2011 Aralık Anneleri

Demet'çim; TV izlemesini ben de kesinlikle istemiyorum. Hatta biz eşimle tv izlemeyi severiz, şimdiden bunun anlaşmasını yaptık, bebeğin yanında tv yok diye. Televizyon bıkkın anne-babaların çocuktan kurtulma yöntemi. Çikolata vb. gıdalar konusunda da bir kitapta okumuştum, çok da mantıklı gelmişti, aynen uygulamayı düşünüyorum. Çocuğa çikolata, şeker, cips, kola vs vermezsen ne olduğunu bilmez ve böylece zararlı alışkanlıklar edinemez. Örneğin bir çocuğa hiç dondurma vermezsen ve her dondurma istediğinde yoğurt verirsen, yoğurdu dondurma sanacaktır şeklinde. :)
Benim tam olarak korktuğum da senin dediğin şeyler canım. Annemden yana endişem yok, o da bizi bayağı kurallı-prensipli yetiştirmiş. Ama bir süre sonra bakıcıya emanet edeceğim, o benim dediklerimi yapacak mı sorusu beni çok korkutuyor. Mesela kesinlikle bebeğim uyutmak için sallanmasın istiyorum. Şimdi ya bakıcı sallamaya alıştırırsa ve benim oturatacağım düzeni bozarsa diye korkuyorum.

kızlar,

hepinize çok teşekkür ederim. Ama işte insan kızıyor.. benim 2 tane yeğenim var inanın çok emeğim var.. uyutmasından yıkamasından bilmemnesine kadar.. zaten bilgisiz değilim.. tabiki kendi çocuğumuz çok farklı oluyor ama bilmiyorum. dilerim korktuğum kadar büyük şeyler olmaz.. en kötü 1 yaşına kadar idare edip kreşe vereceğim.. o zaman gelsin artık bakacağız.. Ama tek dileğim bir yerden tez vakitte para çıkması:)

Yarenhande'cim; kendini üzme ne olur Kalbim kırıldı bir kere'ni okuyunca içim cızz etti, biliyor musun? Canım; sen de biliyorsun erkekler aileleri konusunda çok hassas. Sonuna kadar haklı olsan da bir laf ettiğinde önce itiraz edip korumaya geçiyorlar, öyle kodlanmışlar. Sen kayınvalidenle olan olayları mümkün olduğunca eşine taşımadan hatta k.validenle de olay haline getirmeden çöz. O yürüteç mi diyor, tamam de, geç. Vakti geldiğinde çarpışa çarpışa yürüteci eve sokmazsın, gerekirse bulursun ilgili yazıları, makaleleri, kocana gösterirsin. Şimdiden savaşı başlatma ama. Eşin de o gerginlikle söylemiştir onları, ciddi değildir. Biz de yapıyoruz bazen, kızgınlıkla neler çıkıyor ağzımızdan.

olbeycimm
karnının üzerine yatsan da bebişe bişey olmazmış ben de merak edıyodum bu konuyu ondan araştırmıştım
karnındakı bebeği ezme rahatsız etme ihtimalin yokmuş yaniii

nasıl rahat ediceklrini bizden iyi biliyolar bende 28 haftalık hamileyim evlenmeden önce doktor yanında çalışmıştım kadın dogumda ama sola yatmak daha mantıklı kan dolaşımı daha rahat oluyor.

Son düzenleme:
cnm aynı şeyleri düşünüyoruz ki ALLAH tan ben ve eşimde tv düşkün değilizeşim daha çok belgesel ve kitap a düşkündür ve biz şöyle yapıcaz eğitici cd ler varya günde 1 saat ona izin vericem tabi ama annem ne kadar riayet eder bilemem ve annem içinde bunu engellemek ne kadar doğru olacak çok endişeliyim çünkü akşama kadar o sıkılacak bunlarda beni şimdiden geriyo yani diğer gıdalara gelince asla izin vermem annemi bile bu konuda ciddi anlamda üzerim aynen dediğini bende okudum ve dediğim arkadaşımda böyle yaptı şu an çocuk çikolata cips bilmem cips paketini eline alır ama açmadan ezer oyun oynar onun asla yemez çünkü bilmiyo ne olduğunu,bunlar hem sağlığı hem alışkanlığı açısından çok faydalı şeyler ama işte bakalım nasıl olacak ???

