2011 Aralık Anneleri

okulda evde sürekli hareket halindeyim. gece uyurken ayaklarımın altında yastık var. 4. katta oturuyorum asansör yok. ben kocadan uzak dursam o durmuyor. akşamları 9 da oğlumu uyuturken uyuyorum zaten. sabahları 6da kalktığım için. gece 11 - 12 gibi eşim yatmaya geliyor. rahat bırakırsa uyuyorum yoksa egzersize devam. diyeceğim hayatımda fazla hareket var gibi geliyor bazen. bundan dolayı yeterince dinlenemiyorum ve sonuçta bu kramplar oluyor. 37. haftaya kadar çalışmayı düşünürken şimdi 32. haftayı iple çeker oldum. bi de 2 aylık bebeği bırakıp işe gitme fikri aklıma geldikçe dayan diyorum dayan.

gunaydin kizlaarrr..

benimkide oyle yawww..cuma gecesi icimde kazi calismasi yapan kendi degilmis gibi cumartesi sabah doktora gidince sagdan sola uzanmis yatiyodu eccek. ensesini izledik bol bol :) guzel haberlerle gelin ins doktor amcadannn

günaydın güzel anneler ve tatlı bebişleri nasılsınız?dün kötü bir akşam geçirdiğm karnım çok ağrıdı sizde de böyle oluyor mu?

benim sabaha karsi agrim vardi. panik yaptim acaba bilmeden ustune mi yattim oglusun diye.. gaz sancisi falan da olabiliyor. dikkat etmek lazim hem usutmeye hem de wcye duzenli cikmaya. karistirinca insan panik yapiyo

canim seni cok ii anliyorum/ ii tarafindan bak ki bunlari tek yasayan sen degilsin. hepimiz boyle seyler yasayacagiz. zamani gelmeden uzulmek sadece anlamsiz. o hengame icinde o kadar ufak tefek seyler icin bile anlasmazliklar cikacak ki bu konu da onlardan biri olarak siradanlasacak. cocuk egitimi konusunda anne baba bile cogu kez anlasamazken bir onceki kusakla anlasmak mucize. zamani gelince cozum yollari uretilir. su an yapilacak en buyuk hata esinle ayri saflara dusmek. ozur dilemisken kabul et ki onun da aksiyon alma sansi olsunnn..

bence de...bu özlem ikimize de iyi olacak.sanırım haftaya yolcuyum...28 hafta dolmadan gitmem lazım. pzt. 28 başlıyor...

durduğun hata canım, sinirlerim bozuldu yazdıklarını okuyunca
belki yokluğunda kocan bıraz anlayışlı olmayı öğrenir , hemen git ve moralini düzelt hamileliğin stresli geçerse bebişin de huzursuz olur doğduğunda..

canım bizde bir hafta kalabalık bi şekilde kaldılar,çamaşırlarıma kadar yıkayıp,asıp,büküp odama karyolanın üzerine koyuyorlar,yemeğimi yapıyollardı,çocuk kırar döker diye biblolları kaldırmışlardı,fiskosu diğer odaya koymuşlardı,buzdolabı karmakarıştı,ama görmezden geldim çünkü elinden geleni yapıyolardı,varsın tecrübelerini paylaşsınlar çok abes olmazsa tamam dersin nolcak ki,sen huzurunu bozma yeterki eşinle,görmezden gel ayrıntıları,çocuk bu büyür gider ha öyle ha böyle ama huzur olmazsa sen kendini yer bitirirsin,çocuk da eşin de sen de daha çok yıpranırsın

tüm anneciklaere ve anne adaylarına hayırlı sabahlar artık sanırım hepimize doyunca uyku yok ben gece yine uyuyamadım kızlar karnımda 1 tane çatlak yok oğlmda da olmamıştı pek, dr hatta şaşırdıı bakınca daha önce hiç doğum yapmamış gbsnz dedi. ama ben resmen çatlamış gb sancılar hisssediyorum karnımda gerildikçe geriliyor sankim nefes alamıyorum .bütün gece yine başağrısı da eklenince uyuamadım dönüp durdum.son 1 haftadır gecede 4 kere lavobaya gitmek eklennce uykusuzluk tavan yaptı ve kilo verdim derken son 10 gün acayip aldım 72 yi gördüm bu sabah ya aldı başını gidiyor napcam bakalım bu kiloyu ve daha 2 ay var aman allahımmm 70 le bitiririm diyordum güya ama 75 le bitse sevineceğim gb ama sanmam daha fazla alırım görünüyor

Son düzenleme:
olbeycimm
karnının üzerine yatsan da bebişe bişey olmazmış ben de merak edıyodum bu konuyu ondan araştırmıştım
karnındakı bebeği ezme rahatsız etme ihtimalin yokmuş yaniii

