıyım dedim gebenin duası kabul olurmuş yaöptüm sizi annelerr
Canim nane maydonoz zencefil adacayi sari kantoaron papatya melisa ibi sakinlik erici yada sokturucu ozelligi olan caylari vermiyorlar kesinlkle ihlamuruda bildigim kadariyla tum bitki caylari gibi ilk 3 ay vermiyorlar portakal suyu felan icsen yada tavuksuyu corbasi yapsan kendine daha saglikli olabilir canim cok gecmis olsun
bildiğim kadarıyla yok ben içerdim ve bişey olmamıştı istersen netten arastır gecmiş olsun
nane maydanoz adaçayı içmeyin kızlar düşük riskini arttırıyomuş.ıhlamurda az için ben doktoruma sordum.
Arkadaşlar kıyafet konusunda istanbulda olanlara bende bir öneri sunacağım. Henüz bende gitmedim ama ablam söyledi. Bakırköy meydan daki saraydan hemen sağa sapıp arka sokağa geçiliyor. O sokak komple hamile kıyafeti imiş. Postane sokağı olarak geçiyor. Bakalım fırsat bulursam bende gideceğim.
arkadaslar bi sorum var aralık anneleri arasında hiç izmir de yasayan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?