2011 Aralık Anneleri

şimdi cnm evden çıkıyon kızılaya gidiyon ordaki meydandaki camiden sola dönüyon sonra ilk sağa dermişimayy ankarayı bilsem keşke bi kere beypazarına gelmiştim o kadar ama cnm inş istediğin gibi olur bulursun şimdiden kutlu olsun cnm

canım benim 30. haftamda çıkmaya başladı karındaki çatlaklar göğüslerim ise 2 aydır çatlaklarla boğuşuyo

günaydın güzel anneler ve tatlı bebişleri nasılsınız?dün kötü bir akşam geçirdiğm karnım çok ağrıdı sizde de böyle oluyor mu?

canım bebek kafasını miğdene yaslamış olabilir,büyüyo olabilir,geriniyo olabilir,karnın genişliyo olabilir,bende de oluyo bazen öyle hareketler yapıyoki karnım acıyo

günaydın canlar
nasılsınız bakalım?
evde uyumaktan okulda internetsizlikten sizden uzak kaldım uzun süre.
bizde durumlar orta şeker.
okul başladı ve hemen salgın da başladı. kaptım şifayı. şu an çok hastayım.
bugün okula çok zor geldim ama toplantım vardı iptal etmemek adına rapor almadım. ayakta duramıyorum.

2 gecedir kramplarım çok arttı. bütün gün de ağrıyan bacaklarla dolaşıyorum. bol bol magnezyum alıyorum ama buna rağmen daha şimdiden bu haldeyim. başka bi sıkıntı yok bebekle ilgili çok şükür.

inşallah sizler iyisinizdir. bu arada bilgisayarda olan bi sıkıntıdan dolayı çok zor yazıyorum arkadaşlar.

sadece mağnezyum değil kalsiyum eksikliğinden de olabilirmiş,sırt üstü yatmadan da,sola yatmak lazım bi de,inş. geçer canım,benim de yürürken kemiklerim çok acıyo artık kafası aşağıda kızımın bu da baskı yapıyo o bölgeye

kızlar günaydın..

ben bütün gece uyumadım. ağlamaktan gözlerim acıyor.. kalbim acıyor

çocukla ilgili tahmin ettiğim çatışmalar şimdiden başladı ve ben ne yapacağımı bilemiyorum
malumunuz biliyosunuz hatırlatıyım.. kayınvalidemle aram iiyidir anne gibi görürüm.. kadın herşeyimize yetmeye çalışır eder.. ancak son zamanlarda çocuk konusunda konuşmalar esnasında kendi doğrularını uygulayacağını gösterir tavırlar var.. yok çorapsız yatırcakmış, yok bilmemne falan.. dünde çocuğumıu görmek nasip olmasınki konuyu ben açmadım ( akşamları benim isteğimle haftaiçi onda yemek yiyoruz) bir şekilde konu yürüteçe geldi bende dedimki çok sakin bir şekilde yürüteçi pek önermiolar artık doktorlar günümüzde zaten evde yürüteçlik yer yok bizim dedim.. efendim kullancakmış.. anne dedim bacak kasıları açısından düşme tehkikesşi açısından önermiolar dedim.. yine üsteleyince benim yüzüm gözm değişti.. eşimde dedi hakketen kimsede yürüteç yok artık diye... bende ben istemiyorum kullanmayacağız dedim.. vay efendim hem yemek, hem evün işi hem bilmemne çocuk dururmuymuş.. çok biliosam oturup kendim bakaymışımda göreymişim.. bende tek benim çocuğum mu yürüteçe muhtaç yani dedim.. falan filen.. neyse demezmi zaten zaman gelsin sizinle oturup pazarlık yapcaz????????