Allah Allah kafam karıştı şimdiama az hareket edince daha çok olcaktır,sen böyle devam et,belki nananın dediği gibi ilacı değiştirmen gerekecektir dr. la bi paylaş istersen,geçmiş olsun canım ya

cnm çok geçmiş olsun ihmal etme ilaçlarını ıhlamur filanda al iyi gelebilir
cnm gerçekten çok üzülmüşsün ama emin ol eşin isteyerek söylememiştir o sözleri sizi tanımıyorum ama resimlerden de anladığım kadarıyla çok uyumlu ve aşık bi çiftsiniz siz o seni kırmak istememiştir kaldıki aile ortamınız huzurlu bu çok belli,zaten senin için yürüteç mevzusu değil bu belli sen istiyosunki senin istediğin gibi olsun ama imkanlarından dolayıda sen yanında olamıycaksın,sen çalışarak çocuğun için fedakarlık yapıyosun ve eminim karlışığınıda alıcaksın kayınvaliden bence seni kızı gibi kabullendiği için müdahele ediyo ve torununu sahipleniyo ve yaşlı insanları bu saatten sonra değiştirmek mümkün değil biz çalışan anneler şartları kabullenmek zorundayız cnm buda çocuğumuz için :)

valla cnm biz o gün gölge bi yer bulalım koyun koyuna yatalım

gebelikte kramplar
Magnezyum, genel olarak gevşetici özelliğe sahip bir mineraldir.Kalsiyumla birlikte damar tonusu ve kalp kasının kasılması gibi olaylarda etkilidir. Kalsiyum, kasları uyararak kasılmasını sağlarken, magnezyum kasları gevşetir ve damarların genişlemesini sağlar.
Gebelilte gerekli miktarda magnezyum ve kalsiyum sağlanamadığında titreme, kramp, konvülziyonlar gibi sonuçlar görülebilir.

Anne karnındaki bebekler, son aylarda hızlı bir büyüme sürecine girerler ve daha fazla kalsiyum ve magnezyuma ihtiyaç duyarlar. Annenin bu ihtiyaca cevap vermemesi durumunda ise gebelik krampları sıklaşır.

Gebelikte krampları gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterde yani 6-7. aylarda daha çok görülmeye başlar. Bir ya da birden fazla kas demetinde birden ortaya çıkan kısa, bazen 10 dakikaya varan kasılmalara kramp denir. Gebelik dönemi kadınların kas fonksiyonlarını olumsuz yönde etkileyen bir dönemdir. Bu dönemde oluşan kramplar hayati bir tehlike oluşturmaz ama rahatsızlık verir.
Gebelik kramplarında kalsiyum, magnezyum gibi minerallerin eksikliği önem taşır. Gebelikte iyonlar plasenta ve fetusta toplandığından ve damar içerisinde sıvı miktarı arttığından, anne adayının kanındaki magnezyum seviyesi düşer. Bu nedenledir ki Gebelikte magnezyum takviyesi yapma ihtiyacı hissedilir. Genel olarak kas kramplarının büyük çoğunluğu kalsiyum, magnezyum gibi minerallerin eksikliğinde ortaya çıkar.
Gebelikte ihtiyaç olunan magnezyum miktarı 10 mg. olarak belirlenmişse de bu miktarın besinler aracılığıyla alınması zordur. Anne adayının bu miktarı karşılayabilmesi için aşırı yemesi gerekir. Yemeğe bağlı aşırı kilo alımı tavsiye edilmez. Bu nedenle gebelikte sıklıkla magnezyum takviyesi önermekteyiz.
Kramplar en çok bacaklarda görülmesine rağmen kalça, bel ve karın bölgelerinde de hissedilebilir. Hamileler dışında yoğun egzersiz yapanlar, şeker hastaları, diyaliz tedavisi gören böbrek hastaları ve kalp damar hastalığı olanlar da sıklıkla kramp geçirirler.
Gebelikin son aylarında bebeğin hızlı gelişme göstermesiyle bacaklara binen yükün artması, büyüyen uterusun toplardamar sisteminde yarattığı baskı ve buna bağlı gelişen dolaşım problemleri (varisler), eskiye oranla fiziki aktivitenin azalması ve kas yorgunluğunun kolaylaşması bacak kramplarını artırır.
Hamileler bacak kramplarına en fazla dinlenme esnasında ya da gece uykularında yakalanırlar. Özellikle 24′üncü haftadan itibaren başlayan ve sık karşılaşılan bu problem kimi geceler hamilelerin aniden uykudan uyanmasına sebep olabilir.
Gebelik kramplarının bebeğe doğrudan zararlı bir etkisi yoktur. Ancak magnezyum ve kalsiyum eksikliği sonucu oluşan dengesiz beslenme, erken doğum ve gelişme geriliğine neden olabilir. Kramp esnasında annenin yaşadığı gerginlik ve stres de bebeği etkileyebilir.
Kalsiyumdan zengin beslenmek, düzenli egzersiz ve yürüyüş, uzun süre ayakta kalmamak, dinlenirken ayakları yüksekte tutmak, varis varsa varis çorabını giymek krampları önlemede en etkili yollardır. Krampların egzersiz veya masajlarla düzelmediği durumda hekim tavsiyesiyle kalsiyum ve magnezyum içeren ilaçlar almak gerekebilir. Hamile eğitimi ve yoganın da krampların oluşumunu engellemede faydası vardır. Yüksek topuklu ayakkabı giymemek, yatarken sol tarafa yatmak, yatmadan önce ılık bir duş almak, aşırı kilo alınmasından kaçınmak krampları önlemede büyük katkı sağlar..
Kas krampı geçirildiğinde öncelikle sakin olmaya çalışmalısınız. Düz bir zemine uzanıp, size yardımcı olacak kişinin baldırınızdan tutarak, kramp girmiş bacağınızı 90 derece açıyla açması işe yarayacaktır. Yardım edecek biri yoksa ayağa kalkıp, ellerinizi sert bir yere dayayın. Kramp giren bacağınızı bükmeden yerde kaydırabildiğiniz kadar geriye doğru kaydırın. Bu esnada diğer bacağınızı dizden bükebilirsiniz. Bir süre bacağınızı bu şekilde hareket ettirin. Son aşamaya geldiğinizde, yani zorlandığınızda bacağınızı bu pozisyonda tutabildiğiniz kadar tutun. Diğer bacağınız ile de yaylanma hareketi yaparak kramp girmiş bacağınıza yardımcı olabilirsiniz.