cnm ya inş gönlüne göre olur herşey

Canım benim çok sıkılmış üzülmüşsün belli aile yapıları yetiştirme tarzı farklı olunca bu tarz çatışmalar yaşanabiliyor birde söz konusu cocuk olunca insan daha hassas olur anlıyorum ben seni arkadaşlarında dediği gibi sen onun söylediklerine haklısın de kendi bildiğini oku bendede bu hafta normal dogum sezeryan dogum konusu gundemdeydı cok uzuldum cok sıkıldım sonra kendi kendime dedimki hiçbirşey benim sağlığımdan önemli değil dogum sonrasıda sıkıntıyı çekecek benim bu yüzden kimseyi karıştırmıcam şimdi doğum konusunu actıklarında hayırlısı umarım normal dogum nasıp olur dıyorum ama kafamdakı belli annem en basından der evet haklısınız de sen yine kendi kafandakini uygula kimse birşey diyemez die şimdi bana ders oldu sende bence şimdiden kendini strese sokma ne derlerse evet de geç eşinide dikkate alma bir anlık sıkıntıyla saçmalamış hiçbirşey bebişinden senden önemli değil cnm

haklısın canım kararımı verdim yaptıracağım bende... sizlere çok teşekkür ederim bu süreçte çok iyi yönlendirdiniz beni ve en doğru kararı verdim zaten eşimede diyorum kızlar beni senden iyi anlıyorlar diye oda ben hamile miyim tabi onlar daha iyi anlar diyo çok güldüm kocişe :))))

benim bebeğimi mi aldın kızzzzzzzzzzzzzzzz:)))))))))))
senin sat ne soyle ben yapayım sana:))

oleyyyy olmuş başardım sayende ben yazının komplesini kopyalıyormuşum arada ufak bi yermiş sayende farkettim artık benimde çizelgem var (ayy kendime çok güldüm ya kaç gün uğraştım buna)

kızlarrrrr
cilt bakım maskesi yapan var mı
benim cildim donuklaştı sanki, yalnızca güneş kremi kullanıyorum hergün
sanırım bişeyler yapmam gerek ama
doktorum sakın peeling yapma demişti
şu evde hazırlanan maskelerden yapabilir miyim acaba yumurta akı vs
bilgi olan vaaa mııı

ben zencefil,tarçın ve ballı maske yapacam,çok faydalı zencefil,bal

Malzemeler,

1 çay kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı ve Uygulaması,

Bal ve tarçını cam bir kâsede karıştırın.
Göz altı hariç tüm yüzünüze uygulayın.
1 saat bekleyin.
Sürenin sonunda ılık su ile yüzünüzü durulayın.
Havluyla yumuşak hareketlerle kurulayın.
Notlar,

Bal ve tarçın maskesini her gün uygulayabilirsiniz.
Özellikle gece yatmadan önce sürüp uyursanız daha etkili olacaktır. Sebebi ise cilt hücreleri geceleri kendini yeniler. Bal ve tarçın maskesi sayesinde daha hızlı yenileme olur.
Daha fazla miktarda maskeye ihtiyaç duyarsanız aynı ölçüde artırın. Yani 2 çay kaşığı bal 2 çay kaşığı tarçın gibi.

ya bu tarçın ve zencefil mucizevi bişey zencefilli bal yiyerek kronik faranjiti atlattım,kabuk olanından çay yapıyon herderde deva,maskesi de acayip faydalıymış hamilelik lekelerine bile iyi geliyomuş,sivilceler vs.cildi nemlendiriyomuş,hiç yapmadım ama yapcam hafta sonu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…