2011 Aralık Anneleri

canım doktra gitmedin mi,bence bir doktora git,ona göre karar ver folik asiti hepimiz kullanıyoruz.bebeğin gelişmi için gerekli çünkü

esının "ben sana demıstım"lerını dınleyecek gıbısın sanırım

saka bı yana degerlerının ıyı olmasına sevındım. folık asıte aslında gebelıgın 9. haftası ıtıbarıyle yapılar olusumunu tamamladıgı ıcın ıhtıyacımız kalmıyor. ama doktorlar tedbıren 2lı teste kadar kullandırtıyolar.

bu arada bır oncekı yazında henuz doktora gıtmedıgınden sıgorta ıslerınden falan bahsetmıssın. ozel hastanelerde genelde 15 gunluk kontrol dılımı oldugu ıcın hem kesyı hem kalp atısını ayrı gıdıslerde de olsa tek ucret odeyerek gorebılırsın. ben yedıtepeye muayne ıcın 80 tl oduyorum. fıyatı acıbademle falan kıyaslanınca saka gıbı kalıyor. aklında bulunsun uygun bır secenek olarak..

canım doktra gitmedin mi,bence bir doktora git,ona göre karar ver folik asiti hepimiz kullanıyoruz.bebeğin gelişmi için gerekli çünkü

canim bende bebegin gelisimi degilde anneye takviye diye duydum cunku bebek anneden herseyi aliyor ben folik asid icemiyorumdum tabiki ictim son 2 ay filan hic icemedim galiba ama galiba portakal da var die biliyorm folik asid
Karaciğer
Kurubaklagiller
Yumurta
Portakal
Alabalık
Ispanak
Brokoli
Lahana

bunlardada varmis tabiki hergun ceviz yeyin bence

FOLİK ASİT

Portakalda B vitamini çeşidi olan folak ve folik asit de bulunuyor. Folik asit, hamilelik boyunca ve özellikle ilk üç ay çok gerekli. Bebekte Spina Bifida gibi anormalliklerin oluşmasını engelliyor.

Alyuvarların oluşmasına yardımcı oluyor, aynı zamanda yemeklerdeki besleyici maddelerin vücut tarafından emilmesini sağlıyor. Folik asit, portakal suyunun yanı sıra yeşil yapraklı sebzeler, ciğer, yumurta, tahıllar, portakal suyu, maya da bulunuyor. Günlük doz kadınlar ve erkekler için 200 mikro gram olarak saptanmış. Regl döneminde kadınların günlük dozlarını 400 mikro gram kadar yükseltmeleri gerekiyor.
Lifler

Lifler ise, sindirim sistemini düzenliyor, bazı kanser türlerine ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.

canım ben ankarada oturuyorum şu anda bana en yakın Veni Vidi hastanesi var (eskiden Ada hastanesiydi) muayene ücreti derdim değil de.. tahlil isteyecekler ona para.. usg isteyecekler o da para.. arayıp sormaya bile korkuyorum..

yaa kızlar ben bugun sabah baska bişi soracaktım sözde yazılanları okuyunca folik asidi soruverdim şimdi düstü ya jeton
bu bebiş zihnimden besleniyo bence hafıza falan bırakmadı bende
bana c.tesi günü doktorum kedi köpek kuş lardan uzak dur dedi nedeni biliyosunuz bende biliyom ama söyle bi durum var kaynanamda kopek var ve aşırı tüy döküyo mevsimi bu aralar doktor sana zararı olmaz ama bebegine zarar verir dedi siz naptınız napıosunuz... dr a kaynanamda kopek var dedim yaklaşmadıgın taktide zararı olmaz dedi ama tüyleri heryerde bebişime bişi olur diye korkuyorum kaynanacıgımında kopeginden vazgeçecegi yok akıl verin naapimm kocam gitmeyiver diyo ama bu sefer yüz verdik noktaya hesabı olur hergün hergün çekemem ben gidiyodum bana gelmelerine fırsat kalmıyodu ya bide ayda bir 2 ayda bir yıkıo hayvanı temiz falan olsa içime siner ama sorsan pamuk gibi cok sinirliyim

canım ben ankarada oturuyorum şu anda bana en yakın Veni Vidi hastanesi var (eskiden Ada hastanesiydi) muayene ücreti derdim değil de.. tahlil isteyecekler ona para.. usg isteyecekler o da para.. arayıp sormaya bile korkuyorum..

ya var yaa.. zamanında anahaber bultenlerıne kızardım tum turkıye ıstanbuldan mı ıbaret dıye. sımdı aynı saflıgı kendım yaptım cok ozur dılerım

canım orada uygulama farklı mı bılmıyorum ama burada usg zaten muaynenın bır parcası. yalnız farkettım de henuz haber almayan arkadaslardan cok ben merak edıyorum bebeklerını. rabbım hayırlı haberlerını almayı nasıb etsın arkadasım.

bazen benım esım de alıklık yaptıgımda bana "bu bebıs senın beynınden yıyo" dıyor. oluyor boyle unutkanlıklar takma kafana.

tuylerının bır sorun olacagına daır bırsey duymadım. ama kedı kopek dıskısnda bulunan bır tur bakterı toksoplazmaya neden oluyor. bu nedenle uzak durman gerek. eger bagısık degılsen kurtaja varan sonuclar dogurabılıyor. dıkkatlı olmanı onerırım..

en güzel aralık annelerine iyi akşamlar....nasılsınız bakalım bu akşam?umarım herkes için herşey yolundadır...ben ve pıtırcığm okuldan geldk,deli gbi acıkmışım,yedikte yedik...ne mide bulantısı ne tokluk hissi hiçbişi yok bende yaww şööyle sabahtan bei neler olmuş bi bakıvereyim bari...

aman Allah korusun ya daglara taslara kuru agaclara
önerini dikkate alcam canım

demek 7. dişini çıkardı. yerim ben onun dişlerini ya resimden de gözüküyor çok tatlı maşallah.
geçmiş olsun tekrar.

bende 9+2 haftalık hamileyim bulantılarım varrrrrrr

benimde bulanıyor ama öyle biraz iğirenç olcak ama ögürüp kusmuyorum içim karışıyo böyle mideme bişiler oluyo geçio sonra sen nasıl oluyosun çıkartıyomusun bulantıdan ibaretmi

güzel dileklerin için teşekkür ederim güzel arkadaşım.canımmm rabbim hepimizin bebeğini korusun ve hayırlı evlatlar olsunlar işallah.

benimde bulanıyor ama öyle biraz iğirenç olcak ama ögürüp kusmuyorum içim karışıyo böyle mideme bişiler oluyo geçio sonra sen nasıl oluyosun çıkartıyomusun bulantıdan ibaretmi

mrb benimde bulantılarım oluyor genelde ama çıkaramıyorum sadece rahatsız edici bir bulantı çıkarsam belki rahatlıcam ama cok sukur bugun olmadı

bu arada arkadaşlar ben gün boyu kaç haftalık olduğumu aklıma geldikce bugun bu kadarlığım diyorum
akşama doğruda bir anda 1 fazlasını hesaplıyorum nedense gün okdar uzun geliyorki :) 1 günde 2 atlatıyorum bu gidişle ben 4.5 ay 5 günlük doğurucam

bende 9+2 haftalık hamileyim bulantılarım varrrrrrr

mrb cnm bende 9+6 haftalık hamileyim bnmde halen var bi gün çok iyi oluorum bi gün tam tersi ew kokuo buzdolabını atasım gelio karnım acıkıo cnm bişe istemio bütün yemekleree bahane buluorum bi gecseydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…