umarım yardımcı olur

Magnezyum hangi gıdalarda bulunur:
Maden suları
elma
kayısı
avokado
muz
pekmez-tahin
bezelye
esmer pirinç
süt ürünleri
balık
incir
sarımsak
greyfurt
yeşil yapraklı sebzeler
limon
et
ceviz
karabiber
maydanoz
şeftali
nane
somon balığı
deniz tuzu
susam tohumu
soya fasulyesi

canım bende seni çok iyi anllıyorum bebeği bakıp bakmaması farketmiyor büyüklerin özellikle kayınvalidelerin çoğu bunu çok yapıyorlar ve eşlerde genelde olaya annem kaç tane büyütmüş sen ondan iyimi bilecen olarak bakıyorlar. sen ne dersen de erkekler bu konuda sabit fikirlidir. bence sen şimdilik haklısınız zaman gelsin yeterki o günleri görelim deyip konunun kapatılmasına bak onlara haklısınız de fakat bildiğini oku bunu deneyen çok kişi görüyorum etrafta bir çoğuda en azından rahat ediyor.sen boşa kendini üzmemiş olursun.bu konular hepimizin başından geçti neredeyse rabbim hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı kısmet etsin zaten bebişinin sevgisiverdiği huzurla veve işten dönüşte kavuşmanın sevinciyle kim ne derse demiş duyamıyacaksın bile

canım benim yaa, şu parasızlığa şu aralar bende çok lanet ediyorum ama elden başkada bişi gelmiyo. hani derler ya çok muhabbet tez ayrılık getirir diye, işte o hesap. bende pek severim kaynanamı ama öle içli dışlı olsak belkide bizde anlaşamıcaz, hoş 6 ay birlikte yaşadık eşimin ailesiyle ama öle sorunlarımız olmadı, gerçi ozaman bebek yoktu ama şimdi ne olur bilemem, kaynanam bize uzakta oturuyo ama bnm doğum iznimde yanımda olacak kendiside kocasıda emekli , eşimin tek maaşı hem kiraya hem faturalara hemde taksitlere yetmicek, bu yuzden kaynanama hem maddi hemde manevi olarak muhtacız iş başı yapınca annem devralcak bakımına.
demem o ki inşallah benimkide kaynana moduna girmezde sorunsuz bir lohusalık geçiririm. tek tesellim bebeğim, ona odaklanıyorum sıkıldıkça, sende öyle yap canım bebişini düşün, allahım hepimizin yardımcısı olsun :26::26::26:

olbeycimm
karnının üzerine yatsan da bebişe bişey olmazmış ben de merak edıyodum bu konuyu ondan araştırmıştım
karnındakı bebeği ezme rahatsız etme ihtimalin yokmuş yaniii

canim ezmiiceemi biliyorum aslinda. ama bu saga sola yatma mevzuunda bile bizim velet hemen tepiniyo.. sanirim rahatsiz oluyor karnimin bi tarafinin yataga temas etmesinden. acaba bilmeden eli kolu mu kaliyor bi yerlerde diye dusunuyorum.

