2011 Aralık Anneleri

beni sevmiyonmu

cnm ya annemlere bakarsanda çay bişey yapmazmış onlarda bizim zamanımızda demlik demlik içiliyodu diyolar

Istanbul aralık 2011 anneleri cumartesi günü buluşuyormuyuz??????

evet kızlar bu cumaya kadar kararlaştıralım gelecek olanlar burdan bildirsin yer ve zaman olarak buraya yazmayalım ya faceden yazalım yada mesaj atarız ama kimler katıacaksa bildirsin
nihalla
tülayuzun
ve ben tamamız

kızlar mevlitte dağıtmak için bu biberonlar nasıl indirimli olanlardan alsam mı ki? ille de şeker mi vermek lazım? yanında çikolata dağıtsam olmaz mı? :26::26::26::26:

odasına ,bır sıfonyer bır de dolap aldık ıkeadan.

bır de karyolası var bır de kendıme tek kısılık baza aldım o kadar :)

ilk aylarda da mı canım??
ben de hiç taraftar değilim aslında ama ilk aylar yanımızda olması gerek diyor herkes

Evet canım, ilk aylarda da. Etrafımıza sorarsan ya da bazı Türk kaynaklara bakarsan evet, cevap olarak bunu alıyorsun. Ama sonuçta ta annesinin eteğinden ayrılmayan, kendi başına uyumayan, kendi başına yemek yemeyen, 4-5 yaşına gelmiş hala annesi tarafından beslenen çocuklar çıkıyor ortaya. Yıllardır tek hayalim birey olduğunun farkında olan çocuklar yetiştirmek. Bu da kendi yatağında, sallanmadan, kendi başına uyuyabilen bebekle başlıyor canım. Tlatil köylerinde veya benzeri yerlerde yabancı çocuklara hiç dikkat etmedin mi bilmiyorum, o çocuklar 2-3 yaşında giderler kendi yemeklerini seçerler, sonra masaya birey şeklinde oturup kendi başlarına yemeklerini yerler. Bunu yaparken anne-babaları onlarla sohbet eder. Bizim çocuklarımızın peşinde ise anne-hala-teyze vs. vs., biri veya birkaçı birden koşturup masaya oturtup yemek yedirtmeye çalışır ellerinde çatalllarla. Bu arada bağırır bizimkiler "Annnaaaa, babaaaaaaa" diye. :)

Ben tüm bunların bu oda, yatak ve uyuma alışkanlığından başladığını düşünüyorum naçizane. Hem bağımsız bireyler olmuyorlar, hem de anne-babayı parmak uçlarında oynatabileceklerini bu ilk aylardan öğreniyorlar.

haklısın cnm kendi yakınlarımdan da şahidim ben bu olaylara ama bide şöyle ilk çocuklarda öz güven sorunu çok fazla oluyo ama kardeş olursa eve ikinci bi çocuk gelirse gidiş değişiyo ve aynı 2. çocukta çok nadir oluyo :)

kesinlikle katılıyorum
tatillerde hep hayranlıkla izliyorum yabancıların çocuklarını ve onlarla olan iletişimlerini
biz fazla duygusal bir toplumuz sanırım ve çocuklar da bunu fazlasıyla kullanıyor
sonuç, etrafta psikolojisi bozulmak üzere olan tonla anne baba var, tek sorunları da çocukları, onların istekleri, huysuzlukları vs.
umarım biz onlardan olmayız
sağlıkla ve huzurla büyütürüz çocuklarımızı

adasimmmmmm seni sevmeyen olsun sekerimmmmmmm

arkadaslar yabancilar bebeklerini emzirmiyorlarda gece uyanmasinlar diye
ve hemen bebeklerini bebek odasinda uyutuyorlar
ama ne yaparlarsa acikliyorlar
bu bebek ne anliyacak dusunceleri yokk
ve cok sabirlilar benim oglum 9aylikdan beri tek basina yer yemegini doker sacar ama kendisi yer ve secerde yemek....

ama onlarda sevgiye muhtac olarak buyuyorlar simartilamiyorlarrrrr bunuda dusunmek gerekkk....

demetcim hala canım cekıyor ve hala buralarda araştırıyorum bulabılecekmıyım dıye ama yok olumsuz cıkıyor tum arastırmalarım eşim hatta olmassa o arkadasın hesap nosu versın o şekılde olur dedi

iyiyiz şeker ne olsun yuvarlanıp gidiyoruz prensesimle geceleri hıç uyku yok napcaz böle bilmem

sana da selam cnm

cnm ilk zamanlarda gece cok sık uyandıgı ıcın yanında olmasında fayda var diyeyim sana baş edemessin ıkı oda arasında gıdıp gelmekle

içine de seker koyuyorlar cok hoş oluyor

tum dediklerinde haklısın ama bence bebegin ılk dogdugu gunlerde kendini güvende hissetmeye ihtiyacı var heran yanında olmak lazım oyuzden ben ılk zamanlar hep odamda yatırdım bebeklerımı sonra 1yasına geldıkten sonra ayırdım odalarını..gece kendı odasında uyutuyordum ama sonra gecenın bır yarısı yanımıza gelırsede engellemıyordum..ben şöyle düşünüyorum ne zaman bana ıhtıyacı varsa yanımda olsun bebişim onu ılla aglatarak odasına uyutma taraftarı deılım enınde sonunda butun cocuklar zaten bellı zaman sonra ayrı yatıyorlar bırak kucukken annesının babasının kokusunda guvende hıssetsın kendını..yabancılarda egıtım cok ıyı ama dıkkat edersen anlarda cocuk buyudukten sonra cokta donup bakmıyor anneye babaya bellı bı yastan sonra ayrı eve cıkıp hayatını yasıyor ama bızde evlat anne babasının yanında oluyor oyle cekıp gıtmıyorlar..fazla abartmadan cocuklara sevgıyı vermek hıssettırmek lazım

herkese iyi akşamlar kızlar:79::79::79:

sana da ıyı akşamlar olsun deryam

sorma cnm ya o uykusuzlukla bide gelip çalışıyorum ya ben offffffgece her yerim uyuşuyo gibi oluyo bem tek derdim o

arkadaşlar merhaba!Ben yarın şeker yüklemesi yaptıracam yaptıran arkadaslar fiyat olarak kaca yaptırdınız.Özel hastanelerde ucretlıdır degıl mı?Normal tahlıllerde para verıyorum ama.

slm canım bende özelegıdıyorum ama sadecemuayne parası verdım şeker yuklemesınde ekstra bı paraödemedım sadece ılacapara verdım oda azbişey 3tl bişi......şeker yuklemesıne para almıyolar yanı

kızlar dün 2 tane emzirme sütyeni aldım siz aldınızmı hiç

bende öncekılerden kalma vardı 2tane dün bir tane daha aldım suanda kullanıyorum eskıleri olmuyor cunkubirde alırsam şu atlet seklınde olanlardan alıcam eskıden onlardan yoktu iyi olabılecegını düşünüyorum
dün birde hamile kılodu aldım ayy cok rahatmış tavsiye ederim

selam kızlar, geçmişi okuyamıyorum. nasılsınız?
slm cnm hoşgeldin bizlerde biyaramazlık yok klasık seyler işte sen nasılsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…