neyse ses etmedim eve geldik eşime dedimki.. annem bugün benim için annelik kavramından çıktı.. kayınvalide oldu haberin olsun dedim... konu dallandı budaklandı vs.. diyorumki ben onu anne olarak gördüğüm için bu tavrı bana koydu.. evt onlar fikir verebilirler, tecrübelerini sunabilirler ama benim-bbizim çocuğumuz için karar alamazlar ben bu konuda destek bekliyorum senden dedim.. bu bizim çocuğumuz.. istediği gibi yetiştirme hakkına sahip değil.. çocuğun düzeni bizim düzenimiz doğrultusunda bakmak zorunda dedim.. .çok üzüldüm.. eşime dedim sen bölemi otorite kurcan vs.. o da diyor zamanı gelinmce ne zamanı dedim.. kadın pazarlık yapcz diyor dedim.. madem benim tepkilerim sert kırıcı oluyor sen arayı bul o zaman dedim.. ben sahip olduğum şeyler konusunda çok hassasım.. bu beniöm çocuğum dedim bizim dedim.. kararları biz vercez o değil dedim veya benim annem değil dedim.. neyse annesini savunmadı ama bana senide bebeğide istemiyorum doğur git istanbula dedi... ben koptum kızlar(( bütün gece ağladım.. salonda yattım.. gece on kere geldii.. gel aytağında yat dedim istemiyorum git.. olsun arkadanı dön yat.. sabahta kalkmış.. dün için özür dilerim çok saçmaladım diyor.. kaç para ederki.. kalbim acıyor benim.. çalışmak zorundayım.. annem istanbulda yaşıyor daha çok kayınvalidem çocuğa bakacak... annem arada gelecek gitcek.. öle kafasına göre baksın kendi evine götürsün istediği zaman alsın bir yere gitsin istemiyorum ben.. annesi- babası biziz onun yaa... ben nasıl ara bulcam bilmiyorum... çok ama çok üzgünüm.. bu paraya lanet olsun binkere daha....

günaydınnn günaydın kızlarrr herkese güzel bir gün olsun inş

bugun kahvaltıya arkadaşlarım gelıcektı aradılar bıraz gecıkeceklermiş bende beklerken sıze bakınayım dedim bu arada onlar gec gelıcez deyınce ben önden bır fasıl yaptım kahvaltı uyanınca deli gibi aç uyanıyorum sabahları

güzel haberlerini al inş bebişin bizlerlede paylaş

günaydın güzel anneler ve tatlı bebişleri nasılsınız?dün kötü bir akşam geçirdiğm karnım çok ağrıdı sizde de böyle oluyor mu?

ara ara o kötü akşamalar hep oluyor artık bazen sancı gırıyor bazen kasılma oluyor pek rahat bı durumum kalmadı gecmiş olsun cnm ama normaldır bu aralar böyle şeyler

günaydın kızlarr ayyyy ölücem uykusuzluktan ya cumartesi birinizin kucağında uyuya kalırım ona göre

demetcim beraber uyuyalım bende senden farklı deilim

gecmiş olsun cnm allah şifa versin deryanın dediği gibi kalsıyum +magnesyum olması lazım

canım benim 30. haftamda çıkmaya başladı karındaki çatlaklar göğüslerim ise 2 aydır çatlaklarla boğuşuyo

benim hiç birinde olmamıştı.bunda da yeni olmaya başladı.hepsinde az kilo ile bitirmiştim.bu kızımda kendimce rekor kırdım.şimdiden 11 kilo aldım.karnımın yanlarında kırmızı çizgiler oluşmuş.

şimdi benım kanım orh-,bebeğinkide negatıf olursamı vurucaklar bana ıgne.hay ben bu ıgenenın :) neysebenım bugun randevum var doktora sorcamsızede yazarım :))

cnm ya şimdiden bunları konuşup tatsızlaşmasaydınız bazı şeyleri zamana bırakmak yeri geldiğinde konuşup halletmek daha ıyıdır..daha dur önce bebiş bi sag salim dogsun sonra yurutec olayını düşünürsünüz..ayrıca yanlış anlama beni cnm ama eger kayınvalıden bakacaksa cocuga az cok onunda karışma hakkı olacaktır dogal olarak yoksa ben bakmıyorum ne yaparsanız yapın dese napcan:44::44: birde okadar ölüm kalım meselesi deil bu yurutecler illa cocugu sakat yapacak carpık yapacak dıye bısey yok ben ılk kızımda kullanmıştım bı zararını görmedim faydası oluyordu ben yemek yaparken oda yanımda takılıyordu bebekler buyudukce yatmak ıstemıyorlar ee devamlı kucaktada olmuyor kadında oyuzden demiştir yeri geldiğinde oyalamak için kullanırız diye..
ama diyomya bu muhabbetler ıcın cok erken önce bı dogsun inş sonra konuşulacak şeyler bunlar..sen yınede fazla üzülme cnm bak bebişinde tum bunlardan etkılenıyor oda üzülür sonra annesi:26: eşinde yanlış şeyler söylemiş ama oda o gergınlıkle söylemiş baksana sabah olunca özür dilemiş fazla üzerinde durma cnm sinirliyken söylenmiş sözler

magnezyum ve kalsiyum sabah akşam alıyorum kızlar buna rağmen böyle.