bazen de gogsumun altinda sert bisiler hissediyorum falan o zaman da egilip bisey alirken falan orayi sikistiriyorum sonra yine tekme yoyorum :0) rahatina fazla duskun. ondan diyorum yerini kisitladim da acaba ona mi sinir yapti. cunku kizdigi zaman cidden canimi acitiyor tecrubeyle sabit :))

canım bebiş nasıl isterse seni öyle uyutuyo biz resmen inatlaştım bebişle sol tersime geliyo diye,ama ne zaman sağa yatsam altımda çırpınıyo,uyuyasa bile uyanıyo demekki rahatsız oluyo oy kıyamam sana deyip sola yatıyom,artık sürekli yatmaktan o yana kulağım sızlıyodu,sırt üstü yatsam nefesim daralıyo,şimdi kafası artık sağda değil aşağıda ama bedenini yine sağa atıyo demekki orası rahat,ben de pes ettim hep sola yatıyom

yengemin dediği gb şimdiki bebeler fakulte okuyup bilgiç bilgiç dünyaya geliyorlar der bence bizimkiler daha ana rahmine düştüğünde bilgiçleniyor dün 1 de başladı gece yatana kadar ne tarafa otursam ne tarafa yatsam beğenmedi pozisyonu vurup itip durdu karnımı küçük hanım. daha 2 ay oradasın boşa şımarma bakayım yat uyu da büyü biraz ddm o eli ayağıyla ittikçe bende onu tutarmış gb yaptım resmen oyun istiyor sanki gece yatana kdr öyleyiz uyucam hala istiyor oynat beni diyor yada kalk dolaş diyor ya ayaktayken rahatız sanki de yatınca oturunca hareketler fazlalaşıyor

gunaydın ..

kızlar ben o durumu sormustum doktora ,sola atamıyorum cunku ne zaman sola yatsam rahatsız oluyor sureklı hareket halınde hıc durmuyor dedım

doktor da bana devamlı sola yat dedı ,bebek rahatsız oldugu ıcın hareket etmıyordur yerı rahat oldugu ıcın hareket halındedır ..yerı rahat olmasaydı hareket etmezdı dedı ..

mantıklı geldı ,sımdı sola yatıyorum genellıkle ama sırt üstü de yatıyorum saga da ,nasıl rahat yatarsam artık :)

cnm çok haklısın ama sana şöyle bişey söylim bi arkadaşım bebeğine asla tv izletmiyo ve kesinlikle çikolata cips yedirmiyo çocuk 1,5 yaşında biz ailecek bebeği çok seviyoruz tabi herneyse benm kızımıda inş annem bakıcak hatta taşındı istanbula geçenlerde rüzgar annesi bana bıraktı oynuyoruz falan annemde bende anne dedim tv yi açmayalım annesi istemiyo konu ordan açıldı anne bende izlesin istemiyorum dedim bunu özellikle rica ediyorum dedim annem hemen ya durmazsa dedi bu 1,rüzgarın çorbasını annesi sabah termosta bıraktı annem çocuk bunu mu yer dedi gitti dolaptan aldı çikolatayı yedirdi bu 2 , ben hemen orda tereddüt ettim ssonra ilk işim kreşi aramak oldu yeni doğam bakımı için 1000 tl istiyolarmış tabi bana çok geldi 500,600 deselerdi hiç düşünmeyecktim sonra sonra dedim anneme haksızlık ediyorum kadın hiç bi menfaat beklemeden bana bu iyiliği yapacak hemde yaşı dolayısıyla eskisi gibi kafası kaldırmayacak benm bebeğim için hiç bi yere doğru düzgün gidemeyecek vs. vs. yani şartlar neyse onu kabul etmek durumundayız inş istediğimiz gibi de olur herşey ama şimdi bunları düşünüp stres yapma cm herşey olacağına varır.

yarenhande canım sen çok haklısın ve seni çok iyi anlıyorum... sen ihtiyacın olduğu için çalışacaksın yoksa kim kendi minicik bebeğini annen de olsa bırakmak isterki... sorun bakacak olan kişide.. işte tamam o bakacak ama sonuçta bakacak sadece, onu sahiplenmesi sadece kendi bildiği doğruları uygulaması hiç adaletli değil... öncelikle sakin ol ve "zamanı" gelmeden kayınvalidenle ve eşinle konuş.. çocuğa sadece bakacak olduğunu ama çocuğun senin çocuğun olduğunu hatırlat... eşine gelince inan öyle demek istememiştir bak en azıdnan kaç defa yanına gelmiş ama işte eşler anne ile eş arasında kalınca saçmalayabiliyorlar...
sen sakinliğini koru sadece...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…