yasemin ben de daha şimdiden 12 kılo aldım napcazzzzzzzz çatlamaya başlamadım ama korkuyorum çatlıcam diye

benim vücudum esnek biliridm.diğer bebklerimde en fazla 8-9 kilo bitirirdim.bundahızlı alıyom.haftada 1,5 2 kilo elimde değil yedikleime dikkat de ediyom.yağlı ağır şeyler yemiyom.doktorum ilk başlarda kızmıştı.ama oda gördü yemesemde alıyom.şimdide beni teselli ediyo.zayıf hamile kaldın 20 kiloya kadar bitirebilirsin diye.tek kötü yanı hızlı kilo alımı tansiyon yaparmış.bebk için tehlikeli olablirmiş.

insan hassas olabiliyor bu dönemde,annelik başka şey seni anlıyorum ama kendini üzme sağ salim çocuğunu al kucağına gerisi boş,gerisi teferruat,çok şirin oluyo o yürüteçler hem,müzikli,oyuncaklı,çocuk oyalanır,ayrıntılara takılmamak lazım iyi taraflarını görmek lazım ben mesela antep te kalcam,belki rapor alıp 5-6 aylık oluncaya kadar,izinlerimi de birleştirecem,sonra k. valide gelcek,kayınvalideden çok k. babanın dili uzun ama torunlarına çok düşkünler yün örüyolar,sabırsızlıkla bekliyolar,ilgileniyolar,soruyolar,ben de diğer yönlerini görmemeye çalışcam,zaten işe gidecem aralarda gelip bebeğimi emzirecem akşam geldiğimde bebekle uğraşcam yine,yani telaşla geçecek tatlı telaşla heralde o zaman bazı şeyleri de görmezden gelirim,iyi niyetliler sonuçta,bakıcıdan iyidir diyorum,2 yaşına kadar benim annem onun annesi idare ederiz sonra kreşe diyorum,onun için katlancaz mecburen,3 günlük dünya,kusurları görmezlikten gelmek lazım diyom

tavsiyen için teşekkür ederim. 26dayız daha 30. haftada olanlara özenerek bakıyorum ahh ahhh

şimdiden bunları düşünerek kendini sıkma. su akar yolnu bulur. o gün geldiğinde duruma göre hareket edersin. benim kayınvalidem de sarı tülbent örtmek istedi bebeğe örttürmedim. o benim bebeğim sakladım tülbenti. hem de elleri ile örmüştü kadıncağız. yürüteç alırlarsa kır bi yerini gizlice işe yaramasın. bazen çaktırmadan işini halletmen gerekiyor.

magnezyum ve kalsiyum sabah akşam alıyorum kızlar buna rağmen böyle.

yasemin ben de daha şimdiden 12 kılo aldım napcazzzzzzzz çatlamaya başlamadım ama korkuyorum çatlıcam diye

canım aralarda kalk yürü,bacak egzersizi yap,kan dolşımını hızlandır,ayaklarını yükseğe kaldır günde 15 dk,ben hep merdiven çıkıyom diye hayıflanıyodum ama çok işe yarıyomuş onu anladım,bi de kocadan çok uzak durma o da egzersiz

şekerler konu "yürüteç" değil.. konu benim olan bişi hakkında karar vermek.. nasıl ki.. sizin evinize gelip atıyorum onun bunun yerini değiştirilmesine uyuz olursunuz.. sizden habersiz bir yere gidilmesine karar verilmesine uyuz olursunuz.. bende benim düzenimden farklı bir düzen getirilip çocuğumun o şekilde büyütülmesini sitemiyorum... iyi niyetli olduğunu ve iyi bakacağı konusunda asla şüphem yok.. ama o benim ve eşimin çocuğu .. kararları tek başına vermemeli sorun bu.. öle uyutucam, böle yapıcam diyemez.. ben kullanamayacaksam o kullanıp beni ezemez.. aynı durum benimkendi annem içinde geçerli.. 12 yıldır torun bakıyor.. 2 çocuk olmak üzere.. ablamın düzeni çerçevesinde tabiki kendi tecrübelerinide sunuyor ama kararlar anne-babaya ait.. anlatmak istediğim sanki ben sadece doğurucanm.. gerisi herşey onda olacak.. kararı bakımı vs.. öle bişi yok yaa... olmadı kreşe vercem.. bakacak kimse bulamayan çoğu aile öle yapıyor.. 4 ay ben evdeyim.. gerisini annem ve o idare eder o arada dişimi sıkarım artık.. sonra veririm.. böle şeyler olursa evliliğimde kalmaz benim biliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…